Welk ras past bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

" Heel cliché om je eigen ras te promoten.. maar kijk eens naar de grote witte keeshond?

De haren die ze verliest zijn plukjes die ik gewoon zo oppak of in 1x opzuig. Voor de rest voldoet ze aan al je eisen, dat meen ik echt haha
Wandelen hoeft echt echt echt niet van mijn hond, maar als we eenmaal in het bos zijn komt ze helemaal los.

Als je vragen hebt hoor ik het wel :-) "

 Wauw, zij is echt prachtig!

Mijn vriend wil echt geen langharige hond, ik wel, dus ik ga het hem morgen zeker voorleggen! Ben benieuwd 

honden page profiel LanaLana 3 doggies

honden foto van Lana

"  Wauw, zij is echt prachtig!

Mijn vriend wil echt geen langharige hond, ik wel, dus ik ga het hem morgen zeker voorleggen! Ben benieuwd  "

 



Qua vacht vind ik best verschil in zitten als je kijkt naar verschillende fokkers. Sowieso is de witte kees een stuk minder 'ontploft' dan bijvoorbeeld de dwergkees of de grijze (wolfspitz) variant.

En als je niet tegen haarverlies kan, zou ik sowieso veel kortharige rassen afschrijven, want die prikhaartjes die je ooooveral vind, daar word ik weer helemaal gek van haha.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

 

Tja, dan moet ik toch even reageren hoor. Hoezo ontploft? Prachtige hond, die grijze kees. :p

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik dacht dat Keeshonden wel bekend staan dat ze veel blaffen, of valt dat in de praktijk nog mee?

honden page profiel LanaLana 3 doggies

honden foto van Lana

@kees
hahahaha neee zeker niet verkeerd bedoeld! Ik vind dat je een prachtige kees hebt <3
ik wist even niet hoe ik het anders moest zeggen haha

@sylvia
De kees is zeker een waker, slaat echt aan als er iemand op je 'erf' komt. Maar kan echt niet zeggen dat het keffers zijn.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" @kees
hahahaha neee zeker niet verkeerd bedoeld! Ik vind dat je een prachtige kees hebt <3
ik wist even niet hoe ik het anders moest zeggen haha

@sylvia
De kees is zeker een waker, slaat echt aan als er iemand op je 'erf' komt. Maar kan echt niet zeggen dat het keffers zijn. "

 No hard feelings hoor, maar ik ben gek op t ras, dus tja.. ;)

 

Ik denk dat de kleintjes meer blaffen, maar dat weet ik niet zeker. In ieder geval is t ze goed af te leren. Vroeger waren t erfhonden, toen moesten ze wel, maar dat is inmiddels al lang niet meer zo. Ze zijn wel waaks, maar niet overdreven.

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo 3 doggies

honden foto van Fema & Fingo

Een basenji dan? Voldoet wel aan een aantal van jou eisen. (Je hebt wel veel eisen zeg poehhh)

Verhaard niet. 

Binnen een slaapkop en buiten actief.

Nadeel is wel dat t jacht instinct aanwezig is, los lopen is bijna onmogelijk!

Voor de rest lekkere eigenwijze knuffelaars!! 

 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik snap niet zo goed wat je zoekt eigenlijk. Alles wat bij jullie past qua karakter vinden jullie niet mooi, en alle honden die je neer hebt gezet die je mooi vindt passen totaal niet bij jullie eisen...

 

