steriliseren of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Er is nog een oplossing: je kunt ook gaan voor een sterilisatie (doorhalen van de eileiders) of alleen het verwijderen van de baarmoeder. Dan is ze nog steeds wel "loops" en heeft wel de voordelen van de vrouwelijke geslachtshormonen maar ze kan niet zwanger worden. Ik zou dit wel alleen overwegen als ze zelf weinig 'last" van de loopsheid heeft. Want als ze uiteindelijk toch helemaal gecastreerd wordt, zou het zonde zijn als ze 2x geopereerd moet worden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor all reacties, was een beetje bang dat iedereen heel boos zou reageren. Zo van: daar denk je over na VOOR je een hond neemt etc.

 

ja, inderdaad adviseerde de dierenarts om haar al jong te laten steriliseren en dat voelt niet goed. Maar ik ben als de dood dat ze, wanneer ze loops is, ontsnapt. 

 

We hebben 2 jaar gezocht naar een echt allergie vriendelijke labradoodle, deze komt uit een combinatie van een duitse en nederlandse lijn. Tot en met de overgrootouders weten we waar ze vandaan komt. Maar geen stamboom. Ze is niet al gecastreerd en we hebben ook geen contract. (ja dat maakte het vinden van een doodle een stuk lastiger, maar dat wilde ik echt niet, het is onze hond en ik zit niet op bemoeienissen van de fokker te wachten <img class=" />)

 

Het risico van de operatie is natuurlijk klein. Maar 2 jaar geleden zijn we wel een konijn verloren na een castratie. Dus die angst speelt ook mee.

 

Uiteraard geen nestje als ze niet is uitgegroeid, dacht dat 1,5 jaar was, maar later dus. Dat betekend dus zeker 3-4 loopsheden met al de extra restricties die daarbij horen. 

 

Gevoelsmatig zou ik haar liefst laten uitgroeien voordat ze OF gesteriliseerd of een nestje krijgt. (hebben we ook nog ruim 2 jaar om daarover na te denken en het lijkt me beter voor de hond al bestaan er over het laatste zoveel meningen als mensen)

 

Stel het gaat mis, ze is loops en breekt uit of een vreemde hond breekt in, anyway, ongewenst zwanger. Dan zouden we eerder castreren. Geeft dit extra risicos? (castreren wanneer de hond mogelijk zwanger is, ookal is het slechts een paar dagen) "

 




ik zal je een beetje wegwijs maken, hier een teef, Bamse, die weegt 75 kilo, is intact, ik hou haar altijd aan de lijn als ze loops is, een paar dagen is het hoera, ik ga op gooserjacht, ontwijkt de drukke tijden van het uitlaten van het volk, andere honden. sta wat vroeger op en wandel wat vroeger , en de tijden tussen de middag even aanpassen, ik heb nog nimmer gehad dat een hond mij achterna loopt, nimmer, je ziet van te voren de hond van een ander aankomen, loop in de wijk dan zijn de meeste honden aan de lijn die kan je ontwijken.

wanneer je hond een goeie loopsheid heeft, geen vervelende dingen heeft , dan is castreren niet nodig, is je hond iedere keer schijnzwanger en een korte cyclus van loops zijn, dan kan je het altijd overwegen om dan te castreren, maar is er niets aan de hand, dan zou ik het niet doen.

maar de angst van weglopen, dat kan je echt voorkomen hoor, deuren dicht houden, een tuin uitbraak proef maken, en aan de lijn houden, niets aan de hand.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"   dat is dus geen geschikte noodoplossing

 

 

 

  "

 



een broekje aan ? op straat ? mag de hond dan door het broekje plassen ? nee toch. niet doen, krijgt de hond een vies geurtje, broekje uit houden op straat, zelfs binnen is het niet echt aan te raden, een hond houdt zich van nature schoon, en als die een broekje aan heeft kan dat niet.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wit/groen vulva
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^