hond na verandering van brok ander gedrag kan dat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dag, mijn hondje krijgt hypoallergeen voer van trovet. Ik weet hier de opvattingen over vers, dat kan en mag hij niet hebben. Hij krijgt dus sinds begin augustus deze voeding. Een paar weke later veranderde zijn gedrag in hus, overmatig alert en erg onrustig. Hij vecht soms tegen de slaap, zie hem dan knikkebollen met zijn ogen half dicht. Verder is hij goed gezond, mooie vacht, goede ontlasting.

Heeft iemand dat meegemaakt of weet hier van? Een hond onrustig na wijziging van brok? Voor deze brok kreeg hij een aantal maanden sanimed atopy, daarvoor rc hypoallergenic.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Jep, dat heb ik bij brokken wel vaker gehoord.

Ff een nieuwsgierig vraagje: Waarom zou je hond geen vers mogen? Of is het meer dat je geen vers wil voeren?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heel vervelend dat je Hus zo reageert op andere brokken.

Kan er niet een andere oorzaak zijn? Heeft je hond vanaf augustus iets meegemaakt en is hij daardoor zo alert en onrustig en zich niet kan overgeven aan slaap. Het lijkt alsof hij iets niet vertrouwt, waardoor hij constant op moet letten.

 

Welke soort van Trovet Hypoallergenic geef je aan je hond? http://trovet.nl/nl/producten.html

 

Soms is het een hele zoektocht tot je de brok gevonden hebt, waar je hond niet op reageert.

 

Je zou ook eens kunnen proberen om een brok met vis graanvrij te geven: bijv. Dog Lovers Gold Passion Ocean Fish & Sweet Potato of Taste of the Wild Pacific Stream Canine met Zalm.

DLG verkoopadressen http://www.dogloversgold.eu/eu/nl/verkoopadressen.html

Veel graanvrije brokken vind je in de volgende webwinkel www.food4pets.be  ook de Taste of the Wild brok, die ik eerder noemde.  Deze webwinkel geeft een zeer goede service en je kunt per email altijd advies vragen [email protected] Emails worden zeer snel beantwoord. Boven 50 Euro geen verzendkosten. Levering ook in NL 2-3 werkdagen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank jullie wel voor jullie reacties. Zie ook mijn vragen over hondenvoeding. Mijn hondje is heel erg ziek geweest, heeft daarbij darmbeschadigingen opgelopen. Ik heb meerdere dingen geprobeerd, weer een zware maag/darmontsteking. Daarna gehydrolyseerde voeding. Daar blijft hij nu minimaal een jaar opstaan voor ik weer iets anders ga proberen. De DLG vis heb ik geprobeerd, ook de Fish 4 Dogs en een voer van wolfsblut. Na zes weken redelijk gaat het dan helemaal fout. Dus even niets anders.

Hij krijgt van Trovet de regulator, hiervoor dus ook de RC hypoallergenic. Maar ik wilde liever geen RC voeren. Trovet en Sanimed gebruiken toch betere grondstoffen. Ik heb heel veel afgegoogled.

Dus jij hebt dat vaker gehoord Roosje, dan is er nog hoop, want ik word onderhand wanhopig.  Moet ik weeeer RC bestellen omdat uit te proberen, dat is minder. Maar toch liever een hond met rust in zijn koppie en dan hoef ik geen geluidsbeschermers meer op te hebben, haha.

ientje (Gast)

Even niet ingelogd. Daar heb ik ook aan zitten denken, is er iets gebeurd. Ik weet het niet, maar toen dacht ik dus aan het voer. nagekeken en begin augustus mee begonnen. Half augustus ben ik er mee naar een hondentrainer gegaan waar ik een zomer cursus liep. Dus een paar weken na het begin van deze voeding. Daarom mijn vraag of het zou kunnen....... . Heb vanmorgen het voer weer gemengd met zijn vorige voer, de sanimed. Dat heeft hij een half jaar gehad, maar hij kreeg er zo,n hondeluchtje van. Trovet heeft bijna dezelfde samenstelling, daarmee verdween de hondelucht. Maar liever een hondeluchtje dan zo'n onrust.

Waar zou het dan van kunnen komen, van welk stofje???

