Hoe combineren jullie je hond met school?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnelinnAnnelinn

honden foto van Annelinn

Woow,

Ik dacht dat ik 1 van de weinige was die een eigen hond heeft, daar alles voor betaal enzo en nog wel thuis woon. Maar das dus absoluut niet het geval :-)

Ik zit nog op school, dus ben echt wel afhankelijk van mijn moeder.

Voordat ik naar school ga laat ik DJ altijd uit en geef ik hem zijn eten.

s'middags laat meestal mijn moeder hem uit. Soms ben ik al thuis maar meestal niet.

Wanneer ik thuis kom gaan we altijd ook even een rondje lopen. Als wij gaan avondeten krijgt DJ daarna ook zijn eten. Wanneer alles is opgeruimd gaan we naar een park bij ons in de buurt. Daar mogen de honden los en zijn vaak wat vaste vriendjes van DJ waar hij dan lekker mee speelt. Dan zijn we altijd wel een uur weg.

Verder gaat DJ vaak s'avonds mee naar mijn paard. Daar heeft hij ook allemaal vriendjes. En we doen een cursus, dat is vast 1 avond in de week.

Verder betaal ik alles voor mijn kleine man, en heeft hij ook de beste band met mij. Me moeder durft hem dan ook niet los te laten omdat ze bang is dat die dan niet naar der terug komt. Dus dat doe ik gewoon lekker met hem.

Het is wel heel schattig dat wanneer ik een hele lange dag school heb, hij na een tijdje bij de deur gaat liggen om te wachten tot ik er ben. En dan ook echt dol enthousiast is wanneer ik er ben.

Oohja, mijn moeder is arbeidsongeschikt. Dus veel thuis. Ze loopt meestal 2x per dag met hem en 1x een groot rondje. DJ mag dus absoluut niet klagen

honden page profiel Ayinda & Yip Ayinda & Yip

honden foto van Ayinda & Yip

Ik moet Yip helaas ook combineren met school, ben 15, en zal straks wel even schrijven hoe ik het dan doe. Wel heel leuk trouwens om te lezen hoe anderen het allemaal doen 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Ik zit op school en heb een eigen hond. :)

 

's Morgens om 07:30 laat ik Binky uit en leg hem weer terug in de bench. Mijn schooldagen variëren nogal. Mijn moeder doet de lange wandeling om 09:00 van een uur. Als ik op tijd thuis ben, doe ik de wandeling om 13:30 uur. En de wandeling van 16:30 en 21:30 uur zijn ook voor mij.

 

Binky zit nooit langer dan vier uur alleen, mijn moeder heeft wisseldiensten die beginnen om 16:00 uur en dan is er altijd iemand thuis die Binky uitlaat wanneer ik er niet ben.

Voeren 's morgens doet mijn moeder, voeren 's avonds doe ik. Cursussen volgen we niet. Met mijn vriend ga ik het weekend altijd naar het strand of het bos.

 

 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik heb ook een eigen hond en studeer nog. Woon dan al een hele tijd niet meer thuis, dus alle verzorging komt op mij (en deels op mijn vriend, maar die werkt nu fulltime). Op het moment ben ik gewoon thuis scripties schrijven etc. Dus pupje kan mooi met alle aandacht opgroeien. Volgend jaar ga ik een baan zoeken. Mijn vriend en ik zullen niet allebei fulltime gaan werken en mochten er lange dagen zijn dan ga ik vrienden/familie/hondenuitlaatservice inschakelen om haar tussen in de middag uit te laten. Met een beetje geluk kan ik in de buurt werken en haar zelf tussen in de middag uitlaten, maar dat zien wij dan wel weer! :)

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik woon niet bij mijn ouders overigens ;)

 

Ik had als kind wel een eigen hond. In zo verre.. Mijn ouders noemde het mijn hond, maar ik betaalde niets en mocht ook geen beslissingen nemen. Wel deed ik trainingen met die hond, liet de hond lopen en borstelde de hond. Als ik op school was, dan was de hond bij mijn ouders op het werk. Zij lieten de hond dan tussen de middag lopen.

 

Hieraan vooraf kreeg ik eerst een tamagochi. Dat is een soort computertje waarmee je je eigen dier groot moet brengen. Kwam het iets te kort? Dan ging het dood. Ook hiermee nam mijn moeder dit ding mee naar haar werk om het op haar werk te geven wat het nodig had, zodat het niet onder schooltijd dood ging hahaha..

 

Nu ik volwassen ben, samen woon en mijn eigen dieren heb, vind ik het nog veeeeel leuker als toen. Ik mag nu natuurlijk zelf beslissingen maken en zelf bepalen hoe ik mijn hond opvoed en eten geef (mijn pa en ik verschillen enorm van mening op die gebieden).

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Wat leuk om jullie ervaringen te lezen! Sommige herken ik mij wel in 

 

Zaterdagavond heeft Macy bij mij op bed geslapen, en vanochtend en vanmiddag heb ik haar weer uitgelaten en ik merk gewoon dat ze weer meer naar mij toe trekt 

 

Zo ligt ze nu naast me:

 

Niet zo'n elegante foto 

 

 

Ik kan even niet op iedereen persoonlijk reageren.. dat duurt veeeel te lang 

 

 

Ik denk dat ik mijn honden ook af en toe 's ochtends voor school ga uitlaten 

 

 

Misschien ga ik ook een cursus volgen met Macy, gehoorzaamheid. We hebben geen puppycursus gedaan maar ze kent wel alle basiscommando's: zit, af, blijf, hier  en nog wat trucjes.