De enige hond die ik kan bedenken die aan zo'n beetje al jullie eisen voldoet is de chinese naakthond. Ze zijn volwassen ongeveer de hoogte van een beagle, ze kunnen buiten heerlijk losgaan maar in huis zijn het de allergrootste luilakjes die er zijn. Ze komen in verschillende varieteiten, van true hairless die bijna geen haar heeft, tot hairy hairless die naakt is met langharige kop, staart en sokjes, en de powderpuff die volledig behaard is. Ze hebben wel wat onderhoud nodig, zowel naakt als puff, maar dat vind je niet erg zeg je. Het zijn echte clowntjes, en ze maken je de hele dag aan het lachen met hun rare streken en gekke slaaphoudingen. De naakthond die ik heb gehad kon goed loslopen, hij vond het prachtig om eens een vogeltje op te jagen maar dat was het. Ze zijn meestal wat gereserveerd naar vreemden, maar als ze goed gesocialiseerd zijn zeker niet angstig. Socialisatie is wel heel belangrijk bij dit ras, en je moet een fokker zoeken die niet alleen op uiterlijk fokt maar ook op karakter, want bij de chinese naakthonden is de focus op showen echt enorm groot.. Maar het zijn verder echt geweldige hondjes in mijn ogen, die heel goed in jullie plaatje passen.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Eigenlijk stellen jullie irreële eisen, en de rassen die je zelf noemt passen totaal niet in jullie wensenlijstje wat betreft karakter.

Je wil zo min mogelijk haarverlies. Dan kom je vrijwel altijd uit op honden met een gekrulde vacht of een ruwhaar. Echter deze vindt je blijkbaar niet mooi genoeg. Je zult dus je eisen moeten bijstellen. OF een hond die wel verhaart (want alle honden met korte en halflange vacht verharen!) OF een hond die jullie qua uiterlijk misschien niet direct aanspreekt. Daarbij zijn trouwens bijna alle halflangharige honden jachthonden, wat dus weer botst met jullie karakterwensen.

Desondanks wil ik een aantal suggesties doen.

Misschien dat een Border Terriër bij jullie past. Ze passen in ieder geval goed bij je karakteromschrijving. Één van de meest sociale en vriendelijke Terriërrassen. Ze lijken op kleine vagabondjes (en houden altijd een soort puppy-achtige look), het zijn hele vrolijke, stoere en clowneske hondjes. Het jachtinstinct is meestal goed te hanteren (het zijn geen weglopers). Ze verharen vrijwel niet.




Ik zou qua karakter ook direct de Clumber Spaniël kunnen opperen, voldoen ook perfect aan jullie karakterwensen, alleen zijn ze te groot (niet qua hoogte, maar het gewicht ligt tussen de 20 en 30 kilo. Onze teef is 22 kilo). De Clumber is een kalme, zachtaardige en vriendelijke hond. Naar vreemden zijn ze wel wat terughoudend, het zijn geen honden die bij wildvreemden in de armen springen, dat zeker niet. Toch zijn ze nooit onvriendelijk of overdreven afstandelijk. Zelf vind ik dat erg prettig. Voor hun eigen mensen zijn ze enorm aanhankelijk, de grootste knuffelkonten die je bedenken kunt. Ze liggen dan ook graag op je voeten en leunen graag tegen je aan, maar nooit op een opdringerige of dwingende manier. Met andere honden gaan ze vrijwel altijd zeer sociaal om, worden ze geprovoceerd dan halen ze hun schouders op en dartelen ze verder. Met kinderen vind ik het uitstekende honden, ze zijn geduldig en tolerant.
Ze hebben eigenlijk het speelse en zachte van de Spaniël, en de rust en gehechtheid aan eigen familie van een dogachtige.
Clumbers zijn onverstoorbaar en zeer rustig in huis, buiten zijn ze actief en zwemmen ze graag, maar altijd blijven ze die 'no-nonsense' uitstraling aanhouden. Ze passen zich moeiteloos aan aan een actiever of juist rustiger leven.
Wat betreft werklust: dit verschilt erg per lijn en exemplaar. Je hebt kortweg drie types: de showlijn, de werklijn en de dual-purpose lijn.
De Showlijn is de hond die je hier het meest ziet, het logge brede model. De jachtlijn is meer voor jagers weggelegd, deze zie je veel in Engeland en Scandinavië en deze honden zijn een stuk smaller, atletischer en actiever. En dan heb je nog de dual-purpose, een combinatie van beide (zie je hier ook veel tegenwoordig).
Met de Clumber valt goed te werken, het zijn niet de allersnelste leerlingen maar wat ze geleerd hebben vergeten ze nooit. In hun doen en laten zijn ze betrouwbaar, je weet wat je aan ze hebt. Ze laten zich niet gauw afleiden door de omgeving, hun baas (inclusief koekjes) vinden ze interessanter.
't Zijn geen honden die weglopen of ontsnappen, ze blijven de baas goed in de gaten houden. Het zijn overigens wel uitstekende speurneuzen!





