best onhandig.. Tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal,

 

Eerst wat achtergrond info over de hond:
Ik heb hier, het halve jaar, niet achter elkaar maar gewoon 7 dagen wel 3 niet 2 wel 5 niet en ga zo maar door... een hond. Ze komt uit Thailand en is daar ook mishandeld. Maar door haar baas als pup al naar Nederland gehaald. En zorgt er sindsdien ook, met mij, voor. Ze is ondertussen 3 en al erg vooruit gegaan! 
Het is een echte jachthond, maar luistert ondertussen daarin ook erg goed, en gaat niet meer achter elk konijn aan dat ze ziet rennen. Omdat ze dus is mishandeld is ze altijd al angstig geweest voor mannen en kinderen. Hier zit zeker verbetering in! Ze probeert het nu ook gewoon te ontwijken i.p.v. gelijk te happen. Kan ook gewoon met de metro ed. Dus drukke situaties zijn mogelijlk. Al moet ik natuurlijk wel opletten.

Nu is het zo dat ik in een vrij kinderrijke omgeving woon. Alle kinderen in de buurt weten ondertussen wel dat ze haar niet mogen aaien, en dit is ook geen probleem, mijn hond  loopt er ook gewoon met een boog omheen. Moet er wel eerlijk bij zeggen dat ze zo goed als altijd, tenzij we met de metro gaan of ergens heen, altijd los loopt. Dit deels omdat ze erg goed luistert, niet naar andere honden gaat, en dus met een boog om kinderen heen loopt.

Maar nu komt het.. Rennende kinderen! dat vind ze dan wel super intressant en heeft de nijging daar achteraan te gaan, wat ik haar gelijk verbied en wel redelijk werkt, maar toch.. ik vind het geen fijne combi. DAt ze er achter aanwilt terwijl ze er dus bang voor is..  Het is nog nooit zover gekomen, en dat wil ik ook niet laten gebeuren maar ik zou dus ook niet weten wat er gebeurt mocht ze er dichtbij zijn, want ze is er bang voor...
Heeft iemand enig idee hoe we dit haar zouden kunnen afleren??

Het afleren om achter kinderen aan te willen gaan. Al dan niet alle, maar soms..

Verder kan ze ook wel gewoon met kinderen lopen zeg maar, bv ik ging vanochtend met haar en 2 borders naar het bos en had met een kennis afgesproken die ook een border collie had, en haar 2 kinderen meenam, van 9 a 10. dit ging prima en ze loopt ook gewoon mee, soms op wat afstand of gewoon netjes achter me of voor ons. En gewoon met mij gespeeld en niet achter deze kinderen aangegaan toen ze rende, al deden ze dat niet hard. 
Ik had aan het begin van de wandeling alleen gezegt tegen de kinderen dat er 1 regel was: namelijk de hond negeren en niet aaien.

 

Sorry voor het lange verhaal, maar vond ik logischer vanwege achtergrond info enz.

Groetjes,

Lavina

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

Ik weet niet precies wat je vraag is, maar ik had Loki nooit los in de wijk. En die kon prima met kinderen, maar ik wil gewoon t risico niet dat er toch iets gebeurt. En als jij dan aangeeft dat ze bang is voor mannen en kinderen, dan vind ik dat je een erg groot rsico neemt, ook in het losloopgebied. 

 

 

 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik heb mijn tekst even gewijzigd en het iets logischer neergezet, de vraag dan.

Haar uiting voor mannen en kinderen is in haar geval er gewoon van te vluchten zeg maar... Ofwel een grote boog erom heen te lopen. Verder doet ze helemaal niks.

En ik persoonlijk vind dat er niet echt een risico is.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ik heb heel veel geoefend op plekken waar kinderen lopen met rustig zitten en belonen voor dat rustige gedrag. Eerst voor 2 sec zit, dan voor 5 etc. Als pups al omdat ik weet dat ze een groet jachtdrive hebben en ik niet wil dat ze achter gillende kinderen aan gaan rennen. Ideaal is bv een speelplaats tijdens pauze, een kermis, een voetbalveld waar de kinderen met vanalles bezig zijn behalve met jou en waar je kan beginnen met oefenen op ruime afstand. 

