Pup (12 weken) verlamd aan achterhand (vergifitiging?)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Als je dit leest Sarah, en het is nog niet te laat, ga naar de universiteitskliniek van Gent, geef dat sukkeltje alle kansen...

honden page profiel SarahSarah

Beste mensen,

 

Sorry voor de late reactie! Dit weekend inderdaad maar weinig tijd gehad en simpelweg niet aan gedacht om weer een berichtje te posten.

De pup leeft nog haha. Bedankt voor jullie reacties!

Toen wij 's middags naar de da gingen hadden we al besloten haar in ieder geval mee te nemen en nog een kans te geven. Toen we daar kwamen bleek dat het eigenlijk wel weer wat beter ging dan in de ochtend. En de da had weer twijfels. Maar dit kwam vooral door een fantastische assistente. Zij heeft haar echt continu in de gaten gehouden en was het er zeker niet mee eens dat we moesten opgeven. Dus had zij aangeboden haar mee te nemen naar haar huis en intensieve fysio en aandacht aan haar te geven. Haar man was da en had een praktijk vlakbij hun huis. Omdat het verstandig was haar nog aan het infuus te laten en omdat we bang waren dat als het niet goed met haar zou gaan, wij niet de middelen zouden hebben om haar te helpen, waren wij ontzettend blij met het aanbod van de assistente. Zaterdag had zij ons al een berichtje gestuurd dat het ok ging, eten ed ging prima en ook was ze lekker aan het rondkijken. Ze was begonnen met 8x per dag masseren en bewegen van de pootjes. Ook had ze contact met een vriendin van haar die fysiotherapeute is voor dieren. Gisteren hoorden we dat het erop leek dat het bovenstel meer ging bewegen. Verder is ze van het infuus af en eten en drinken gaat helemaal top. Ze had zelfs gegromd naar de hond van de assistente omdat die dichtbij kwam en probeerde speels te happen in zijn neus. Dus dat klinkt allemaal heel goed. Haar man vond het ook zeker niet hopeloos, hij heeft nog wat testjes gedaan en ze heeft echt totaal alle gevoel in haar hele lichaam, ze laat duidelijk merken als er in haar kont of poot word geknepen, alleen trekt ze haar poot niet weg. 

Ze neemt haar weer mee als ze dinsdag moet werken, dan kunnen we haar ophalen. Dan zal ze ons leren hoe we haar moeten masseren en wat we allemaal moeten doen, en dan gaat ze mee naar huis! We kunnen niet wachten en hebben veel hoop dat het nog goed komt. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Sarah,

 

Geweldig zo'n dierenarts assistente, dierenarts en fysiotherapeute, die allemaal meehelpen om de pup er bovenop te krijgen.

 

We gaan hier heel hard duimen dat je pup morgen nog verder is opgeknapt en ze meer naar huis mag.

 

Misschien heb ik er over heen gelezen, maar wat is de naam van je pup?

 

Beterschap.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wat een geweldig nieuws, en wat Loesje zegt, super dat er mensen zijn die zo begaan zijn met hun werk, echt top!

spannend hoor, misschien morgen weer thuis!

honden page profiel SarahSarah

Ja deze assistente was echt uitzonderlijk. Wij kregen bij de rest van het personeel echt het gevoel alsof we gewoon een van de zovelen waren, en de da had amper tijd voor ons en de pup tijdens de tijd dat ze er was. We hebben veel geluk.

Haar naam heb ik inderdaad nog niet genoemd, Loesje. De vorige hond was helaas overleden en zij heette Pluto. We wilden haar ook nog een beetje herinneren, en zo kwam de broer van mijn vriend op 'Pablo', echt een stoere naam voor zo'n stoere pup.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat ben ik blij met je berichtje!

 

Wat een super assistente, wat een topper! Wat een liefde voor een dier en geef niet op, ga ervoor tot je echt alles hebt gedaan.

 

Wat ben ik blij voor je kleintje en voor jullie! 

