Husky aanschaffen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

SJ (Gast)

Hoi,   Ik heb al extreem veel informatie op dit forum gevonden, maar heb toch nog een aantal vragen over de EVENTUELE aanschaf van een husky pup.   Op de ene site staat dat ze niet met andere kleine huisdieren kunnen, en op de andere site staat dat het wel kan als je de hond opvoed vanaf pup zijnde... Hoe zit dit? Ik heb 2 valkparkieten die vaak los rondvliegen in huis! Dit zijn natuurlijk geen speeltjes ;) Ik woon niet op een boerderij, maar een gewone 2 onder 1 kap woning met tuin. Is dit een probleem? Ik hoor dat ze overal gaan zoeken en slopen (en soms huilen!), is dit ook het geval als ze genoeg aandacht krijgen? Hoeveel beweging hebben ze nu eigenlijk nodig na 12 maand? Ik loop graag om de dag 10 km hard, is dat op die dagen dan genoeg met een paar keer extra uitlaten?   Vind het bijzonder om elke keer te lezend dat husky eigenaren de aanschaf van een husky ontmoedigen Jullie zijn er ooit ook aan begonnen en hebben vast geen spijt Maar eerlijk zijn tegen me hier mag altijd!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ik ben zelf niet de trotse eigenaar van een husky maar ik kan misschien wel het een en ander beantwoorden vanuit puur "elke hond" perspectief.

 

Voor een pupje geldt tot 9 maanden dat de hond per maand oud 5 min mag stappen per wandelingetje.

Dus een pup van 3 maanden oud mag 15 min stappen per wandeling.
Na 9 maanden kan je de tijden, en dus de afstanden, stilletjes aan gaan opbouwen. Als je goed te werk gaat belast je op deze manier niet teveel de gewrichten.

Hoe dat zit met lopen kan je misschien best vragen aan mensen op het forum die aan cani-

cross doen.

Misschien dat je tegen dat je hond een jaar is wel 10 km stappen of lopen.
Husky's lopen wel erg graag, ze zijn ervoor 'ontworpen'. Dus beweging denk ik dat ze een lekker lange wandeling elke dag wel kunnen hebben naast kleine wandelingen voor de snelle plasjes.

 

Het jachtinstinct weet ik niet veel van... Ik had ooit een husky logee die zeer slecht opgevoed was en eens is uitgebroken, hij heeft 2 schapen doodgebeten... Maar dit is natuurlijk niet elke husky he. Ik denk dat dit eerder uitzondering dan regel is.

Ontsnappen schijnen ze inderdaad graag te doen.

 

Husky's blaffen niet echt hé, die janken meer. Dus dat kan wel lastig zijn voor de buren...


Misschien kan je een lijstje maken van wat je te bieden hebt als eigenaar, wat je wenst en wat niet kan binnen jouw situatie en zo eens kijken of aan de hand van andere mensen hun verhalen, de husky hierbinnen past 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Husky's zijn heerlijke honden vind ik, maar je moet wel met sommige dingen rekening houden en ze zijn best 'heftig' zeker zo tussen 6 mnd en 3 jaar. Ik heb altijd alleen maar husky's gehad en dingen die voor mij heel normaal zijn, zijn moeilijk te begrijpen soms voor andere hondeneigenaren, vandaar dat 'wij husky-eigenaren' soms zo 'negatief' zijn.

 

ik heb husky's uit een werklijn en geen andere huisdieren. Mijn husky's hebben een grote prooidrift en zeker een hond als Spot met 2 los vliegende valkparkieten... Ik zou mijn hart vasthouden. Inmiddels reageert hij bijna niet meer op vogels, maar hij zou ze zeker zien als 'snack tussendoor'. Dat jagerige zit er heel sterk in en is moeilijk in te tomen. Met een hele hoop training kan het misschien een heel eind ingetoomd worden, maar garanties zijn er nooit met een husky want ze doen altijd iets wat je net niet verwacht - dat maakt ze ook zo leuk.

 

Een husky = geen husky is een gezegde bij ons thuis: als je veel weg bent, kunnen het slopers en jankers zijn, ben je veel thuis dan hoeft dit helemaal geen probleem te zijn. Met twee hebben ze toch gezelschap aan elkaar.

