Wie red je, je hond of een vreemdeling?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Een kind zal heel wat impulsiever reageren als een volwassen mens.

Dat lijkt me heel gewoon, als kind heb je gelukkig, want je bent kind, vaak geen oog voor het grotere geheel.

 

Ik ben echternal heel lang geen kind meer maar heb wel 2x een zwaar auto ongeluk meegemaakt, de 2e, die mijn leven totaal veranderd heeft door de fysieke gevolgen, als gevolg van iemand die zonder goede reden bovenop z'n remmen ging staan (nee er stak geen eend over).

De gevolgen waren nogal desastreus, en dan leer gelijk voor goed hoe hard auto's zijn.

 

Ik zal ook een levend wezen redden als het even kan, maar enige ratio over de gevolgen van de reddingsactie is zoals ik leef en besta heel gewoon. Het kan voor mij niet zo zijn dat er gewonden of nog erger vallen om misschien een eenden kuiken te kunnen redden...

 

Hoe je echt reageert in een hel bijzondere bedreigende situatie is echt nauwelijks te voorspellen

Er is wel op te trainen, maar ik heb ook eens een vrachtwagen chauffeur in een file met een stalen staaf de auto naast me in elkaar zien slaan...ik voel nog mn verbijstering... En ik deed helemaal niets.

Gelukkig andere automobilisten wel.

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik ben zelf van achter aangereden zonder rede. Ook dat had/heeft fysieke gevolgen voor mij. Toch is remmen bij een dier of mens mijn eerste reactie. In die ene seconde denk ik er echt niet aan dat anderen bovenop mij kunnen komen. Het is een reflex van mij, wellicht uit een enorme dieren liefde die ik van mijn opa met de pap lepel mee gekregen heb. Op dat moment vrees ik niet dat er iemand op mij komt.

 

Zie ik in de verte iets, dan kijk ik wel in mijn spiegels en rem daarna al kijkend in de spiegel rustig af, met mijn hart in mijn keel.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Wanneer ik zie dat iemand anders in gevaar is handel ik zeer rustig en denk zeer helder na, maar achteraf krijg ik pas een "klap".  Denk bijvoorbeeld aan reanimatie.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Trouwens nog even een vraagje: hoe staan jullie tegenover iemand die jou laat vallen om zijn eigen hond te redden? 

 

Perspectief is toch maar alles in deze. Ik zou het vreselijk vinden als iemand zichzelf dood zou rijden tegen een boom omdat hij/zij instinctief mijn hond ontweek. brrrr... 

 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Trouwens nog even een vraagje: hoe staan jullie tegenover iemand die jou laat vallen om zijn eigen hond te redden? 
 
Perspectief is toch maar alles in deze. Ik zou het vreselijk vinden als iemand zichzelf dood zou rijden tegen een boom omdat hij/zij instinctief mijn hond ontweek. brrrr... 
  "

 

Ik zou mezelf schuldig voelen omdat ik die persoon in die situatie heb gebracht. Ondertussen zou ik zeer blij zijn dat mijn hond nog leeft.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ik 'weet" eigenlijk altijd wel of er iemand vlak achter mij rijdt. Als je nog moet gaan kijken op het moment dat er iets gebeurt, ben je sowieso te laat. Vond dat ook een mooie test bij rijles: instructeur dekt spiegel af en vraagt "wie of wat rijdt er achter je". Dat het bij jou niet mis gaat als je remt, wijst er wellicht op dat je dat ook wist, dat het kon. Dan is er toch ook niks mis met remmen voor dieren? Als het kan, stop ik ook.

 

Aangezien ik ook maar een mens ben, merk ik wel eens dat ik teveel in gedachten ben en dan mopper ik ook op mezelf als ik niet weet wat er om me heen aan het gebeuren is. Overigens kan ik ook bijna altijd wel zien of iemand weer eens met de $%#$#$ telefoon zit te klooien op de weg, zoals appen oid. Ik mag dat ook echt niet van mezelf, je bent dan gewoon niet meer bezig met wat er om je heen gebeurt. 

