Hoe aanpakken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sam & RikkieSam & Rikkie

honden foto van Sam & Rikkie

Hallo allemaal,

Ik weet niet of ik hier goed zit met bij puppy's maar ik wist niet goed waar ik dit moet plaatsen.

Vorig jaar zijn we onze hond verloren.
Hoewel hij naar iedereen luisterde in het gezin was er natuurlijk maar één iemand "DE" baas en dat was mijn vader.
Mijn vader kon zeer goed overweg met honden en wist er heel veel van.
Er waren dan ook plannen om een nieuw hondje in huis te nemen, helaas is mijn vader er ook niet meer.
Nu wil ik terug zeer graag een hond in huis nemen.
Alleen weet ik niet hoe ik hieraan moet beginnen?
Het is niet dat ik geen ervaring heb met honden, ik heb van kleins af aan altijd met een hond geleefd. (ben er nu 22)
Maar nooit heb ik zelf een hond opgevoed.
Ergens zit ik met de schrik?
Erover lezen is een ding maar het ook doen is een andere zaak.
Iemand tips, raad,...?
Ik wil een baasje kunnen zijn voor een hond zoals het hoort te zijn en niet de hond die baas is.

alvast dank bij voorbaat,


Ps. het zou een Labrador zijn.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Dat opvoeden gaat gewoon vanzelf als je van honden houdt .

ik ben aan mijn vijfde hond, en heb me nooit afgevraagd of ik het wel zou aankunnen...je doet het gewoon. 

 

Er is genoeg te vinden op internet , wat niet allemaal DE waarheid is hoor over opvoeden pup. Informeer je en beslis zelf nadien wat je kan gebruiken. 

Ga voort op je eigen gevoel en alles komt goed met jou en een toekomstige pup. Ben ik van overtuigd.

 

Als je tijd genoeg hebt tenminste want een pup laat je nog niet dagen alleen ....

 

En kijk aub goed uit WAAR je je hondje gaat kopen . 

Google broodfok maar eens . Zeer belangrijk .

labrador ? mooie keus 

 

verder....go for it man ! 

 

 

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Het beste baasje is er één die zich telkens de vraag stelt of ie het wel goed doet...check !

 

Succes met je nieuwe beste vriend.

honden page profiel Sam & RikkieSam & Rikkie

honden foto van Sam & Rikkie

Onze vorige was een kruising met een Labrador & American Stafford had een zeer moeilijk karakter in het begin maar eens getemd was het een prachtbeest. En voor Labradors heb ik altijd een boontje gehad.

 

Tijd is zeker geen probleem daarmee dat ik bewust wacht tot na nieuwjaar omdat ik dan tijd heb om er mij mee bezig te houden.

 

Wat betreft de broodfok zit ik enorm mee in.

Ik ken al enkele adressen waar ik nooit zal gaan, maar toch hoe kun je zeker zijn?

Onze vorige hond was een vondeling en had heupdysplasie & artrose, wij hebben het beestje altijd de beste zorgen gegeven zwemmen, vitaminen,... hierdoor heeft hij lang pijnvrij geleefd.

Maar eens hij zeven jaar was toen moest hij echt pillen nemen. Die kosten ook enorm veel en uiteindelijk als gevolg van zijn scheef lopen was hij verlamd en moesten we hem laten inslapen.

 

Moest ik opnieuw zo een vondeling vinden en weten dat hij dat allemaal heeft ik doe het zo opnieuw voor hem zorgen. Maar als ik het kan vermijden doe ik het liever.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Allereerst wil ik je heel veel sterkte wensen met het verlies van je trouwe vriend en je vader. 
Ik begrijp je zorgen.. Ik heb ook altijd al met honden geleefd (ben ook 22) maar als ik er over nadenk dat ik in de toekomst zelf honden neem en dan begin met een pup, nja dan zit ik ook met enorme twijfels of ik het wel goed zal doen! Al die regeltjes, al die dingen die je moet doen en die je zeker niet mag doen.

Maar, volgens mij maken we ons te druk en komt het heus wel goed  En trouwens, hier ben je ALTIJD welkom met je vragen. Van het kiezen naar een geschikt ras, tot het vinden van een goede fokker (als je niet zeker bent, kom hier altijd gerust eerst eens vragen of de fokker te vertrouwen is of niet) en ja, zelfs als je hond al boven de 10 jaar is kan je hier nog terecht! 

