Pupje bij andere hond hoe doe je dat het beste?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Irma (Gast)

Hoi Mensen, Half december gaan wij onze kruising labrador/americaanse stafford pup halen. Hij is dan 8 weken jong. Wij hebben al een adoptiehondje van nu 5 jaar. Deze hond is naar andere honden toe dominant. Niet in huis, hij weet heel goed wat zijn plek in onze roedel is. Hij is dan eerder onderdanig naar andere honden. Maar buiten wel, hij gaat tegen de honden opstaan en als hij de kans krijgt lelijk doen. Ik doe er alles aan om dat te voorkomen en dat lukt behoorlijk. Dit is iets wat ik er na 4 jaar nog steeds niet helemaal uit heb. ( heeft het eerste jaar van zijn leven gezworven op de straten van spanje)   Ik zou alleen echt niet willen dat de pup dit gedrag ook gaat over nemen. Hoe voorkom ik dit? Ik ben natuurlijk van plan op puppycursus te gaan en om de pup zo goed mogelijk te socialiseren. Maar mijn andere hond zal er regelmatig ook bij zal zijn..   Alle suggesties zijn welkom, want voorkomen is beter dan genezen!    

honden page profiel LadouchieLadouchie

Was vergeten in te loggen voor dat ik dit bericht plaatste..maar ik ben het dus... :-D

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik denk dat je het beste de dominantie theorie uit je hoofd kan zetten, en je is moet verdiepen in kalmerings signalen bij de hond.
De dominantie theorie is achterhaald, en als je op die manier traint met je hond dan geeft het hem veel stress. Omdat je zijn hondentaal afkeurd.
Kijk is op www.hondenwijzer.com/dominantie

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Hoe je imitatie voorkomt? Niet samen uitlaten waar je honden tegen komt.

Heb je je wel verdiept in het stafford ras VS andere honden?

Introduceren is net hoe je het wilt. Meestal wil de oudere hond er eerst niets van weten en juist weglopen. Ik hield dan de 2 honden in dezelfde ruimte, onder mijn toezicht, maar ik liet ze 100% gaan. Mijn ervaring is dat ze dat prima zelf oplossen.

honden page profiel LadouchieLadouchie

Wauw dat is inderdaad een heel andere, maar logische manier om naar honden en hun gedrag te kijken!
Ik wil heel graag dat Scoop mijn maatje is en niet mijn slaafse hond..
Dit artikel bevat veel informatie over wat je niet moet doen, maar wat moet je wel doen?
Welke dingen moet ik anders doen en hoe? Vooral om zijn gedrag naar andere honden en mensen te voorkomen?

Roosje ik heb mij idd in het ras verdiept. Ik vind je suggestie om te introduceren een goede, zo was ik het ook van plan..

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^