 

Gek genoeg lijkt dit een soort discussie te worden "wie houdt er meer van dieren, die is een beter mens" nou weet je, ik houd van elke diersoort, inclusief de mens. Ik haat trouwens muggen, dat dan weer wel....en ik stop ZEKER niet voor naaktslakken 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

"  
Ik zou mezelf schuldig voelen omdat ik die persoon in die situatie heb gebracht. Ondertussen zou ik zeer blij zijn dat mijn hond nog leeft. "

 

Maar waarom schuldig? je kunt toch niet alles voorzien? In nood komen is toch niet altijd een situatie waarin je iets fout gedaan hebt? 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Duidelijk. Ik hoop dan maar dat jullie dan zelf nooit opgeofferd zullen worden voor een hond, of dat jullie nooit een kind verliezen omdat bijvoorbeeld Gijs de poedel hoger op iemands lijstje stond.
Ik lees wel zeer veel extremistische uitspraken hier, ik schrik er gewoon van. "

 

"  Ik vraag me dus nog steeds af als ik mijn hond redt ten koste van een mens wat toevallig het kind is van 1 van de mensen hier die zegt dat zij hun hond redden en niet een mens wat ze niet kennen,  of ze dan nognzo begripvol zullen zijn...ik kan me dat persoonlijk niet voorstellen...gaat mijn voorstellingsvermogen zelfs volledig te boven.  "

 

wat ik vreemd vind van dit soort reacties is de neerbuigende toon tov de mensen, die zeggen hun hond te zullen redden

 

ik veroordeel niemands mening. dat jullie de wildvreemde redden, prima toch? maar de rest van de kiezers afserveren als moreel inferieur vind ik onzinnig

 

want de mate van extremisme waarin mensen hun keuze wordt afgetekend als idioot, daar schrik ik dan weer van 

 

het is volkomen normaal, dat je meer empathie op brengt voor mensen waarmee je close bent, zoals je familie, je gezin, je goede vrienden, etc.

 

tenminste, ik denk dat jullie ook meer emotioneel betrokken zijn bij je partner die in een ravijn stort, dan dat iemand aan de andere kant van de wereld dat doet? 

want als ik het nieuws aanzet, hoor ik niets dan ellende. en natuurlijk vindt iedereen dat verschrikkelijk, maar je gaat door met je dagelijkse leven, je kunt eenvoudigweg niet elke seconde stilstaan bij alle wildvreemden die iedere minuut sterven

 

en is het dan werkelijk waar zo moeilijk te begrijpen, dat een hond, een huisdier, een onderdeel van iemand zijn familie, een maatje, voor mensen heel veel betekent, zo veel zelfs, dat ze dat dier zouden willen redden, koste wat kost?

 

ik vind dat eigenlijk helemaal niet zo vreemd 

 

edit: spelfout

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

 

 

 

 

 

 DUBBEL 

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

"  
Je trekt het volledig uit z'n verband maar dat zal wel komen omdat ik een gevoelige snaar raak, je voelt je niet voor niets zo aangevallen.
 
Wat ik zeg is dat je niet bepaald vrienden maakt met gebrek aan empathie. Dan zal er nooit iemand voor je staan nee. Ongeacht je keuze. Ik kaffer je mening dus niet af ik zei zelf ook dat ik het oprecht niet weet. 
 
Om het om te draaien, misschien begrijp je het dan, is als ik zou zeggen sorry maar ik heb de vreemde gered wat kan mij jou hond nou schelen. Wat hier namelijk in deze 7 pagina's vaker terug komt is dat mensen het niet zoveel boeit als het een vreemde is maar die vreemde zal maar iemand zijn waar jij onwijs van houdt. Iemand zal het toch maar zo zonder berouw tegen je zeggen... Wat ik al zei dat wordt meteen een enkeltje hetzelfde ravijn.
 
 
 
  "

 Ten eerste ik voel mij nooit persoonlijk aangevallen op inet.
Dus een gevoelige snaar is er ook niet geraakt.
Grappig dat je hier van uit gaat als ik een beetje anders reageer .

 

Vond alleen dit raar overkomen....

 

Maar goed, ik snap ook wel waarom dat soort types bijna alleen maar negatieve ervaringen hebben met "de mens". Zo maak je niet bepaald vrienden. 

 

Niemand weet dat ik zo denk, behalve mijn vriend. Iedereen weet wel dat ik een enorme dierenvriend ben. Ik heb iets meer dan een handvol goede vrienden en meer hoef ik er ook niet. Ik ben een zeer begripvol mens en heb zeker geen gebrek aan empathie.

Dus de negatieve ervaringen hebben daar niks mee te maken .

 

Ik denk gewoon anders, en dat word hier ook veroordeeld. Ik vind dat juist meer een gebrek aan empathie .

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik veroordeel jou niet hoor Berlinda. 

Weet zelf hoeveel fouten ik heb dus.....

 

Als ik de afweging moet maken, tussen mijn Lance en mijn man of kind, dan ga ik ook voor hen. Dat vind ik dan weer normaal. 

