Welk ras past bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Vinden jullie de Schotse Herdershond (Collie) misschien een optie?
Je hebt ook een kortharige variant. Deze zijn wel iets pittiger van karakter. De Langhaar is zachtaardiger, maar beide zijn erg prettige gezinshonden. Wel net zo groot als de Golden.

Een heel ander type hondje wat jullie misschien wel aanspreekt, de Noorse Buhund. Een Noordelijk herdershondje, wel erg energiek! Ze wegen zo'n 10-15 kg. Niet kortharig maar ook niet zo fluffy, dus misschien voor je vriend ook wel leuk. Heel leergierig, baasgericht en vriendelijk.


honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

" Keeshond :-D op mijn profiel foto staat een kleintje.

Hoe meer ondervacht om minder verharen heb ik al gemerkt ... Max ruift enkel 2 maal per jaar en dat zijn dan plukjes .. Geen losse haren zoals bij kortharige honden. Neem je een keeshond met weinig ondervacht ... Die ruiven doorgaans veel harder en het hele jaar door allemaal losse haartjes "

 Keeshond staat idd op onze lijst!

Maar dan wel een grote, mijn vriend wil geen kleintje 

Hoe weet je welke pup veel of weinig ondervacht heeft?

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

" Grappig dat de dalmatier opd je lijst staat. Die raad ik je dus af.

Ze verliezen het hele jaar door haar.. hebben echt niet genoeg aan 1 uur wandeling..


Mijn dame is trouwens kleiner dan een golden retriever ;-) hahha "

 Iemand vroeg gewoon wat we qua uiterlijk leuke honden vonden  Ik had me al verdiept in de Dalmaat en dat was qua karakter écht geen match!

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

" Vinden jullie de Schotse Herdershond (Collie) misschien een optie?
Je hebt ook een kortharige variant. Deze zijn wel iets pittiger van karakter. De Langhaar is zachtaardiger, maar beide zijn erg prettige gezinshonden. Wel net zo groot als de Golden.

Een heel ander type hondje wat jullie misschien wel aanspreekt, de Noorse Buhund. Een Noordelijk herdershondje, wel erg energiek! Ze wegen zo'n 10-15 kg. Niet kortharig maar ook niet zo fluffy, dus misschien voor je vriend ook wel leuk. Heel leergierig, baasgericht en vriendelijk.


"

 De Collie spreekt ons beiden niet heel erg aan.

De Noorse Buhund lijkt wel echt ideaal!

Ga het meteen voorstellen haha 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" @Fema en Fingo: Bedankt voor de informatie! De keuze valt momenteel op de grote witte kees en op de tweede plaats de Basenji (ivm loslopen).
@Kees: Bedankt!
@Emma: Bedankt voor alle info en het aanbod! Op de Clumber heeft hij niet zo gereageerd, dus ik weet niet precies wat hij ervan vindt. Ik heb het er met hem nog wel eens over dit weekend! Maar wat zijn ze schattig haha 
 
Nog een vraag: de Sheltie of Golden Retriever/labrador, zou dat iets voor ons zijn? Sheltie was altijd mijn droomras en komt op mijn individuele testen altijd heel hoog uit, en als ik ze in het echt tegenkom ben ik echt helemaal verliefd. Mijn vriend vindt ze te fluffy en te klein haha. Maar qua karakter? Kan je ermee fietsen enz? Met Goldens en Labradors denk ik dat het al wat moeilijker wordt om te sporten ivm hun zware botten? "

 Als ik niet met Evy kon sporten had ik geen Golden genomen, haha. ;) Evy is gek op behendigheid, speuren, jachttraining, frisbee, balans en eh... eigenlijk alles! Alleen flyball snapt ze niet, balletje is niet zo interessant... Over de hordes springen is wel leuk!

