Trainen, hoe doe jij het?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  
Haha je stelt je verwachtingen vanzelf bij! Ken het hoor, heb weet niet hoe vaak tegen mezelf (en anderen) gezegd 'oh maar nog even en dan is ze 3'. "

 

ja, ik heb dat al uitgesteld naar "bij sommige reuen is het 4" 

 

Wij hebben een boekje over husky's waar in staat "als ze wat ouder worden, worden de wandelingen vanzelf wat rustiger". Dat klopt, tenminste vanaf een jaar of 12 werd het iets rustiger bij Chenak 

Een van onze favoriete quotes na een hopeloze wandeling - soms zitten die er tussen. Nog maar een jaar of 9 te gaan 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

misschien moet ik eraan toevoegen nog: 

 

trainen met gevoel voor humor, en zonder jezelf al te serieus te nemen. Want dan heb je ze iets geleerd dat ze kunnen en ALTIJD doen. Behalve als die kennis op bezoek komt aan wie je het vol trots wil tonen, ineens zijn ze spontaan vergeten dat ze zo'n mooie "high five" kunnen. 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ehm ja...we trainen niet zo eigenlijk. of nouja, wel een beetje gewenst gedrag in stand blijven houden.

ze kon veel, ik deed ook meer met haar dan tegenwoordig...

 

trucjes of commando's...neuh vraag ik nooit en doen we nooit meer...

 

nieuwe dingen leren ook niet echt...

 

maar iig gebeuren dingen zonder correctie en door goed gedrag belonen en benoemen. soms ook wel eens met clicker gewerkt, waar lootje altijd erg goed op reageerde...op de cursussen werkten we ook met clicker.

 

het enige trainen wat nog wel eens gebeurd is sporten bv, maar ja, ze weet wat ze moet doen en mag haar gang gaan. komt dus eigenlijk verder ook weinig bij kijken. dat draait ook een beetje op instinct dus ze weet wat ze moet doen. enige wat ik dan vraag is dat "klaar" ook echt "klaar" is....

 

wel lekker eigenlijk, ongecompliceerd en geen gedoe  

 

ik vind het veel leuker eigenlijk nu we al die verwachtingen niet hebben en niets vragen  

het boeit me bv ook niet meer zo als ze in de riem hangt of trekt.

loopt veel lekkerder voor ons beiden ook nog...

 

zolang ze het nog maar kan wanneer ik het vraag, dan vind ik het prima

 

 

 

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ik train iedere hond anders. Shadow train ik heel divers omdat een techniek voor hem niet werkt. We hebben dus met clicker gewerkt, gebaren, stem, free shaping (deel van clickeren), target stick, belonen en straffen. Ook is Shadow getraind op verschillende fluitsignalen.

Nu gebruik ik dit alles voor gehoorzaamheid. Voor canicross commando's heb ik conditionering gebruikt. Simpel gezegd door het benoemen van alle acties die hij doet.

Ik neem alles wat ik leer mee in mijn trainingen. Tv, boeken, internet, enz..

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Wij trainen met clicker,fluit en handgebaren :-) werkt super! Liz zit qua oefeningen eigenlijk al in de puber cursus hahha ik train te hard :p

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" bij pup trainen was de mantra: "het gaat in het tempo van de pup" 
 
Wij hadden er twee tegelijk en dan merk je pas hoeveel honden, zelfs nestbroers, daarin kunnen verschillen. En ik ben toch echt dezelfde baas die hetzelfde doet, toch moest ik bij de ene dingen anders aanpakken dan bij de andere. 
 
Snapte Spot sommige dingen meteen, terwijl Shad er niks van begreep en het op gaf. 
Vond Spot veel meer dingen eng dan Shad, dus moest ik bij Spot tijd erin steken dat hij aan van alles wende en moest ik bij Shad meer tijd besteden aan dat hij niet halsoverkop overal op af stormde.
 
En af en toe een keer oprecht boos zijn is denk ik onvermijdelijk en niet slecht. Denken dat je een pup wat leert door hem te 'overheersen" fysiek is denk ik een typisch geval van jammer. Ik ga er altijd eerst vanuit dat ze niet snappen wat ik van ze verlang of dat ik op dat moment teveel vraag. Maar soms snappen ze het donders goed  en proberen ze gewoon uit waar de grenzen liggen en dan mag je best een keer boos zijn.  "

 

Ik herken het :) Wij hebben mijn pup, en mijn zusje haar pup, ook op dezelfde dag in huis gehaald. Dat was in het begin wel even lastig. Nu scheelde het dat we allebei een eigen hadden, dus ons op onze eigen hond konden focussen. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Welk tuig voor Bayley?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^