 

Maar hier werd duidelijk gezegd"een vreemde" dus kies ik 100% voor mijn hondje. .

 

 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Zou je trouwens niet strafbaar zijn in het geval dat je je hond redt en niet die mens? "

 

nee, natuurlijk niet.

 

want je duwt toch niet iemand het ravijn in? 

 

dan zou iedereen strafbaar zijn, die bij zinloos geweld gaat staan kijken naar de daders die iemand in elkaar staan te trappen. 

 

en dat doen de meeste mensen zeker

 

over gebrek aan empathie gesproken... 

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Wat een raar topic haha! 

 

Ik zou toch voor mijn hond gaan. Je hebt er voor gekozen om een hond aan te schaffen en dan moet je ook voor hem zorgen. Je hebt zijn hele leven al voor hem gezorgd en als je dan in zo een situatie een vreemdeling zou redden, zou ik me mijn leven lang schuldig voelen voor mijn beste maatje. Natuurlijk heel erg voor de vreemdeling, maar die persoon kon je toch niet en had je toch geen band mee. Laten we maar hopen dat zoiets niet toch echt met een van ons gebeurt! En een beslissing die je in zo een situatie maakt, lijkt me toch onvoorspelbaar. 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

"  
wat ik vreemd vind van dit soort reacties is de neerbuigende toon tov de mensen, die zeggen hun hond te zullen redden
 
ik veroordeel niemands mening. dat jullie de wildvreemde redden, prima toch? maar de rest van de kiezers afserveren als moreel inferieur vind ik onzinnig
 
want de mate van extremisme waarin mensen hun keuze wordt afgetekend als idioot, daar schrik ik dan weer van 
 
het is volkomen normaal, dat je meer empathie op brengt voor mensen waarmee je close bent, zoals je familie, je gezin, je goede vrienden, etc.
 
tenminste, ik denk dat jullie ook meer emotioneel betrokken zijn bij je partner die in een ravijn stort, dan dat iemand aan de andere kant van de wereld dat doet? 
want als ik het nieuws aanzet, hoor ik niets dan ellende. en natuurlijk vindt iedereen dat verschrikkelijk, maar je gaat door met je dagelijkse leven, je kunt eenvoudigweg niet elke seconde stilstaan bij alle wildvreemden die iedere minuut sterven
 
en is het dan werkelijk waar zo moeilijk te begrijpen, dat een hond, een huisdier, een onderdeel van iemand zijn familie, een maatje, voor mensen heel veel betekent, zo veel zelfs, dat ze dat dier zouden willen redden, koste wat kost?
 
ik vind dat eigenlijk helemaal niet zo vreemd 
 
edit: spelfout "

 

Ja maar het gaat niet om het leed aan de andere kant van de wereld. Het gaat erom dat je ergens staat en iets kunt doen om een medemens te redden. Dat is emotioneel heel anders dan in zak en as zitten om een nieuwsbericht. Toen voor mij een drager bijna een ravijn in donderde omdat er een stuk pad wegzakte, schoot ik net zo snel naar voren als wanneer het mijn partner was geweest. En het was niet eens een drager van onze groep, dus ik kende de man niet en het was niet mijn verantwoordelijkheid en hij liep er niet door mijn "schuld" dus. Toch handelde ik op dat moment door een hand uit te steken. 

 

De neerbuigendheid komt in dit topic trouwens fijntjes van 2 kanten ... 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

"  Ten eerste ik voel mij nooit persoonlijk aangevallen op inet.Dus een gevoelige snaar is er ook niet geraakt.Grappig dat je hier van uit gaat als ik een beetje anders reageer .
 
Vond alleen dit raar overkomen....
 
Maar goed, ik snap ook wel waarom dat soort types bijna alleen maar negatieve ervaringen hebben met "de mens". Zo maak je niet bepaald vrienden. 
 
Niemand weet dat ik zo denk, behalve mijn vriend. Iedereen weet wel dat ik een enorme dierenvriend ben. Ik heb iets meer dan een handvol goede vrienden en meer hoef ik er ook niet. Ik ben een zeer begripvol mens en heb zeker geen gebrek aan empathie.
Dus de negatieve ervaringen hebben daar niks mee te maken .
 
Ik denk gewoon anders, en dat word hier ook veroordeeld. Ik vind dat juist meer een gebrek aan empathie .
 
 
 
 
 
 
 
  "

 

Sorry ik stop ermee. Je begrijpt me duidelijk gewoon niet en dat kan. Ik schrik van het gebrek aan empathie, jij vind dat prima. Nou lekker belangrijk, we kennen elkaar toch niet.