Je moet niet verwachten dat je met Goldens (uit de showlijn) tot de top zult behoren bij bijvoorbeeld behendigheid. Dan heb je echt een Border Collie of iets in die trant nodig. Maar ze vinden het zo ontzettend leuk om lekker met je bezig te zijn!

Wat betreft het karakter en het verharen past een Golden ook (redelijk) in jouw beeld. Evy heeft 2x per jaar een verschrikkelijke rui periode waarbij echt alles onder zit, maar voor de rest verhaart ze af en toe een beetje. 4x per jaar naar de trimster en gezonde voeding doet een hoop. ;) Ik vind persoonlijk de haren van een Golden prettiger dan die van een Labrador. Die van een Lab zijn van die stokharen die een Beagle ook heeft, Goldens hebben langere haren en zijn daardoor makkelijker te verwijderen.

Qua karakter is Evy een hond die alles accepteert en een groot aanpassingsvermogen heb. Ik kan rustig 3 dagen wat minder met haar doen. Qua beweging heeft ze wel behoefte aan 2 - 3 uur per dag wandelen (en zeker los vindt ze heerlijk), maar als ik een dagje wat minder tijd heb dan is dat geen enkel probleem. Aan de fiets (en hardlopen) kan ook en verder vindt ze het fantastisch om bezig te gaan met hersenwerk.

Bij Goldens is het belangrijk om niet te veel te voeren. Ze zetten namelijk snel aan, zeker wanneer je ze laat helpen. Evy krijgt 300 - 400 gram vlees (afhankelijk van de activiteit op een dag) en dat is dus echt heel weinig voor een hond van 29 kilo.

Kindvriendelijk is het nummer één woord dat veel mensen linken aan Evy. Ze staat het liefst met haar koppie in de kinderwagen de voetjes van baby's af te likken. Ze gaat regelmatig mee naar scouting en is daar "de mascotte". Loopt de hele ochtend tussen alle kinderhandjes en vindt het echt fantastisch. Als ze het zat is gaat ze onder de tafel liggen en alle kinderen weten dan dat ze Evy met rust moeten laten. Want dat is natuurlijk met ieder ras belangrijk, duidelijke afspraken over rustplekken. ;)

Gereserveerd naar vreemden zijn ze alleen absoluut niet, dat moet je je goed beseffen. Ik kan Evy aan ieder bezoek meegeven en ze maalt er weinig om. Leuk, aandacht! Ook op straat begroet ze alles en iedereen enthousiast en ieder bezoek is FANTASTISCHHH! Dus ja, daar moet je tegen kunnen. Nu ze ouder wordt, wordt het gelukkig wel iets minder. (Oh goh, baas... jij bent er ook nog, LEUK!) Alles en iedereen is leuk en de hele wereld is één groot feest.

Clown kan Evy zeker wel zijn. Ze is op een gehoorzame manier eigenwijs. Zo hebben wij bijvoorbeeld ontzettend lekkere kattenbrokken in de bijkeuken staan en soms staat de deur open. Ze moet dan via de keuken, door het kantoor naar de bijkeuken. Je hoort haar poten dan op het laminaat en als je dan "Evy..." zegt hoor je een diepe zucht en komt ze weer terug gesjokt naar de huiskamer. Een paar minuten later probeert ze het vrolijk weer. ;) De oplossing? Deur dicht, klaar. Ik moet er persoonlijk wel om lachen.

Wij hebben hier drie katten in huis (die er al waren toen Evy kwam) en ook dat gaat perfect met elkaar. Poesjes zijn wel een beetje eng (ze meppen), maar ze heeft totaal niet de behoefte om er achter aan te rennen. Als pup deed ze dit aan het begin wel, maar dat hebben we dus makkelijk af kunnen leren. Evy gaat ook fantastisch met andere huisdieren. Zo had mijn neefje een hamster en iedere keer als die beneden was moest ie uitgebreid gewassen worden.

