Ik (en Winter!) vind(en) dit niet leuk meer... wie heeft er tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Goed, nog maar eens een topic over Winter dan. Gewoon, voor de verandering De meesten zullen nu inmiddels wel aardig op de hoogte zijn van wat er speelt met hem, maar in het kort:

 

Winter is super, super, super onzeker, ontstaan na 3 epileptische aanvallen tussen toen hij 4 maanden en een jaar oud was. Deze hadden te maken met een te laag bloedsuikerspiegel, hij heeft dus niet 'gewoon' epilepsie. Door de aanvallen was het echter wel alsof hij nooit gesocialiseerd is. Dat probeer ik nu stapsgewijs opnieuw te doen, wat best moeilijk is nu die eigenlijk al volwassen is.

 

Nu komt daar ook bij dat Winter een vreselijk hyper ding is. Die onzekerheid, gepaard met zijn energieniveau, zorgt voor een zeer ambivalente houding waar andere honden écht heel erg naar op reageren. Dit zijn ook geen honden die zelf wel eens baat zouden kunnen hebben bij een GT, maar doodnormale honden die wanneer ik ze met Ginny tegenkom ons niet eens een blik waardig keuren.

 

Desondanks is Winter dus continu de klos. Mijn plan van aanpak was dus om vooral het losloopgebied te vermijden en aangelijnd te wandelen op plekken waar ik ten alle tijde de afstand zo groot kon houden als nodig is. In theorie klopte ik mezelf al op mijn schouder. In de praktijk, echter...

 

Heb ik altijd pech. Ik kom ALTIJD loslopers tegen, en in de afgelopen week alleen al is er 3x een hond op Winter geklapt. Vorige week waren dat 3 honden tegelijk. Resultaat: Winter zit onder de schrammen, geschaafde kussentjes, heeft opnieuw een winkelhaak en ook mijn broeken en schoenen hebben er flink van langs gekregen.

 

Let wel: Winter zelf maakt dus 0 schade. Geen van de honden hebben ook maar een schrammetje. Winter is echter wel continu de sjaak.

 

Vanavond ben ik thuis eerst maar eens even een heerlijk potje gaan janken. Daar ben ik nu ook wel weer klaar mee, dus ik hoop op vernuftige tips van mensen Wat ik (in theorie) dus zelf al doe:

 

- Aangelijnde wandelingen op plekken waar een aanlijnplicht geldt.
- Buiten de 'spits' lopen.

- Afstand zo groot mogelijk houden.

- Honden afblokken (wat lastig wordt, ik heb vaak te maken met oversprong gedrag van de andere honden, die dan in mijn benen hangen)

 

En in de praktijk blijkt dit dus toch tegen te vallen. Ik ben een beetje moedeloos aan het worden, de lol gaat er echt héél hard af zo...

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Herkenbaar meis...

 

Je bent op de goede weg, en eigenlijk kun je niet heel veel meer doen dan dit..

Andere eigenaren zullen altijd doen waar ze zelf zin in hebben, en dus zul jij altijd "last" hebben van loslopende honden waar ze eigenlijk vast horen...

 

Het enige dat ik kan doen is je steunen en meeleven... Heb verder geen tips voor je, maar als je je verhaal kwijt wilt, weet je me te vinden.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ontzettend balen voor jou én Winter!

 

Je doet eigenlijk alles al wat je kan doen voor hem.

 

Het enige wat ik zou gaan proberen is hem te laten focussen op jou.

 

Als je een hond los ziet lopen,dan proberen echt totaal kalm te blijven en niet te denken aan of het mis kan gaan,draai dan een slag om met Winter,laat hem zitten en/of buk zelf en ga met je handen door het gras,zo laat jij zien dat jij 'snuffelt'met je handen door het gras.Winter gaat jou dan na doen,waardoor je dus zijn hele houding zal veranderen waardoor hij hoogstwaarschijnlijk/hopelijk niet meer zo 'interessant'is om te komen aanvallen..omdat hij dan ook niks 'uitlokt'met zijn onzekere houding.

Afhankelijk van hoe jij het allemaal inschat ,kun je ook lekkers in het gras/op de grond leggen,dat nodigt Winter nog meer uit om te gaan snuffelen.

