Wie kent deze brok en zou het een goede zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Hai,

 

Ik wil toch opnieuw voor Willem vleesbrokken, of in ieder geval graanvrije brokken proberen.

Vers vlees gaat niet goed. Heb het al wel vaker aangegeven, ik heb verschillende merken en verschillende diersoorten steeds 8 weken geprobeerd. Overigens doet hij het ook niet goed op Anallergene of hypoallergene brokken, dus of een en ander wel aan de voeding ligt??

 

Mijn vraag is of iemand bekend is met deze brokken

https://www.faunaland.nl/brok-adult-graanvrij-p7321.html

Zou het iets kunnen zijn? Willem heeft weer erg veel jeuk. Dit zit inwendig. Aan zijn huid is niks te zien.

Ja, hij heeft ichtysios maar dat geeft bij hem geen jeuk. Momenteel is het juist qua ichtyosis heel rustig. Niks te zien. Ik wacht totdat apoquel leverbaar is in Nederland. Duurt wel erg lang en wordt steeds uitgesteld. Aanvraag voor dierenartsen is al vanaf begin 2013, maar nog altijd alleen dermatologie.....Sporimune is nl erg duur. Dat kost me €6,65 per dag, wat betekent dat als hij 12 zou worden en dus nog 8 jaar meer gaat ik zo'n €20.000,- kwijt ben alleen aan sporimune. Ik ben wel gek, maar zo gek ook weer niet. Zelfs mijn dierenarts was verbaasd. De leverancier beweerde nl dat het goedkoper zou zijn dan bv atopine.....duh. Ik denk dat wanneer je bv een chihuahua hebt dat het dan wel te betalen is. ;-)

 

Overigens hen ik ook al best veel brokken geprobeerd. Willem heeft laatst 1,5 maand prednison gehad samen met andere medicatie voor een hardnekkige bacterie in zijn oren. Dit is nu eindelijk na 3,5 jaar weg. Voordeel was dat hij ook geen jeuk meer had. Maar Willem wordt heeeeeeeeel depressief en diepongelukkig van prednison. Ik zei al dat als ik hem er levenslang op zou moeten zetten ik hem in zou laten slapen. Zo triest als je hond geen hond kan zijn en zo ongelukkig is. 

 

Hoop dat iemand de brokken kent.

Alvast bedankt voor de hulp

gast (Gast)

hoi Angelique,

zelf ken ik deze brok niet.

Onze hond had de laatste tijd ook veel jeuk en diverse brokken geprobeerd.

(ook injectie's gehad tegen de jeuk)

nu gebruiken wij Eukanuba Dailey care sensitive skin en op dit moment geen jeuk..........!!!!!!!(en geen injectie)

Op Zooplus zie je 17 reactie's van mensen die dit voer gebruiken en zeer tevreden zijn (terwijl de honden vaak erge problemen hadden)

zelf ben ik blij met dit voer op dit moment.(werd zelf af en toe er gewoon wat zenuwachtig van al dat gekrab en geen vlo te bekennen en de andere hond en poezen totaal geen jeuk)

afgelopen week nog bij onze dierenarts geweest vanwege de andere hond.

Op de site staat alleen in overleg met de da geven maar zij vertelde in ons geval dat je het langdurig kan geven.

Op doglovergold staan wel brokken(graanvrij/glutenvrij het is in ieder geval misschien interressant om te kijken)

heb bij beiden geen andelen hoor!!(Vooral bij zooplus had het wel leuk geweest!!)

ben benieuwd hoe het verder gaat verlopen ook ivm mijn eigen ervaringen met een hond met jeuk.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Vind het altijd zo jammer dat er helemaal niks bij staat qua ingrediënten. Nu ben ik daar absoluut niet in thuis, maar 'vlees' kan veel betekenen, dan ben ik benieuwd wát voor vlees en hoeveel (want 4% is ook vlees, maar 40% is toch een stuk beter).

 

Ik hoop in ieder geval dat je snel iets vindt waar hij het goed op doet, je hond als een zielig hoopje ellende zien door Prednison wordt je zelf ook verdrietig van.

 

Zelf heb ik een tijdje Wolfsblut gegeven, toen een zak Taste of the Wild, daarna Acana lam/appel. Nu, als afwisseling, een klein zakje Orijen.

Maar goed, Mellow is vrij probleemloos (wat voeding betreft dan )

 

Je zou eens een proefpakket bij food4pets.be kunnen bestellen. Kun je 4 zakjes kopen van 1 kilo of van 3 kilo, zodat je van 1 merk 4 smaken kunt proberen of gewoon 4 merken door elkaar.

