jachttraining; alleen voor bepaalde rassen of voor iedere hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

De titel zegt het al.. Is jachttraining voor iedere hond geschikt? Of alleen voor retrievers/honden die gefokt zijn voor de jacht? Het lijkt me eigenlijk best een leuke training om te volgen namelijk voor de afwisseling (we doen nu gehoorzaamheid en behendigheid). Maar ik heb een niet al te grote hond en ook niet één die speciaal voor de jacht gefokt is. alhoewel, ze is wel een halve poedel :p. Vandaar mijn vraag.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik heb gemerkt dat het aan de hondenschool ligt. De ene school neemt alleen honden aan die op de jachthonden lijst staan en andere nemen iedere hond aan die er zin in heeft. Dus even checken per school.

Als je hond het leuk vind is je hond er geschikt voor.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Wij geven jachttraining aan jack russells ,maar er zitten ook een paar andere rassen bij ,Als je hond het leuk vindt waarom niet he ?

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

Ik doe zweetwerk met chinese cresteds en hiervoor met een basenji. Daar worden meestal wel alle rassen aanvaard en is erg leuk om te doen. Misschien niet direct de jachttraining die je in gedachten had, maar zeker het overwegen waard.

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

" Ik doe zweetwerk met chinese cresteds en hiervoor met een basenji. Daar worden meestal wel alle rassen aanvaard en is erg leuk om te doen. Misschien niet direct de jachttraining die je in gedachten had, maar zeker het overwegen waard. "

 
Ik had er nog nooit van gehoord dus ik heb even gegoogled en klinkt ook leuk om te doen. Ben benieuwd of ze die training bij ons in de buurt ergens geven..

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder 3 doggies

honden foto van Sanne Mulder

Jachttraining kan met ieder ras worden gedaan. Je moet er alleen rekening mee houden dat het ene ras er wat meer aanleg voor heeft dan het ander.

De gemiddelde Beagle zal het bijvoorbeeld sneller in de gaten hebben er wat beter in zijn dan de gemiddelde Buldog. Maar ook een Bullie kan het leren :)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Het kan opzich met elke hond... Maar je zult wel een hondenschool moeten vinden die dat doet... De meeste hondenscholen doet het enkel met Retrievers en Staande honden...

Er zijn zelfs scholen die enkel een bepaald ras doet, bijv de Labrador, Flatcoated, Weimaraner, Golden, Duitste Staande...


Let er ook op, zoals eerder vermeld, dat sommige honden er inderdaad meer aanleg voor hebben en het dus sneller zullen oppakken.

Volgende forumvraag: hondenschool Friesland/Groningen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^