 

Doorlopen met Winter kan voor die andere hond(samen met wat hij zelf uitstraalt) juist zeggen-kom mij maar achterna-,stilstaan is kalmeren,afwenden is kalmeren,snuffelen is kalmeren.

En als ik het zo lees heb je er niks op te verliezen om dit te gaan proberen.

 

Ga dit ook thuis vast oefenen,het zoeken/'snuffelen' met je hand(in een grof neer gelegd deken) en hem mee laten doen.Koppel er ook direct het woordje 'snuffelen' aan vast.

 

Hoe erg fixeert hij als hij een andere hond ziet? Wat laat hij zien,kijkt hij juist weg,draait hij zich om,of gaat hij juist voorwaarts.

 

Verder zou ik met hem proberen een BAT training te gaan doen,of zoeken naar sociale wandelingen van een hondenschool die werkt met kalmerende signalen.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

BAT training staat heeeel hoog op de verlanglijst, maar aangezien ik nog steeds bezig ben met mijn rijbewijs () is er qua afstand momenteel niets haalbaar, helaas. 

 

Sociale wandelingen met kalmerende signalen doen we, en in die groep is Winter een heel andere hond: het is best een grote groep, en vreemde honden blijven dan op afstand. Dan is er niets aan het handje. 

 

Winter begint met fixeren wanneer een hond te dichtbij komt (naar zijn smaak dan), wat toch al teruggedrongen is van 10 meter naar een meter of 4-5. Koekjes strooien heb ik erg lang gedaan, geen idee eigenlijk waarom ik daarmee ben gestopt... Thanks for reminding me!! 

 

Bedankt jullie twee  adem in, adem uit... Morgen weer een nieuwe dag! 

 

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Gatsamme (excusez le mot) wat rot!!

 

Ik denk inderdaad dat extreem vroeg opstaan en gaan lopen de beste oplossing is. Of naar een niet ál te groot losloopveld, zodat je zelf de ingang in de gaten kan houden en mensen kunt vragen even te wachten als ze het veld op willen komen, zodat je Winter kunt aanlijnen en kunt vertrekken (doe ik zelf wel eens als er bepaalde reuen het veld op willen komen; geef me even twee tellen om weg te gaan, en dat werkt dan wel)

 

Maar ik wil je vooral laten weten dat ik met je mee leef....!

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Gatsamme (excusez le mot) wat rot!!
 
Ik denk inderdaad dat extreem vroeg opstaan en gaan lopen de beste oplossing is. Of naar een niet ál te groot losloopveld, zodat je zelf de ingang in de gaten kan houden en mensen kunt vragen even te wachten als ze het veld op willen komen, zodat je Winter kunt aanlijnen en kunt vertrekken (doe ik zelf wel eens als er bepaalde reuen het veld op willen komen; geef me even twee tellen om weg te gaan, en dat werkt dan wel)
 
Maar ik wil je vooral laten weten dat ik met je mee leef....! "

 

Dankjewel  ah, omheinde losloopvelden - bestond die luxe hier maar  het enige wat ons losloopgebied onderscheid van niet-losloopgebied zijn de paaltjes die je vertellen dat de hond er los mag, haha! Als je echt geluk hebt is de afstand tussen de loslooproute en de autoweg groter dan 3 meter  Groningen probeert de hondenpopulatie flink uit te dunnen geloof ik. 

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

wel mijn advies is zoek een stabiele hond met baasje en probeer daar dagelijks een wandeling mee te wandelen... de hondentaal leren we nooit, maar je hond ziet het gedrag van de andere hond en leert daar heel veel van, heb al veel onzekere honden daar door zien veranderen.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Tsjonge wat slecht, geen omheinde veldjes...

 

En wat ik hier ergens las van iemand anders wiens hond nooit los kan, in het weekend op een omheind school- of sportplein?

 

Echt lastig... Ik gun jou en Winter zo dat je relaxed samen op pad kan...

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Jemig Hannah, dat valt niet mee. Je weet eigenlijk al precies wat je moet doen, maar het grootste probleem blijft dus de loslopers die op Winter kunnen duiken?