 

Heerlijke hond hand je trouwens. Ben gek op die mooie oudjes met hun grijze kopjes 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Eens met Silvia, sterkte met het verlies van je vader en hond!

 

Ik ben moeder van 2 kids. Kreeg ze zonder gebruiksaanwijzing. Vond het heel spannend en heel eng: deed ik het wel goed? Gelukkig heb ik 3 oudere zussen en wat heb ik hun heel veel gebeld met allerlei vragen. Ook de leerkrachten op school heb ik echt van alles gevraagd.

nu zijn de 13 en bijna 16 en ze doen het super goed!

 

Toen ik mijn Luca kocht, ook geen gebruiksaanwijzing. Gelukkig ben ik bij een super leuke hondenschool, lees veel en als ik iets niet weet, vraag ik het gelijk.

 

Opvoeden is super leuk en ik denk dat we het onbewust ook echt kunnen. Als je iets niet weet, zijn er gelukkig om je heen mensen die het wel weten, bij twijfel gewoon vragen. Het komt echt goed en ik weet zeker dat je het kunt! 

Een lanrador is een super leuke hond en heel goed op te voeden! 

honden page profiel Karen, baasje van Bo!Karen, baasje van Bo! 3 doggies

honden foto van Karen, baasje van Bo!

Wij hebben ook heel lang getwijfeld of we het wel zouden kunnen een hond op te voeden. Heel veel gelezen en heel hard gezocht naar een goede fokker van labrador. Uiteindelijk hebben we een heel fijne fokker gevonden en hebben we de beslissing genomen om van daar een pupje te nemen. Bo is vandaag 16 weken en al 8 weken bij ons. En het gaat heel erg goed. Leuke hondenschool gevonden waar we heel veel leren en ook hier op het forum word je super goed geholpen als je met vragen zit. Wij hebben nog geen seconde spijt gehad, ook al is het soms zwaar.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Hallo allemaal, Ik weet niet of ik hier goed zit met bij puppy's maar ik wist niet goed waar ik dit moet plaatsen. Vorig jaar zijn we onze hond verloren. Hoewel hij naar iedereen luisterde in het gezin was er natuurlijk maar één iemand "DE" baas en dat was mijn vader. Mijn vader kon zeer goed overweg met honden en wist er heel veel van. Er waren dan ook plannen om een nieuw hondje in huis te nemen, helaas is mijn vader er ook niet meer. Nu wil ik terug zeer graag een hond in huis nemen.Alleen weet ik niet hoe ik hieraan moet beginnen? Het is niet dat ik geen ervaring heb met honden, ik heb van kleins af aan altijd met een hond geleefd. (ben er nu 22)Maar nooit heb ik zelf een hond opgevoed. Ergens zit ik met de schrik? Erover lezen is een ding maar het ook doen is een andere zaak. Iemand tips, raad,...? Ik wil een baasje kunnen zijn voor een hond zoals het hoort te zijn en niet de hond die baas is. alvast dank bij voorbaat, Ps. het zou een Labrador zijn. "

 

Allereerst gecondoleerd met het verlies van je vader en hond.

 

Hoe moet je aan een nieuwe hond/pup beginnen:

Zoek eerst rassen die je aanspreken, bezoek de site van de rasvereniging om over de honden te lezen. Eventueel zou je de rasvereniging of de fokkers die erbij zijn aangesloten kunnen mailen met je vragen. (Zo ben ik onlangs een paar keer bij een DH fokker geweest om kennis te maken met het ras, vragen te stellen, toch wacht ik nog een jaar om zeker te zijn van mijn beslissing maar dat ter zijde).

Ik ben 26 en de hond wat ik nu heb (maltezer) is mijn eerste echte eigen hond en heb ik zelf opgevoed. Ik vond het eerst ook eng om te doen, bang dat ik wat verkeerd zou doen enzo, toch is het de liefste hond (natuurlijk) geworden, ze heeft een paar kleine schoonheidsfoutjes zoals blaffen als de bel gaat en vreselijk trekken aan de lijn wanneer ze andere honden ziet op straat, verder is ze super.

