Avocado dodelijk voor honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Erika (Gast),

 

Fijn dat jij ons - ook al is het laat - wel dit goede nieuws brengt.

Beetje vreemd dat TS Kelly niets meer heeft laten weten. Zoals men op de website van de dierenkliniek kan lezen was de prognose heel slecht en zijn de hondjes door het oog van de naald gekropen.

 

quote

Wij zijn blij.
Sinds vandaag zijn de chihuahua's die avocado hadden gegeten weer helemaal de oude. Ze kunnen en doen alles weer als vanouds.

Volgens het vergiftigingen centrum was het bijna onmogelijk, de prognose met deze hoeveelheden was ronduit slecht, dus de vlag kan uit.

 

unquote

Bron: https://www.facebook.com/dierenkliniekhoorn

 

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Och wat schrikken, brrr.

Onze hond heeft een goed instinct geloof ik, ze eet het gewoon zelf niet? Niet omdat ik dit wist ofzo ;-)

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

oef gelukkig maar, ik heb ooit wel eens druiven gegeven, ook die zijn giftig, en appelpitten ook maar dat wist ik.
Rauwe bonen, rauwe aardappel , een hoop wist ik omdat ik papegaaien heb, die kunnen ook door een appelpit doodgaan, blauwzuur is wat er in de pitten zit.
Zo zijn er vast nog wel meer onschuldig lijkende dingen die giftig zijn.
gelukkig is het goed afgelopen, fijn voor het baasje, want oow dat schuldgevoel moet verschrikkelijk zijn, terwijl je het niet wist.
Goed inlezen dus, de link heeft iemand al gegeven, zeker de moeite waard om eens te lezen.

honden page profiel --

honden foto van -

Honden zijn geen mensen en kunnen dus ook niet tegen alles wat wij mensen eten. Chocola kunnen wij ook hebben, honden absoluut niet. Geef dus niet alles aan je honden wat je zelf ook eet!

Je merkt inderdaad dat grote honden sneller gif overleven dan de kleine hondjes, wat eigenlijk ook logisch is. Dus fijn dat je grote hond het gaat overleven.

 

Helaas is dit gebeurd en het enige wat er gedaan kan worden is hard duimen en vertrouwen op de kliniek. Sterkte!

 

honden page profiel --

honden foto van -

" De hondjes hebben het overleefd, las ik bij dierenkliniek Hoorn. Gelukkig! "

 Super!

Nob (Gast)

 

Ik woon in Brazilië en als er bij mijn huis een avocado uit de boom valt vallen eten de honden hem meteen op. Heelijk vinden ze dat. Nog nooit ziek van geworden. 

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Fijn dat het goed afgelopen is.

 

Ik zit dit topic te lezen en druk op de link waar in staat wat honden absoluut niet mogen, en schrik meteen.

 

Rauwe aardappel, en slakken zijn giftig. Ik bewaarde mijn aardappels in de keuken in een mand op de grond, en gister lag mijn puppy ineens op een aardappel te kauwen, hij heeft een klein stukje op gegeten. We lachte nog wat, je heb net eten gehad joh, hoef je geen aardappels te pikken. En uiteraard de aardappels opgeborgen. Ik wist dus niet dat dat giftig was. 

En vanmiddag heeft hij een slak opgegeten. Ik heb hem deels nog afgepakt, maar hij was al flink gekauwd... 

 

Ik wist niet dat dit giftig was, ik geef ze dit soort dingen uiteraard nooit. Alleen dingen die ik van plan ben ze te geven kijk ik natuurlijk na of het wel oke is. Nu de hele lijst maar goed doorgelezen!

 

Mijn oudste hond, had heel wat jaren geleden trouwens een chocolade vergiftiging. Was ook een domme actie, hij was denk ik net 1 jaar oud (nu 8) en het was rond pasen, en ik had op tafel een grote pot met pure paaseitjes. Zeker een kilo. Zat een deksel op, en nooit over nagedacht dat de hond wellicht op tafel zou klimmen, de pot open zou krijgen, en het op zou eten. Toen we thuis kwamen zagen we overal de papiertjes, en hij had naar schattig de helft op! Hij had ze stuk voor stuk netjes uitgepakt. Wij natuurlijk direct in paniek de dierenarts gebeld, omdat het al langer dan een uur terug gebeurt was (naar schatting) kon hij niets doen en was het al te laat zei hij. De hond was echt flink beroerd, bleef overgeven. We moesten het aankijken, maar de dierenarts gaf ons weinig kans dat het goed zou gaan. Gelukkig ging het wel goed, hij is vreselijk ziek geweest, maar heeft het overleefd. Ik bewaar chocola sindsdien alleen nog in de koelkast! 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Voetkussen ziet er raar uit...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^