 

Op naar de goede afloopt!  Super blij!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Pablo wordt geweldig verzorgd.

Dat moet goedkomen!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Wauw, wat een wending! Dan kun je zien wat een omgeving en een persoon met een dier doen.. De verkeerde omgeving of een verkeerde persoon/te weinig tijd/gehaast en het dier voelt zich bijvoorbaat al niet goed in zijn vel. Een andere omgeving met meer liefde, aandacht en rust en je ziet ze veel sneller opknappen.. Ik heb dit ook al een keer mee gemaakt en daarom laat ik mijn dieren alleen nog achter als het echt niet anders kan (zoals idd een infuus)..

 

Hopelijk gaat het herstel nu heel snel.

honden page profiel steven chan steven chan

Super dat je puppy een kans kreeg. Gelukkig is alles goed ge haan met jouw puppy.

Spoedig herstel

honden page profiel SarahSarah

Vandaag is pablo opgehaald en naar huis gegaan!  Alles gaat in principe goed, behalve dat ze dr poten nog niet wilt bewegen. Dus daar gaan we hard ons best voor doen. Ze beweegt het voorste deel van haar lijf wel beter.

De dierenarts begint erg te denken aan botulisme... de symptomen hiervan komen wel overeen. Alleen is ze een pup en dus nog niet uit de tuin geweest. Iemand een idee of ze het door iets anders kan hebben gekregen en niet door contact met water? Dode beesten hebben wij ook niet gezien...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Botulisme is een bacterie. Meestal worden vissen of watervogels besmet, maar het kan ook in vlees zitten, of een kadaver waar maden opzitten deze zijn dan besmet met de bacterie. Botulis betekend worst, mensen werden vroeger ziek door het eten van besmette worst, vandaar de naam.

 

Zij kan een besmet dier hebben gegeten een klein dood muisje of een stukje besmette worst? 

 

fijn dat ze weer thuis is en hopen op spoedog verder herstel! 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Super zo een berichtje te lezen ! Wat liefde en beroepskennis kunnen doen he, ik duim dat ze stilaan haar pootjes ook zal gaan bewegen. Volhouden , 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Sarah,

Fijn dat Pablo thuis is.

Hopelijk gaat haar motoriek snel weer normaal werken.

Lukt het je om haar zelf wat fysiotherapie te geven?

Zo te lezen, ben je een doorzetter en dat voelt Pablo en dat stimuleert haar.

Houd goede moed voor het herstel van Pablo.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Beste Sarah, zulk goed nieuws!  Ik ben echt blij dat je niet opgeeft, als je tijd hebt, misschien een fotootje van de patiënte?

Succes met haar revalidatie!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Weer een dagje verder, een klein beweginkje gezien ???????? Gevoeld ????????

een fotootje zou inderdaad leuk zijn .

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Echt heel fijn dat ze thuis is, hopelijk knapt ze snel weer verder op.

Misschien dat een advies van een fysio ook nog zinvol kan zijn in dit stadium, dat jullie haar zo goed mogelijk weer op de been krijgen.

Heel veel sterkte en een pluim voor wat jullie allemaal doen!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wat een verhaal ! Hopelijk knapt hij snel op :(

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Zwemmen?  Dat maakt de spieren sterker.  Na Ylena's kruisbandoperatie zijn we met haar een paar keer in de week gaan zwemmen om haar spieren goed te houden tijdens de revalidatie (ze mocht zes weken maar héél weinig lopen).  Dat heeft haar goed geholpen.

Is er geen hondenzwembad in de buurt?  Daar hebben ze reddingsvesten zodat ze zich veiliger voelt in het water.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

goed nieuws Sarah.... wat een top dierenassistente.

hart voor de werk, voor dieren. :-D

weet niet waar je woont, maar in Drenthe in Buinerveen is een revalidatie zwembad. degene van wie het zwembad is gaat mee met de hond, een op een, geen andere honden erbij, misschien is dat wat voor je ?

honden page profiel SarahSarah

Hoi allemaal,

 

Bedankt voor jullie berichtjes en tips! We hebben inmiddels al contact opgenomen met iemand die hydrotherapie geeft en dit lijkt ons ook een goed idee. Een hondenzwembad moet ik even kijken.. (we wonen in Noord-Holland).