 

Ik hoop alleen wel dat iedereen die zo stellig reageert ook in real life wel even zal zeggen 'red je hond maar, zou ik ook doen'. 

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

" Ik veroordeel jou niet hoor Berlinda. 
Weet zelf hoeveel fouten ik heb dus.....
 
Als ik de afweging moet maken, tussen mijn Lance en mijn man of kind, dan ga ik ook voor hen. Dat vind ik dan weer normaal. 
 
Maar hier werd duidelijk gezegd"een vreemde" dus kies ik 100% voor mijn hondje. .
 
  "

 Nee, dat doe jij ook niet. 

En het topic krijgt ook wel een andere wending, zoals jij eerder aangaf.

Komt toch wel heel wat emoties los zo te lezen, en ach dat is ook niet erg..

We zijn allemaal maar mensen, niemand is perfect .

 

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

"  
Sorry ik stop ermee. Je begrijpt me duidelijk gewoon niet en dat kan. Ik schrik van het gebrek aan empathie, jij vind dat prima. Nou lekker belangrijk, we kennen elkaar toch niet.
 
Ik hoop alleen wel dat iedereen die zo stellig reageert ook in real life wel even zal zeggen 'red je hond maar, zou ik ook doen'.  "

 Nee, jij begrijpt mij niet want jij gaat er van dat wij ''types'' het logisch is dat wij alleen maar negatieve ervaringen hebben door ons ''gebrek aan empathie'' lol en dat we daarom niet bepaald vrienden maken.

Dus ik leg je ff uit dat dat niet aan de orde is .

 

 

 

 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Een persoon.

Voor mij blijven mensen belangrijker dan honden/dieren. Zal wat zijn als ik een persoon dood laat vallen, omdat een hond voor mij belangrijker is. Ik heb veel over voor Olly, maar als ik in een situatie belandt, zou ik eerst voor de mens gaan. Ik heb niet als instelling: omdat ik hem niet ken, ga ik voor de hond... Als ik zelf grotere kans heb om te overleven, dan zal ik hem/haar helpen.

Al wil ik Olly op deze manier niet kwijt hoor.

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

Toch kijk ik niet echt naar het "hond zijnde". Penny is voor mij veel meer dan gewoon een hond. Ze is mijn kind, mijn vriendin, en familielid. Ja, echt waar. Dat ze een hond is is maar bijzaak voor mij. Wat anderen daarvan vinden, dat is hun probleem. Maar familie gaat voor. En tussen familie ga ik niet kiezen. Ze staan allemaal op nummer 1, niet allemaal op dezelfde manier, het is gewoon anders, maar ze zijn me allen dierbaar.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Nou ja, wat je ook kiest, iedereen zal moeten leven met de keuzes die hij maakt.

En als je bewust een mens laat verongelukken omdat je een hond wil redden en je kan daar mee leven, dan is dat prima toch.

Pech voor de nabestaanden van die persoon, maar wat maakt het uit.

Jij hebt je hond nog en dat is waar alles om draait.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -


Pech voor de nabestaanden van die persoon, maar wat maakt het uit.
Jij hebt je hond nog en dat is waar alles om draait. "

 

Precies wat ik denk...

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Inderdaad, iedereen zal moeten leven met de keuzes die hij/zij maakt.

Dat is bij alle beslissingen die je in je leven maakt zo...

 

En wie is iemand anders dan dat ie denkt daar een oordeel over te moeten vellen?

 

 

 

 

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

" Nou ja, wat je ook kiest, iedereen zal moeten leven met de keuzes die hij maakt.
En als je bewust een mens laat verongelukken omdat je een hond wil redden en je kan daar mee leven, dan is dat prima toch.
Pech voor de nabestaanden van die persoon, maar wat maakt het uit.
Jij hebt je hond nog en dat is waar alles om draait. "

 

Ik zou het liever zo willen omschrijven.

 

"En als je bewust een mens laat verongelukken omdat je een familielid wil redden en je kan daar mee leven, dan is dat prima toch.

Pech voor de nabestaanden van die persoon, maar wat maakt het uit.
Jij hebt je familielid nog en dat is waar alles om draait."

 

En die familielid kan mijn ouders zijn, zus zijn, maar ook mijn hond, kat of paard.

Hoewel ik me afvraag of het echt bewust is. Het is toch reageren uit snelheid...Actie, reactie ofzo. Misschien moet je wel zo snel handelen dat je willekeurig graait en ziet wat je maar redden kan.

