bange hond blijft bang. wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Maar een buikjes-kriebel is ook echt heel fijn. Heel bijzonder ook, want dit zegt wel dat hij vertrouwen heeft.

 

Mettertijd leer je hem ook steeds beter lezen. Ik doe dingen met Mellow ook steeds weer anders.

Ik heb nu momenten dat ik haar soms létterlijk even door haar angst heen moet slepen. Als er niks is, dan ga ik niet meer terug, te vaak gedaan en zo werd het steeds erger.

Zondag moest ik haar 5 meter meeslepen. Doe ik niet graag hoor, maar anders kom ik helemaal nergens meer.

We moesten langs een moeder met zoontje "die hond wil niet" (en dan voel ik me best rot), maar na 5 meter zag ze wel in dat er niets was en vervolgens hebben we 5 kwartier heerlijk gelopen.

honden page profiel --

Ja ik vind dat ook lastig hoor. Het is natuurlijk niet "normaal" om je hond 3a4 keer 10 minuten uit te laten.. Dat is veels te weinig. Maar meer trekt hij echt niet. Hij zal wel meelopen, maar compleet ineen gekrompen, weg willen rennen, zo bang..  

 

Ik doe het maar een beetje op gevoel,  en zodra als hij aangeeft wat verder te kunnen dan wat verder.. Of misschien moet ik wat vaker gaan? Even frisse neus halen.. hij is niet druk in huis, zie ook geen tekenen van verveling. Maarja hij is natuurlijk ook sowieso niet normaal haha!

 

Ik ben ook nog niet bezig met commandos leren of andere dingen. Ik ben allang blij dat hij nu naar me toe trekt. En bij me wil zijn. Ga heel veel gewoon naast hem zitten. Dat vindt hij prettig. Koppie tegen me aan en snurken maar.

honden page profiel --

Ik vergeet het ook nog, maar ik heb dus een bench geleend van iemand, en daar wil hij echt niet in. Met geen 10 man nog niet. Dus dat was niet zo'n succes! Ik had er een koekje in gelegd gewoon met deurtje open, en toen liep hij erin en ging hij echt helemaal over de zeik. Bench bijna ondersteboven. 

 

Dus geen behoefte aan geloof ik..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Bench dan maar niet doen nee. Misschien een lekker kussen in een klein veilig hoekje. Deken erbij, zodat hij lekker knus kan liggen.

 

Ik heb dagen gehad dat ik die 3 á 4 keer 10 minuten niet eens haalde.

Pas geleden nog, bos 1: herrie van werklui (wildroosters vervangen maakt écht herrie), gelukkig had ze al een grote plas en poep gedaan. Ik moest me schrap zetten om niet op mijn buik door de blubber te schuiven.

Bos 2 dan maar, iets verder van de herrie af. Maar ook daar hoorde ze het. En dan raakt ze echt in paniek.

Dus mijn geplande lange wandeling was na 2 x 5 minuten voorbij...

's Morgens is het ook altijd maar 1 plas, dus dat was wel een héél slechte dag. Maar ze had in die 2 x 5 minuten wél 2 keer gepoept en 3 of 4 keer geplast, dus dan laat ik het maar zo, ga d'r geen strijd van maken.

 

Mellow naar huis en ik alsnog even naar het bos geweest 

honden page profiel --

Ja herrie is niet zo succesvol inderdaad! Het beste gaat het smorgens heel vroeg, savonds heel laat!

 

Hij doet ook wel zijn plas buiten (8 vd 10 keer. ) maar poepen durft hij niet meer. Hij heeft een tijdje buiten gepoept en toen stopte hij er ineens mee. Dat schijnt ook wel vaker voor te komen, dat ze even een tijdje niet meer buiten durven te poepen..

Zindelijkheid is dus nog een groot woord, maar hij plast altijd buiten, en gaat dan even staan voor zijn beloning haha. Dat heeft ie al door! 

je hebt mellow nu al een paar jaar toch? Die zal ook altijd wel "anders" blijven.. 