 

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Van welk stofje is moeilijk te zeggen. Er zit vanalles in brokken, en voor consumenten moeilijk te achterhalen. Laat staan dat je kunt achterhalen waar hij op reageert.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik wil absoluut niet vervelend zijn, maar ik zie juist alleen maar redenen om wel op een goede kvv te gaan.. Een zonder graan en met maar 1 diersoort. Denk hierbij ook aan je snoepjes en snacks aan te passen. Kies een voor jouw hond onbekend diersoort en geef dat minimaal 8 weken. In die tijd zal je hond ontgiften. Dat is een goed proces waarbij alle afvalstoffen het lijf uit gaan. Pas daarna kan de darm zich echt herstellen.
Dit ontgiften kan gepaard gaan met oa schilvers en diarree.

Kvv is beter te verteren als brok en doordat het 1 eiwit soort bevat kun je veel makkelijker kijken waar je hond het wel/niet goed op doet.

Doordat er geen suiker, aardappel en granen in zitten, zou je hond het huidige gedrag niet moeten hebben. Hij kan wel met kvv meer energie krijgen doordat zijn lijf niet meer hoeft te vechten. Dit zal echter wel een tijdje duren. Het herstellen van de darmen duurt lang.

Een andere optie of een optie voor erbij is het inschakelen van een goede holist. Die zijn op dit soort gebieden vaak meer gespecialiseerd als dierenartsen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

ientje,

 

Jammer dat de brokjes met vis op den duur geen oplossing geven.

Wat voor een hondje heb je?

Ik kan de Trovet regulator niet in de lijst op hun website vinden.

Wat mij opvalt dat bij elk voer bij samenstelling, de analyse wordt gegeven, maar niet de exacte samenstelling.

Zij geven geen percentages van de ingrediënten. Als je bijv. Hypoallergenic Paard geeft, wil je toch weten hoeveel procent paard erin zit en een opsomming van percentages van de overige ingrediënten. Staat dit op de zak Regulator die jij hebt?

Honden met een allergie zijn vaak allergisch voor kip.

Tot mijn verbazing zie ik dan bijv. dat in de Hypoallergenic Paard ook kippenvet verwerkt is en bij Lam "pluimveevet".

Wordt er op de zak Regulator ook kippenvet of pluimveevet genoemd?

Zit er in Regulator een vorm van suiker? Dit vraag ik, omdat suiker bij kinderen met ADHD o.a. onrust veroorzaakt.

 

 

ientje (Gast)

Trovet regulator is voeding, met gehydroliseeerde vis eiwitten. Suiker heb ik niet kunnen vinden. Het vet kijk ik na. Zitten er in vet ook eiwitten? In bv. Roomboter niet heb ik ooit lang geleden geleerd. Toen hij gehydroliseerde eiwitten kreeg ging het eindeljjk beter met hem. Hij is getest op rauw en daarvoor allergisch bevonden. Ik eigenwijs heb het wel geprobeerd, maar oh wat is hij ziek geweest. Dus geen rauwe voeding.  Ja ik ken de theorie over ontgiften! Daar ging mijn vraag ook niet over. Ik begrijp dat een hondje, middenslag ruim drie jaar, kan reageren op iets in zijn voeding. Zijn er meer mensen met een dergelijke ervaring? Daar ben ik wel benieuwd naar.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Eens met roosje, jammer dat je niet openstaat voor vers.

testen op rauw heb ik nog nooit van gehoord, allergisch voor vlees? Maar welk vlees?

de meeste voedselintolleranties komen niet zomaar uit een test tenzij het echt een allergie is, en dat komt niet zo vaak voor.

 

ik heb wel gedragsverandering gezien bij mijn kat. Hij was heel vervelend mat ander voer. Gooide steeds maar alles uit de kasten, maakte veel stuk. Met ander voer is het over. Dus ik geloof wel dat voer en gedrag met elkaar te maken kunnen hebben.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Een hond met beschadigde darmen hoeft het echt niet per definitie beter te doen op vers. Ik heb hier ook een hond zitten met beschadigde darmen (in haar geval door parasieten) die ik heel graag vers wilde voeren, maar het er ronduit slecht op deed. Ze kon niks met het bot, en het is meerdere malen voorgekomen dat het er vrijwel net zo uitkwam als het er in was gegaan (schrik je je ook dood, wat een nachtmerrie ).

 

Soms is het ontzettend lastig om de juiste brok voor je hond te vinden, en ik heb ook wel gedragsveranderingen gezien bij honden na overschakelingen op ander voer. Let in ieder geval heel goed op geur- en kleurstoffen. Voor de rest kan ik alleen de tip geven wellicht een goede voedingsdeskundige voor honden te consulteren.

