Welk ras past bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel C & NC & N

honden foto van C & N

" Dit bijvoorbeeld:
 
''Ik krijg hier echt allemaal suggesties van de rassen die we net niet willen, dat is niet de bedoeling natuurlijk.
Nogmaals: een poedel is echt een nee voor ons. Het is qua uiterlijk echt ons type hond niet''
 
''Nou sorry dat we weten wat we zoeken, hoor. Er zijn heus wel rassen die qua karakter én uiterlijk bij ons zullen passen.. Ik snap niet waarom iedereen daar zo bot over doet. De hond moet heus niet aan elke puntje voldoen, kwestie van prioriteiten stellen zoals iemand al zei... Chinese naakthond dan schiet mijn vriend me neer.''
 
We proberen alleen te helpen. ;-) En ik bedoeld het ook niet lullig, maar ik kom hetzelfde uit de hoek als jij.
 
Succes met de zoektocht. ;-) "

 Hmm ik kan begrijpen waarom je dat zo ziet ja.

Maar ik ga niet hypocriet doen en zeggen dat uiterlijk voor ons helemaal niet belangrijk is terwijl dat toch echt zo is. Een poedel of Chineesje zal mijn vriend echt nooit nemen, omdat hij dat qua uiterlijk echt verschrikkelijk vind en ik vind ze ook niet echt mooi. We willen een hond die een karakter heeft dat bij ons past én die we mooi vinden. En die zullen we heus wel vinden 

honden page profiel Binky & BenjiBinky & Benji 3 doggies

honden foto van Binky & Benji

"  Hmm ik kan begrijpen waarom je dat zo ziet ja.
Maar ik ga niet hypocriet doen en zeggen dat uiterlijk voor ons helemaal niet belangrijk is terwijl dat toch echt zo is. Een poedel of Chineesje zal mijn vriend echt nooit nemen, omdat hij dat qua uiterlijk echt verschrikkelijk vind en ik vind ze ook niet echt mooi. We willen een hond die een karakter heeft dat bij ons past én die we mooi vinden. En die zullen we heus wel vinden  "

 

Dat is je goed recht en ik begrijp het ook wel! Maar het kwam er inderdaad een beetje rot uit.

 

Ik denk dat er zeker een ras is wat op beide fronten jullie match is. Ik weet alleen even niet welk ras, want ik ben van het Maltezer-promotieteam dus ik kan niks voor je betekenen. :)

honden page profiel IreneIrene 3 doggies

honden foto van Irene

Heb even bijgelezen en wat meer beeld gekregen bij wat je wilt qua vacht. Misschien dat de Finse Lappenhond ook wat is? Door veel mensen wordt gedacht dat ze een wolf-hybride is, stoer genoeg toch? Maar toch lang haar. 

 

Ik ken dat, een vriend met veel eisen qua uiterlijk. Dat had die van mij ook. 

 

De hoeveelheid beweging die jullie willen bieden klinkt prima voor bijna iedere hond.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Als je het redt om meestal dagelijks een uur te fietsen, een half uur tot uur te wandelen, en nog de andere plasrondjes... Dan krijgt een hond makkelijk twee uur beweging toch? Helemaal met fietsen erbij hoor. 

honden page profiel EllenLEllenL 3 doggies

honden foto van EllenL

Hallo
Ik heb even je topic doorgelezen.
Wil eerst wel kort zeggen rond beweging, een uur in totaal op een dag vind ik nu toch niet zoveel, wel genoeg voor gemiddeld, maar toch niet om te zeggen dat dat veel beweging is. Ik merk dat ik mezelf ook snel overschat als ik denk hoe lang ik met een hond kan wandelen, gewoon eerlijk naar jezelf kijken hoe lang je echt gaat wandelen, zou zonde zijn als je dan drukke hond pakt, die je niet alles kan geven.