Wanneer je je eerste eigen hond/pup aanschaft zou ik er gewoon gelijk mee naar de hondencursus gaan. Zo leren jij en je hond elkaar kennen en kun je ook informatie vragen als je bij de opvoeding tegen een aantal dingen aan loopt.

 

Héééél veel succes

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

volgens mij ben je een verantwoord baasje, informatie van te voren inlezen.... een goede labrador , rasvereniging eens kijken, daar zitten fokkers die met labradors fokken op een verantwoorde manier, testen hun honden, fokken ook met geteste honden, de kans dat je een hond krijgt zonder problemen is groot, en je krijgt altijd goede begeleiding van de fokker waar je de hond vandaan haal.

 

verdrietig dat je vader er niet meer is, en ook dat de hond zo kort bij je hebt mogen zijn. zeven jaar en dan inslapen is heel jong. vandaar ga eens kijken bij de rasvereniging van de labrador... fokkers afgaan en kijken of er een klik is tussen de ouder dieren en de fokker.

 

in het nieuwe jaar heb je tijd zat ? beschrijf je, mooi zo, dan heb je nu misschien de tijd om te zoeken, je kan ook eens naar tentoonstellingen gaan daar zitten vele fokkers, en je licht daar eens opsteken, ga niet voor gelijk een pupje wat je ziet, goed zoeken, des te grote is de kans dat je een gezonde labrador verkrijgt.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Alles is al gezegd, jij gaat dat goed doen (alleen het woordje "temmen" in je laatste bericht klinkt niet zo leuk)

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo


Als je onzeker bent is het misschien mogelijk een hond te logeren te nemen? Heb je een kennis met een labrador?
Kan je net het vertrouwen geven dat je het kan.

Ik zou als je het voor het eerst zelf moet doen niet beginnen met een hele moeilijke hond met bagage. Maar kiezen voor pup of lieve al goed opgevoede hond uit asiel die weg moet door bv ziekte vorige eigenaar of familie omstandigheden maar niet vanwege gedrag. Asiel of een goede clubfokker kunnen je helpen bij een goede keuze/hond die matcht bij jouw.

Veel succes!

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

" Eens met Silvia, sterkte met het verlies van je vader en hond!
 
Ik ben moeder van 2 kids. Kreeg ze zonder gebruiksaanwijzing. Vond het heel spannend en heel eng: deed ik het wel goed? Gelukkig heb ik 3 oudere zussen en wat heb ik hun heel veel gebeld met allerlei vragen. Ook de leerkrachten op school heb ik echt van alles gevraagd.
nu zijn de 13 en bijna 16 en ze doen het super goed!
 
Toen ik mijn Luca kocht, ook geen gebruiksaanwijzing. Gelukkig ben ik bij een super leuke hondenschool, lees veel en als ik iets niet weet, vraag ik het gelijk.
 
Opvoeden is super leuk en ik denk dat we het onbewust ook echt kunnen. Als je iets niet weet, zijn er gelukkig om je heen mensen die het wel weten, bij twijfel gewoon vragen. Het komt echt goed en ik weet zeker dat je het kunt! 
Een lanrador is een super leuke hond en heel goed op te voeden!  "

 Heel mooi gezegd. Die gebruiksaanwijzing zou soms zo makkelijk zijn ;-). Je hebt ervaring met honden, je hebt je ingelezen en je wilt er voor gaan. Zoek idd een fokker via een rasvereniniging en vooral een fokker waar je je goed bij voelt. En de volgende stap is gewoon in het diepe springen en er voor gaan.

veel plezier met alle voorbereidingen!

honden page profiel Sam & RikkieSam & Rikkie

honden foto van Sam & Rikkie

" Alles is al gezegd, jij gaat dat goed doen (alleen het woordje "temmen" in je laatste bericht klinkt niet zo leuk) "

Inderdaad misschien wat verkeerd woordgebruik.

Maar in het begin had hij een zeer zeer moeilijk karakter. Ik herinner mij goed hoeveel ruzie er is geweest omdat hij zo moeilijk was. Mijn vader had toen al een tijdje geen hond meer gehad en het duurde even voor hij er terug inkwam.

