Welk merk kvv/graanvrije brok voor Shih Tzu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Soor & MochaSoor & Mocha

honden foto van Soor & Mocha

Voor m'n 7,5 maanden oude Shih wil ik graag overstappen op kvv en/of brokken zonder granen, o.a. n.a.v. advies op het forum, aangezien ze sinds kort een jeukende huid heeft en omdat het waarschijnlijk gezonder is dan haar huidige voeding (Royal Canin). Veel mensen hier hebben er al veel meer ervaring mee, dus hierbij een paar vragen, voordat ik zomaar iets koop: Kan ik kvv afwisselen met (graanvrije) brokken? Zijn er kvv's die bijv. in partjes zijn ingevroren (zoals Energique, die in tartaartjes zijn verdeeld)? Ik heb namelijk best wel moeite met het snijden of hakken van (rauw) vlees. Als het echt moet, dan moet het, maar het heeft niet mijn voorkeur. Welke merken raden jullie mij aan, die redelijk betaalbaar zijn? Het hoeft niet het goedkoopste te zijn, maar ook niet het duurste. Haaks Barf spreekt mij wel aan. Kan ik dat afwisselen met bijvoorbeeld brokken van Taste of the Wild? Of kan ik beter alleen dat geven en dan afwisselen met 'smaken'? Ik kijk uit naar jullie advies, dan kan ik gauw naar de winkel of online bestellen. Bedankt!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Yara

Ik heb zelf ook nog weinig ervaring met kvv (ben ook nog zoekende haha), maar er zijn hier genoeg mensen die er veel verstand van hebben. Dus er komt vast nog meer advies. 

 

Yara mag ook geen graan. Haar geef ik tinlo barfmenu premium en degomeat. 

Als je moeite hebt met snijden kan http://www.naturalpaws.nl een goede optie zijn. Tegen een kleine vergoeding snijden zij het in dagporties.

Zij kunnen ook een menu voor je samenstellen.

 

Verder staat op http://www.voerwijzer.com veel info over kvv. 

 

Let er wel op dat ook de beloningen graanvrij zijn. 

 

Weet je trouwens zeker dat het een granen allergisch is? 

honden page profiel Soor & MochaSoor & Mocha

honden foto van Soor & Mocha

Hoi Yara, Dus jij bent ook bezig je weg te vinden tussen al die merken kvv? :) Ik vind het er best wel veel en ook qua hoeveelheid (gram per dag) en de combinatie met brok snap ik nog niet helemaal. Waarschijnlijk is het makkelijker dan ik denk. Bedankt voor je tips! Ik ga inderdaad verder kijken op de voerwijzer. Ik weet niet zeker of het een granen allergie is. Ik wil alleen niet meteen naar de dierenarts voor een beetje jeuk en bovendien lijkt kvv mij toch een gezondere optie, na alle verhalen die ik heb gelezen over brokken zoals Royal Canin. Ze vindt de brokken sowieso niet lekker en ze zijn bijna op, dus het wordt tijd voor iets wat ze wel graag eet en wat gezonder is. Ik hoop nog wel op meer reacties, er staat zoveel op het forum over kvv, dat ik door de bomen het bos niet meer zie.

honden page profiel Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Ik heb niet zo veel ervaring met KVV, dus daar kan ik je helaas niet mee helpen.

Wat vind je van Orijen, Acana en Dog Lovers Gold (brokken)?

Orijen is graanvrij, Acana en Dog Lovers gold  hebben ook graanvrije versies.

Verder heb ik goede verhalen over Wolfsblut en Taste of the Wild gehoord.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Hoi Yara,

Dus jij bent ook bezig je weg te vinden tussen al die merken kvv? :-) Ik vind het er best wel veel en ook qua hoeveelheid (gram per dag) en de combinatie met brok snap ik nog niet helemaal. Waarschijnlijk is het makkelijker dan ik denk.