Waaks hoor ik verschillende verhalen over. Evy slaat aan als er iemand bij ons het pad op komt (handige deurbel), maar als je haar dan naar haar plaats toe stuurt houdt ze ook direct op. Hooguit wat gemurmel. ;) Evy is ook niet zo knuffelig, maar ze is meer uitzondering op de regel op dat punt.

Qua trainbaarheid ook alleen maar lovend natuurlijk. Goldens zijn ontzettend voer gericht en willen graag werken voor de baas. Evy kent een arsenaal aan trucjes en heeft verschillende cursussen succesvol afgerond. Behoort altijd tot de toppertjes van de klas, wat het ook wel eens moeilijk maakte. Tijdens de cursussen verveelde ze zich namelijk nogal, dus ik moest haar bezig houden met trucjes.

 

En na het hele verhaal natuurlijk nog een foto van mijn knapperd:

 

Als je meer wilt lezen over de Golden kan ik je even een linkje naar mijn website geven (zet ik hier niet neer ivm reclame) en je mag mij ook altijd een PB'tje doen. :) PS: en sorry voor het hele boekwerk. O:)

 

Edit: helemaal vergeten, karakter binnenshuis! Super rustig. ;) Evy haar grote liefde is de bank. Daar ligt ze als ze binnen is. Alleen als er bezoek is moet ze van de bank af, dus ja... dan gaat ze maar tegen de bank aan liggen of onder je voeten. Ondanks dat ze geen knuffelige hond is, is ze wel een hond die graag bij je is en tegen je aan wil liggen. Op je voeten, tegen je been, onder je voeten, op je arm, enz.

Een ander grappig ding wat ik veel hoor bij Goldens (en waar Evy ook een ster in is) is dat het geen ochtendwezens zijn. Evy wil het liefst met rust gelaten worden tot een uur of 11:00. Daarna mag je wel komen voor een wandeling of een spelletje. Als ze om 07:00 komt voor het eerste rondje dan wordt alle drama uit de kast getrokken, want neeeee....! En als ze dan na de marteling weer binnen is ploft ze zwaar beledigd op de bank en gaat ze weer verder slapen. ;)

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Ik moet eerlijk zeggen dat het karakter wat op internet staat best wel verschilt met wat ik hier meemaak ;-) ik heb me ooit ingelezen in de dalmaat en toen had ik zoiets van die past niet bij ons.. tot dat we er eeb kregen..

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

" Ik ben het met Sylvia eens, ook met Coby en Wanda trouwens.

 

Je hebt een heleboel 'eisen'. Sommige zijn geen probleem. Zo vindt vrijwel iedere hond het heerlijk om een uurtje te wandelen. En velen vinden het ook niet erg om even een luie dag te hebben, of gewoon thuis spelletjes te doen. Daarnaast kun je ook veel honden wel leren om met de huiskat om te gaan (let wel, dat hij met de 'huiskat' weer om te gaan, betekent niet dat hij ook andere katten leuk vindt).

 

Ik denk dat het grootste 'probleem' waar je je overheen moet zetten, de vacht is. (misschien is dit trouwens leuk te lezen over de mindere verhaarders: http://plazilla.com/page/4295044329/top-10-hondenrassen-geschikt-voor-mensen-met-een-allergie let ook op het 'eigen ervaring' stukje over de asbakjes.

 

Bij de meeste van de rassen van bovenstaande link is vachtverzorging vereist, door ze te laten trimmem (of je moet zelf knippen, dat zal ook kunnen). Neem ook die zaken mee in je keus. Want dat gaat natuurlijk ook wat kosten.

 

Je zegt dat de poedel jullie niets zegt, terwijl die toch vrij goed bij jullie eisen past. Gewoon even een tussendoorvraagje om er zeker van te zijn dat het niet door 'poedelvooroordelen' komt, zoals dit   want kijk eens aan! <img class=" /> (beide afbeeldingen gewoon van google)

 

Ik zou verder geen goede suggesties weten qua rassen, maar ik denk dat jullie misschien in een asiel ook wel een heel geschikt hondje tegen kunnen komen dat aan veel van de eisen voldoet

  "

 



He dat is mijn poedel :-D

Maar poedels daar moet je van houden er zijn veel vooroordelen over.