Misschien is de Welsh Springer Spaniël een optie? Die zijn rond de 15-20 kilo. Zeer lieve en vrolijke honden, lijken in veel opzichten op de Clumber Spaniël. Ze hebben wel enig jachtinstinct, maar alle Welshen die ik gekend heb konden altijd heel goed loslopen zonder problemen. Het jachtinstinct is niet te vergelijken met die van bijvoorbeeld de Beagle.




Mijn tip: kijk meer naar karakter, minder naar uiterlijk. Het uiterlijk went altijd, maar als je met een karakter zit dat niet past blijf je daar altijd last van houden. Daarbij maakt het vaak erg uit waar de hond vandaan komt. Het ene type/kleur/geslacht/lijn is de andere niet.
Brittany's (Bretonse Spaniëls) zou ik afraden vanwege de zelfstandigheid en jachtpassie, en trouwens ook vanwege het energieniveau.

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

"  

Qua vacht vind ik best verschil in zitten als je kijkt naar verschillende fokkers. Sowieso is de witte kees een stuk minder 'ontploft' dan bijvoorbeeld de dwergkees of de grijze (wolfspitz) variant.

En als je niet tegen haarverlies kan, zou ik sowieso veel kortharige rassen afschrijven, want die prikhaartjes die je ooooveral vind, daar word ik weer helemaal gek van haha. "

 Ik bedoel inderdaad de prikhaartjes van Skye, haha. Ik zal dit weekend eens een foto nemen als ze 5 seconden bij mij op school heeft gezeten  Maar plukjes haar vind ik helemaal niet erg, koop ik wel zo'n kledingroller zoals je bij Ragdolls doet. Die vind ik ook heus niet minder leuk door hun enorme haarverlies 

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

" Een basenji dan? Voldoet wel aan een aantal van jou eisen. (Je hebt wel veel eisen zeg poehhh)
Verhaard niet. 
Binnen een slaapkop en buiten actief.
Nadeel is wel dat t jacht instinct aanwezig is, los lopen is bijna onmogelijk!
Voor de rest lekkere eigenwijze knuffelaars!! 
  "

 Basenji waren we inderdaad vroeger eens op uitgekomen, dat was ik vergeten. Die vonden we eigenlijk allebei super! Maar je zegt dus dat loslopen bijna onmogelijk is  Dat is wel een grote factor, voor mijn vriend vooral omdat hij met de hond wil kunnen mountainbiken enzovoort... Maar ze zijn zo lief!  Ik ga dit ras zeker opschrijven!

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

" Ik snap niet zo goed wat je zoekt eigenlijk. Alles wat bij jullie past qua karakter vinden jullie niet mooi, en alle honden die je neer hebt gezet die je mooi vindt passen totaal niet bij jullie eisen...
 
De enige hond die ik kan bedenken die aan zo'n beetje al jullie eisen voldoet is de chinese naakthond. Ze zijn volwassen ongeveer de hoogte van een beagle, ze kunnen buiten heerlijk losgaan maar in huis zijn het de allergrootste luilakjes die er zijn. Ze komen in verschillende varieteiten, van true hairless die bijna geen haar heeft, tot hairy hairless die naakt is met langharige kop, staart en sokjes, en de powderpuff die volledig behaard is. Ze hebben wel wat onderhoud nodig, zowel naakt als puff, maar dat vind je niet erg zeg je. Het zijn echte clowntjes, en ze maken je de hele dag aan het lachen met hun rare streken en gekke slaaphoudingen. De naakthond die ik heb gehad kon goed loslopen, hij vond het prachtig om eens een vogeltje op te jagen maar dat was het. Ze zijn meestal wat gereserveerd naar vreemden, maar als ze goed gesocialiseerd zijn zeker niet angstig. Socialisatie is wel heel belangrijk bij dit ras, en je moet een fokker zoeken die niet alleen op uiterlijk fokt maar ook op karakter, want bij de chinese naakthonden is de focus op showen echt enorm groot.. Maar het zijn verder echt geweldige hondjes in mijn ogen, die heel goed in jullie plaatje passen. "

 Nou sorry dat we weten wat we zoeken, hoor. Er zijn heus wel rassen die qua karakter én uiterlijk bij ons zullen passen.. Ik snap niet waarom iedereen daar zo bot over doet. De hond moet heus niet aan elke puntje voldoen, kwestie van prioriteiten stellen zoals iemand al zei... Chinese naakthond dan schiet mijn vriend me neer.