 

Bedankt voor al jullie reacties! 

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Ik ga ook nog naar school.

om 7:20 is de eerste wandeling van 15 min. 

Daarna laten we ze de hele dag in de tuin. ik woon in het buitengebied.

ik ben om 15:30 thuis van school, dan gaan ze mee voor een wandeling van minstens 2,5 uur.

Dan rond 20:00 weer 15 min.

en dan voordat ik m'n bed in duik laat ik ze nog even in de tuin.

Ze slapen overigens wel gewoon binnen hoor.

natuurlijk als er ooit iets tussen komt loop ik wat minder of sla ik een wandeling over, maar als ik dat bijv. 3 dagen achter elkaar doe merk ik dat wel echt aan ze.

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Ik zie jullie al denken, je stuurt dat bericht om 7:33 hoor jij nu niet te wandelen?

Maar vandaag heb ik de eerste 3 uur vrij, dus ik hoef pas om 11:05 op school te zijn, dus ik ga zo wandelen.. Geen paniek 

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

" Ik zie jullie al denken, je stuurt dat bericht om 7:33 hoor jij nu niet te wandelen?
Maar vandaag heb ik de eerste 3 uur vrij, dus ik hoef pas om 11:05 op school te zijn, dus ik ga zo wandelen.. Geen paniek  "

 

 

Toevallig! Ik ook  Ik ga nu eten, net gedoucht en zo wandelen 

 

 

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik laat Evie voor dat ik weg ga uit meestal een half uurtje. daarna krijgt ze haar eten en pak ik mijn spulletjes om weg te gaan. als ik dan 's middags thuis kom is het eerste wat ik doe met haar wandelen. meestal een uur tot ander half daarna lekker knuffelen :D Dan gaan we rond etenstijd ook nog een keer ligt eraan hoe laat ik thuis ben anders gaan we daarvoor ook nog een uurtje weg (: rond etenstijd doen we ook vaak een uurtje daarna krijgt ze haar avond eten (: en dan vaak om half 11 doe ik de laatste ronde met haar dat is meestal ook een uur (: We doen tussen door nog spelen knuffelen en hersenwerkjes (: En tussen dat alles door hou ik mijn school up to date en werk ik 2 dagen in de week 3 uurtjes 's avonds en op zaterdag 9 uurtjes (: Maar m'n kleine dame komt niks te kort

 

Evie is van mijn vriend en mij maar ik doe haar verzorging en dergelijke (: Evie trekt ook veel meer naar mij dan naar mijn vriend. 

 

Love My Girl :D 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik ga niet naar school, maar werk 20 uur per week en heb de zorg voor onze zoon... mijn man is hele weken van huis (internationaal vrachtwagenchauffeur).

 

Ik laat 's morgens om 5.30 uur de honden uit... ik loop dan een half uur met ze. (dit is een dagelijks ritueel of ik nu vrij ben of moet werken). Hierna krijgen ze eten.

 

Tussen 11.00 en 12.00 uur ga ik met de honden naar het bos, hier zijn we dan 1,5 tot 2 uur onder de pannen... ff ontspannen.

 

Wanneer ik mijn zoontje heb opgehaald van school, laat ik de honden even een plasje doen. Dit is rond 15.00 uur.

 

Na het eten, dit is zo rond 18.00 uur, gaan we nog een keer naar het bos... dit keer niet zo lang... 30 - 45 minuten.

 

En dan 's avonds voor het slapen even een plasje doen en lekker naar huis.

 

Maar als ik een late dienst heb, dan zit de boswandeling van 's avonds er niet in... dan is het om 15.00 uur een wandeling en als ik 's avonds rond 22.00 uur thuiskom.

 

Verder krijgt Bailey iedere dinsdagavond haar uitdaging bij de hondenschool... daarna is er een exclusieve wandeling met Jack.

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

" Deze vraag is vooral bedoeld voor mensen/jongeren met een eigen hond. Niet per se zelf betalen, maar wel het meest aanhankelijk naar jou 

 

Wat doen jullie nou dagelijks met jullie hond? Zijn jullie de enige die ze uitlaat of helpt de rest van het gezin mee? En geven jullie eten of kan dat niet? 

Ik kan ze 's ochtends namelijk niet voeren omdat ik al vroeg weg ga, te vroeg voor eten voor de hondjes.

's Ochtends geeft mijn moeder ze eten én laat ze uit. Ik laat ze 's middags, als ik dat red met schoolwerk, uit en 's avonds laat ik ze ook uit. 's Avonds geef ik het eten. 

Ik ben van 7:45 tot 12:45 op school en dan van 13:10 tot 16:10 of 15:15 weer. De hele dag is mijn moeder thuis.

 

Macy is mijn hond, maar ik heb soms het gevoel dat Macy meer naar mijn moeder toe trekt... Andere dagen komt ze juist bij me liggen en komt ze achter me aan.

 

Ik stel deze vraag omdat ik me afvraag hoe jullie school combineren met jullie hond 

 

Wat doen jullie dus om je band met je hond te verbeteren en te behouden? 

 

  "

 



Het is heel normaal, dat jouw hond zich meer aan je moeder gaat hechten.
Dat is per slot van rekening de persoon, die zich het meeste om haar bekommert.

En sorry, maar als jij wat vroeger zou opstaan, dan kun jij je hond gemakkelijk zelf voeren, EN uitlaten, voordat je naar school vertrekt.
De tijd die jij aangeeft dat je naar school vertrekt, is absoluut niks te vroeg om te voeren, de hond past zich zeer snel aan.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: angst of iets anders
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^