Anoniem (Gast)

Het enigste wat bij mijn Golden hielp was Energique Speciaal.Van echt alles maar dan ook alles was dat echt het enigste wat werkte tegen de jeuk en kapotte huid.Vaak helpt het ook bij zulke klachten om het eiwitgehalte te verlagen.De eiwitfractie van Energique Speciaal is ongeveer 17% zo even uit mijn hoofd gezegt.En daarbij geef ik 1 Omega-3 capsule van de Hema en 1 Davitamon Vitamine B forte per dag.Daarmee houd ik het nu al een paar jaar goed.In brokken zitten naar mijn idee te veel ingredienten om nu echt te kunnen weten welk onderdeel klachten geeft.Ik zou zeggen probeer het en hopelijk komt je hond van de klachten af want ik weet er alles van hoe moedeloos en verdrietig je er van kunt worden.Succes!

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Hoi Angelique, ik ken het niet, maar vind ze erg summier over de ingrediënten.
Ik weet niet wat je allemaal al hebt geprobeerd aan brokken, maar hier goede ervaringen met wolfsblut.
Ik bestel ze in Duitsland omdat mijn ouders daar wonen.
Mijn kvv verkooppunt heeft ook een uitgebreide collectie graanvrije brokken, misschien interessant om te bekijken?
www.meatandbones.com
(of. nl)


honden page profiel s@nt@s@nt@ 2 doggies

honden foto van s@nt@

Omdat je zelf twijfelt of het aan de voeding ligt, hoe oud is Willem?

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Omdat je zelf twijfelt of het aan de voeding ligt, hoe oud is Willem? "

 

Oeps......dikke vingers. 2 doggies. Sorry.

 

Willem is 4,5. Hij is van 28 april 2010.

 

Degene in de dierenwinkel zei dat als ik zelfs al orijen had geprobeerd er eigenlijk niks is wat nog beter kan zijn. Zoals je weet heeft Willem allergieën. Ikzelf ben van mening dat het niks met de voeding van doen heeft. Komt ook niet uit de testen. Maar ik weet gewoon even niet meer hoe ik hem kan helpen..... Ik hoop erop dat Apoquel voor hem hetzelfde effect gaat geven als Santa ervan heeft. Maar zoals je weet moeten we nog even wachten tot 2015. Dit kan januari zijn, maar net zo goed pas december.

 

Ik heb al een deel geschreven wat ik geprobeerd heb aan voeding. Hij krijgt al een hele poos biofood geperste brokken. Dit is op advies van een homeopaat. 

 

Als hij niet zo ongelukkig en depressief zou worden van prednison zou ik hem direct op een onderhoudsdosering zetten. Maar dit is dus geen optie. Misschien toch even op atopine?? 

 

In ieder geval bedankt voor het meedenken. Lief van je.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

" Het enigste wat bij mijn Golden hielp was Energique Speciaal.Van echt alles maar dan ook alles was dat echt het enigste wat werkte tegen de jeuk en kapotte huid.Vaak helpt het ook bij zulke klachten om het eiwitgehalte te verlagen.De eiwitfractie van Energique Speciaal is ongeveer 17% zo even uit mijn hoofd gezegt.En daarbij geef ik 1 Omega-3 capsule van de Hema en 1 Davitamon Vitamine B forte per dag.Daarmee houd ik het nu al een paar jaar goed.In brokken zitten naar mijn idee te veel ingredienten om nu echt te kunnen weten welk onderdeel klachten geeft.Ik zou zeggen probeer het en hopelijk komt je hond van de klachten af want ik weet er alles van hoe moedeloos en verdrietig je er van kunt worden.Succes! "

 

In Energique Speciaal zit Kip. Een diersoort waar de meeste honden niet goed op reageren.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Vind het altijd zo jammer dat er helemaal niks bij staat qua ingrediënten. Nu ben ik daar absoluut niet in thuis, maar 'vlees' kan veel betekenen, dan ben ik benieuwd wát voor vlees en hoeveel (want 4% is ook vlees, maar 40% is toch een stuk beter).
 
Ik hoop in ieder geval dat je snel iets vindt waar hij het goed op doet, je hond als een zielig hoopje ellende zien door Prednison wordt je zelf ook verdrietig van.
 
Zelf heb ik een tijdje Wolfsblut gegeven, toen een zak Taste of the Wild, daarna Acana lam/appel. Nu, als afwisseling, een klein zakje Orijen.
Maar goed, Mellow is vrij probleemloos (wat voeding betreft dan )
 
Je zou eens een proefpakket bij food4pets.be kunnen bestellen. Kun je 4 zakjes kopen van 1 kilo of van 3 kilo, zodat je van 1 merk 4 smaken kunt proberen of gewoon 4 merken door elkaar. "

 

Die kleine zakjes is eigenlijk te weinig om het te proberen. Meestal wordt het eerst erger als je wisselt van brokken... Ik heb dan ook alles altijd 8 weken geprobeerd. Gaf ook niks extra's. Geen tussendoortjes oid. Zoals ik zei doet hypoallergeen en anallergeen ook niks. Dan zou je toch denken dat het niet aan de voeding kan liggen?