 

Ik heb nog 1 trucje, misschien heb je er wat aan. Mij heeft het erg geholpen bij een vorige hond die ik moest beschermen na een operatie. Die moest heel rustig+ voorzichtig lopen, maar probeer dan maar eens die onbesuisde loslopers op afstand te houden...

Ik heb met succes de paraplu- truc toegepast.

 

Heb mijn hond eerst uitgebreid geleerd om niet van een openklappende paraplu vlakbij te schrikken. Toen hij daar niet meer warm of koud van werd kon ik het als " afschrik" voor loslopers gebruiken.:  Als er 1 te dicht bij ons kwam, draaide ik mij naar die hond en zonder iets te zeggen klapte ik de plu naar hem uit. Liefst 1 in felle kleur, vuurrood of zo.

En die bleef ook uitgeklapt terwijl ik doorliep, tussen mijn en andere hond in.

Geheid dat de losloper van zn stuk gebracht is of zelfs geschrokken is. Die houdt direct afstand en gaat er snel vandoor, echt heus!

 

Kost geen kracht, geen stress, geen blauwe plekken....

Ik had er veel succes mee!

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Zo zie je maar weer hoe andere -niet na/mee denkende -mensen je hond het leven kunnen verzieken..en die van jou,want lol gaat er echt van af op deze manier.Het doet jou als mens ook veel zeer om je hond niet te kunnen helpen en dat hij steeds wordt aangevlogen terwijl je STINKENDE best doet om alles goed te laten verlopen voor hem.

 

Maar echt niet wanhopen,hoe moeilijk ook,idd elke dag is weer een nieuwe,ook voor Winter.

 

En hoe mooi ook om te zien,dat Winter prima kan communiceren en niet gestrest raakt als een 'ontmoeting' of wandeling met een andere hond(en) plaats vindt,waarbij gewoon normaal met elkaar rekening wordt gehouden.

Als mensen zich toch eens gingen beseffen wat ze doen/aanrichten op het moment dat zij de hond maar overal op af laten gaan.

 

Fijn dat je weer een reminder hebt aan het koekjes strooien!

 

Trouwens dat met de paraplu heb ik ook wel heel vaak gelezen hier hoor,dat het voor veel mensen werkt.

Wat betreft de kleur rood...die kunnen ze niet zien..dat wordt dan grijs,dus het lag dan meer aan het schrik effect dat er opeens  een groot ding uit elkaar 'springt' en de hond op die manier even verwart.

(wel leuk om te weten toch..van de kleur rood)

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Of een sterk waterpistool of toeter :-) zo eentje vanop een voetbal plein ;-)

Ik leef wel met je mee. Arme Winter... :-(
Ik hoop dat de baasjes van de aanvallende honden toch op zijn minst excuses aanbieden

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hoe reageer jij als Winter aangevallen wordt? Dobby is ook altijd de pineut. Ik vermoed omdat hij al niet zo zelfverzekerd was, en daarna door slechter zicht een nóg onzekerder houding aanneemt.

 

Hij is een paar keer aangevallen door een Stafford, en er zijn meerdere grauw partijen aan de lijn geweest met Staffords en boxers. Daardoor valt hij nu preventief uit naar die honden. En dan zijn er ook nog gewone voorbijgangers waarmee het niet klikt.

 

Zodra het knokken wordt, spring ik er tussen. Ik draai net zo lang mee totdat ik met mijn sterkste hand de agressor vast kan pakken aan halsband, tuig of zelfs nekvel. Daarna pas neem ik Dobby vast en houd ze uit elkaar.

 

Ja, gevaarlijk voor jezelf. En in het algemeen niet aan te raden. Maar wat moet je dan? Om je hond heen blijven springen terwijl zo'n lomperik maar zijn gang gaat? Wachten tot het baasje eindelijk aan gesjokt komt? Nee, ik grijp in. Ik weet dat ik risico ermee loop dat ik een keer geraakt wordt, maar ik bescherm mijn hond. Actief.