Hier in de buurt lopen trouwens 2 korthaar collies zijn echt prachtige honden.

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

Wat een leuk verhaal om te lezen, Sanne. Ik heb het echt met veel plezier gelezen  Doet mij zó erg aan Skye haar grappige streken denken, je kan soms echt je lach niet inhouden met haar, heerlijk is dat. Zo te horen hebben ze wel meer beweging nodig dan wij ze kunnen geven. Ook qua formaat zijn ze net wat te groot maar dat is geen beslissende factor dus ik ga het zeker overwegen! Als ik nog vragen heb stel ik ze je zeker!

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

Mijn vriend heeft geantwoord en hij vindt de Noorse Buhund echt helemaal goed! Ik vind alleen geen rasvereniging in België? Ik vind het vrij belangrijk dat fokkers in de buurt zitten zodat ik vaak kan langsgaan om de pups te leren kennen.

Anoniem (Gast)

Realiseer je wel dat dat de noorse buhund echte energieke werkhondjes zijn. Absoluut geen bankhangers. Lijkt me qua uiterlijk wel maar karakter absoluut niet te passen in je eisenpakket. En karakter lijkt me toch echt belangerijker.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ik weet niet hoe het precies zit, CN&S, maar begrijp ik nou dat jouw vriend wél veel met de hond in kwestie wil lopen en sporten? Betekent dat dat de hond dagelijks veel beweging krijgt? Want dan is het misschien niet eens zo'n probleem als de hond aan de energieke kant is.

Onze hond bijv is een border collie. Zou ik niet aanraden, want ik denk dat ze te veel beweging nodig heeft naar jullie zin. Maar als ze genoeg beweging krijgt, hangt ze ook geweldig graag bij ons op de bank. Lijkt me dat dat ook voor de rassen met een gemiddelde energiebehoefte geldt? Als je vriend aan die behoefte voldoet met zijn geren en gemountainbike, kun jij lekker op de bank hangen met de hond daarna ;-) Dan heb je misschien alweer wat meer keuze.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Wat een leuk verhaal om te lezen, Sanne. Ik heb het echt met veel plezier gelezen  Doet mij zó erg aan Skye haar grappige streken denken, je kan soms echt je lach niet inhouden met haar, heerlijk is dat. Zo te horen hebben ze wel meer beweging nodig dan wij ze kunnen geven. Ook qua formaat zijn ze net wat te groot maar dat is geen beslissende factor dus ik ga het zeker overwegen! Als ik nog vragen heb stel ik ze je zeker! "

 

Klopt ja, Goldens hebben een hoop energie. ;) Veel mensen (zijn) vergeten dat Retrievers van origine werkhonden zijn en dus ook nog steeds die uitdaging en energie hebben. Ik ga momenteel met Evy twee keer per week naar training (1x frisbee en 1x ringtraining) en ik merk aan haar dat ze dat echt nodig heeft. Verder trainen we iedere dag een minuut of 15 met de dummy en krijgt ze dus nog haar wandelingen en hersenwerk in huis. Dan heb ik een tevreden hond. In het weekend gaan we naar een losloopgebied (ik heb doordeweeks helaas geen auto) en daar zijn we dan voor minimaal 1,5 uur. Zwemmen, dummy apporteren en gewoon lekker lopen. En dan gaat ze dus vaak nog 2 uur naar scouting en mijn vader neemt haar op zondag meestal mee naar het strand om te hardlopen (13 km). Dat is nu weer even minder vanwege het slechte weer.