 

Zo zielig nu. Hij krabt zich echt een versukkeling.. Zijn vacht ziet er momenteel heel slecht uit. Erg dun en dof. Het lijkt alsof de complete ondervacht weg is. 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  
In Energique Speciaal zit Kip. Een diersoort waar de meeste honden niet goed op reageren. "

 

Dat klopt! Ik geef niks waar kip in zit.

 

Overigens lees ik ook de tip eukanuba. Dan moet eukanuba veel veranderd hebben aan de brokken want voorheen werd een hond allergisch zodra deze eukanuba brokken kreeg. 

Er bleek iets in de brokken te zitten wat dat veroorzaakt. Ik weet dat er dierenartsen zijn die met eukanuba in de clinch hebben gelegen en al ik weet niet hoe vaak hebben geadviseerd iets uit de brokken te verwijderen omdat ze nogal wat honden met huidproblemen in hun praktijken kregen die eukanuba kregen en daar zat dan een bepaalde lijn in. Zodra ze gestopt waren met de eukanuba en over op eerst hypoallergeen ging het na een maand of 2-3 al stukken beter. 

Heb zelf een pup gehad die op eukanuba zat dus dat gaf ik ook maar.... Ja, wist ik veel... Is al lang geleden hoor. Maar deze hond had dus een zichtbaar huidprobleem. Kale plekken, rood, bultjes, schimmels enz enz. 

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Als je een graanvrije vleesbrok zoekt zou ik Acana grainfree adviseren. De groene is zeker weten zonder kip, de bruine volgens mij ook, de blauwe is met vis en de gele met kip. Als je het bij Zoofast.nl koopt ben je volgens mij goedkoper uit dan bij Faunaland. Misschien niet qua prijs maar wel qua hoeveelheid die je moet voeren.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Lekker is dat. Denk je het goed te doen met Eukanuba, veroorzaak je juist problemen.

 

Ik heb even de namen bij de kleuren van Acana gezocht. Geel zit kip is dus die vervalt.

Groen = Grasslands, heet bij Zoofast graslanden

Blauw = Pacifica

Bruin = Ranchlands

 

Een zak van 13 kg kost rond de 60 euro. Soms loont het om 2 x 13 kg te kopen.

Ik denk dat Willem aan 300 gram brokken echt wel genoeg heeft. Dan doe je bijna 3 maanden met 2 zakken. Prijs afhankelijk van de smaak 111 - 124 euro.

 

Ik voer zelf ongeveer 2 dagen per week Acana Grasslands. Spikkel eet echt niet meer dan 2/3 van de hoeveelheid die in de tabel staat.  

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Als je eigenlijk weet dat het niet aan de voeding ligt, zou je ook bij de dermatoloog langs kunnen gaan.
Dit is een beetje ons verhaal, zoveel gedaan met voeding en alleen het schrappen van graan gaf een zichtbare verbetering op enkele punten.
De overige klachten bleven.

gast (Gast)

de tip van Eukanuba gaat over speciaal dieetvoeding en niet de algemene voeding van Eukanuba.

 

ik weet dat Eukanuba ook bekend staat als voer dat jeuk kan veroorzaken.

 

Eukanuba dailey care sensitive is echt specifiek voor problemen met/tegen jeuk.

 

Onze hond heeft veel jeuk gehad en verschillende soorten voer.

 

gelukkig doet de hond het hier wel heel goed op zonder injectie's.

Voor ons het allerbelangrijkste was om van de jeuk af te komen en na de goede recensie's op de site(zooplus) hebben wij het toch geprobeerd al staat eukanuba (misschien) bekend om jeuk....

 

wij zij blij dat de hond jeukvrij is en weer lekker in haar vel.

 

Bij zooplus kun je uit gebreidt kijken wat er allemaal in zit en wat niet.

Voor ons was het ook een zoektocht maar ben voor nu blij dat de hond rustig en relaxed is.

dan ben ik het ook.

 

(bijna) niets is toch erger dan jeuk.........

 

Dan(zelfs) maar met eukanuba.......toch??

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

" de tip van Eukanuba gaat over speciaal dieetvoeding en niet de algemene voeding van Eukanuba.
 
ik weet dat Eukanuba ook bekend staat als voer dat jeuk kan veroorzaken.
 
