Ervaringen Comfortis tablet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

Hallo,

 

Een vraag, Sil had last van vlooien, ik kwam er achter toen ik haar aan het kammen was, en vlooien in haar vacht zag lopen (springen!! brrr)..

 

Een pipet van de Aldi tegen vlooien werkte niet voldoende.. een paar keer gedaan.

En aangezien we af en toe ook een vlo in huis zien, besloten we een ander middel te gebruiken.

Ik ben bij de dierenarts geweest, en ik heb Comfortis meegekregen voor Sil.

 

De omgeving hebben we inmiddels behandeld.. het scheelt dat we parket hebben, maar wel weer met kieren, en dat zijn juist weer favoriete plekjes voor vlooien/eitjes etc.

 

Ik heb Sil vanmorgen (09:30u) 1 tablet gegeven, en hem in de gaten gehouden de gehele dag.

Ze was vrolijk, speelde, was druk met de frisbee!!

 

Vanmiddag rond 16:30u moest ze braken, hier was al voor gewaarschuwd...

En rond 17:00u kwam er nog meer braaksel.. daarna niet meer..

 

Ik vraag me nu af of het middel wel goed is opgenomen door het lichaam, en ik vraag me ook af of dit nog "normaal" is of dat ik me zorgen moet gaan maken. Sil slaapt veel vanavond, en is gewoon niet blij.

Herkent iemand dit? Het is natuurlijk wel een soort vergif... wat in de bloedbaan van de hond terecht komt. Is er iemand die wel positieve ervaringen heeft met dit middel?

 

 

 

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Je hoort t wel meer bij antivlooientroep, hoe is t nu? Ik ken t middel niet.

Jan (Gast)

Volgens de bijsluiter zou braken de enig tamelijk veel voorkomende bijwerking zijn. Nou, onze Doerak hoefde niet te braken. Maar hij werd vandaag wel doodziek van de Comfortis. Kon nauwelijks nog lopen, was helemaal suf, at en dronk niet. Terug bij de dierenarts constateerde deze een (hopewlijk tijdelijke) storing in het centraal zenuwstelsel. Een blijkbaar toch wel regelmatig voorkomende bijwerking. Desondanks Comfortis blijven geven? "Nou", sprak de dierenarts, "als het mijn hond was, zou ik 'm dit niet aandoen." We konden de reeds gekochte tabletten (een tientje per stuk!) gelukkig terugdoen. Maar daar voelde ons hondje zich niet beter door....

paulkne (Gast)

Kwam erachter dat mijn hond aanvallen kreeg van dit middel. In de buurt een hond gestorven. Zou dit niet aanraden!!!

renate (Gast)

Onze hond moest ook braken na 5 uur. Ik ga dit middel ook niet meer kopen. Bah wat naar.  (Gelukkig geen vlo meer te zien op de huid...)Inmiddels Diatomeeenaarde gekocht. ier kun je de hond mee poederen in de vacht. En ook wat door het voer doen omdat het vele goede eigenschappen kent..(Aldus google...)

 

Anoniem (Gast)

" Onze hond moest ook braken na 5 uur. Ik ga dit middel ook niet meer kopen. Bah wat naar.  (Gelukkig geen vlo meer te zien op de huid...)Inmiddels Diatomeeenaarde gekocht. hier kun je de hond mee poederen in de vacht. En ook wat door het voer doen omdat het vele goede eigenschappen kent..(Aldus google...)
  "

 

Anoniem (Gast)

Mijn

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^