 

Wij zijn hier uiteindelijk uitgekomen op Taste of the Wild Pacific Stream, en het is het eerste voer waarbij ik niks meer te klagen heb over ontlasting, vacht, jeuk etc. Hoop dat jullie ook snel voer vinden waar jullie hond het goed op doet. Succes!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Hannah, dat zou kunnen. Ik heb niet de ervaring met beschadiging door parasieten. Dat is weer iets heel specifieks.

Wel heb ik bij mezelf de eravring van een doorlaatbare darm, en door zo 'schoon' mogelijk te eten, dus een eliminatiedieet heb ik het onder controle. Het is meer omdat het de mogelijkheid geeft om precies te weten wat je geeft. Met brokken zal het vast ook kunnen, alleen ben je dan wat meer aan het zoeken.

 

Toevallig dat mijn kat ook Taste of the Wild krijgt, daarmee is ie heel lief.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

https://www.dierapotheker.nl/product/1234/Hond/Dieetvoer-Trovet/?gclid=CPjItfnUysECFSbmwgodmn8ApA
De brok die je nu voert zitten dierlijke bijproducten in dus van heel veel diersoorten. Ook soja olie, bietenpulp en granen.
Maar je hond doet er niet goed op dus zou ik terug gaan naar RC als die het daar wel goed op deed en je niet durft te proberen.
Succes en beterschap met je hondje.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Onze vorige hond had ook zwaar beschadigde darmen en zowel de holistisch da als de klassiek homeopaat vonden het onverstandig de hond op vers te zetten. Zijn systeem kon dat op dat moment totaal niet aan.

De klassiek homeopate heeft toen voor ons een brok geselecteerd waarvan zij dacht dat dat op dat moment bij onze hond zou passen. En dat was ook zo. Was een zalm x (zoete)aardappelbrok.

 

Pas toen hij stabieler was en dus ging aansterken zijn we minimale stukjes verse pens gaan toevoegen.

Uiteindelijk ging vers goed, maanden later, en toen pas ging het meerwaarde geven.

 

Ik kan me voorstellen dat een hond oo een bepaald ingredient waar dan ook in verwerkt, negatief kan reageren, maar dat zou ook op iets natuurlijks kunnen zijn.

En het zou ook nog toeval kunnen zijn bij ts, oorzaak aan gevolg koppelen kan heel onjuist zijn.

Dat kan je alleen uitsluiten door het voer te stoppen, en weer later, mocht alles weer normaal zijn, opnieuw uit te proberen.

 

Ik heb er lang over gedaan om er achter te komen dat mijn hond allergisch was voor appel.

Had niets met wel voer of vers te maken, puur 1 natuurlijk ingredient.

 

Sterkte ts !!

ientje (Gast)

dank jullie wel voor jullie reacties.

 Getest en overgevoelig bevonden op gevogelte, rund en lam en vis. Helaas, Inderdaad er is getest op twee verschillende manieren en bij twee verschillende holistisch werkende therapeuten. Bij beiden kwam hetzelfde uit de test, dus ik ga er van uit dat het klopt. ER is inderdaad getest op vers en mij werd aangeraden, hoewel de therapeut voor vers voeren is, om dit zeker niet te doen.

Het is inderdaad dan lastig zoeken. Maar deze brok is het dus niet, ondanks geen kleur- geur en smaakstoffen en chemische anti-oxidanten. Wel heel veel omega's, misschien reageert hij daarop, geen idee.

Morgen zijn oude RC maar bestellen. Ik ben echt niet blij met RC maar daar deed hij het wel supergoed op.

Nogmaals dank, mijn idee dat de onrust door brokken kan komen is dus terecht. Nu maar hopen dat het ook echt zo is. Wanneer zou ik verandering kunnen verwachten als ik hem terug zet op de voeding waar hij het goed op deed.

 

ientje (Gast)

Nogmaals dank, ook zeker aan de mensen die mij kunnen volgen om geen vers meer te proberen op dit moment. Eerst stabiel zijn, dan verder kijken.

Appel, die is leuk. Mijn hondje geeft standaard over nadat hij appel heeft gehad, zelfs als het eigengemaakte appelmoes zonder suiker is. Ik vulde daar zijn kong wel eens mee, altijd spugen daarna.