 

een tuin moet wel 'husky proof' omsloten zijn: 1:80 hoog hek, minimaal en 30 cm de grond in gaas. Spot komt zelfs over gaashekken van 1:80 hoog, hij kan klimmend springen, dus onze tuinmuur is nu 2 mtr en hij kan niet klimmen, dat scheelt.

mijn mannen zijn geen slopers, wel gravers, zeker jonge hussen hebben veel energie. Vanaf een maand of 6-8 kunnen ze best mee stukjes hardlopen, wel rustig opbouwen maar husky's zijn eerder wat fysiek volwassen dan andere honden. Kanttekening; het kan van hond tot hond verschillen, Spot is veel slungeliger dan Shadow en met hem ben ik ook even gestopt met trainen toen hij in een groeispurt zat. 

Wij hebben ze ca 2-3 pw voor de step, of lopen hard, de rest van de week wandelen we, minimale is 2x30 min en 1x 10, dat kan wel een dagje maar moet ook wel weer gecompenseerd op andere dagen, zo'n 1,5 uur pd wandelen, plus nog wat hersenwerk zou een aardige richtlijn zijn? Ze gaan graag mee op stap, waarheen dan ook.

 

nog meer vragen? 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

je kan het ze leren m te gaan met andere dieren, 100% garantie heb je nooit. dus als je weg bent zou ik ze beslist niet in dezelfde kamer achter laten.

mijn meisje moest weg bij de vorige eigenaren omdat ze de kanarie had opgegeten. en bij de eigenaren daarvoor omdat ze uit de tuin ontsnapte en de schapen verderop ging doden.
oh en de hoeveelheid vogels en muizen buiten die gesneuveld zijn tel ik niet meer dat gebeurd ongeveer wekelijks.
het zijn master uitbrekers. klimmen, graven, slopen, lijnen doorbijten en deuren openmaken is een koud kunstje voor ze.


ik wilde nooit een husky, wij hebben er vroeger thuis een gehad en ondanks de vele aandacht die hij kreeg en zelden alleen was kon hij slopen! en ik had niet zo n zin in een hond die altijd moest wandelen.
en toen ineens had ik een kruising en via hem mensen ontmoet met husky's en ze bleken niet z vreselijk als de onze thuis en mijn kruising, ik moest er andere dingen mee doen. gaan sporten dus toen is lisa gekomen (om samen voor de step te gaan), mijn eerste eigen husky en ik vind het een heerlijk ras.
en wat ben ik veranderd door de hussen, ik ben zoveel makkelijker geworden en heb echt de humor van ze kunnen inzien.
dan ligt de prullebak weer omver, dan heb ik weer mijn eten niet goed opgeruimd of staat de koelkast open, ze zijn zo slim.'

samen hardlopen zal een husky erg leuk vinden en 10 km nadat ze 1 zijn en de conditie is opgebouwd is 10km een mooie bezigheid. (al zou ik eerder met een husky gaan canicrossen dan samen naast elkaar te gaan lopen)

ik heb ook 2 opvangers gehad hier en ik heb nog nooit problemen gehad dat de honden niet alleen thuis konden blijven. ja soms sneuvelt er wat maar dat is eerder mijn schuld door het niet goed opgeruimd te hebben. nu zijn mijn hussen nooit echt alleen geweest, altijd met 1 of 2 honden erbij, dat zal zeker schelen.
er zijn erbij die kunnen prima alleen zijn (na opbouwen) maar er zijn exemplaren die het nooit gaan doen.

wat ben je nog meer van plan om te gaan ondernemen en hoe lang en vaak moet de hond alleen zijn?
en verwacht je dat de hond los kan lopen? en wil je een altijd goed luisterende hond? een hond waarvan je bepaalde dingen kan verwachten of vind je verrassingen niet erg?

en dan nog iets belangrijks; het is of nooit meer een husky of aan 1 niet genoeg. het is een besmettelijk virus wanneer je er voor valt.

diana (Gast)

Ik lees hier dat je veel met een hus kunt steppen of hardlopen.