 

Evt kun je er nog een "kijk"  of "touch"  opdracht aan toe voegen omdat ze dan een incompatibel gedrag aanleert: een kind zien betekent dan omdraaien en jouw hand aanraken. Dat kun je niet combineren met er achteraan lopen. ook in andere enge situaties (voor haar eng) zou ik liever hebben dat mijn hond mij opzoekt en we er samen omheen lopen dat dat de hond zijn eigen route gaat kiezen. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Persoonlijk zou ik haar aangelijnd houden (hier mogen ze in de wijk niet eens los).

Je zegt dat ze vlucht als ze bang is, ooit bij stil gestaan dat ze op zo'n moment onder een auto kan rennen?

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik herken heel veel in mijn oude hondje in dit gedrag. Vreemde mensen mensen waren eng, maar die ontweek ze. Als ze rustig zaten, met een verjaardag bijvoorbeeld dan was er ook niets aan de hand en zocht ze vanzelf contact. Vooral het lekkere eten was overtuigend genoeg haha. Kinderen was ook geen probleem zolang ze zaten en stil waren. Als vreemden mensen en kinderen haar probeerden te aaien terwijl ze ergens lag kom ze wel eens grommen. Maar ze heeft nooit en poging gedaan tot echt uitvallen of bijten. Maar dat was vooral omdat ik eigenlijk altijd haar bij me had op dit soort momenten en voorkwam dat iemand haar benaderde. Het ging altijd goed, maar even naar de wc ofzo dan nam ik haar mee naar de gang of mijn zusje naam het over. Rennende kinderen daarentegen was altijd en trigger dan ging ze er blaffend achteraan en ze stopte pas als de kinderen stil waren en stonden. Dan was er weer orde en rust en dan was het goed. Natuurlijk liet ik haar daar nooit blaffend op af gaan. Maar je kan niet alles voorkomen... Gelukkig beet ze nooit... Maar heb altijd het idee gehad dat als ik gaar niet corrigeerde en haar haar gang liet gaan dan was dat zeker wel gebeurd. Uit angst en niet door bijtend maar snappen wel en dan weer terug trekken. Ik heb het er nooit helemaal uitgekregen maar met de begeleiding en het tot rust manen, afleiden en commando's geven was het zeker onder controle. Mijn hondje wou vooral rust, want met druk lomp spelende honden ging ze zich er ook altijd mee bemoeien en puppies mochten ook niet spelen en al helemaal niet piepen. Dan ging ze daar ook luid blaffend tussen door rennen... Raar beestje, maar zo lief voor de mensen die ze vertrouwde en die haar en beetje begrepen.... R.i.p. Lieve Bambi <3

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ciska en Moh: Wauw!!! wat jij beschrijft over jou hond, precies deze hier! zelfde met pups ed! al gaat dit ook steeds beter..

 

Wakkere husky:
Dit is echt een super idee! bedankt, touch kent ze al, dus is ideaal om op door te trainen! Bedankt.

 

Ciny & Mellow: Aangelijnd probeert ze er nog steeds achter aan te gaan.. 
Verder is ze niet echt meer angstig en rent ze ook niet weg. Alleen doet ze aan grote bogen. Maar daar heb ik zeker aangedacht. 
Het is erg lastig uitleggen, maar waar ik woon heb je meerdere straten, en we moeten er altijd maar 1 oversteken, precies de straat waar nooit iemand rijd. Serieus je ziet er hooguit 6 voorbijkomen op de hele dag.. En ze gaat gewoon niet van de stoep af voor ik haar het commando geef. Ook niet wanneer ze angstig is,dan rent ze eerst altijd naar mij. 

Natuurlijk kan ik haar zeker meer aangelijnd houden, maar zelfs als ik dat zou doen.
Komen we in de bossen waar ze wel gewoon losloopt dan, ook weleens gillende kinderen ed. tegen. En zou ik nog steeds een oplossing nodig hebben..
Aangezien ik haar niet voor dit gedrag altijd aan ga lijnen ook in bossen. Ik werk er liever aan.

Volgende forumvraag: Frits blijft blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^