 

Doordat ik me nu standaard bemoei met confrontaties en zelf actief "mee doe", heeft Dobby meer vertrouwen in mij gekregen. En... andere eigenaren weten dat het serieus is, want ik grijp in, en daardoor zijn die andere eigenaren sneller geneigd hun hond vast te nemen. Zeker als je tussen neus en lippen door nog even zegt dat het een geluk is dat je niet gebeten bent, want dat een mens verwonden een brug te ver is.

 

Door het grotere vertrouwen kunnen we nu de échte agressors meestal zonder al teveel gesnauw of gestaar van Dobby passeren. Vaak negeert hij die honden nu gewoon, omdat hij lijkt te weten dat als hij ineens benaderd wordt, ik erbij sta.

 

Dat blokken is leuk, maar ik heb al te vaak meegemaakt dat een hond gewoon om je heen rent. Labradors, staffords, boxers, rottweilers, kruisingen, groot, klein. Het werkt vaker niet dan wel.

 

De truc is om kalm te blijven als je ingrijpt. Mee draaien tot je de agressor bij de halsband kan pakken (hoog dus, niet aan de onder/zijkant). Oh ja, als je de honden helemaal uit elkaar hebt zul je hijgen als een paard van de adrenaline, maar het moment dat je de agressor pakt moet je kalm zijn. Je hebt op dat moment maar één doel, en dat is die hond beperken. Al zou jouw hond daarna nog door gaan, zoals Dobby doet, dat is niet mijn probleem, dan had de baas maar zijn hond vast moeten houden zodat de situatie niet ontstaan was.

 

En ik heb ook zoiets: word ik gebeten, en het is een serieuze wond, dan gaat er een melding naar de politie. Dan leren die bazen het wel. Dat is een soort van mentale truc om geen angst te hebben: ik ben niet diegene met het grootste probleem als ik gewond raak, maar die bazen.

 

Het is het enige wat werkt hier, zelf mee gaan doen. Sinds ik dat doe zijn er eerlijk gezegd ook minder problemen, de andere mensen gaan paniekerig naar hun hond roepen als ze me zien. Mooi, dan kunnen wij rustig passeren. Die hond had daar toch al aan de lijn moeten zitten.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik had gewild dat ik je goede tips kon geven, maar ik heb ze niet... 

In de stad zal het ook wel veel drukker zijn dan hier in m'n dorpje... Ontwijken kan hier namelijk prima, en nagenoeg geen ongewenste loslopers..

 

Ik vind het ontzettend rot voor je, en hoop echt dat mensen een beetje gaan nadenken zodat jij en Winter ook gewoon weer leuk, en normaal kunnen wandelen. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zo erg voor je, en dat meen ik.

wat moet je daar nou toch aan doen ? ik ben niet voor fysiek geweld voor de tegenpartij, maar zou toch wat mee nemen, desnoods een paraplu, als je ziet dat er dan iemand aankomt, uitklappen en bescherm je hond maar, helpt dat niet, echt je moet je hond niet het onderspit laten gelden als jouw hond niets doet en jij je hond aan de lijn hebt, gebruik je paraplu maar, een paraplu is een middel dat niet echt pijn doet maar wel afschrikt.

je hond is onzeker, iedere keer dat tie wordt aangevallen wordt tie nog onzekerder, jij bent erbij en je kan niets doen om je hond te beschermen, gebruik die paraplu gerust, ook al roepen ze, hij doet niets hoor.

bescherm je hond ten alle tijde.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik had gewild dat ik je goede tips kon geven, maar ik heb ze niet... 

In de stad zal het ook wel veel drukker zijn dan hier in m'n dorpje... Ontwijken kan hier namelijk prima, en nagenoeg geen ongewenste loslopers..

 

Ik vind het ontzettend rot voor je, en hoop echt dat mensen een beetje gaan nadenken zodat jij en Winter ook gewoon weer leuk, en normaal kunnen wandelen. 