Bedankt voor je tips! Ik ga inderdaad verder kijken op de voerwijzer.

Ik weet niet zeker of het een granen allergie is. Ik wil alleen niet meteen naar de dierenarts voor een beetje jeuk en bovendien lijkt kvv mij toch een gezondere optie, na alle verhalen die ik heb gelezen over brokken zoals Royal Canin. Ze vindt de brokken sowieso niet lekker en ze zijn bijna op, dus het wordt tijd voor iets wat ze wel graag eet en wat gezonder is.

Ik hoop nog wel op meer reacties, er staat zoveel op het forum over kvv, dat ik door de bomen het bos niet meer zie. "

 Wij voeren het wel al een jaartje, maar door gezondheidsprobleempjes met yara blijft het lastig om en goed menu te vinden wat niet te duur is. 

Er staat idd heel veel info op dit forum waardoor het lastig is keuzes te maken. 

Ik heb erg veel geleerd van roosje hier op het forum, dus misschien kan zij je helpen een menu samen te stellen. 

Ik vond het erg handig een menu te hebben om mee te beginnen en vanaf daar te kijken naar wat voor jouw hond werkt. 

Elke hond doet het namelijk op andere merken goed. 

 

Waarom wil je eigenlijk graag brokken bij blijven voeren? Puur nieuwsgierigheid van mijn kant hoor. 

 

Natural paws vind ik ook echt een aanrader, omdat zij zowel een menu voor je samenstelt als het in dagporties voor je snijdt. 

Dus om uit te proberen of het wat voor je is vind ik dat ook erg handig. 

 

En idd er is gewoon erg veel info over en verschillende meningen, dus het blijft lastig filteren. 

Maar als je op een gegeven moment de basis begrijpt wordt het makkelijker hoor 

honden page profiel Soor & MochaSoor & Mocha

honden foto van Soor & Mocha

Hoi, Bedankt voor de tips weer. Ik wilde in eerste instantie brokken erbij voeren, omdat ik dat makkelijk vind (bijvoorbeeld omdat ze soms naar de oppas gaat en ik dan brokken mee kan geven). Maar ik begrijp nu dat dat niet nodig is. Inmiddels ben ik cold turkey overgestapt naar het voeren van Carnibest. Blijkbaar was dat niet zo'n goed idee, want ze heeft al twee dagen diarree. Dus ik ga ik het nu alsnog langzaam opbouwen, deels met brokken en deels met Carnibest met wat gekookt water erover en daarna hopelijk geheel op Carnibest rauw. Natural Paws ziet er goed uit. Toch vind ik het wel makkelijk om het gewoon bij de winkel te halen. Ik moet zeggen dat het snijden van de Carnibest 'worsten' mij nog meevalt. Gewoon niet te lang naar kijken en vooral niet aan ruiken! :D

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Je kan gewoon alleen KVV geven, dat is echt geen probleem. Het nadeel van brokken is dat het verhit is geweest, waardoor het bepaalde stoffen mist. Daarnaast bevatten brokken zeer veel zetmeel om het tot een brok te kunnen vormen. Al dit zetmeel heeft een hond niet nodig en is eigenlijk niet al te gezond voor een hond.

 

Met KVV is het zo dat wanneer een producent zegt dat iets 'graanvrij' of 'glutenvrij' is, dit absoluut niet zo hoeft te zijn. Er kunnen dan bijvoorbeeld nog magen met granen inhoud mee gemalen worden.

 

De merken die ik uitgezocht en geprobeerd heb inverband met een allergie hond en waarvan ik zeker weet dat die graanvrij zijn:

- Carnivoer

- Haaksbarf (behalve de kip en eend versies)

- Shaweca (behalve de kip en eend versies).

 

De Tinlo deluxe doos zou ook geen granen, geen rund en geen kip bevatten.

 

Van Carnivoer heb ik alleen de Wild en Eend versie gebruikt omdat de rest kip bevat en mijn hond ook niet tegen rund en kip kan.