Zelf ben ik helemaal verliefd op de kromfohrlander, bestaat in glad- en ruwharige variant. Ik moest zelf even wennen aan het uiterlijk, maar vind ze nu helemaal prachtig.
Verder dacht ik op het begin aan de boston terrier, maar is mss niet goed voor sporten en de korte haartjes.
Verder het markiesje dat al is aangehaald, wat vind je hier juist van? je zegt van de wachtlijst, maar het zou pas over enige tijd zijn, dus genoeg tijd voor een lange wachtlijst lijkt me?

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

" Hallo
Ik heb even je topic doorgelezen.
Wil eerst wel kort zeggen rond beweging, een uur in totaal op een dag vind ik nu toch niet zoveel, wel genoeg voor gemiddeld, maar toch niet om te zeggen dat dat veel beweging is. Ik merk dat ik mezelf ook snel overschat als ik denk hoe lang ik met een hond kan wandelen, gewoon eerlijk naar jezelf kijken hoe lang je echt gaat wandelen, zou zonde zijn als je dan drukke hond pakt, die je niet alles kan geven.

EllenL

 

TS heeft zich wat verder uitgelaten over de beweging in het topic, met dat 'uur' werd meer het uur aan 'beweging in de zin van fietsen/sporten' bedoeld:

 

Ja, mijn vriend wil echt een hond om mee te kunnen sporten. Hij gaat er nu ook elke dag met zijn hond vaak een paar keer drie kwartier op uit. Meestal gaat hij elke dag een uur fietsen en dan 's avonds nog een halfuur tot een uur wandelen.

 

Oké, een Noorse Buhund is dus blijkbaar geen optie meer dan? Want je zegt hier: "Toen ik de Buhund voorstelde ging ik ervan uit dat de hond tenminste (!) elke dag een uur uitgelaten werd, dat er met de hond gefietst zou worden, en er gehoorzaamheid en eventueel agility met de hond gedaan zouden worden. In zo'n geval kan een Buhundje prima." en dit sluit perfect aan met wat mijn vriend elke dag met de hond wil doen. Ik wil in het weekend graag gehoorzaamheid doen en misschien agility maar dit is zeker geen vereiste.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

" Wow, veel reacties ineens. Ik zal proberen op alles even te antwoorden!

 

 


 @Emma: Oké, een Noorse Buhund is dus blijkbaar geen optie meer dan? Want je zegt hier: "Toen ik de Buhund voorstelde ging ik ervan uit dat de hond tenminste (!) elke dag een uur uitgelaten werd, dat er met de hond gefietst zou worden, en er gehoorzaamheid en eventueel agility met de hond gedaan zouden worden. In zo'n geval kan een Buhundje prima." en dit sluit perfect aan met wat mijn vriend elke dag met de hond wil doen. Ik wil in het weekend graag gehoorzaamheid doen en misschien agility maar dit is zeker geen vereiste.  

"

 Ja, juist wel dus. Als ik het zo lees kan een sportief hondje zoals de Buhund ook prima. ;-) Agility en fietsen e.d. zullen ze geweldig vinden, en gehoorzaamheid ook.

honden page profiel C & NC & N

honden foto van C & N

@Cindy: Ok, no hard feelings 

@Irene: Zeer mooi dier en van wat ik hier op HP bij de rasbeschrijving heb gelezen lijkt het karakter ook goed te passen. Wat denk jij?

@Aurelia: Blij dat je dat zegt!

@EllenL: Het zal meer dan een uur zijn  Ik ben niet zo'n wandelaar, en dat heb ik van het begin duidelijk gemaakt aan mijn vriend dus hij weet dat hij de grote toeren op zich moet nemen (en dat wil hij ook) dus die verantwoordelijkheid draagt hij het meest. Ik ben daar heel eerlijk in geweest   Ik doe wel de standaard blokjes rond haha. Maar je hebt idd gelijk, niet overschatten en dan de hond niet kunnen bieden wat hij nodig heeft, daar ben ik heel nuchter in. Boston Terriër lijkt me niet ideaal om te sporten en is aan de kleinere kant denk ik? En Markiesje staat nog steeds op de lijst, ja!