 

  "

 



er loopt hier een border los, een vreselijke rebel, van verre komt tie al grommend op Bamse aflopen, hij heeft de verkeerde voor zich, nee niet Bamse, maar mij. !!

en de eigenaar ? is een vrouw, snapt er niets van, haar hond doet niets bij andere honden alleen bij de mijne, nou echt niet hoor, ik zorg dat die hond niet in de buurt komt van mijn hond, wat er ook gebeurd. Bamse loopt vast hier in het dorp, en geen ene hond belaagt haar waar ik bij ben.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

He bah wat balen voor je. Heb eigenlijk geen tips, of ja, misschien 1: heb je iemand die verstand heeft van honden en met je mee wil wandelen? De laatste keer dat wij last hadden van 'loslopende loeders' was in de Ardennen en toen heb ik de lijnen vastgehouden en is manlief op wat grotere afstand gaan blokken. Dat is makkelijker als zelf gaan blokken dichtbij je hond. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik vind het top van je Wilma, echt, maar het is een ontzettend risico wat je neemt, vaak als je de tegenpartij de halsband pakt, pakken ze jou , en een beet in spieren en banden van je armen of handen is voor levenslang .

gebruik iets, neem wat mee, nogmaals ik zal niet snel een andere hond wat aandoen, maar als het menens is dan grijp ik in en gebruik wat, ik ben niet bang, maar een andere hond aan de halsband vastpakken, als de hond zich naar jou toekeert en bijt , geloof me, ik heb ook al heel wat beten in mijn handen en armen gehad, je bent maandenlang buiten spel, als je hond vaak wordt benaderd door andere honden die niet het goede in zich hebben, kijk snuffelen en even kennismaken, mag van mij gerust, maar aanvallen ? nee, en dat zie je snel genoeg, voorkom dat tie jou kan bijten en je hond... vandaar neem wat mee in het vervolg.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"  

er loopt hier een border los, een vreselijke rebel, van verre komt tie al grommend op Bamse aflopen, hij heeft de verkeerde voor zich, nee niet Bamse, maar mij. !!

en de eigenaar ? is een vrouw, snapt er niets van, haar hond doet niets bij andere honden alleen bij de mijne, nou echt niet hoor, ik zorg dat die hond niet in de buurt komt van mijn hond, wat er ook gebeurd. Bamse loopt vast hier in het dorp, en geen ene hond belaagt haar waar ik bij ben. "

 

Een zwart wit teefje zeker? ;-) Die is ook niet lief voor Max.

 

Sorry voor off topic Hannah...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" He bah wat balen voor je. Heb eigenlijk geen tips, of ja, misschien 1: heb je iemand die verstand heeft van honden en met je mee wil wandelen? De laatste keer dat wij last hadden van 'loslopende loeders' was in de Ardennen en toen heb ik de lijnen vastgehouden en is manlief op wat grotere afstand gaan blokken. Dat is makkelijker als zelf gaan blokken dichtbij je hond.  "

 




het geld dan alleen natuurlijk voor de ..loslopende loeders..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

Een zwart wit teefje zeker? <img class=" /> Die is ook niet lief voor Max.

 

Sorry voor off topic Hannah... "

 



klopt.... ik ben deze hond altijd voor, komt niet in MIJN buurt.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Allereerst iedereen zeer bedankt voor de reacties en het meedenken! Toch zeker een paar dingen gelezen die ik ga proberen, waaronder de paraplu... Laat ik nu net een kinderparaplu hebben met grote kikker ogen er op, dus die zal best afschrikken Wordt nog wel even oefenen voor mij - niet omdat Winter er bang van is maar omdat ik een gigantische kneus ben wat betreft het openen van een paraplu; ik heb altijd mijn vingers er tussen op de een of andere manier

 

Wat betreft mijn houding wanneer er een hond op Winter duikt... Ik graai niet graag naar een andere hond, maar ik laat het ook niet zijn beloop. Als ze echt beginnen te bijten en Winter ligt al lang en breed op zijn rug te gillen dan grijp ik 'gewoon' waar ik veilig bij kan - veelal een staart of achterpoot. Vaak zorgt dat ervoor dat ze stoppen en verdwaasd omkijken, en Winter weg kan lopen. Daar hoef ik niet eens voor te trekken of iets, veelal is de aanraking genoeg om de hond weer bij de les te krijgen. Net wat ik zei; het zijn geen honden die zelf te pas en te onpas ruzie zoeken, gelukkig.