Overigens heb ik twee weken geleden van de dierenarts een stukje gedroogde struisvogel gekregen en gegeven. De volgende dag hing zijn kop scheef en had hij weer een kriebeloor. Aan de oren niets te zien, maar de reactie was duidelijk. Ook struisvogel valt onder gevogelte.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Appel gaat hier ook mis. Altijd diarree. Allicht kan natuurlijk ook verkeerde reacties geven.

ik begrijp dat je na die adviezen vers niet ziet zitten.

 

ik heb bij de kat inderdaad per ongeluk op een gegeven moment ander voer gegeven. En het viel op dat zijn gedrag anders was. Na twee weken weer het oude voer en het gedonder begon weer. Als je het op die manier probeert weet je alweer iets.

sterkte, ik hoop dat je iets goeds gaat vinden.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" dank jullie wel voor jullie reacties.
 Getest en overgevoelig bevonden op gevogelte, rund en lam en vis. Helaas, Inderdaad er is getest op twee verschillende manieren en bij twee verschillende holistisch werkende therapeuten. Bij beiden kwam hetzelfde uit de test, dus ik ga er van uit dat het klopt. ER is inderdaad getest op vers en mij werd aangeraden, hoewel de therapeut voor vers voeren is, om dit zeker niet te doen.
Het is inderdaad dan lastig zoeken. Maar deze brok is het dus niet, ondanks geen kleur- geur en smaakstoffen en chemische anti-oxidanten. Wel heel veel omega's, misschien reageert hij daarop, geen idee.
Morgen zijn oude RC maar bestellen. Ik ben echt niet blij met RC maar daar deed hij het wel supergoed op.
Nogmaals dank, mijn idee dat de onrust door brokken kan komen is dus terecht. Nu maar hopen dat het ook echt zo is. Wanneer zou ik verandering kunnen verwachten als ik hem terug zet op de voeding waar hij het goed op deed.
  "

 

ientje,

Als je hond overgevoelig is voor gevogelte, rund, lam en vis.

dan is het te verwachten dat hij op den duur reageert op Trovet Regular; daar zit nl. het volgende in:

granen (rijst), oliën en vetten (visolie, pluimveevet, lijnzaadolie, rundvet, borage-olie), vis en visbijproducten( vis-hydrolysaat), plantaardige eiwitextracten (soja-hydrolysaat), plantaardige bijproducten (aardappel, bietenpulp), mineralen, vlees en dierlijke bijproducten (gehydrolyseerde kippenlever).

 

Er zit ook vlees in; er wordt niet aangegeven welke vleessoort.

 

Zou het niet beter zijn om ook graanvrij voer te geven?

 

Ik heb op voerwijzer.com ingevuld wat er voor jouw hond niet in een brok mag zitten nl. gevogelte, rund, lam en vis en krijg het volgende resultaat

 http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken?field_diersoort_value%5B%5D=0&field_diersoort_value%5B%5D=1&field_diersoort_value%5B%5D=2&field_diersoort_value%5B%5D=3&field_diersoort_value%5B%5D=4&field_diersoort_value%5B%5D=10&keys=

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dus op de RC hypoallergenic geen problemen, maar dan switchen omdat? 

Hoe is bekend geworden op welke allergenen hij reageert? 

ientje (Gast)

Loes, wat heb je een werk voor mij gedaan, dank je wel, ik ga er naar kijken. De wide plain heb ik geprobeerd, resultaat na 6 weken was weer diarree, maar er zijn er nog meer van Wolfsblut dus, dank je wel.

Voor wat betreft de vis in de trovet, ja, maar die is gehydrolyseerd en dan zou er geen allergische reactie op mogen komen. Mijn hondje is ook zeker niet aan de diarree of zo, wat dat aangaat gaat het perfect. Ook zijn vacht ziet er weer mooi uit en hij heeft geen jeuk.

Zonnetje, fijn zo'n reactie als is het natuurlijk niet leuk geweest voor je poes. Hoe snel deed hij weer normaal nadat je zijn/haar oude voeding weer gaf. Heb je het daarna nog een keer geprobeerd met de voeding waar het dus niet goed op ging? Ja dan weet je zeker dat het daarvan komt.

Ik ben zoekende, er is iets wat hem getriggerd heeft zo over alert te worden. Alles op een rijtje gezet, was de voeding het enige wat veranderd is. Vandaar dat ik hier aan dacht. En het kan dus, oké. Altijd te proberen, niet geschoten altijd mis. 