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Ik denk ook dat dit een vraag is waar je het antwoord pas op weet als je ervoor staat en die keuze moet maken. Al de rest vind ik persoonlijk speculeren over "wat als" ...

honden page profiel NymeriaNymeria 3 doggies

honden foto van Nymeria

" Trouwens nog even een vraagje: hoe staan jullie tegenover iemand die jou laat vallen om zijn eigen hond te redden? 
 
Perspectief is toch maar alles in deze. Ik zou het vreselijk vinden als iemand zichzelf dood zou rijden tegen een boom omdat hij/zij instinctief mijn hond ontweek. brrrr... 
  "

 

Dibbes ik kom naar je toe!

 

Niet dat ik graag dood wil ofzo maar zo,n situatie hoef ik niet te overleven om vervolgens overal bang van te zijn. 

 

Maarja niet dat ik elke dag langs een ravijn loop of naar Indonesië ga met een schip.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

"  Het ligt ook aan wat voor vreemdeling.
Als het een seriemoordenaar is of een andere gek die niet kan worden geholpen en ze die nooit kunnen oppakken,omdat ze geen bewijs hebben en niet kunnen krijgen.
Dan zou ik eerst de hond redden, maar dit gebeurt vrijwel nooit.
Ik zou proberen ze allebei te redden anders probeer ik de hond aan de vreemdeling te geven en ze samen redden als dat niet mogelijk is hoe erg dan ook kies ik voor de vreemdeling. "

 

En hoe weet je dan of die vreemdeling, die zich met 3 vingers vasthoudt aan de richel boven het ravijn een verkrachter/seriemoordenaar/dierenbeul/pedofiel is? Ga je dat eerst vragen?

Sorry meneer, voor ik u ga redden, wilt u deze vragen even beantwoorden:

1) bent u een voortvluchtige verkrachter/seriemoordenaar/dierenbeul/pedofiel?

2) lijdt u aan een dodelijke ziekte, waardoor u binnen niet afzienbare tijd zult sterven?

3) zou u in deze situatie eerst uw eigen hond redden?

Beantwoord u een of meer van deze vragen met 'ja', dan spijt het mij dat ik u te pletter moet laten vallen...

 

---

 

Wat ik zou doen in het geval van vreemdeling in ravijn en Mellow ernaast... daar geef ik maar geen antwoord op, mijn antwoord is ook niet correct namelijk...

En door dit antwoord zal mijn keuze ook wel te raden zijn.

 

Maar goed, mij kennende raak ik dusdanig in paniek dat iedereen te pletter valt in dat ravijn...

 

Een week of 3 geleden reed ik van mijn huis naar mijn ouders. Op de 70 km weg remde de auto voor mij ineens af. Ik dacht dat het weer iemand was die af zou slaan, maar dat niet zou aangeven (zijn nog best veel mensen die eerst afremmen en pas als ze al half in de bocht zitten richting aangeven), dus ik geef aan dat ik naar links ga en ga ook naar de linkerbaan. Ook daar werd afgeremd. Reden: 7 overstekende zwanen. Van de ene sloot, over beide rijbanen (gescheiden door grasstrook) naar de andere sloot, allemaal op hun dooie gemakje, in een rijtje achter elkaar. Op beide weghelften (totaal 4 rijstroken) stond het verkeer stil, lijnbus, klein busje, diverse auto's. Vond het heel bijzonder om te zien.

 

Indien mogelijk doe ik dat ook, ik kijk heel veel in mijn spiegel, zodat ik eigenlijk altijd wel weet hoeveel verkeer er achter mij zit en of dat dichtbij is of ver weg.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Er heeft niemand geantwoord: "Ik zou op zeker spelen om mezelf te redden en naar niemand een hand uitsteken"

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

" Er heeft niemand geantwoord: "Ik zou op zeker spelen om mezelf te redden en naar niemand een hand uitsteken" "

 

 

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

" Nou ja, wat je ook kiest, iedereen zal moeten leven met de keuzes die hij maakt.
En als je bewust een mens laat verongelukken omdat je een hond wil redden en je kan daar mee leven, dan is dat prima toch.
Pech voor de nabestaanden van die persoon, maar wat maakt het uit.
Jij hebt je hond nog en dat is waar alles om draait. "

 

 

Ik hoop dat ik dit juist interpreteer en dat dit sarcastisch bedoeld is. Please please please.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Je hoeft niet alles te kunnen begrijpen hoor. Maar respecteer elkaars keuze/mening.

Sommige reacties zijn echt ronduit bot, niet nodig. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 8 van 20 12 3 4 5 6 7 89 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Volgende forumvraag: Owney jassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^