Nu heb ik wel het "werkhondje" uit het nest. De energiebehoeftes van Evy haar zusjes en broertje zijn een stuk lager. Helaas hebben zij geen contact meer met de fokker en ik hoor daardoor ook niets meer, dus geen idee of zij nog naar de hondenschool en dergelijke gaan.

 

Edit: het is wel zo dat wanneer je bijvoorbeeld een half uur gaat fietsen je al heel erg aan de energiebehoeften van een hond voldoet. Ik weet niet wat de exacte verhoudingen zijn, maar dat staat volgens mij wel gelijk aan 1,5 uur gewoon lopen. ;) Helaas mag ik met mijn knie niet fietsen, anders had ik dat ook gedaan.

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

"  We gaan ook heus niet een pup nemen het eerste jaar dat we gaan samenwonen. Wat jij zegt is helemaal hoe wij het gepland hebben. Maar dat betekend niet dat je niet mag vooruitkijken en dromen van je toekomstige nieuwe hond voor over een paar jaar  Op tijd beginnen zoeken is heel belangrijk, en ik doe zo'n dingen ook gewoon graag. Nogmaals, over mijn woon-werk-financiële situatie zet ik hier niets want dat is ook helemaal niemand zijn zaak om het maar even cru te zeggen. Niemand op een hondenforum heeft zaken met die dingen vind ik persoonlijk, dat regelen wij allemaal zelf wel  Ik ben heel realistisch daarin, ik trek mijn plan wel! "

 

Haha helemaal goed! En natuurlijk is het vooruitkijken belangrijk, en gewoon heel erg leuk ;) Ik snap dat heel goed, ik wilde het er gewoon toch even neerzetten. Niet om meer info te krijgen over jullie situatie, maar gewoon omdat jullie natuurlijk wel eerst even mogen genieten van het heerlijk samenwonen, de flow vinden, etc ^.^

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Als jullie een Golden niet voldoende beweging kunnen bieden, kunnen jullie een Buhund (en keeshond) inderdaad ook afschrijven, want het zijn erg energieke honden (zoals ik al schreef). Ik krijg het idee dat jullie meer naar uiterlijk kijken dan naar karakter, want hoe kun je een hond al direct goedkeuren zonder iets van het karakter af te weten?

Toen ik de Buhund voorstelde ging ik ervan uit dat de hond tenminste (!) elke dag een uur uitgelaten werd, dat er met de hond gefietst zou worden, en er gehoorzaamheid en eventueel agility met de hond gedaan zouden worden. In zo'n geval kan een Buhundje prima.

Het zijn zeldzame hondjes, maar er zitten wel een aantal fokkers in Europa. Ook in Nederland. Bijvoorbeeld deze:
http://www.vankoekiesranch.nl/
http://www.norskbuhund.nl/

Of er ook fokkers in België zitten weet ik niet.

Misschien ook eens een blik werpen op de IJslandse hond. Lijkt enigzins op de Buhund, ook qua karakter, maar hier zijn meer fokkers van te vinden. Ook dit zijn actieve honden, die meer nodig hebben dan een blokje om!


honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Oeps, plaatje ging niet helemaal goed.


honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

"  

He dat is mijn poedel :-D

Maar poedels daar moet je van houden er zijn veel vooroordelen over.

Hier in de buurt lopen trouwens 2 korthaar collies zijn echt prachtige honden. "

 

Hihi, ik had gewoon gegoogled, en vond het een prachtplaatje om het verschil te laten zien :P

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Met de 'veedrijvers' onder de spitshonden kun je misschien wel wat qua gehoorzaamheid en het loslopen. (http://www.goldenretrievers.nl/jachthonden/HistoryNorthernSpitzdogs.htm ) Omdat ze echter oorspronkelijk gebruikt zijn voor het veedrijven hebben ze wel erg veel beweging nodig. Ik zou even met je vriend overleggen hoe hij het in zijn hoofd heeft qua die beweging. Wil hij elke dag fietsen/sporten met de hond of is het meer voor een paar keer in de week.