 

De laatste keer dat ik echt schrok was toen er dus meerdere honden tegelijkertijd op hem doken, maar gelukkig waren de eigenaars er als de kippen bij en kreeg ik ook links en rechts telefoonnummers in mijn handen geduwd voor als Winter naar de dierenarts moest. Deze honden kwamen ook uit het losloopgebied (20 meter verderop) gestormd en die mensen waren zich doodgeschrokken.

 

Vandaag ga ik tegen het einde van de middag nog even met een vriend en zijn Dobermann op stap. Zijn Dob is ontzettend sociaal maar hij heeft vaak het 'probleem' dat honden angstvallig weg worden gesleurd bij zijn hond Lijkt me heerlijk, haha! Morgen slaan we de lange wandeling even over; op zondag rukt heel Groningen massaal uit om hun hond los te gooien hier in het natuurgebied, dus dat ga ik mezelf besparen.

 

Een vriendinnetje van mij (uitwisselingsstudent uit Amerika) mist haar honden en de lange wandelingen enorm, dus die gaat volgende week een paar keer mee zodat ik met Ginny en Winter tegelijk kan wandelen. In mijn eentje wil dat domweg niet; beiden kunnen heel heftig op vreemde katten reageren en dan heb je ineens 70 kilo trekkende herder aan de lijn... Dan blijf ik nergens Maar ook met Ginny erbij voelt Winter zich een stuk zekerder, plus dat hij alles van haar afkijkt. Als Ginny iets doet, dan doet Winter het ook, dus hopelijk geeft dat ook weer even een stukje vertrouwen terug.

 

Al met al heb ik mijn goede moed wel weer een beetje teruggevonden

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"  

klopt.... ik ben deze hond altijd voor, komt niet in MIJN buurt. "

 
Max is ondertussen al bang van haar. En loopt met een boog om haar heen... De hond is helaas zo geworden omdat mevrouw een prikhalsband gebruikt.. Ze wou toen een paar keer naar Max rennen, maar die pennen staken in haar hals en dat deed uiteraard pijn. Hierdoor heeft ze een afkeer naar veel honden... Helaas..


@ Hannah

Ik zou best eens met jou en Winter(en Ginny mag ook altijd ;) ) willen wandelen. Max is w.b. honden heel sociaal, kalm en kent de hondentaal goed... 

Als ik weer een keer met hem in Groningen ben (voor school bijv) dan stuur ik je wel even een FBberichtje als het je leuk lijkt :)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

"  Max is ondertussen al bang van haar. En loopt met een boog om haar heen... De hond is helaas zo geworden omdat mevrouw een prikhalsband gebruikt.. Ze wou toen een paar keer naar Max rennen, maar die pennen staken in haar hals en dat deed uiteraard pijn. Hierdoor heeft ze een afkeer naar veel honden... Helaas..@ HannahIk zou best eens met jou en Winter(en Ginny mag ook altijd ;-) ) willen wandelen. Max is w.b. honden heel sociaal, kalm en kent de hondentaal goed... Als ik weer een keer met hem in Groningen ben (voor school bijv) dan stuur ik je wel even een FBberichtje als het je leuk lijkt :-) "

 

Ja, leuk! Laat maar weten

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Hannah, koop een paraplu die opent door op een knopje te duwen. Be je en sneller en scheelt kapotte vingers! 

 

En ga op zoek naar een loopmaatje voor jou, Winter en Ginny. Er is vast wel iemand te vinden die door omstandigheden geen hond kan hebben maar wel wil helpen. 

 

Ik kan op het moment nl ook niet met 2 tegelijk lopen (au gedaan, 50 kg husky en een kat) en ik ben verbaasd over de mensen die wel willen helpen hiermee!) 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Hannah, koop een paraplu die opent door op een knopje te duwen. Be je en sneller en scheelt kapotte vingers! 
 
En ga op zoek naar een loopmaatje voor jou, Winter en Ginny. Er is vast wel iemand te vinden die door omstandigheden geen hond kan hebben maar wel wil helpen. 
 