 

honden page profiel C & NC & N

honden foto van C & N

"  

Ja, juist wel dus. Als ik het zo lees kan een sportief hondje zoals de Buhund ook prima. ;-) Agility en fietsen e.d. zullen ze geweldig vinden, en gehoorzaamheid ook. "

 Super!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wat vind je van de kortharige Schotse collie?

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" @Fema en Fingo: Bedankt voor de informatie! De keuze valt momenteel op de grote witte kees en op de tweede plaats de Basenji (ivm loslopen).
@Kees: Bedankt!
@Emma: Bedankt voor alle info en het aanbod! Op de Clumber heeft hij niet zo gereageerd, dus ik weet niet precies wat hij ervan vindt. Ik heb het er met hem nog wel eens over dit weekend! Maar wat zijn ze schattig haha 
 
Nog een vraag: de Sheltie of Golden Retriever/labrador, zou dat iets voor ons zijn? Sheltie was altijd mijn droomras en komt op mijn individuele testen altijd heel hoog uit, en als ik ze in het echt tegenkom ben ik echt helemaal verliefd. Mijn vriend vindt ze te fluffy en te klein haha. Maar qua karakter? Kan je ermee fietsen enz? Met Goldens en Labradors denk ik dat het al wat moeilijker wordt om te sporten ivm hun zware botten? "

 

 

Ik heb niet alles gelezen, maar stuitte toevallig op deze vraag...

 

Golden is voor mij een ja en een nee.... Het zijn inderdaad sportieve honden, rustige honden binnenshuis, en sommige zijn erg knuffelig maar anderen niet.... 

Alleen aan 1 uurtje lopen heeft de gemiddelde Golden zeker geen genoeg.... Ik heb een Golden, 100% showlijn maar ik zit al gauw aan de 2 tot 3 uur lopen per dag (waarvan 1 uurtje los), of een dik uur apporteren ipv lopen.

Goldens kunnen ook een jachtinstinct hebben... De een meer als de ander, maar ik ken een paar die gewoon niet los kunnen omdat ze hun neus volgen.

 

Verharen doen ze, maar (mits niet teveel borstelen) niet het hele jaar volop. 

 

Je kan prima met een Golden sporten, ze willen graag met de baas werken en dan maakt het vaak niet eens uit welke sport het betreft... 

 

honden page profiel C & NC & N

honden foto van C & N

" Wat vind je van de kortharige Schotse collie? "

 Als ik voor een collie zou gaan zou het de langharige zijn 

honden page profiel EllenLEllenL 3 doggies

honden foto van EllenL

"
@EllenL: Het zal meer dan een uur zijn  Ik ben niet zo'n wandelaar, en dat heb ik van het begin duidelijk gemaakt aan mijn vriend dus hij weet dat hij de grote toeren op zich moet nemen (en dat wil hij ook) dus die verantwoordelijkheid draagt hij het meest. Ik ben daar heel eerlijk in geweest   Ik doe wel de standaard blokjes rond haha. Maar je hebt idd gelijk, niet overschatten en dan de hond niet kunnen bieden wat hij nodig heeft, daar ben ik heel nuchter in. Boston Terriër lijkt me niet ideaal om te sporten en is aan de kleinere kant denk ik? En Markiesje staat nog steeds op de lijst, ja!

  "

 Oké super dat je vriend dit doet, had het ook gelezen maar misschien niet genoeg op gelet :-)
en de kromfohrlander? Is niet zo bekend, vooral fokkers in Duitsland, dus ook niet heel dichtbij, niet wat je zocht dus, maar lijkt me zeker de moeite om eens te googelen :-)
Succes met je zoektocht

honden page profiel C & NC & N

honden foto van C & N

"  
 
Ik heb niet alles gelezen, maar stuitte toevallig op deze vraag...
 