 

 

 

Ientje (Gast)

WEndy,

Omdat RC niet het beste hondenvoer is volgens deze site, veel chemische toevoegingen en zo. Maar ja, hij deed het er wel supergoed op.

Getest bij holistische therapeut met dna van wangslijmvlies.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Volgens de dermatoloog die daar een lezing over gaf heeft een voedselallergietest (aantonen antistoffen in bloed) alleen zin om te kijken welke dierlijke eiwitten en koolhydraten je zeker niet kunt gebruiken om een succesvol eliminatiedieet te doen. 

 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

In Royal Canin Veterinary Diet - Hypoallergenic zit ook kip en andere dierlijke bijproducten in dus daar zou ze ook op moeten reageren.

Samenstelling:
rijst, soja (gehydrolyseerd), dierlijk vet, mineraalstoffen, gevogeltelever (gehydrolyseerd), bietendroogsnijdsel, sojaolie, fructo-oligosaccharide, visolie, komkommerkruidolie, afrikaantjesbloesemmeel (bron voor luteine).

ientje (Gast)

Bij hydrolisatie worden de eiwitten zo klein gemaakt dat het niet meer als zodanig herkend wordt door het lichaam, vandaar dat daar geen allerg. Reactie op komt, volgens de fabrikant en mijn dierenarts.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Trovet regulator is voeding, met gehydroliseeerde vis eiwitten. Suiker heb ik niet kunnen vinden. Het vet kijk ik na. Zitten er in vet ook eiwitten? In bv. Roomboter niet heb ik ooit lang geleden geleerd. Toen hij gehydroliseerde eiwitten kreeg ging het eindeljjk beter met hem. Hij is getest op rauw en daarvoor allergisch bevonden. Ik eigenwijs heb het wel geprobeerd, maar oh wat is hij ziek geweest. Dus geen rauwe voeding.  Ja ik ken de theorie over ontgiften! Daar ging mijn vraag ook niet over. Ik begrijp dat een hondje, middenslag ruim drie jaar, kan reageren op iets in zijn voeding. Zijn er meer mensen met een dergelijke ervaring? Daar ben ik wel benieuwd naar. "

 



Lol. Roomboter is gemaakt van melk van de koe, net als eieren van een kip. Een hond met rund allergie zou moeten reageren op roomboter, normale vla, normale yoghurt etc.

Allergisch getest op alle rauwe voeding. Dat traint mijn lach spieren. Dat zou betekenen dat zeker geen enkele brok geschikt is voor jouw hond, hij zou dan namelijk op alle diersoorten reageren en dat gast er bij mij niet in.

O ja. Allergisch voor kip betekend dat je gevogelte meel, gevogelte vet etc etc moet vermijden.

Hypoallergene voeding en gehydrolyseerde voeding zegt totaal niets. Deze namen verkopen gewoonweg lekker omdat 99% van de consumenten erin trapt.

Doe je hond en jezelf een lol en bezoek een goede holist.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dat jij niet begrijpt hoe hydrolyseren werkt, wil niet zeggen dat het onzin is. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Dat jij niet begrijpt hoe hydrolyseren werkt, wil niet zeggen dat het onzin is.  "

 



Ik begrijp prima hoe dat werkt. Dat jij niet weet hoe een ingrediënten lijst gelezen moet worden voor een allergie hond, zegt niets over dat deze voeding geen onzin zou zijn.

ientje (Gast)

Sluit dit topic maar, nu is het niet leuk meer, dit heeft ook niets met mijn basis vraag te maken of een hond qia gedrag kan reageren op een andere brok.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" Sluit dit topic maar, nu is het niet leuk meer, dit heeft ook niets met mijn basis vraag te maken of een hond qia gedrag kan reageren op een andere brok. "

 

 

Jammer dat je topic zo afloopt.

Zou niet nodig moeten zijn.

Maar bij onze hond adviseerde de holistisch da ook vers af dus....

Ik zou in jouw plaats terug grijpen op de RC brok.

Beter dat ietsd goed gaat dan continu een zieke hond.

 

Heel veel sterkte met de hond.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Bij hydrolisatie worden de eiwitten zo klein gemaakt dat het niet meer als zodanig herkend wordt door het lichaam, vandaar dat daar geen allerg. Reactie op komt, volgens de fabrikant en mijn dierenarts. "

 



Er kan wel nog een reactie op komen, maar die kans is klein. Het probleem zit hem vaak in de niet gehydrolyseerde ingrediënten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: hondenbrokken laten bezorgen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^