Ik kan op het moment nl ook niet met 2 tegelijk lopen (au gedaan, 50 kg husky en een kat) en ik ben verbaasd over de mensen die wel willen helpen hiermee!)  "

 

Dat is dus gelukt Een vriendinnetje van mij heeft Catahoula's thuis, maar is nu voor een jaar op uitwisseling hier. Zij mist de wandelingen enorm en opperde zelf of ze misschien mee mocht wandelen een paar keer per week. Voor mij dus perfect - zij Ginny, ik Winter en daar gaan we Maandag gaan we 's middags na college lekker op pad

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" ik vind het top van je Wilma, echt, maar het is een ontzettend risico wat je neemt, vaak als je de tegenpartij de halsband pakt, pakken ze jou , en een beet in spieren en banden van je armen of handen is voor levenslang ."

 

Klopt, het is een risico. Maar ik ga niet 365 dagen per jaar 3x per dag met een paraplu paraat lopen. Want dat soort dingen gebeuren nu altijd wanneer je het niet verwacht. Bovendien zou het grootste problemen, de stafford en de rottweiler, daar denk ik ook gewoon door of langsheen lopen. Ik probeer een hond te pakken te nemen vóór hij echt beet heeft. Dat heb ik namelijk al een keer meegemaakt en dan doe je dus echt verdomd weinig meer. Dat voorkom ik liever.

 

Nu moet ik ook wel zeggen dat ik hierna om deze reden geen reu meer wil. Of een gecastreerde reu die dan niet te angstig/onderdanig wordt. Want ik ben het drie ogen in je achterhoofd hebben wel een beetje zat.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

"  
Klopt, het is een risico. Maar ik ga niet 365 dagen per jaar 3x per dag met een paraplu paraat lopen. Want dat soort dingen gebeuren nu altijd wanneer je het niet verwacht. Bovendien zou het grootste problemen, de stafford en de rottweiler, daar denk ik ook gewoon door of langsheen lopen. Ik probeer een hond te pakken te nemen vóór hij echt beet heeft. Dat heb ik namelijk al een keer meegemaakt en dan doe je dus echt verdomd weinig meer. Dat voorkom ik liever.
 
Nu moet ik ook wel zeggen dat ik hierna om deze reden geen reu meer wil. Of een gecastreerde reu die dan niet te angstig/onderdanig wordt. Want ik ben het drie ogen in je achterhoofd hebben wel een beetje zat. "

 

Precies die conclusie heb ik voor mezelf ook getrokken. Nu kun je ook krengen van teven hebben, maar ik vind een reu écht moeilijker. Vooral doordat je ook continue rekening moet houden met andere reuen. Blegh.

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Hoewel ik niet echt tips heb, wilde ik toch reageren op gegeven tips. Namelijk de 'laat de aanstormende hond schrikken'-tips.Ik las namelijk ook je tekst 'Als je echt geluk hebt is de afstand tussen de loslooproute en de autoweg groter dan 3 meter'. Hoewel de bescherming van mijn hond ook bij mij voorop staat, zou ik in deze situaties er niet voor kiezen de 'aanstormende' hond te laten schrikken. Wantja, wat als er een of meerdere zelf echt erg schrikken, de weg oprennen en tegen een auto aan klappen? Daar zou ik niet mee kunnen leven.

 

Daarnaast wil ik jou en Winter veel succes en geluk wensen, hopelijk kun je spoedig weer van de wandelingen genieten :) Want dit is niet te doen natuurlijk..

 

Als je in de verte een baasje met losse hond aan ziet komen, roep je dan ook of ze hem vast willen houden of aan de lijn willen doen? Dit kan - in sommige gevallen - helpen. In vele gevallen natuurlijk ook niet... Helaas.

Anoniem (Gast)

Lijkt me echt verschrikkelijk voor je hond, vindt het ook altijd moeilijk wat je dan moet doen.

Ik weet bij Diesel dat ik nooit voor hem moet gaan staan en schreeuwen, weg wezen, dan gaat het altijd fout, dan komt hij naar voren en klapt erop, terwijl hij anders gewoon afwacht wat er gaat komen.

 

 

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Oeps, vergeten in te loggen, sorry.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: "Lastige hond"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^