Golden is voor mij een ja en een nee.... Het zijn inderdaad sportieve honden, rustige honden binnenshuis, en sommige zijn erg knuffelig maar anderen niet.... 
Alleen aan 1 uurtje lopen heeft de gemiddelde Golden zeker geen genoeg.... Ik heb een Golden, 100% showlijn maar ik zit al gauw aan de 2 tot 3 uur lopen per dag (waarvan 1 uurtje los), of een dik uur apporteren ipv lopen.
Goldens kunnen ook een jachtinstinct hebben... De een meer als de ander, maar ik ken een paar die gewoon niet los kunnen omdat ze hun neus volgen.
 
Verharen doen ze, maar (mits niet teveel borstelen) niet het hele jaar volop. 
 
Je kan prima met een Golden sporten, ze willen graag met de baas werken en dan maakt het vaak niet eens uit welke sport het betreft... 
  "

 Ja, ik ben er inmiddels achter dat een Golden te veel beweging nodig heeft naar onze capaciteit. Dus geen golden!

honden page profiel C & NC & N

honden foto van C & N

"  

Oké super dat je vriend dit doet, had het ook gelezen maar misschien niet genoeg op gelet :-)
en de kromfohrlander? Is niet zo bekend, vooral fokkers in Duitsland, dus ook niet heel dichtbij, niet wat je zocht dus, maar lijkt me zeker de moeite om eens te googelen :-)
Succes met je zoektocht "

 Puur op uiterlijk even: zijn deze beiden Kromforhlanders? Want ze zien er erg anders uit:

Zo ja, ik vind de langharige zeker erg mooi. Karakter ga ik me even in inlezen!

Dankjewel!

honden page profiel C & NC & N

honden foto van C & N

Dit stukje: "Ook met kleine kinderen moet men oppassen. Deze honden houden er niet van om voortdurent aangeraakt en geaaid te worden. Het zijn absoluut geen schoothonden." verteld mij dat het geen goede match zou zijn. Namelijk mijn 2 ongeveer grootste prioriteten die niet voldaan worden in dit ras. Jammer!

honden page profiel Hakuna Matata Hakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

" Dit stukje: "Ook met kleine kinderen moet men oppassen. Deze honden houden er niet van om voortdurent aangeraakt en geaaid te worden. Het zijn absoluut geen schoothonden." verteld mij dat het geen goede match zou zijn. Namelijk mijn 2 ongeveer grootste prioriteten die niet voldaan worden in dit ras. Jammer! "

 Misschien een kooiker of een friese stabij of een boerenfox langhaar?

 

honden page profiel EllenLEllenL 3 doggies

honden foto van EllenL

" Dit stukje: "Ook met kleine kinderen moet men oppassen. Deze honden houden er niet van om voortdurent aangeraakt en geaaid te worden. Het zijn absoluut geen schoothonden." verteld mij dat het geen goede match zou zijn. Namelijk mijn 2 ongeveer grootste prioriteten die niet voldaan worden in dit ras. Jammer! "

 Dit stukje heb ik ook al opgemerkt, uit mijn eigen ervaring is dit niet waar. Wat mij wel opvalt is dat ze niet echt geïnteresseerd zijn in anderen, vooral super gefocussed op de baas of andere belangrijke personen. Ik kan me inbeelden dat als hond de kinderen niet zo goed kent, hij niet geneigd is het leuk te vinden dat ze hem zoveel aaien.
Ik vraag het even na bij iemand met een kromi! Zal het in prive sturen als ik antwoord heb :-)
Er zitten inderdaad veel uiterlijke verschillen in het ras, het is een relatief nieuw ras :-)
Dit is een (enige) fokker in Nederland: http://www.kromfohrlanders.nl/pages/nederlands/beginpagina.php

honden page profiel C & NC & N

honden foto van C & N

"  