 

Ik kom er trouwens net echt 1 seconde geleden achter dat bobby een navelbreukje heeft 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wij hebben Mellow sinds 25 juli 2011 ja. Het gaat nu slechter dan in het begin, maar beter dan zomer 2012 en zomer 2013.

 

Belangrijkste is dat ik zelf ontspannen ben. En gaat het niet: dan niet. Boos worden, dwingen: helpt allemaal niks, worden we allebei alleen maar verdrietig van en daardoor gaat het nóg slechter.

 

En ja, we lopen misschien weinig, maar ik vind het belangrijker dat de wandelingen die we doen fijn zijn. Dat het 's morgens alleen maar een plas is en 's middags een uur (of anderhalf uur): het is goed zo.

's Avonds durft ze niet. Soms proberen we het wel, dan speelt ze wat met een blaadje in de voortuin (tussen onze auto's in), maar dat doe ik niet elke avond.

 

Ik hoop dat het bij jullie alleen maar beter zal gaan. 

Veel mensen snappen het toch niet helaas. Ik ben helemaal blij als ze eens 10 minuten durfde te lopen in de wijk (want regen betekent stil op straat), maar weinig mensen die snapten hoe trots ik dan op haar was want "dat is toch heel normaal". Ja, voor een normale hond wel 

honden page profiel --

Heel herkenbaar ja. Als je boos of gefrustreerd word gebeurt er helemaal niks meer. Vol op de rem..

 

Ik sta ook weleens met mijn hondjes in de lift,  1 bang en 1 die niet eens aangekeken wil worden door vreemden. Dan denk je weleens ohh wat zullen ze wel niet denken.

Ik zeg altijd alleen maar "ja het zijn hondjes uit het asiel" verder niks. Is meestal ook voldoende haha.

 

Het is inderdaad niet makkelijk maar als ze dan een stapje maken, glim je gewoon van trots!! En als hij dan toenadering zoekt en ineens zijn koppie bij me neerlegt is dat heel bijzonder en leuk!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Bobby een navelbreukje ??? Is het slechts een kleine verdikking of voel je een hele grote zachte bobbel op zijn buik ? 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Niet om vervelend te doen Robyn , maar met de gedachte van die ene topic van je , in mijn achterhoofd......mishandeling enz.

 

is Bailey niet bang van de stress en agressie in huis , die soms om je heen hangt of is die er niet meer .

honden page profiel --

Anny, jij doelt op het gedicht haha. Dat is 5 jaar geleden. Toen was bailey nog niet geboren . Bailey heeft nergens last van hoor, behalve dat hij niet van vreemde mensen houdt.

 

Ja een dik bultje op zijn navel met lucht. Een klein navelbreukje..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

O wat een opluchting , ook voor wat ik dacht dat jij nu allemaal meemaakte in jouw huiselijke kring. 

 

Komaan Bailey dan heb je geen excuus meer hoor.....

 

 

als dat bultje niet groter wordt zou ik het zo laten of wat ben je zelf van plan ? 

honden page profiel --

Ik weet dat je het lief bedoeld hoor Anny.

 

Met bailey heb ik heeeel veel getraind. Zelf aanvallen is er helemaal uit nu. Alleen als iemand te dicht op hem komt, of over hem heen gaat hangen trekt hij zn waffeltje open haha. Maar zolang ze hem even negeren, komt hij zelf al. 

 

Ik weet niet. Moet ik ermee naar de dierenarts?ik weet dat de pup van een vriendin een navelbreuk had en die hebben ze toen aangestipt. Moest 2 keer ofzo, maar opzich was het niet schadelijk.. Bobby moet het dan al langer hebben denk ik? Ik kijk even aan, of het niet groeit. Zag het vandaag pas. Het doet geen pijn...

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^