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

" Eigenlijk stellen jullie irreële eisen, en de rassen die je zelf noemt passen totaal niet in jullie wensenlijstje wat betreft karakter.

Je wil zo min mogelijk haarverlies. Dan kom je vrijwel altijd uit op honden met een gekrulde vacht of een ruwhaar. Echter deze vindt je blijkbaar niet mooi genoeg. Je zult dus je eisen moeten bijstellen. OF een hond die wel verhaart (want alle honden met korte en halflange vacht verharen!) OF een hond die jullie qua uiterlijk misschien niet direct aanspreekt. Daarbij zijn trouwens bijna alle halflangharige honden jachthonden, wat dus weer botst met jullie karakterwensen.

Desondanks wil ik een aantal suggesties doen.

Misschien dat een Border Terriër bij jullie past. Ze passen in ieder geval goed bij je karakteromschrijving. Één van de meest sociale en vriendelijke Terriërrassen. Ze lijken op kleine vagabondjes (en houden altijd een soort puppy-achtige look), het zijn hele vrolijke, stoere en clowneske hondjes. Het jachtinstinct is meestal goed te hanteren (het zijn geen weglopers). Ze verharen vrijwel niet.




Ik zou qua karakter ook direct de Clumber Spaniël kunnen opperen, voldoen ook perfect aan jullie karakterwensen, alleen zijn ze te groot (niet qua hoogte, maar het gewicht ligt tussen de 20 en 30 kilo. Onze teef is 22 kilo). De Clumber is een kalme, zachtaardige en vriendelijke hond. Naar vreemden zijn ze wel wat terughoudend, het zijn geen honden die bij wildvreemden in de armen springen, dat zeker niet. Toch zijn ze nooit onvriendelijk of overdreven afstandelijk. Zelf vind ik dat erg prettig. Voor hun eigen mensen zijn ze enorm aanhankelijk, de grootste knuffelkonten die je bedenken kunt. Ze liggen dan ook graag op je voeten en leunen graag tegen je aan, maar nooit op een opdringerige of dwingende manier. Met andere honden gaan ze vrijwel altijd zeer sociaal om, worden ze geprovoceerd dan halen ze hun schouders op en dartelen ze verder. Met kinderen vind ik het uitstekende honden, ze zijn geduldig en tolerant.
Ze hebben eigenlijk het speelse en zachte van de Spaniël, en de rust en gehechtheid aan eigen familie van een dogachtige.
Clumbers zijn onverstoorbaar en zeer rustig in huis, buiten zijn ze actief en zwemmen ze graag, maar altijd blijven ze die 'no-nonsense' uitstraling aanhouden. Ze passen zich moeiteloos aan aan een actiever of juist rustiger leven.
Wat betreft werklust: dit verschilt erg per lijn en exemplaar. Je hebt kortweg drie types: de showlijn, de werklijn en de dual-purpose lijn.
De Showlijn is de hond die je hier het meest ziet, het logge brede model. De jachtlijn is meer voor jagers weggelegd, deze zie je veel in Engeland en Scandinavië en deze honden zijn een stuk smaller, atletischer en actiever. En dan heb je nog de dual-purpose, een combinatie van beide (zie je hier ook veel tegenwoordig).
Met de Clumber valt goed te werken, het zijn niet de allersnelste leerlingen maar wat ze geleerd hebben vergeten ze nooit. In hun doen en laten zijn ze betrouwbaar, je weet wat je aan ze hebt. Ze laten zich niet gauw afleiden door de omgeving, hun baas (inclusief koekjes) vinden ze interessanter.
't Zijn geen honden die weglopen of ontsnappen, ze blijven de baas goed in de gaten houden. Het zijn overigens wel uitstekende speurneuzen!