Eens hij terug doorhad hoe hij dit moest aanpakken, is dit van een leien dakje gelopen voor hem.

Onze Joerkie was gekalmeerd en is een prachtbeest geworden!

 

Ik denk dat ik de keuze heb gemaakt.

Het zal een Labrador worden.

Het is een sprong in het diepe, maar ik hoop dat ik het een goed thuis kan bezorgen en alle liefde die het verdiend.

Bedankt voor jullie reacties allemaal!

honden page profiel Karen, baasje van Bo!Karen, baasje van Bo! 3 doggies

honden foto van Karen, baasje van Bo!

Leuk, een labrador! Heb je al contact gehad met de fokker uit Middelkerke?

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Een Labrador is meteen een goede keuze vind ik. Niet meteen de moeilijkste hond om mee te "starten" 

 

Ik geloof er echt wel in dat je het goed gaat doen, je bent je nu blijkbaar al volledig aan het inlezen en je hebt al ervaring van vroeger. Je hebt al een goede basis gezet.

 

Succes met de zoektocht naar een leuke Labradorpup! En ik verwacht een update van je als je het juiste maatje gevonden hebt! 

honden page profiel Sam & RikkieSam & Rikkie

honden foto van Sam & Rikkie

Hallo iedereen,

Even een kleine update.
Na overleg met mijn moeder zijn we definitief tot het besluit gekomen om te kiezen voor een Labrador.
Zelfs de naam was al beslist.
Toen hebben de zoektocht gestart naar een fokker.
Helaas kom je tijdens de zoektocht ook veel in contact met broodfokkers.
Daar krijg je op manier van spreken de hond in een plastieken zak met strik.
Het typische verkoopspraatje "gezond & wel".
Wanneer men dan de vraag stelt over HD, ED, Cataract,... komen ze uit de lucht gevallen en volgt het antwoord "Goedgekeurd".
Honden aanbieden op Kapaza, tweedehands,...???  
Maar goed ik vrees dat ze altijd zullen blijven bestaan.

Zo zijn we terechtgekomen bij een fokker die begin november een nestje heeft gekregen.
Direct contact opgenomen voor verdere informatie.
Zo hebben wij te horen gekregen dat er nog een zwart reutje beschikbaar was.  
Direct gezegd dat we het graag zouden adopteren.
Voor zij akkoord ging hiermee heb ik uitgebreid mijn verhaal moeten doen.
Eerste hond?
Kan ik de hond een stabiele & rustige omgeving bezorgen?
Zijn er kinderen aanwezig?
Kan ik de hond genoeg beweging bezorgen.
Volgende week ga ik voor de eerst keer het nest bezoeken.
Ik kijk er alvast naar uit!  

Ondertussen ben ik mij nog wat extra gaan verdiepen over de opvoeding van een puppy.
Zo heb ik "De nieuwe puppywijzer" gekocht, en heb er al veel uit bijgeleerd.


honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het klinkt heel goed zoals jullie bezig zijn, ik ben benieuwd naar de kleine, spannend hoor.

 

Goed dat je je alvast aan het inlezen bent. Hier is ook nog een leuke intressante link over pups en jonge honden om alvaste eens door te nemen.

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Haha hier nog zo een puppie gek.....spannend nu hé.

ik volg hoor 

 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Wat ik je aanraad, is kijk naar kalmerings signalen van de hond.
Turid rugaas is een bekende hondentrainer die er over schrijft!
De baas zijn, dus de dominantie theorie is achterhaald, en niet de goede techniek om honden te trainen.
Honden zien je niet als baas, maar als een vriend/maatje om samen leuke dingen te gaan doen!
Kijk is op www.hondenwijzer.com/dominantie

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" Het klinkt heel goed zoals jullie bezig zijn, ik ben benieuwd naar de kleine, spannend hoor.

 

Goed dat je je alvast aan het inlezen bent. Hier is ook nog een leuke intressante link over pups en jonge honden om alvaste eens door te nemen.

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien "

 


Wat een goede site! Ik heb hem opgeslagen!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  
Wat een goede site! Ik heb hem opgeslagen! "

 

ja er staan veel goede artikelen in

Volgende forumvraag: puppy vs katten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^