Hoe groot?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Pors (Gast)

Beste mensen,   Sinds 4 weken hebben wij een Labradoodle teefje. Ik ben heel benieuwd hoe groot ze nu zal worden en vraag me af of iemand van jullie een schatting zou durven maken? ze is nu 12 weken en net over de 4 kilo, met 8 weken was ze ruim 3 kilo maar wel wat te mager volgens de dierenarts. De fokker vertelde dat de ouders medium zijn en 50 cm bij 30 en 35 kilo! Dat leek me behoorlijk zwaar voor de schofthoogte, maar goed, het is mijn eerste hond en ik heb er geen verstand van. Nogmaals mijn vraag: wie durft een schatting voor onze Lucky te maken?? Alvast bedankt!

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Het beste kun je kijken naar hoe groot de ouders waren. Jouw hond zou daar dichtbij komen wat betreft de grootte. Stel de reu van 60 cm en de teef 50 cm, dan zou jouw hond geen 30 cm blijven (bij wijze van, natuurlijk )

 

Heb je de ouders gezien? Dan kun je wel een redelijke schatting maken. 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Misschien ook een duidelijke foto plaatsen, wij hebben enkel "giant" honden dus dat gewicht zegt mij weinig

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Bertus van ons was met 8 weken 10 kilo en nu met twaalf weken 16 kilo ,zijn volwassen gewicht zit rond de 40 kilo met een schofthoogte van 70 cm ...

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik durf geen schatting te maken, maar wat er in de openings post staat lijkt mij inderdaad niet te kloppen 50cm scofthoogte en dan 30 a 35 kilo wegen.

mijn flatcoated retriever heeft een schofthoogte van 60 cm en weegt nu 28 kilo als pup van 8 weken woog zij 5 kilo.

Mijn andere hond, australian sheperd heeft een schofthoogte van 56 cm en zij weegt 20 kilo als pup van 8 weken woog zij 4 kilo, en kwam in het begin per week ongeveer 500 tot 800 gram aan, dus met 12 weken woog zij al rond de 7 kilo.

Pors (Gast)

Bedankt voor jullie supersnelle reacties!

honden page profiel --

honden foto van -

Mijn Golden reu was met 8 weken ongeveer 8 kilo. 

Hij is nu 2,5 jaar en weegt 28 kilo... Schofthoogte is ongeveer 59 cm (hij staat nooit helemaal stil als ik hem wil opmeten).

Volgende forumvraag: medicijnen verkoop
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^