Eukanuba dailey care sensitive is echt specifiek voor problemen met/tegen jeuk.
 
Onze hond heeft veel jeuk gehad en verschillende soorten voer.
 
gelukkig doet de hond het hier wel heel goed op zonder injectie's.
Voor ons het allerbelangrijkste was om van de jeuk af te komen en na de goede recensie's op de site(zooplus) hebben wij het toch geprobeerd al staat eukanuba (misschien) bekend om jeuk....
 
wij zij blij dat de hond jeukvrij is en weer lekker in haar vel.
 
Bij zooplus kun je uit gebreidt kijken wat er allemaal in zit en wat niet.
Voor ons was het ook een zoektocht maar ben voor nu blij dat de hond rustig en relaxed is.
dan ben ik het ook.
 
(bijna) niets is toch erger dan jeuk.........
 
Dan(zelfs) maar met eukanuba.......toch?? "

 

Is Eukanuba Daily Care Sensitive Skin specifiek bedoeld voor/tegen jeuk ?

Dan moet je hond niet allergisch zijn voor graan en al helemaal niet voor mais. Er zit minstens 60% mais in die brokken. Ook al zitten er geen gluten in mais, het is samen met tarwe heel vaak de oorzaak van jeuk en huidproblemen. Apart dat Eukanuba juist mais in Sensitive Skin brokken stopt. 

sophie jansen (Gast)

De eerste keer dat ons hondje  pretnison kreeg en ook mijn ervaring bij eigen gebruik dat de dosis te laag is

nu hogere dosis gegeven en ze is geen zielig hondje meer en de jeuk is weg

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Gek genoeg ziet het grafiekje van de specialist vwb oorzaken van allergische huidaandoeningen heel anders uit dan wat er hier vaak geroepen wordt. 

http://www.allergiepolivoorhonden.nl/wat-is-allergie.html

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Gek genoeg ziet het grafiekje van de specialist vwb oorzaken van allergische huidaandoeningen heel anders uit dan wat er hier vaak geroepen wordt. 
http://www.allergiepolivoorhonden.nl/wat-is-allergie.html
  "

 

Inderdaad. Vlooienallergie  en atopi  zijn de meest voorkomende. Voedsel is maar heeeeeeeel weinig. Grappig omdat men hier je altijd zo enorm een voedselallergie wil opdringen....

Linda (Gast)

Wat er uit wetenschappelijk onderzoek komt en de praktijk is regelmatig nog aardig verschillende ;)

 

Uit recent onderzoek blijkt ook dat allergie niet op zichzelf staat en dat er als een hond allergisch is er dus eigenlijk altijd meerdere vormen spelen, de vraag is welke het meest ernstig is (voeding, omgeving/atopie, vlooien, contact).

 

Wanneer je bovenstaande brok overweegt zou ik eerder voor de smolke graanvrij gaan, zit meer vlees in en de ingredienten zijn bekend (en goedkoop via bv brekz.nl of topdierenshop).

 

Maar zelf zou ik niet alleen voor graanvrij gaan maar voor een sensitive of hypoallergenic (met 1 eiwitbron en 1 koolhydraatbron) of kvv 1 diersoort.

 

Zelf zou ik als je reguliere dierenarts er niet meer uitkomt naar een holistisch arts gaan, die meten en testen anders en hebben vaak veel sneller de oorzaak gevonden. Baat het niet schaad het niet toch? In het gunstigste geval kom je er zo wel achter wat het precies is en wat je kan doen ;)

honden page profiel renaterenate 3 doggies

even kijken Bij Canagan...ik verkoop het zelf ook in de winkel

 

ook verkopen we al jaren Greenfield...zelfs bij honden die het bij de dierenarts niet konden vinden. Hielp toch de Greenfield...dit is een voer op lam rijst basis...de Canagan heeft verschillende varianten...geef dit zelf ook aan onze. Bobby...suc 6

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Mijn uitlaathond had ook zoveel jeuk. Het arme dier krabde zich een ongeluk. De eigenaren hadden al alles geprobeerd; hypo allergene brokken, desensibilisatiekuren en prednisoninjecties. Uiteindelijk is ze laatst bij een dermatoloog voor honden terecht gekomen en blijkt dat hij alleen heel erg allergisch is voor huisstofmijt. Nu heeft hij speciale brok voor de huid, een of ander pompje wat ze hem elke dag over het eten moet doen en een shampoo waar hij iedere week mee gewassen moet worden en echt, het is gewoon een compleet andere hond geworden!
Misschien is dat ook een idee voor Willem, om er eens mee naar een dermatoloog te gaan?

Volgende forumvraag: Hond eet brokjes niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^