Nu kunnen wij dit niet door gezondheidsproblemen, maar we wandelen wel 1-2 per dag een 1,5 uur en tussendoor nog 1-2 per dag een korte wandeling. Is dit dan ook voldoende?

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

" Ik lees hier dat je veel met een hus kunt steppen of hardlopen.
Nu kunnen wij dit niet door gezondheidsproblemen, maar we wandelen wel 1-2 per dag een 1,5 uur en tussendoor nog 1-2 per dag een korte wandeling. Is dit dan ook voldoende? "

 Iedere hond verschilt, wie weet is het wel voldoende voor jouw Husky maar ik zou er bij de aanschaf niet vanuit gaan.
Ik merk aan mijn Husky dat rennen voor hem echt een uitlaatklep is en gezien ze niet gemakkelijk los kunnen los ik dat op door met hem te fietsen (waar hij overigens nog nooit moe van is geworden), hardlopen en trekken aan de step.

Waar ik hem wel heel moe mee krijg is door de stad lopen en hem met zijn hersens laten werken.

Ik heb gelukkig een vrij luie Husky. Als ik een dag geen zin heb kunnen we gewoon kleine stukjes lopen en is er niets aan de hand. Dit moet ik echter niet te lang volhouden want dan kan ik rekenen op gesloopte spullen, huilconcerten en een hond met een plaat voor zijn kop die overal doorheen beukt.

 

Ik vind het echt een heerlijk ras. Als je niet veel om een schoon huis of schone kleren geeft, humor hebt, jezelf af en toe uit kunt lachen, sportief ingesteld bent en graag beweegt, graag samenwerkt met je hond ipv rondcommanderen, je het niet erg vindt om aangelijnd door de duinen te lopen of af en toe je hond op te halen bij het dorp verderop als je besluit hem tóch los te laten, je inbrekers hebt die bang zijn van slobberkussen, je engelengeduld hebt en niet kapot gaat als er 25 kg hond bovenop je komt liggen.

 

Ze praten veel, ik kan hele verhalen horen van mijn hond. Hij is heel enthousiast en ondanks dat hij intact is kan hij met vrijwel alle reuen overweg, hij houdt van alle mensen, zijn grootste passie is jagen maar kan dan weer zo over een haas heen kijken. Hij is dol op zwemmen, rennen en zijn allergrootste hobby is rennen i.c.m. trekken.
Nadelen zijn echt de haren, ze ruien echt verschrikkelijk. Ik stofzuig dagelijks en in de rui 2x per dag.
En het jagen.. Husky's zijn heel zelfstandig en zijn zichtjagers. Is de prooi uit zicht? Dan gaat de neus op de grond en zijn ze weg.

Na een paar uur zullen ze pas weer aan jou denken ;)

 

Ik zou zo 10 Husky's willen.
Maar ook ik heb met mijn handen in het haar gestaan. Inmiddels is hij bijna 2 en test hij nog steeds mijn geduld. Maar oh wat een gouden hond.

honden page profiel fientjefientje

honden foto van fientje

Als ik dit zo lees is het net of het over benji gaat! 

We weten dat Benji's mama een kruising border collie x alaskan malamute is maar papa geen idee??

Heeft de alaskan ongeveer dezelfde trekjes als een hus?

Ook word Benji's vacht steeds lichter, vorige week was hij nog grotendeels zwart nu word hij steeds lichter en heeft hij een grijze ondervacht.

Zal zo even een poging wagen om fotos te maken (valt niet mee bij zo'n Clowntje )

honden page profiel fientjefientje

honden foto van fientje

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

" -quote verwijderd door het moderatorteam- "

 met zulke uitspraken is TS dus helemaal niets!!!!!!

Respectvol met elkaar omgaan is hier een vereiste, indien dit niet mogelijk is, neem je biezen 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 28 februari om 14:08 --

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Oud topic 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 Wat een schatje.

Ik zie ineens dat het een oud topic is, maar het was een schattig pupje.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Oud topic.

 

Dit topic gaat op slot en is opgeschoond; aan ongepaste antwoorden van een ('oh-zo-stoere') gast hebben we niks.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Chihuahua namen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^