Misschien is de Welsh Springer Spaniël een optie? Die zijn rond de 15-20 kilo. Zeer lieve en vrolijke honden, lijken in veel opzichten op de Clumber Spaniël. Ze hebben wel enig jachtinstinct, maar alle Welshen die ik gekend heb konden altijd heel goed loslopen zonder problemen. Het jachtinstinct is niet te vergelijken met die van bijvoorbeeld de Beagle.




Mijn tip: kijk meer naar karakter, minder naar uiterlijk. Het uiterlijk went altijd, maar als je met een karakter zit dat niet past blijf je daar altijd last van houden. Daarbij maakt het vaak erg uit waar de hond vandaan komt. Het ene type/kleur/geslacht/lijn is de andere niet.
Brittany's (Bretonse Spaniëls) zou ik afraden vanwege de zelfstandigheid en jachtpassie, en trouwens ook vanwege het energieniveau. "

 Voor mij zijn langharige rassen de favoriet. Kortharige rassen zijn mijn vriend zijn favoriet maar dan heb je het probleem dat je OVERAL prikhaartjes terugvind en dan poets je echt elke dag en neen, dat zoek ik niet in een hond. Plukjes haar die uitvallen (zoals ik bij vele rassen al gelezen heb) vind ik hélemaal géén probleem (nogmaals). Ze mogen heus wel verharen, gewoon niet zoals Skye die elke dag de helft van haar vacht op de grond achterlaat..

De Border Terriër kan mijn vriend misschien nog leuk vinden, ook die ga ik voorstellen. De Clumber Spaniël is ook een hele goede  Alleen wel écht een beetje uit ons grootte/gewicht- maximum... Grotere en zwaardere honden eten alweer veel meer en dat kost veel meer... Daarom. Ook qua plaats in huis enz.. Maar ik neem hem mee op mijn lijstje. De laatste vind ik ook nog leuk maar die vindt mijn vriend er waarschijnlijk te 'onmannelijk' uit, haha. Ik ga het hem toch tonen! Bedankt!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

"  Nou sorry dat we weten wat we zoeken, hoor. Er zijn heus wel rassen die qua karakter én uiterlijk bij ons zullen passen.. Ik snap niet waarom iedereen daar zo bot over doet. De hond moet heus niet aan elke puntje voldoen, kwestie van prioriteiten stellen zoals iemand al zei... Chinese naakthond dan schiet mijn vriend me neer. "

 

Het was niet mijn bedoeling om bot over te komen hoor, ik begreep/begrijp gewoon oprecht echt niet wat jullie dan zoeken. Jullie zullen inderdaad toch moeten gaan zitten samen om te kijken waar jullie op kunnen inleveren. De vacht zal ik groot dingetje zijn denk ik.. Ik hoop dat jullie je ras vinden!

 

En mijn vriend vond de chinese naakthond ook niks qua uiterlijk hoor, en hij wilde er in het begin ook niet mee naar buiten, maar hij was toch gek op hem

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

"  
Het was niet mijn bedoeling om bot over te komen hoor, ik begreep/begrijp gewoon oprecht echt niet wat jullie dan zoeken. Jullie zullen inderdaad toch moeten gaan zitten samen om te kijken waar jullie op kunnen inleveren. De vacht zal ik groot dingetje zijn denk ik.. Ik hoop dat jullie je ras vinden!
 