De andere spitsen/oertypes raadt ik niet aan vooral door het loslopen. En de shiba bijvoorbeeld ook niet voor de gehoorzaamheid haha :P

 

Wel zit je bij deze spits-/oertypes met de ruiperiodes waarin ze echt (letterlijk) een berg haar verliezen. Buiten deze periodes valt het echt reuze mee, maar.. in die periodes heb je als je een keer niet stofzuigt al snel tapijt ipv laminaat zegmaar ;P

 

Edit: een plaatje met wat ik met die berg bedoel:

 

Je kunt het wel gebruiken om in kussentjes te stoppen ofzo

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Het enige echte grote verschil tussen de collie en de sheltie is dat de sheltie kleiner is en beter voor de sport. De collie vind ik persoonlijk beter voor de balans luieren/bewegen. Wat spreekt je dan wel zo aan aan de sheltie en wat staat je dan zo tegen aan de collie als ik vragen mag? Aangezien ik beide heb ben ik wel nieuwsgierig

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 1 doggies

honden foto van Binky & baasje

Wij bot doen? Moet je kijken hoe je het direct afblaft als we onze bedenkingen uiten. Sorry hoor, maar ik wilde adviseren maar durf gelijk niet meer.

honden page profiel LanaLana 3 doggies

honden foto van Lana

@Emma

De ijslandse hond zou ik dan weer totaal niet aanraden eerlijk gezegd haha. Mijn ervaring is dat het echt keffers zijn, dat klinkt wel erg negatief, maar dat ze in ieder geval heel vocaal zijn

 

Hier worden wat ervaringen gedeeld:

http://www.hondenforum.nl/plaza/viewtopic.php?f=2&t=291854

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Catharina, dat klopt in zekere mate wel, maar dit geldt ook voor de Buhund en zelfs ook wel voor de Keeshond. Het is echter erg afhankelijk van de hond en ook zeker van de opvoeding. Als je je hond aanleert niet te blaffen of hiermee te stoppen wanneer je dat wenst, hoeft dat absoluut geen probleem te zijn. Ze blaffen met name uit opwinding, dus tijdens het spelen bijvoorbeeld. Er staat nergens dat dit een no-go is voor TS.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

" Catharina, dat klopt in zekere mate wel, maar dit geldt ook voor de Buhund en zelfs ook wel voor de Keeshond. Het is echter erg afhankelijk van de hond en ook zeker van de opvoeding. Als je je hond aanleert niet te blaffen of hiermee te stoppen wanneer je dat wenst, hoeft dat absoluut geen probleem te zijn. Ze blaffen met name uit opwinding, dus tijdens het spelen bijvoorbeeld. Er staat nergens dat dit een no-go is voor TS. "

 

En de sheltie mag ook wel in het luidruchtige-honden-lijstje

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Eigenlijk vrijwel alle actieve herdershondjes, spitsen, gezelschapshondjes en terriërs, haha.

honden page profiel LanaLana 3 doggies

honden foto van Lana

" Catharina, dat klopt in zekere mate wel, maar dit geldt ook voor de Buhund en zelfs ook wel voor de Keeshond. Het is echter erg afhankelijk van de hond en ook zeker van de opvoeding. Als je je hond aanleert niet te blaffen of hiermee te stoppen wanneer je dat wenst, hoeft dat absoluut geen probleem te zijn. Ze blaffen met name uit opwinding, dus tijdens het spelen bijvoorbeeld. Er staat nergens dat dit een no-go is voor TS. "

 

Oeps sorry, dacht wel dat dit een vereiste was. Ik snap wat je bedoelt, maar ik vind toch een verschil zitten tussen waken (dus aanslaan als er iets aan de hand is) en gewoon erg vocaal zijn. De ijslandse honden die ik ken blaffen zo hard en schel en blijven gewoon blaffen. Maar goed, misschien is dat inderdaad opvoeding.. 

