Wat voor riem gebruiken jullie en waarom?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

x

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

x

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Zelf heb ik een politielijn en af en toe doen we daar nog een andere riem aan zodat de lijn nog langer is. Maar hier lopen ze over het algemeen los. Kaleb die wilde ook nog weleens de sloot inspringen na het spelen met de bal, dit voorkom ik nu gewoon door te kijken wanneer hij erin wilt gaan en dan streng nee te zeggen voordat hij het wilt doen. Ook heb ik hem een tijdje meteen na het spelen aan de lijn gedaan. Want als ik bezig ben dan denkt hij er niet eens aan om de sloot te gaan :)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Freggle, het witte hondje loopt meestal los, dat kan hier ook.

En als hij aan de riem moet, heb ik een flexi riem van 5 meter.

Voor Black heb ik een looplijn van zo'n 5 of 6 meter ongeveer.

Dat vind ik voor zo'n grote hond veel fijner dan een flexi, daar kunnen ze zo in klappen.

En als je de flexi uitrolt en op de rem zet, heb je zo'n scherp dun draadje.

Maar als ik met Black train, of als hij naar de stad mee gaat, naar de dierenarts, op cursus heeft hij een korte riem van 1.5 a 2 meter of zo.

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus loopt ook met een politie (trainings) lijn die je op verschillende lengtes kan doen. Meestal op de langste stand. Sinds hij met het julius tuigje loopt trekt hij niet meer. Een enkele keer loop hij met zo een flex/rol lijn, maar dan eentje met een band en geen koord.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik loop ook altijd met een flexi. Als we op straat lopen gaat die gewoon aan de rem en dan hangt die ook met een boogje. Zijn we op de stukjes waar ze los mag dan gaat de rem eraf. Saffira kent die stukjes ondertussen al perfect dus ze weet wanneer ze mooi naast mij moet lopen en wanneer ze een tandje kan bijsteken  Ze weet ook vanaf wanneer ze weer vast moet, en dan gaat ze op die plek een beetje snuffelen tot ik haar ingehaald heb. Mijn flexi is ongeveer 7 of 8m lang en die mag ze ook helemaal gebruiken (op plekken waar het gepast is natuurlijk) 

honden page profiel JosienJosien

honden foto van Josien

Hoi Gijs. Sira kan ook erg aan de lijn trekken, daarom hebben we op advies van een hondencoach een nylonriem gekocht waar de neklus van aantrekt/glijdt als Sira trekt. En die riem is niet lang dus we hebben haar eigen leren riem eraan bevestigd zodat ze ook soms de lengte mag hebben.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik heb mijn 2 honden aan een flexi lijn zitten van 5 meter, maar zij trekken allebei  niet, als ik met alleen mijn aussie loop loopt zij uit zichzelf  naast mij, als ik met alle 2 loop lopen ze meestal iets voor mij.

Ook als ik door de woonwijk loop zitten ze aan de flexi, deze heb ik zelden op de rem staan, alleen als ik ergens moet oversteken.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Ik gebruik een leren riem of nylon riem,om de hondjes bij mij te houden ,maar daar zijn ze ook voor.Hein.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Halsband en politielijn, loopt gewoon lekker

honden page profiel --

honden foto van -

Ik gebruik een 2.20m leren riem voor Max... Als pup een 2.00m nylonriem. 

 

Los is los, vast is vast bij ons...

En waarom; Ik kan niet overweg met de flexilijn... Deze word alleen gebruikt als Max aan de diarree zit, some how zit hij dan graag in de sloot wal, en ik ga niet met hem mee... 

Verder vind ik het prettig om de gehele riem gewoon in mijn hand te hebben, ik vind het fijn dat Max bij me in de buurt loopt... Hij hoeft echt niet persee naast, of achter me te lopen. Maar voor mijn gevoel heb ik 10x meer controle over hem met deze leren riem, dan met dat onding van een flexilijn...
Buiten dat is een flexilijn vaak een stimulans om te gaan trekken, en dat mag Max dan weer niét 

En nu loopt hij vaak los, dus vind ik een flexilijn ontzettend overbodig. Alleen in het bos loopt hij aan een veldlijn, ivm irritante mountainbikers die niet uitkijken en Max ook niet uitkijkt 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Tegenwoordig kan je zelf riemen knopen van dat touw,mooie kleurtjes.1.20 m.

Daar heb ik er 2 van gekocht,onze dochter maakt ze.

De jongste aan de flexi als ik met hem alleen ga lopen,want eigenlijk vind ik het ondingen,hangt van de situatie af hoe lang de flexi is.

 

Is er ruimte genoeg weinig honden of mensen mag de flexi lang.

Ons oudje blijft graag bij mn benen want ze vind veel honden niet leuk.

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Toen we hier in de wijk nog een ochtend- en avondrondje deden, liep ik met een leren lijn van 2 meter (daarvoor een politielijn van 2 meter, die ik ook kon inkorten).