Dit stukje heb ik ook al opgemerkt, uit mijn eigen ervaring is dit niet waar. Wat mij wel opvalt is dat ze niet echt geïnteresseerd zijn in anderen, vooral super gefocussed op de baas of andere belangrijke personen. Ik kan me inbeelden dat als hond de kinderen niet zo goed kent, hij niet geneigd is het leuk te vinden dat ze hem zoveel aaien.
Ik vraag het even na bij iemand met een kromi! Zal het in prive sturen als ik antwoord heb :-)
Er zitten inderdaad veel uiterlijke verschillen in het ras, het is een relatief nieuw ras :-)
Dit is een (enige) fokker in Nederland: http://www.kromfohrlanders.nl/pages/nederlands/beginpagina.php "

 Prima! Dankjewel!

Wel wat vervelend dat ze zover weg zitten  Maar wauw ik ben echt weg van de langharige! 

honden page profiel C & NC & N

honden foto van C & N

"  Misschien een kooiker of een friese stabij of een boerenfox langhaar?
  "

 Idd ook goede opties!

Van de kooiker z'n karakter kan ik niet zoveel vinden, kan je me daar wat meer over vertellen? Idem Stabij? Boerenfox is vrij energiek als ik het zo lees en qua uiterlijk niet helemaal ons type (langharige wel maar zijn moeilijker te vinden waarschijnlijk?) dus ik zet 'm wel op de lijst maar dit valt af te wachten!

honden page profiel Hakuna Matata Hakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

"  Idd ook goede opties!
Van de kooiker z'n karakter kan ik niet zoveel vinden, kan je me daar wat meer over vertellen? Idem kooiker? Boerenfox is vrij energiek als ik het zo lees en qua uiterlijk niet helemaal ons type (langharige wel maar zijn moeilijker te vinden waarschijnlijk?) dus ik zet 'm wel op de lijst maar dit valt af te wachten! "

 In het asiel kan je ze vinden.

Een Kooiker is volgens mij wat terughoudend.

Verder weet ik niks.

honden page profiel C & NC & N

honden foto van C & N

"  In het asiel kan je ze vinden.
Een Kooiker is volgens mij wat terughoudend.
Verder weet ik niks. "

 Ik heb werkelijk geen idee wat je bedoelde met "in het asiel kan je ze vinden"... Je kan elke hond in het asiel vinden..

honden page profiel Hakuna Matata Hakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

"  Ik heb werkelijk geen idee wat je bedoelde met "in het asiel kan je ze vinden"... Je kan elke hond in het asiel vinden.. "

 Ik bedoel de boerenfox want ik heb gehoord dat die vaak in het asiel zitten ofzo.

Ze hebben geen stamboom.

honden page profiel IreneIrene 3 doggies

honden foto van Irene

Ik denk dat het een goede match zou kunnen zijn. Misa kan soms wel echt een clown zijn en rare dingen doen. Ze is over het algemeen rustig in huis, mits we voldoende met haar doen. Een dagje minder bewegen gaat best. Maar door de bank genomen hebben ze wel flink wat beweging nodig. Ze vind leren heel leuk. Dus voor gehoorzaamheid zit je goed. Ik wil in de toekomst ook agility gaan doen. Lopen naast de fiets gaat prima denk ik. Misa is 6 maanden, dus we fietsen nog niet met haar. Maar ze kan wel al goed aan de voet lopen, ook los met de juiste motivatie. Als ik een stukje ren, weet ik zeker dat ze met mij meekomt.

 

waar je rekening mee moet houden is de rui 2 keer per jaar. Ze neemt ook best wel wat vuil (zand) mee naar binnen. Het is bij ons om de dag stofzuigen en iedere dag met de bezem door de kamer. Ze blaffen meer dan gemiddeld. Ik vind misa niet extreem knuffelig trouwens. Ze is graag bij me in de buurt en komt ook wel een aai halen, maar niet te lang. Qua lopen zitten we nu nog op een puppyschema. Maar uiteindelijk wordt dat per dag een grote wandeling van 1 a 1,5 uur en nog wat kleinere wandelingen + extra activiteiten in het weekend.

