Iemand een idee wat dit is?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Teun kwam net met een bek vol bloed aanlopen, schrok me een ongeluk.
Maar toen ik op het kleed keek zag ik een kapot gebeten teek liggen, gatver.
Dus ik controleer de honden nog een keer of ze ergens een teek hebben, zie ik dit bij Kiwi:



In het midden zit een harde bult.
Kan dat van een teek zijn? Lijkt me sterk dat ik de teek niet gezien heb als 'ie daar zou zitten..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik heb zoiets nog niet eerder gezien. 

Als ge goed kijkt zitten er verspreid nóg kleine rode vlekjes.....ik denk eerder een reactie op iets......misschien op die teek ? 

Vind het toch maar raar, jeukt het ? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het kan zijn dat je hond daar gekrabd heeft, de teek er uit gehaald is door je hond, de plekjes zijn dan verder toch even beschadigd van het krabben, een teek laat een bult achter die na een week is verdwenen.

je kan zeker de teek over het hoofd gezien hebben, waarom niet ? de teek begint klein, een klein spinnetje, en wordt met de dag groter. hou de bult in de gaten, dat tie na een week zeker geslonken is. je hebt een teek op de grond zien liggen, kan heel goed zijn dat het toch van de teek is, en je hond die zelf eruit gehaald hebt.

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Ik vind het wel op een beginnende hotspot lijken, maar daar heb je dan weer geen harde bult bij...of een allergische reactie op iets...als je honingzalf of calendula hebt zou ik dat er op smeren, kijken of dat helpt. En anders maandag even Door de da na laten kijken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Teun kwam net met een bek vol bloed aanlopen, schrok me een ongeluk.

Maar toen ik op het kleed keek zag ik een kapot gebeten teek liggen, gatver.
"

 



een hotspot komt door een insectenbeet vaak, de teek heeft daar gezeten, de huid is beschadigd daar, je hond heeft de teek eruit gehaald, de huid beschadigd plekjes zie je nu, dat kan zeker het begin zijn van een hotspot.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Bedankt voor de reacties. 

Jeuk heeft ze er niet aan.

Mijn honden hebben nog nooit een hotspot gehad dus geen idee of het dat kan zijn, maar ik hou het in de gaten.

Vind het gek want Kiwi ligt vaak op haar rug, had die teek dan toch moeten zien. Maar ja, het meest logische is dat het van de teek komt.

 

Vind dat toch zulke smerige beesten, dacht dat er nu geen teken meer waren eigenlijk. Toch maar weer goed controleren dus na het wandelen.

 

Binnen hoeveel tijd is zo'n teek eigenlijk volgezogen? 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het begint met een spinnetje, die zie je amper, meestal is een teek toch wel binnen een paar dagen vol gezogen. het irriteert de hond, pijn hebben ze er niet aan, want de teek spuit gif in het wondje dat verdoofd voor de hond, maar toch kan het irriteren.

hier ook gebeurt, terwijl ik ze altijd na kijkt, dik haar dus met voelen voel ik het wel, dacht ik, tot ik eens een teek vol bloed , ook kapot gebeten op de grond zag, en na voelen bij de hond ook een bultje voelde, de hond krabt of bijt het eruit. en dan hebben ze een wondje, ontsmet het dan is de kans op een hotspot nihiel, pas op als de teek er nog inzit, niet ontsmetten hoor, eerst er uit, maar dat is bij jouw hond niet aan de orde, hij was er al uit. :-D

Volgende forumvraag: epulide?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^