Als we 's middags lopend naar het veldje gingen deden we dat met de Flexi. Eerste stuk (tot het veldje) stond de Flexi op slot, op iets van anderhalve meter ofzo, op het veldje mocht ze dan 'los' (dus 7 meter).

 

Nu lopen we helaas geen rondjes meer hier en zit eigenlijk altijd de Flexi aan haar tuig. 's Morgens lopen we naar het veldje, de ene keer krijgt ze de volle lengte, de andere keer niet, dat wisselt.

's Middags altijd naar het bos en dan heeft ze altijd gewoon de hele Flexilijn tot haar beschikking. Als we bij een bochtje komen of we moeten iemand passeren (of er komt een fietser aan), dan zet ik de lijn even op veilige lengte op slot, maar verder mag ze lekker doen wat ze wil. Ze trekt niet, tenzij ze een vos/konijn/hert ruikt/ziet. Maar dat duurt dan maar een minuut of 2, dus dan mag ze van mij wel even in de lijn hangen. Verder loopt ze wel netjes. Soms ver voor me, dan blijft ze weer even achter, maar vaak genoeg loopt ze ook dichterbij dan de volledige 7 meter die ze heeft.

 

Omdat zij niet los kan gaan we dus altijd met de Flexi weg. Soms, op groot, open veld, met de 20 meter lijn, maar dat heb ik al heel lang niet gedaan. Punt is dat ze dan dus heel veel kracht heeft en dat ding snijdt in mijn handen, ondanks dat het een platte lijn is. De Flexi voldoet prima voor ons, het is haar 'los' zeg maar.

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor !

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Maar dan in het blauw

met deze!

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Ik loop met 2 flexi's, waar ik andere honden kan tegenkomen zijn mijn honden aangelijnd, en zo kunnen ze nog snuffelen. Binnen de bebouwde kom heb ik ze kort op de rem. En, ik vind 2 flexi's in mijn handen een stuk gemakkelijker dan 2 gewone riemen.

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Ik gebruik een leren riem van bijna 2,5 meter samen met een tuigje. Af en toe een jachtlijntje met stop van 2 meter.

honden page profiel --

honden foto van -

Nu Michelle het zegt, gebruik ik inderdaad ook wel eens een jachtlijn (als ik ga apporteren bijvoorbeeld of als we naar een losloopgebied gaan/gaan zwemmen)

 

 (Jachtlijn)

 

 (ondertussen wel een andere lederenlijn, die we nu hebben is 2 cm langer.)

 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Ik gebruik trouwens ook een jachtlijn, maar nu het meer donker is pak ik sneller haart neongele tuig, waar ze nog een veiligheidshesje onder krijgt 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

x

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Toen Maylo nog een pup was een nylonriempje maar toen hij 6-7 maanden was hebben we een politielijn genomen. Nu heb ik ook een tijdje rond gelopen met een jachtlijn omdat dit makkelijker was met los laten maar sinds 1 week gebruik ik weer gewoon de politielijnen die ik heb. Heb er 2, eentje van Maylo en de eentje was van onze vorige hond.

 

En dan gewoon in combinatie met een halsband. Flexi ben ik zelf geen fan van. Met name als je hond al neiging heeft tot trekken en ze al wat groter zijn ben ik altijd bang dat die dingen knappen.

 

 

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

Ik heb ginny altijd aan de flexi en tuig. behalve als ik ga fietsen dan k9 tuig met politielijn. en marvey aan een simpele nylon halsband en lijn.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hier een lijn van 1.80 met tuigje, of los met een halsband. 

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Charlie had ik als pup steeds aan een korte leren lijn, nu gebruiken we die enkel als we in de stad lopen of op momenten dat ik hem liever kortbij wil. Maar meestal gebruiken we de flexilijn omdat we wandelen in bos/park en dan krijgt hij de hele lijn ter beschikking (7 m). Op weg naar het park gaat die flexilijn ook wel even kort zodat hij niet zomaar de straat op kan rennen. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik heb echt tientallen riemen. Voor korte stukjes gebruik is de slipriem, een stoffen, niet om strak te trekken hoor, want Kahlua volgt netjes, maar omdat die zo snel op kan. Voor de wandelingen in het bos een oude riem, aan de fiets een tuigje, voor lange stevige wandelingen een grote leren halsband en een leren riem. Voor bezoekjes thuis, een klein halsbandje en een leren riempje. Een flexie riem gebruik ik nooit, deze heeft Kahlua een keer kapot getrokken, en ik vind het niet zo fijn. :) 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Bruno heeft sinds kort een Hurtta lifeguard riem, echt een super duur ding! Jeetje...schrok me kapot bij de kassa haha O:-)
Hij heeft ook een riem met elasktiek erin verwerkt, super handig, want dan doet het veel minder 'pijn' als ie vol in de lijn sprint!

Charlie loopt aan zo'n roxz for dogz lijntje, gewoon een lint eigenlijk haha

Volgende forumvraag: Hond 7 maanden smakt bij aanhalen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^