 

 

edit:

@Maryse precies en dat is meer wat ik bedoel inderdaad. Ik vind het blafgedrag van de shelties (soms is het net praten hahaha) op de cursus niet te vergelijken met het blafgedrag van mijn kees. 

Maar goed, ik heb verkeerd begrepen of dit een vereiste was. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  Keeshond staat idd op onze lijst!

Maar dan wel een grote, mijn vriend wil geen kleintje 

Hoe weet je welke pup veel of weinig ondervacht heeft? "

 



Kijken naar de lijnen. Meestal hebben de grote veel ondervacht. De middenSlag heeft doorgaans minder ondervacht

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

Wow, veel reacties ineens. Ik zal proberen op alles even te antwoorden!

 

 

@Aurelia: Ja, mijn vriend wil echt een hond om mee te kunnen sporten. Hij gaat er nu ook elke dag met zijn hond vaak een paar keer drie kwartier op uit. Meestal gaat hij elke dag een uur fietsen en dan 's avonds nog een halfuur tot een uur wandelen. Zijn moeder doet 's ochtends de wandeling dus hoe lang die duurt weet ik niet. De hond kan ook de hele dag via het luik in de tuin om haar behoeftes te doen als het dringend is of gewoon om te spelen ofzo. Maar ze kan ook prima een week ofzo niet elke dag zoveel wandelen, en dat is zo fijn aan haar. Ze heeft wel zeker 1x per dag een grote wandel/fietstoer nodig, anders merk je dat ze vervelend begint te doen. Dus dat vind ik eigenlijk prima qua energie. Ze is de rest van de dag dan super rustig in huis 

 

@Sanne: Ik heb een Golden voorgesteld, maar we zijn het er beiden over eens dat het toch te groot is en dat ze toch wat meer beweging nodig hebben dan wat wij kunnen/willen bieden. Je zegt in je edit nog: "het is wel zo dat wanneer je bijvoorbeeld een half uur gaat fietsen je al heel erg aan de energiebehoeften van een hond voldoet. Ik weet niet wat de exacte verhoudingen zijn, maar dat staat volgens mij wel gelijk aan 1,5 uur gewoon lopen. ;) Helaas mag ik met mijn knie niet fietsen, anders had ik dat ook gedaan." Mijn vriend gaat bijna elke dag wel een uur of langer met de hond fietsen. En dan 's avonds nog een halfuur of langer de avondtoer doen. Lijkt me genoeg beweging voor de meeste honden?

 

 @Emma: Oké, een Noorse Buhund is dus blijkbaar geen optie meer dan? Want je zegt hier: "Toen ik de Buhund voorstelde ging ik ervan uit dat de hond tenminste (!) elke dag een uur uitgelaten werd, dat er met de hond gefietst zou worden, en er gehoorzaamheid en eventueel agility met de hond gedaan zouden worden. In zo'n geval kan een Buhundje prima." en dit sluit perfect aan met wat mijn vriend elke dag met de hond wil doen. Ik wil in het weekend graag gehoorzaamheid doen en misschien agility maar dit is zeker geen vereiste.  

 

@Shiba: Het sporten wil hij elke dag doen, doet hij nu ook al. Het verharen wat je toont op de foto vind ik ook echt niet erg. Dat kan je zo oprapen en idd kussentjes van maken 

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

Deel 2 (anders werd het wel erg lang):

 

@Maryse: ik vind beiden leuke rassen hoor. Maar mijn vriend vindt eigenlijk bijna alle langharige rassen 'lelijk' terwijl ik die net prachtig vind. Dus ik sprak eigenlijk een beetje voor hem. Ik zal me zeker ook verdiepen in een collie maar ik ben bijna zeker dat hij puur voor het uiterlijk al nee zegt, zo is hij namelijk.. Wil een 'stoere' hond... Ga dat uit zijn hoofd praten want dat is compleet onzin  Ik krijg hier in dit topic nu wel alle commentaar dat je een hond niet op uiterlijk moet uitzoeken maar de ergste is toch echt mijn vriend daarin. Dus ook wel rot dat ik dan de commentaar krijg 

 

@Cindy: Ik heb geen idee waar die reactie vandaan komt dus ik ga je gewoon negeren dan  Je hoeft niet te reageren.