 

ik viel voor ze omdat ze goed zijn met kinderen. Dat merk je nu al. Ze bijt in alles, behalve in mijn neefje van anderhalf. Vroeger werden ze o.a. Gebruikt om de kinderen 's nachts warm te houden (hoe cute?). Daarnaast is misa echt een allemansvriend. Alle hondjes zijn leuk. Het is een zelfverzekerd ras. Bij misa zorgt dit ervoor dat ze de grenzen van andere honden niet altijd accepteerd. Zij vind iedereen leuk en dus moet iedereen haar ook leuk vinden. De combi met onze katten gaat redelijk. Ze zijn geen beste vrienden, maar ze jaagt niet op ze.

 

Ik laat het aan jou over of je vind dat het past. Het komt niet op alle punten 100% overeen. 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

In wat voor een woning gaan jullie wonen?

Je zegt formaat golden maximaal 15 kilo. Een golden weegt meer dan 15 kilo ;-)

Is een bezoek aan een trimster een bezwaar?

honden page profiel IreneIrene 3 doggies

honden foto van Irene

Mijn ouders hadden een kooikertje. Lief beestje en echt mijn maatje.

 

die had wel een stevig jachtinstinct en was een ontsnappingsartiest. We hebben meerdere keren wanhopig de wijk doorzocht. Ook een wat zenuwachtig. Hij kon niet goed tegen drukte en kleine kinderen.

 

maar wat een droppie! Thorin was een echte knuffel die al je emoties haarfijn aanvoelde. Hij heeft me echt door heel wat moeilijke pubermomentjes geholpen. Hij was ook erg leergierig.

honden page profiel C & NC & N

honden foto van C & N

" Ik denk dat het een goede match zou kunnen zijn. Misa kan soms wel echt een clown zijn en rare dingen doen. Ze is over het algemeen rustig in huis, mits we voldoende met haar doen. Een dagje minder bewegen gaat best. Maar door de bank genomen hebben ze wel flink wat beweging nodig. Ze vind leren heel leuk. Dus voor gehoorzaamheid zit je goed. Ik wil in de toekomst ook agility gaan doen. Lopen naast de fiets gaat prima denk ik. Misa is 6 maanden, dus we fietsen nog niet met haar. Maar ze kan wel al goed aan de voet lopen, ook los met de juiste motivatie. Als ik een stukje ren, weet ik zeker dat ze met mij meekomt.
 
waar je rekening mee moet houden is de rui 2 keer per jaar. Ze neemt ook best wel wat vuil (zand) mee naar binnen. Het is bij ons om de dag stofzuigen en iedere dag met de bezem door de kamer. Ze blaffen meer dan gemiddeld. Ik vind misa niet extreem knuffelig trouwens. Ze is graag bij me in de buurt en komt ook wel een aai halen, maar niet te lang. Qua lopen zitten we nu nog op een puppyschema. Maar uiteindelijk wordt dat per dag een grote wandeling van 1 a 1,5 uur en nog wat kleinere wandelingen + extra activiteiten in het weekend.
 
ik viel voor ze omdat ze goed zijn met kinderen. Dat merk je nu al. Ze bijt in alles, behalve in mijn neefje van anderhalf. Vroeger werden ze o.a. Gebruikt om de kinderen 's nachts warm te houden (hoe cute?). Daarnaast is misa echt een allemansvriend. Alle hondjes zijn leuk. Het is een zelfverzekerd ras. Bij misa zorgt dit ervoor dat ze de grenzen van andere honden niet altijd accepteerd. Zij vind iedereen leuk en dus moet iedereen haar ook leuk vinden. De combi met onze katten gaat redelijk. Ze zijn geen beste vrienden, maar ze jaagt niet op ze.
 