 

Overigens zijn graan, kip en rund de meest voorkomende allergieën. Deze zou ik de eerste 8 weken vermijden.

 

Als je overstapt, hou er dan rekening mee dat de klachten kunnen veranderen en/of verergeren.  Dit is normaal gesproken van tijdelijke aard. Men noemt dit ontgiften. Het lijf gooit dan op alle mogelijke manieren de afvalstoffen uit het lijf vandaan (denk bij RC aan granen en chemische stoffen). Dit duurt gemiddeld 8 weken. Soms korter en soms langer.

 

Wat ik je dus zou aanraden:

- Carnivoer eend

- Carnivoer Wild/kerst

- Haaksbarf Konijn

- Haaksbarf geit

- Haaksbarf lam

- Haaksbarf zalm

- Shaweca lam/zalm

 

Haaksbarf is de duurste van dit rijtje, Shaweca de goedkoopste.

 

Geef 10% van je weekmenu aan vette vis (in dit voorbeeld zalm, maar je kunt ook hele ongepekelde vette vis geven zoals haring en sprotjes).

Geef genoeg lam en/of geit inverband met de pens.

Groente zit al voldoende in de Haaksbarf en Shaweca versie.

Normaal geeft men ook 1 tot 2 kippen eieren per kilo lichaamsgewicht per week. Dit zou ik dus niet doen. Je kunt het wel vervangen voor bijvoorbeeld kwartel eieren (2 tot 6 eieren per kilo lichaamsgewicht per week). Ei geef je rauw en met schil (mits de schil niet te hard is, van bijvoorbeeld een gans is te hard).

Wissel diersoorten en merken met elkaar af (minimaal 4 diersoorten exclusief vis in 3 weken tijd).

honden page profiel Soor & MochaSoor & Mocha

honden foto van Soor & Mocha

Hoi Roosje, Bedankt voor het uitgebreide advies! Ik had inderdaad gelezen over het ontgiften, dus daar hou ik nu ook rekening mee.

Jij raadt mij dus aan om direct al rund, kip en granen alle drie uit te sluiten? Het lastige is namelijk dat ik niet zeker weet of mijn hond een allergie heeft en zo ja, waarvoor. Ik wilde dus kijken of dit granen zijn, door deze als eerste uit te sluiten. Ik wilde starten met Haaksbarf, maar de winkel in de buurt verkocht dit niet en raadde mij Carnibest (glutenvrij) aan.

Nu vraag ik mij af of ik door moet gaan met mijn Carnibest-test of dat ik beter direct verder kan gaan met het rijtje wat jij nu aangeeft (Haaksbarf/Shaweca/Carnivoer zonder rund en kip).

Ik sta op het punt om naar de winkel te gaan, dus ik hoop dat je nog reageert :) En anders hoop ik dat de dierenwinkel er verstand van heeft.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Hoi Roosje, Bedankt voor het uitgebreide advies! Ik had inderdaad gelezen over het ontgiften, dus daar hou ik nu ook rekening mee. Jij raadt mij dus aan om direct al rund, kip en granen alle drie uit te sluiten? Het lastige is namelijk dat ik niet zeker weet of mijn hond een allergie heeft en zo ja, waarvoor. Ik wilde dus kijken of dit granen zijn, door deze als eerste uit te sluiten. Ik wilde starten met Haaksbarf, maar de winkel in de buurt verkocht dit niet en raadde mij Carnibest (glutenvrij) aan. Nu vraag ik mij af of ik door moet gaan met mijn Carnibest-test of dat ik beter direct verder kan gaan met het rijtje wat jij nu aangeeft (Haaksbarf/Shaweca/Carnivoer zonder rund en kip). Ik sta op het punt om naar de winkel te gaan, dus ik hoop dat je nog reageert <img class=" /> En anders hoop ik dat de dierenwinkel er verstand van heeft. "

 



Ik heb carnibest niet uitgeplozen qua granen omdat hun samenstelling mij niet bevalt. Denk aan premix, plantaardige olie en in de meeste versies ook rijst. Rijst is graan.

