is dit een dwergpincher?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jan (Gast)

Goedenavond, dit is toch een dwergpincher of vergis ik mij? De leeftijd van de puppy zou 12 weken moeten zijn maar ik heb een sterk vermoeden dat dit niet juist is. Het zou heel tof zijn als er iemand is die mij verder zou kunnen helpen . Alvast bedankt 

Jenny (Gast)

Kom maar op met die foto, deze kan is vast beantwoorden.

honden page profiel janjan

Bedankt voor je reactie, kan je de foto zien? 

 

 

Jenny (Gast)

Ik zie ze nu inderdaad. Waarom vermoed je dat het niet klopt? Ik zie een iets smaller snuitje en een iets ronder koppie dan je bij een raspinschertje zou verwachten inderdaad. Ik heb zelf een pinscherxchi kruising en deze lijkt er erg op.

Jenny (Gast)

Overigens kan 12 weken wel kloppen hoor, hoe zwaar is ie?

honden page profiel janjan

Omdat op het garantiebewijs stond er duitse pincher geschreven, en ik vond dit al zeer raar, want deze zijn veel kloeker en groter als pup.

 

honden page profiel janjan

Gezond is zij wel nog al een geluk, maar welk ras het nu net is was ff warrig voor mij bedankt voor de duidelijkheid.

Jenny (Gast)

 Garantiebewijs? Bedoel je het paspoort? Volgens mij heb je gelijk hoor, het is eerder een dwergpinscher dan een duitse, als je het mij vraagt. En misschien iets van chi er in maar dan is puur mijn gevoel.

 

Mag ik trouwens vragen waar je de mooie dame vandaan hebt?

honden page profiel janjan

Dat zou goed kunnen ;) neen hoor op het garantiebewijs stond duitse pinscher, en op het paspoort dwergpincher maar dwerg doorstreept zeer raar. Daar stond ik thuis even bij stil van tiens dat klopt blijkbaar niet, en op dat moment eigenlijk niet echt bij stilgestaan mss wel dom van mij maar was een beetje te veel bezig met die 2 mooie puppy's die daar rondliepen + ze zagen er zeer goed verzorgt uit dus ja zo vergeet je wel eens het 1 en ander na te kijken dan.

honden page profiel janjan

Dat eigenlijk wel noodzakelijk is 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik zie geen foto?

Heb je de moeder van je pup wel gezien?

Maar als je geen stamboom van de hond hebt, weet je nooit of het raszuivere hondjes zijn.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Alarmbelletjes rinkelen hier wel...spijtig voor jou heb je je laten misleiden door een broodfokker.Er is geknoeid met het paspoortje en denk niet dat je ouderdieren gezien hebt...

Je hondje is denk ik een kruising dwergpinscher met chihuahua, zoals anderen hier ook al zeiden.

Als je ooit nog een hondje koopt, lees je dan goed in, bezoek erkende fokkers, die maar 1 ras verkopen en daar alle nodige gezondheidstesten bij doen.

honden page profiel janjan

Goedemorgen Sylvia de 2 foto's kan je bekijken bij mijn foto's via mijn profiel, ik zal wel eens duidelijker foto's moeten maken want deze zijn vluchtig genomen zoals je ziet. Neen ik heb geen ouders gezien want er werd gezegd dat deze van een nest kwamen bij iemand anders tja.. Nies ik had de hondenfokker eerst eens proberen na te checken via het web maar ik heb totaal niets gevonden over deze fokker dus zeer jammer. Ik hem er wel over nog nadien over aangesproken van het paspoort maar hij zei dat het iets administratief was, maar dat deze hond een duitse pinscher is klopt totaal niet anders zal ik een bril moeten kopen. Het zal hoogswaarschijnlijk wel zijn zoals jullie zeggen een kruising dus van een dwergpincher en ..

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Jan, spijtig genoeg gebruiken ze allerlei smoesjes om je de hond te kunnen verkopen :'( . Zoals je zei: het nestje komt van ergens anders, en een administratiefout?Tja, hier klopt dus niks van.

Broodfokkers fokken meestal hun honden niet zelf, maar importeren ze uit het buitenland.De moeders zitten in hokjes en produceren bij elke loopsheid pups tot ze volledig uitgemolken zijn. Daarna worden ze in bakjes getransporteerd naar belgie en nederland. De sterksten overleven het meestal.Zou sowieso een hondenverzekering afsluiten, want je hebt nog geen idee of je hondje wel gezond is.

Geniet in elk geval van je hondje!

honden page profiel janjan

Jenny, hij weegt ongeveer 2 kilo 500

Kan ook iets minder zijn, het was niet simpel om hem te wegen.

honden page profiel janjan

Nies, dat is zeer triestig hoor amai..

Dat zullen we zeker doen bedankt voor je hulp.

 

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Goedemorgen Sylvia de 2 foto's kan je bekijken bij mijn foto's via mijn profiel, ik zal wel eens duidelijker foto's moeten maken want deze zijn vluchtig genomen zoals je ziet. Neen ik heb geen ouders gezien want er werd gezegd dat deze van een nest kwamen bij iemand anders tja.. Nies ik had de hondenfokker eerst eens proberen na te checken via het web maar ik heb totaal niets gevonden over deze fokker dus zeer jammer. Ik hem er wel over nog nadien over aangesproken van het paspoort maar hij zei dat het iets administratief was, maar dat deze hond een duitse pinscher is klopt totaal niet anders zal ik een bril moeten kopen. Het zal hoogswaarschijnlijk wel zijn zoals jullie zeggen een kruising dus van een dwergpincher en .. "

 

Jammer dat je dit forum nu pas weet te vinden. Als je vóór de koop hier had geïnformeerd, zou je gewaarschuwd zijn voor broodfokkerij en hondenhandelaren in pups uit Oost Europa. Er bestaat een puppy checklist, zowel van de Hondenbescherming als de Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren. Als je deze lijst had gevolgd, was je niet bij een louche hondenhandelaar terecht gekomen, die ook in paspoorten rommelt. De handelaar weet niet eens welke kruising hij verkoopt.

 

Het gaat in deze handel alleen om de poen.

 

Iedereen die op dergelijke adressen een hond koopt, steunt de broodfokkerij, waar teven elke loopsheid gedekt worden en vaak onder barre omstandigheden leven in schuren zonder daglicht.

 

Het lijkt me - zoals Nies ook schrijft - heel verstandig om zo snel mogelijk een verzekering af te sluiten voor dat je hond onverhoopt iets gaat mankeren.

 

Waarschuw iedereen, die je kent, voor deze louche praktijken.

 

Ik hoop dat je hondje toch een gezonde toekomst tegemoet gaat.

 

Volgende forumvraag: Boerboel Werklijnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^