Ik laat het aan jou over of je vind dat het past. Het komt niet op alle punten 100% overeen.  "

 Het komt inderdaad niet op alle punten overeen, dus daar gaan we nog eens goed over moeten nadenken, of het ras wel echt iets voor ons is. We zijn namelijk beiden geen poetsfreaks dus elke dag of om de dag poetsen is dan echt wel veel. En knuffeligheid vind ik erg belangrijk. Het goed zijn met kinderen is dan wel weer een enorm pluspunt. Ik laat het ras op mijn lijst staan voorlopig 

honden page profiel C & NC & N

honden foto van C & N

" In wat voor een woning gaan jullie wonen?

Je zegt formaat golden maximaal 15 kilo. Een golden weegt meer dan 15 kilo ;-)

Is een bezoek aan een trimster een bezwaar? "

 In het begin zal het sowieso een appartement zijn aangezien je als net afgestudeerde nog niet genoeg geld hebt om meteen een huis te kopen. Maar een appartement hoeft geen probleem te vormen als je buitenshuis genoeg met de hond doet, en op lange termijn gaan we toch zeker naar een huis verhuizen dus daar focus ik me niet al te hard op  

 

Ik weet dat een Golden meer weegt? Ik probeerde enkel een idee te geven van hoogte en gewicht.

 

Bezoeken aan de trimster zijn geen enkel bezwaar. Nala gaat 4 keer per jaar.

honden page profiel C & NC & N

honden foto van C & N

" Mijn ouders hadden een kooikertje. Lief beestje en echt mijn maatje.
 
die had wel een stevig jachtinstinct en was een ontsnappingsartiest. We hebben meerdere keren wanhopig de wijk doorzocht. Ook een wat zenuwachtig. Hij kon niet goed tegen drukte en kleine kinderen.
 
maar wat een droppie! Thorin was een echte knuffel die al je emoties haarfijn aanvoelde. Hij heeft me echt door heel wat moeilijke pubermomentjes geholpen. Hij was ook erg leergierig. "

 Ai, dat zijn meerdere minpunten.

Gelukkig hebben we nog jaren de tijd 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

" Dit stukje: "Ook met kleine kinderen moet men oppassen. Deze honden houden er niet van om voortdurent aangeraakt en geaaid te worden. Het zijn absoluut geen schoothonden." verteld mij dat het geen goede match zou zijn. Namelijk mijn 2 ongeveer grootste prioriteten die niet voldaan worden in dit ras. Jammer! "

 Als aanhankelijkheid en kindvriendelijkheid je allerhoogste prioriteiten zijn, zou ik je ten zeerste aanraden nog eens naar de Spaniëls te kijken. Met name de Clumber en de Welsh. Dit zijn werkelijk de liefste, knuffeligste, betrouwbaarste honden die ik ooit heb meegemaakt. Aanhankelijker zul je ze niet vinden.

Verder, aangezien je ook de Golden hebt overwogen, raad ik je aan om de Flatcoated Retriever eens onder de loep te nemen. Dit ras is fantastisch lief. Geweldig met kinderen, aanhankelijk en knuffelig, zeer sociaal naar alle dieren, halflangharig, amper jachtinstinct, zeer goed trainbaar en intelligent, verharen amper, houden van beweging en sporten maar kunnen ook prima met een dagje minder, speels en vrolijk, buiten energiek en binnen rustig, geen blaffers. Hun staarten staan nooit stil, ze zijn de vrolijkheid zelve. Wat mij betreft perfecte gezinshonden, heb nog nooit een vervelend exemplaar gezien en ik ken er tientallen (heb er zelf eentje gehad, helaas na bijna 12 jaar trouwe vriendschap overleden). Ze zijn ietsje kleiner en smaller dan een Golden.

Bovenstaande rassen zijn gewoon enorm toegewijd aan hun baasjes, meer dan de toch wat onafhankelijkere en zelfstandige spitsen!

pagina 4 van 5 12 3 45
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^