aantrekkelijke reu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mandy en MiloMandy en Milo

honden foto van Mandy en Milo

Sinds kort hebben we er af en toe een hond er bij om op te passen. De hond zelf is gecastreerd en mijn hondje niet, het gaat verder heel goed samen tussen hen alleen het lijkt wel of mijn hondje de andere reu heel erg aantrekkelijk vindt en blijkbaar ruikt hij ook lekker alsof het een loops teefje is, hij wilt steeds rijden en wijkt geen minuut van zijn zijde. Iemand die weet hoe dit komt?

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik weet het niet zeker, maar volgens mij gaan gecastreerde honden anders ruiken omdat hun hormonen door de castratie veranderen. Dus als een reu eerst naar reu rook, ruikt hij misschien na de castratie meer naar een teef (of iets er tussenin). Dit kan verwarrend werken voor intacte honden. In dit geval denkt jouw reu misschien dat de andere hond geen reu is, terwijl hij dat wel is 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

De theorieën verschillen hier nogal over... 

 

Hoe het komt is verder niet van belang, hoe je ervan af komt wel. 

Hier ook een gecastreerde reu die erg lekker ruikt voor reuen. Met als gevolg dat we niet met iedere groepswandeling mee kunnen en in losloopgebieden altijd uit moeten kijken. 

Als er dan een reu begint te rijden, moet ik altijd de eigenaar opzoeken om te vragen de reu aan te lijnen of even bij zich te houden, zodat wij rustig door kunnen lopen. 

Veel eigenaren vinden dat de honden dit zelf op moeten lossen; maar in dit geval moet je de gecastreerde reu in bescherming nemen. 

 

Ik zou jouw reu even een time-out geven als hij er echt veel op springt. Apart uitlaten is ook een optie. Heel vervelend, maar je kunt jouw hond niet zomaar vertellen dat de gecastreerde reu geen loopse teef is. 

honden page profiel Mandy en MiloMandy en Milo

honden foto van Mandy en Milo

Bedankt voor jullie reacties.
Dan weet ik dat het daarmee te maken heeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat klopt wel dat een gecastreerde reu naar een teefje gaat ruiken, zelfs naar een loops teefje.

je wippende hond van de reu vandaan houden, zeker als je reu niet van zich afbijt, en ik zou nimmer de honden het zelf op laten lossen, corrigeer jij het, niet met straf maar wel met conseqwentheid zodat je wippende hond je reu met rust laat.

dan misschien nog een tipje, lavendel olie, op je handen wat druppels en op de flanken van je reu wrijven, het is niet de bedoeling dat je het in de huid wrijft maar goed op de vacht verspreid, hier een loopse teef die nimmer voor een reu echt aantrekkelijk is waarom niet ? stinkt lekker naar lavendel. :-D

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Dat gedrag zie je ik dikwijls bij honden (meestal reuen) die niet met andere honden samen leven.

Die honden doen het ook bij niet gecastreerde honden

Ik denk dat het vooral te maken heeft met stress en zich "geen andere houding" weten te geven.

Volgende forumvraag: mensen luisteren eigelijk niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^