En mijn vriend vond de chinese naakthond ook niks qua uiterlijk hoor, en hij wilde er in het begin ook niet mee naar buiten, maar hij was toch gek op hem "

 Het is ook heel moeilijk omdat we beiden het omgekeerde zoeken in honden... Daarom zoveel eisen. Ik geef al sneller toe dan hij. Maar ik heb hem net bovenstaande opties doorgestuurd en ik heb er ook bij gezegd dat hij toch zal moeten inleveren op een paar puntjes omdat we anders nooit een ras gaan vinden. Dus ik ben benieuwd wat hij antwoord! En haha, Alex is geen fan van Nala, ookal is ze nog zo lief  Ze is 7 vandaag!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

"  Het is ook heel moeilijk omdat we beiden het omgekeerde zoeken in honden... Daarom zoveel eisen. Ik geef al sneller toe dan hij. Maar ik heb hem net bovenstaande opties doorgestuurd en ik heb er ook bij gezegd dat hij toch zal moeten inleveren op een paar puntjes omdat we anders nooit een ras gaan vinden. Dus ik ben benieuwd wat hij antwoord! En haha, Alex is geen fan van Nala, ookal is ze nog zo lief  Ze is 7 vandaag! "

 

Gefeliciteerd!

 

En ja dat lijkt me ook heel lastig hoor! Ik ben heel blij dat we, op de chinese naakthond na, dezelfde smaak hebben hier thuis. Ik hoop dat jullie er samen uitkomen, dat komt vast wel goed, als je vriend ook iets minder kieskeurig wordt zoals jij  

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

"  
Gefeliciteerd!
 
En ja dat lijkt me ook heel lastig hoor! Ik ben heel blij dat we, op de chinese naakthond na, dezelfde smaak hebben hier thuis. Ik hoop dat jullie er samen uitkomen, dat komt vast wel goed, als je vriend ook iets minder kieskeurig wordt zoals jij   "

 Dankjewel! 

 

Haha, hier helemaal niet helaas  Ik ben een echte rustige huismus en hij wil constant actief zijn  Daarom is het belangrijk dat we een hond vinden die zowel sportief kan zijn als knuffelig 

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

"  
Gefeliciteerd!
 
En ja dat lijkt me ook heel lastig hoor! Ik ben heel blij dat we, op de chinese naakthond na, dezelfde smaak hebben hier thuis. Ik hoop dat jullie er samen uitkomen, dat komt vast wel goed, als je vriend ook iets minder kieskeurig wordt zoals jij   "

 Dankjewel! 

 

Haha, hier helemaal niet helaas  Ik ben een echte rustige huismus en hij wil constant actief zijn  Daarom is het belangrijk dat we een hond vinden die zowel sportief kan zijn als knuffelig 

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo 3 doggies

honden foto van Fema & Fingo

Basenji kan gerust naast de fiets rennen maar dan wel aan de riem. De onze loopt wel es los maar dan alleen in bepaalde gebieden en met veel oefenen. Succes met jullie zoektocht! Laat maar weten waar straks jullie keuze op valt.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Gefeliciteerd met de jarige!

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Als je serieuze interesse hebt in de Clumber Spaniël mag je me altijd een pb sturen. Dan kan ik je meer vertellen over het ras, en jullie eventueel doorverwijzen naar fokkers. :-)

Ze verharen uiteraard wel, maar inderdaad in 'plukjes', ze vallen dus in bosjes op de grond, en niet van die losse stokhaartjes.





<3

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Clumbers zijn overigens vrij robuust gebouwd en ogen veel kleiner dan bijvoorbeeld een Golden Retriever. Omdat ze vrij kalm en rustig zijn eten ze relatief weinig voor hun grootte. Ik vind juist dat ze weinig ruimte innemen (letterlijk en figuurlijk), omdat ze geen druk of aanwezig karakter hebben.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Grappig dat de dalmatier opd je lijst staat. Die raad ik je dus af.

Ze verliezen het hele jaar door haar.. hebben echt niet genoeg aan 1 uur wandeling..


Mijn dame is trouwens kleiner dan een golden retriever ;-) hahha

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

@Fema en Fingo: Bedankt voor de informatie! De keuze valt momenteel op de grote witte kees en op de tweede plaats de Basenji (ivm loslopen).

@Kees: Bedankt!

