draven of galopperen naast een fiets?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Jacq&Will&Passey&Nina  † Rambo :(

Hallo allemaal,

ik weet niet of het topic goed staat O-)
Wij zijn sinds deze week begonnen met het fiets schema met Nina, nu was mijn vraag mag een hond ook galopperen naast de fiets? Wij hebben het tot nu toe op draven gehouden omdat ik ooit eens gehoord heb dat dat beter is?
Alleen ze wilt heel graag. O-)

hoor het graag :-)

groetjes
Jacqueline ;-)

honden page profiel SamiraSamira

honden foto van Samira

Wat leuk dat je gaat fietsen met je hond!
Draven is veel beter, lange stukken galloperen kan erg slecht zijn, omdat het veel belastender is voor de gewrichten, zeker voor een grote hond.

 

Draven is beter voor soepele gewrichten en ze krijgen er ook heus een goede contidie van en goede spieren.

 

Mijn hond vind het ook veel relaxder om te draven, dan doet ze haar staart op neutraal, haar koppie iets lager om de rug te ontspannen, en kan ze uren in een vlot tempo draven, heerlijk vind ze het!

honden foto van Jacq&Will&Passey&Nina  † Rambo :(

" Wat leuk dat je gaat fietsen met je hond!Draven is veel beter, lange stukken galloperen kan erg slecht zijn, omdat het veel belastender is voor de gewrichten, zeker voor een grote hond.
 
Draven is beter voor soepele gewrichten en ze krijgen er ook heus een goede contidie van en goede spieren.
 
Mijn hond vind het ook veel relaxder om te draven, dan doet ze haar staart op neutraal, haar koppie iets lager om de rug te ontspannen, en kan ze uren in een vlot tempo draven, heerlijk vind ze het! "

 Ja het is inderdaad ook erg leuk om te doen :) en Nina vind het ook heel leuk haha. Ze is nog jong en wilt het liefst racen :) maar heb dat dus nog niet gedaan omdat ik dus niet wist of dat het goed is voor botten enzo. Maar dan word het inderdaad gewoon draven :) we zitten inmiddels al op 10 min dus voordat zei uren kan draven gaat het nog wel even duren hihi

bedankt voor je reactie

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

draven, altijd de poten op de grond houden, wanneer er gegaloppeerd wordt komt men met het volle gewicht weer op de grond, slecht voor de gewrichten,  tengere honden hebben een andere belasting dan zware grote honden, is het niet al te erg, maar toch zou ik altijd de hond laten draven, veel beter.

 

 

draven houdt de hond dan ook veel langer vol dan dat de hond in galop gaat. en je hond krijgt hier ook een berenconditie van.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Draven is inderdaad beter. Ook al omdat de hond vaak ongedempt op een hard oppervlak loopt. Maar ook al zou het een zachter oppervlak zijn, dan komt bij galop door een zweefmoment er bij landing veel meer druk op het lijf te staan.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Ik vind zelf ook draven beter met het oog op veiligheid, want galop is wel heel hard en als ze dan ineens uitwijken of stoppen lig je op je snuffert.

 

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ze kiezen zelf, ik ga vooral met de reu fietsen en die galoppeert het liefst.

Een gewone rustige verzamelde galop, tempo ligt helemaal niet hoog.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Draven is op asfalt/stenen beter. Maar honden galopperen in hun werk en spel ook steeds, dus om nou meteen te zeggen dat het slecht is voor ze... lijkt me wel dat het niet te lang achter elkaar moet; grote afstanden leggen hondachtigen eigenlijk altijd in draf af.

En je zou bijv. over zandpaden kunnen rijden of zorgen dat je hond in de berm loopt. Wij fietsen nog wel eens onderlangs de dijk door het gras, dan kan onze hond los en kan ze haar eigen tempo bepalen. Dan galoppeert ze ook wel hele stukken (helemaal als er een stok bij komt kijken), maar valt ze terug in een sukkeldrafje als ze daar behoefte aan heeft.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Draven, dit is in principe het "duurtempo" van de hond en is wat minder belastend. Stukken galloperen kan ook geen kwaad als je daar maar verstandig mee om weet te gaan.

Draf wordt vaak ook aangeraden met het oog op spieropbouw. Galop vraagt meer van de hond en is als training niet heel effectief. Draf is dus voor zowel opbouw van conditie als spieren de meest gangbare gang.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Een stukje lekker 'vol gas' vind ik zelf prima.

Dus echt even een stuk rengalop, wat vanzelf overgaat in een verzamelde galop, uitgestrekte draf.. en daarna het marathon tempo.

Ik spreek hierbij uiteraard niet over kilometers. De kilometers maak je inderdaad met het duurtempo, de draf.

Ik vind overigens niet alle honden geschikt om grote afstanden mee te fietsen. Mijn Golden neemt nooit het duurtempo aan (leuke term trouwens) maar blijft voortdurend in de verzamelde Galop.

Als ik dan naar zijn gang kijk, zie je ook duidelijk hoe zwaar dit zijn achterhand belast. Prima voor een blokje om, niet voor de lange afstanden waar mijn kruising echter wel bere sterk in is.

honden page profiel SamiraSamira

honden foto van Samira

Een ridgeback is inderdaad wel echt een geschikt ras voor langere afstanden, full speed doe ik ook wel eens, maar dan gaat ze zó hard dat ik haar op mijn sportfiets met 24 versnellingen niet meer bij hou, dit mag ze ook echt maar hele korte stukjes

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^