Op dit moment zijn er maar kleine verbeteringen. Ze wordt een stuk sterker en is minder moe. Haar hoofd beweegt veel beter en ook haar gehele bovenlichaam. Ook zien we haar kont af en toe heen en weer gaan. De staart doet het echt uitstekend. In de pootjes zit helaas nog helemaal geen beweging.

De fysio en massages gaan heel goed. Ze geniet er zelf ook erg van en ligt soms heerlijk met haar oogjes dicht te knorren. Ook doen we haar af en toe in een lekker warm bad van te voren zodat ze echt lekker door en door warm wordt en haar spieren ook.

We merken dat ze heel blij is weer thuis te zijn en ze is nog steeds erg vrolijk.

Maar het kan dus echt nog wel even gaan duren voordat alles weer werkt (als alles weer gaat werken). Maar we gaan ervoor en we hopen het heel erg.

Kan ik hier een foto uploaden vanaf de telefoon? Ik zat het net al te proberen maar het wilt niet echt lukken.. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Super super!

 

Mij lukt een foto van mijn Samsung ook niet dus ik kan je niet helpen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Mijn Poes van vij een dieren fysio, Monique van Ek in Den Haag en zij doen ook aqua therapie!

 

Weet niet precies welke praktijk, maar je kan even op de website kijken. 

mvanekdierenfysiotherie.nl

 

 

Schijnt heel goed te zijn voor revalidatie. Ik ken het van uit de laarden wereld.

honden page profiel SarahSarah

Hier weer even een update!

Beweging van de poten is een feit sinds dit weekend! In het begin alleen als we haar kietelden of een beetje pestten, maar nu rekt ze zich al af en toe uit en bewegen echt alle pootjes! Dus we zijn heel blij. Voor de rest gaat het lichamelijk ook allemaal erg goed.

We doen haar nu zelf vaak in bad en dan beweegt ze dr poten ook goed. Ook hebben we binnenkort een afspraak voor hydrotherapie.

Dus ja, langzaam aan en met veel geduld gaat het steeds beter. Het zal nog wel een tijd duren voordat ze echt kan lopen, haar poten kunnen echt geen gewicht aan voor de rest.

Ik zal nog eens even foto's op de pc zetten en die krijg ik dan denk ik wel hierop...

Bedankt nogmaals voor alle berichten en tips!

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Ah fijn, goed nieuws! Ik hoop dat t nog beterwordt in de toekomst, maar t zal wel tijd kosten.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Sarah,

Dank voor de update.

Goed om te lezen dat Pablo met kleine stapjes verbetering vertoont.

Ik vind het vreselijk dat er anti vlo producten op de markt zijn die dit kunnen veroorzaken.

Ga je nog een mail of brief naar Beaphar sturen? Zij moeten dit weten.

De spieren zijn intussen verzwakt en daarom kan ze niet lopen.

Met Hydrotherapie zal het langzaam beter gaan.

Veel succes weer.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wat fijn dat je ons weer informeert, en helemaal super dat er vooruitgang is.
Ik hoop zo dat ze goed kan herstellen, het is vast een knokker, en jullie halen ook alles uit de kast!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik dacht nog laatst hoe zou het nu met dat hondje zijn ? 

 

Goed zo, stilletjesaan komt er terug leven in. Wat zal je blij zijn nietwaar ? 

 

Hou ons zeker op de hoogte he. 

 

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

De aanhouder wint! Super leuk om te lezen, merci !

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wow, wat een super nieuws? Heel fijn dit! Waar ga je hydro doen? 

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: hond monitoren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^