Ik zou rund, kip en graan eerst mijden. Als alles goed gaat kun je er bijvoorbeeld rund bij doen en kijken hoe dat gaat.

Op de site van de merken kun je zien waar het verkocht word.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Caroba.nl heeft ook Carnivoer in het assortiment. Vanaf 25 euro bezorgen ze gratis.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Wanneer je brok met kvv wil wat ook nog eens hypoallergeen is zou ik voor Rodi Lam & Rijst gaan (handige tartaartjes) en Smolke Sensitive, dit is ook puur lam/rijst en glutenvrij met een hoog vleesgehalte.

 

Mijn broer voert dit aan zijn allergische hond en dit werkt super (en is niet belachelijk duur).

 

Zelf voer ik ook Rodi maar dan de verschillende varianten en de graanvrije brok van Smolke. Maar zoals gezegd zou ik rund en kip mijden en voor 1 eiwitbron en evt 1 glutenvrije koolhydraatbron gaan.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

de ene rijst valt wel onder de granen en de andere niet, kort samengevat is rijst niet vergelijkbaar met andere granen die gluten bevatten waardoor er zelden allergische reacties worden waargenomen op rijst (ter extra info) ik ken ook honden die allergisch zijn voor aardappel dus het blijft een eerst gok en proberen ;)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Hypoallergeen zegt niets. Niet bij brok en niet bij kvv. Daarnaast bevat Rodi lam en rijst rijst (is graan), suiker en een premix. Het bevat geen bot en geen orgaan. Het is dus alles behalve gezond.

honden page profiel Soor & MochaSoor & Mocha

honden foto van Soor & Mocha

Hoi,

 

Inmiddels krijgt Mocha nu +/- 2,5 maand Carnibest (eend, lam, konijn, rund en kalkoen, alle mixen zit rijst in).

 

Ik ben nog niet begonnen met het dieet zoals Roos in dit topic adviseerde, omdat ik het effect van Carnibest eerst wilde uitproberen.

 

Mocha heeft nog steeds veel jeuk. Wel minder korstjes, maar ik vind dat ze nog te veel krabt/bijt.

 

Nu weet ik nog steeds niet zeker of ze echt een graan-allergie heeft, maar dat is wel mijn vermoeden. Het bleek ook dat mijn oppas (2x per week) nog brokken door de Carnibest heen deed, dus de test is eigenlijk niet goed geweest. Ik ga het nog 2 weken aankijken, zonder de brokken erbij.

 

Voordat ik overstap op andere voeding, zoals Haaksbarf/Carnivoer/Shaweca, heb ik nog een paar vragen:

 

- Is het mogelijk een graan-allergie te testen? Is zo'n test duur?

 

- Zijn er ervaringen met gevoelige honden die veel jeuk hebben en het voeren van Lotgering? Ik zag op de Voerwijzer dat hun voer ook graanvrij is en de prijs is ook aantrekkelijk.

 

Alvast bedankt!

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

Vaak is een honden allergische voor meer dan 1 ding en staan bepaalde dierlijke eiwitten zoals kip en rund nog steeds bovenaan.

 

Wanneer je vermoed dat je hond een allergie heeft zal je dus echt even 6-8n weken 1 diersoort moeten voeren wil je zekerheid hebben hierover en niet alle diersoorten door elkaar.

 

Er bestaat momenteel nog geen betrouwbare voedselallergie test, wel kan je een haartest laten doen via diverse sites of via een holistisch arts. Dit gaat mbv een biotensor of een lecher antenne. Niet wetenschappelijk onderbouwd maar de uitkomsten kloppen naar mijn ervaring wel :)

 

Succes!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^