 

Qua blaffen: daar kan ik vrij goed tegen. Nala is een echte keffer (met een verschrikkelijk luide en hoge blaf) dus ik ben het wel gewend, haha. Zoals velen zeggen kan je dit in de opvoeding meestal prima afleren of leren dat ze moeten stoppen wanneer je het zegt. Dat hebben we met Nala nooit gedaan. Skye slaat nooit aan, buiten als ze echt denkt dat er gevaar is of als ze vreemden ziet op straat in het pikkedonker. Van een Sheltie wist ik idd dat blaffen een probleem kan vormen, maar dat vind ik niet erg  Er was ook een Sheltie op puppycursus met Skye en hij had zo'n lekker karakter dat ik nog meer verkocht was van het ras! Blaftte helemaal niet.

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Als ik het zo lees, kun je best een hond hebben die 'meer' beweging nodig heeft, zoals een aantal van de voorgestelde honden.

 

En als je die berg vacht in de ruiperiodes al niet erg vindt, nou dan gaan er toch echt opties open :) (Dat schrikt veel mensen namelijk juist af) Het is ook echt vooral in die twee ruiperiodes. Deze kunnen, naar mijn ervaring, soms wel wat langer duren doordat we hier niet echt een 'nu is het heel heet en vanaf nu is het heel koud' klimaat hebben, als je begrijpt wat ik bedoel. Maar buiten die periodes is er amper vachtverlies.

 

 

 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 1 doggies

honden foto van Binky & baasje

Dit bijvoorbeeld:

 

''Ik krijg hier echt allemaal suggesties van de rassen die we net niet willen, dat is niet de bedoeling natuurlijk.

Nogmaals: een poedel is echt een nee voor ons. Het is qua uiterlijk echt ons type hond niet''

 

''Nou sorry dat we weten wat we zoeken, hoor. Er zijn heus wel rassen die qua karakter én uiterlijk bij ons zullen passen.. Ik snap niet waarom iedereen daar zo bot over doet. De hond moet heus niet aan elke puntje voldoen, kwestie van prioriteiten stellen zoals iemand al zei... Chinese naakthond dan schiet mijn vriend me neer.''

 

We proberen alleen te helpen. ;) En ik bedoeld het ook niet lullig, maar ik kom hetzelfde uit de hoek als jij.

 

Succes met de zoektocht. ;)

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

" Als ik het zo lees, kun je best een hond hebben die 'meer' beweging nodig heeft, zoals een aantal van de voorgestelde honden.
 
En als je die berg vacht in de ruiperiodes al niet erg vindt, nou dan gaan er toch echt opties open :-) (Dat schrikt veel mensen namelijk juist af) Het is ook echt vooral in die twee ruiperiodes. Deze kunnen, naar mijn ervaring, soms wel wat langer duren doordat we hier niet echt een 'nu is het heel heet en vanaf nu is het heel koud' klimaat hebben, als je begrijpt wat ik bedoel. Maar buiten die periodes is er amper vachtverlies.
 
 
  "

 Joepie, goed nieuws!  Ik vond het al vreemd dat dat als weinig beweging werd gezien, ik vind het al heel wat tegenover Nala, die heeft echt met haar 5 minuutjes aan de overkant van de straat zeg maar. Is echt een huismusje.

 

Nee, zo'n vacht vind ik echt totaal niet storend  Zeker niet omdat het idd vooral in de twee ruiperiodes is.

pagina 3 van 5 12 34 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^