hond hoort alles. Herkenbaar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Het verbaast mij vaak Hoe slim een hond kan zijn. Als ik samen met mijn moeder in de huiskamer zit, dan ligt Lizzy meestal in haar mand te rusten of te slapen. Zodra wij aan het praten zijn gaat haat koppie gelijk omhooggevallen en luistert ze ook echt mee. Ze kijk diegene aan die aan het praten is.

Zodra er woorden worden gezegd zoals: omkleden of naar boven, rent lizzy als een gek naar boven en gaat dan voor de deur zitten van de kamer waar haar snoepjes liggen. Meestal begint ze dan te janken tot ze iets krijgt of Tot wel haar naar beneden sturen.

Ook gaat ze vaak uit haar zelf naar boven als ze vind dat ze al een tijdje geen snoep heeft gehad. Bij deze situatie wordt ze gelijk naar beneden gestuurd.

En dan is het ook nog als mijn moeder zegt dat ze gaat roken (doet ze in de achtertuin) rent lizzy gelijk naar de achterdeur en rent naar buiten (of gaat voor de deur zitten/springen als de deur dicht is). Meestal wilt lizzy dat ik dan ook mee gaat. Elke keer storm ze naar binnen en als ze ziet dat ik nog binnen zit, begint ze te blaffen en renten ze naar buiten. Hier stopt ze pas mee Tot ik ook buiten sta.

Hebben jullie ook zulke gekke dingen met jullie hond?
Ik weet dat haar gedrag niet altijd goed is, maar ik moet er vaak wel hard om lachen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja leuk he, haha, hier ook een hond die soms bananen in haar oor heeft, maar dan......

eitje tik, in de keuken sta ik dan zachtjes een eitje te tikken, ik hoest er expres nog even bij, maar wat dat is ? ze hoort het, voor ik het eerste schilletje er af heb, staat ze al naast me, hahahaha

maar dat jouw Pizza , hihi wat een naam, naar boven rent als jullie het erover hebben, van aankleden, hahahaha prachtig, die weet al we gaan de hort op, daar hoor ik bij, als jullie maar mij niet vergeten, prachtig. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oeps. ze heet Lizzy, maar er staat toch echt Pizza. hahahahaha

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Haha ze heet idd lizzy. Mijn mobiel maakt alleen soms er een andere woord van. Maar van dat eten ken ik ook idd. Zodra ik een broodje klaar maak en worst pak staat ze al naast mij. Helaas mag ze dat niet meer vanwege allergieën. Hier heeft ze het vaak nog wel moeilijk mee en dan gaat ze maar zielig uit haar zelf in haar mandje liggen.

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Mijn Poddies hebben ook een heel goed gehoor, vooral Wispa, die haar zicht mist en daardoor nóg beter lijkt te horen.

Maar ze reageren niet op mijn conversaties. Ze reageren niet, zoals normale honden, op "ga je mee", "koekje", o.i.d. Maar als ze het ringetje van hun tuigje tegen de kapstok horen tikken staan ze met z'n allen in de gang.

Ze zijn niet zo mens-gericht, ik denk dat het ze werkelijk een bips kan roesten wat ik zeg, haha.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Tico kon ook zo heerlijk mee luisteren en gelijk reageren op bepaalde woorden of geluiden. Zelfs als je dacht dat hij sliep gingen zijn oren omhoog floepen bij bepaalde woorden of even één oog open.

Een leuk voorbeeld daarvan is het pakken van de mixer om slagroom te kloppen. Nog voor ik de mixer goed en wel vast had in de kast, was Tico al aan komen hollen en zat in zijn mooiste houding klaar. Hij wist natuurlijk precies dat hij na het kloppen een garde af mocht likken ;-)

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Onze dame heeft dat s ochtends. Ze weet dat we niet altijd meteen gaan wandelen als we opstaan ( als het nog donker is dan blijft ze zelf lekker liggen, en ze weet ook dat we soms gaan plassen en daarna weer in bed kruipen oid). Maar als een van ons zn broek aantrekt, dan staat ze echt mega te kwispelen en bijna op je tenen haha. 

 

Nou ja, dat is nog logisch. Maar ze doet het ook als ze net uitgelaten is, en jij even een schone broek aantrekt :p

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Haar. Honden kunnen zo bijdehand zijn.

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Hier mag het woord wandelen, koekje of buiten niet uitgesproken worden in een conversatie. Ook het woord hondjes niet.
En als ik een emmer neem staan ze al aan de deur om naar boven te gaan (daar zitten ze als ik dweil)
Voor de rest luisteren ze naar niets :-D

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Kelly heeft het ook heel sterk! Vooral de woorden 'mee' 'koekje' 'uit(laten)' en 'poes' of 'muis' moet je niet te veel noemen 

 

Het is zelfs zo dat wanneer wij zeggen 'hij komt zo thuis' of 'ik ga zo weg' dat Kelly voor de deur gaat staan of uit het raam naar buiten kijkt. Alsof ze echt staat te wachten tot iemand thuis komt of weggaat 

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Lukie blaft altijd als de postbode komt (soms handig, soms niet). Als hij alleen al het geluid van de brievenbus hoort begint hij al keihard te blaffen.. Dus als wij alleen de brieven uit de brievembus halen en dat geluid klinkt begint hij soms zomaar non stop te blaffen.. 

 

 

Ook als Lukie het geluid van een kastje hoort waar zijn voer in staat komt hij als een gek aangelopen.. Helaas staan daar ook pannen in waarin wordt gekookt.. dus vaak heeft hij pech, haha. Bij het woord 'eten' komt hij ook al bij het kastje staan!

 

Oja, als mijn moeder of vader een appeltje schilt, dat is zo'n zacht geluid dat je het bijna niet eens kán horen.. Komt Lukie aangerend en wacht hij net zo lang tot de appel op is op een stukje. 

 

Nog eentje: als ik brood smeer en ik pak de kaasschaaf en de kaas staan er ineens 2 bedelaars naast mijn stoelen  

 

 

En als ik wandel met Macy en we komen in de buurt van ons huis.. dan stopt ze ineens met lopen  ... wil ze nog niet naar huis haha 

 

 

Ik kan er nog wel wat verzinnen, maar dit zijn een paar leuke 

 

honden page profiel Sabine, baasje van Kimi en KansoeSabine, baasje van Kimi en Kansoe 3 doggies

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Het woord kippen is magisch, als we de kippen eten geven valt er al eens een broodkorst uit de emmer, en dan natuurlijk het gefladder van die beestjes is magisch!.
Snoepjes, nog zo'n magisch woord, zitten ze meteen naast de kast. Kroketjes (hun droogvoer). En bij onze Kimi: werken, wordt hij helemaal dol van dan mag hij mee op training.
Ik vind wel dat ze toch een vrij grote woordenschap hebben, en dan natuurlijk ook het prachtige geluid van een koelkast die open gaat (net of de hemelpoort opengezet wordt).

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^