@Emma: Bedankt voor alle info en het aanbod! Op de Clumber heeft hij niet zo gereageerd, dus ik weet niet precies wat hij ervan vindt. Ik heb het er met hem nog wel eens over dit weekend! Maar wat zijn ze schattig haha 

 

Nog een vraag: de Sheltie of Golden Retriever/labrador, zou dat iets voor ons zijn? Sheltie was altijd mijn droomras en komt op mijn individuele testen altijd heel hoog uit, en als ik ze in het echt tegenkom ben ik echt helemaal verliefd. Mijn vriend vindt ze te fluffy en te klein haha. Maar qua karakter? Kan je ermee fietsen enz? Met Goldens en Labradors denk ik dat het al wat moeilijker wordt om te sporten ivm hun zware botten?

Anoniem (Gast)

Je vriend heeft nu een Puggle, wat is dat voor een hond?

 

Golden en Labs zijn gemaakt om te sporten, google eens op de werklijn. Maar ik vermoed dat de showlijn al voldoende energie voor jullie heeft.

 

 

Anoniem (Gast)

Je vriend heeft nu een Puggle, wat is dat voor een hond?

 

Golden en Labs zijn gemaakt om te sporten, google eens op de werklijn. Maar ik vermoed dat de showlijn al voldoende energie voor jullie heeft.

 

 

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

" Je vriend heeft nu een Puggle, wat is dat voor een hond?
 
Golden en Labs zijn gemaakt om te sporten, google eens op de werklijn. Maar ik vermoed dat de showlijn al voldoende energie voor jullie heeft.
 
  "

 Een Puggle is een kruising Beagle-Mops. Skye kan enorm goed sporten, rennen, meelopen naast de fiets... Maar is binnenshuis de luiste hond die je je kan inbeelden. Zo'n karakter is echt ideaal. Ze is ontzettend grappig, en zo expressief met haar rimpeltjes 

Ze is echt een geweldige hond. De nadelen zijn dat ze ontzettend veel prikhaartjes verliest en ze absoluut niet houdt van knuffelen, iets wat voor mij dan weer 1ste prioriteit is. 

 

Hmm ok, ze kunnen dus toch sporten. Ik denk dat ze wel echt te groot zijn haha.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

"
Nog een vraag: de Sheltie of Golden Retriever/labrador, zou dat iets voor ons zijn? Sheltie was altijd mijn droomras en komt op mijn individuele testen altijd heel hoog uit, en als ik ze in het echt tegenkom ben ik echt helemaal verliefd. Mijn vriend vindt ze te fluffy en te klein haha. Maar qua karakter? Kan je ermee fietsen enz? Met Goldens en Labradors denk ik dat het al wat moeilijker wordt om te sporten ivm hun zware botten? "

 



Jazeker, de Golden Retriever en Labrador Retriever zijn van origine echte werkhonden, perfect juist om mee te sporten! En zeker Golden Retrievers zijn binnenshuis rustig. De Sheltie kan dan uiteraard ook prima. Testen op internet zeggen overigens helemaal niets, ga daar dus niet teveel op af.

Maar een Labrador of Golden zie ik zeker in het plaatje passen!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Keeshond :-D op mijn profiel foto staat een kleintje.

Hoe meer ondervacht om minder verharen heb ik al gemerkt ... Max ruift enkel 2 maal per jaar en dat zijn dan plukjes .. Geen losse haren zoals bij kortharige honden. Neem je een keeshond met weinig ondervacht ... Die ruiven doorgaans veel harder en het hele jaar door allemaal losse haartjes

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

"  

Jazeker, de Golden Retriever en Labrador Retriever zijn van origine echte werkhonden, perfect juist om mee te sporten! En zeker Golden Retrievers zijn binnenshuis rustig. De Sheltie kan dan uiteraard ook prima. Testen op internet zeggen overigens helemaal niets, ga daar dus niet teveel op af.

Maar een Labrador of Golden zie ik zeker in het plaatje passen! "

 Ok, dan neem ik hen ook mee op mijn lijst!

Het enige minpuntje aan de Sheltie is volgens mij dat ze redelijk wat vachtverzorging nodig hebben, wat ik overigens niet erg vind, en dat hun snuit zo lang en spits is (dat vond mijn vriend een minpuntje) maar dat is dan echt minimaal en maakt niet veel uit in onze beslissing.

pagina 2 van 5 123 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^