Pup (12 weken) verlamd aan achterhand (vergifitiging?)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Sarah,

 

Wat een nare ervaring en dat nog wel met een pup van 12 weken.

Ik zou bij de fabrikant of distributeur een klacht indienen met de rekening van de dierenarts.

Emax Nederland BV, Postbus 365, 3770 AJ Barneveld. Je kunt ook het contactformulier op hun website invullen: http://www.exil4dieren.nl/contact of het Huisdier Informatie Centrum bellen. Zorg dat je je klacht ook schriftelijk doet en bewaar een kopie, zodat je bewijs hebt.

 

Er staat n.b. op de website dat je het ook voor pups vanaf 2 dagen oud kan gebruiken!!!!

Te gek voor woorden om deze gifstoffen aan te bevelen voor pups die net geboren zijn.

http://www.exil4dieren.nl/vlooienbestrijding/vlooienbestrijding-hond/exil-flea-free-huidspray

 

Veel en voorspoedig beterschap voor je pup.

Sarah (Gast)

Nog steeds geen verandering helaas. Het eten ging er weer met enthousiasme in, en de urine en ontlasting waren goed. Maar verder niet meer beweging of verandering met het ademen. De assistente ging nog even bellen met de da omdat die eigenlijk vrij was, maar ze wilde hem wel even spreken. Dus dat horen we dan weer.

Verder krijg ik (gelukkig) absoluut niet het gevoel dat ze denken dat dit het einde is. De assistente zei ook dat we dus gewoon op deze zelfde voet verder gaan en moeten afwachten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sarah, wat ontzettend voor jullie, ik hoop zo dat er snelle beterschap komt, urine en ontlasting goed ? dat is al een pluspunt.

Hier op het forum is een topic geopend over Exil, vlooienpipetten, dat er katten en honden aan zijn overleden.

Sarah, je hond is in goede handen, laten we hopen dat je hondje volledig herstelt, vlooien preventief behandelen kan ook met natuurmiddelen, niet meer chemisch doen.

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Wat erg zeg. Worden er ook nog foto's van de rug gemaakt? Sterkte hoor.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Hoe gaat het nu?  Al verbetering?

Sarah (Gast)

Gisteren dachten wij dat het beter ging. De assistente eerst gebeld en die zei dat het ademen beter leek te gaan en af en toe zag ze de staart bewegen. Toen we er 's middags waren zagen we ook kleine bewegingen van de staart en we mochten haar eindelijk even eruithalen en knuffelen. Het ademen ging inderdaad ook beter. Dus we hadden een goed gevoel. Gisteren was ik er niet maar mijn vriend wel. Helaas vond hij dat het niet erg goed ging, weinig beweging, koppie ging bijna niet omhoog. Hij mocht er ook weer even uit maar het koppie hing alleen maar naar beneden. Enige positieve was het ademen wat nog goed leek te gaan. Eten moest ze ook bij geholpen worden.

Dus het eerst up en down de hele tijd.. Vanochtend maar weer wachten op het telefoontje hoe het nu is... 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Wat erg voor jullie en de kleine pup!  Ik hoop zo dat het goed komt...

Sterkte!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

He bah, wat naar zeg. Ik duim mee dat het goed komt!

Ik zelf gebruik geen chemische pipet ten. Ze bevatten namelijk allemaal gif. Ik gebruik cdvet vlo en teek exit. Het is een middel dat 100% uit natuurlijke oliën bestaat. Het doodt vlooien en teken niet, maar bij juist gebruik houdt het vlooien en teken op afstand. Dus ook geen gedoe dat de teken en vlooien eerst moeten bijten om daarna dood te gaan.
Een tijdje terug nam ik een poes in huis die onder de vlooien zat. Haar heb ik stronghold gegeven. Dat bevat gif, maar schijnt de minst hevige te zijn. Opvallend was dat mijn andere dieren met de cdvet geen vlooien hadden..

Qua ontworming: doe eerst een ontlasting onderzoek. Geen wormen? Dan geen ontworming geven.
Bij rauwe voeding is de darmcultuur zowiezo veel minder geschikt voor wormen. Door de rauwe voeding zou je eventueel af en toe rauwe pompoenpitten kunnen doen. Die helpen ook.

Voor wat betreft entingen: ent niet zo lang je hond ziek is en geef de cocktail niet jaarlijks, maar laat de hond titteren. Ze nemen dan bloed af om te kijken of er nog iets nodig is.
De cocktail is minimaal 3 jaar en maximaal levenslang geldig.
Voorkom dus over enting.

Op http://rauwevoedingvoorhonden.nl Vind je hier veel info over.

Beterschap.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Reken maar dat dit heel veel energie kost voor je kleintje. Dat hij moe is en soms slap, snap ik wel. De ademhaling is zeer belangrijk en dat hij voeding binnen krijgt. Tijd, helaas heeft hij dat nodig.

Houd moet! Ik duim erg hard.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier bij mijn dierenwinkel heb ik gevraagd of ze het uit de handel willen halen, exil, het is geen goed product, als er honden en katten ziek van worden is het product gevaarlijk voor gebruik. ze zouden er goed over nadenken.

 

deze dierenwinkel gebruikt ook natuurmiddelen, heb gevraagd of ze het willen uitbreiden zodat de klant wat meer variatie heeft en een keuze kunnen maken inplaats van chemie te pakken.

nico (Gast)

l.s

laat eens een foto maken van de onderrug mijn hond was ook bijna verlamd maar bleek bij een spreidstand een ruggenwervel te hebben geschuurd , als dit zo zou zijn kun je de therapie er op aanpassen.  beterschap...

 

honden page profiel SarahSarah

Laten we hopen dat het gewoon tijd nodig heeft en dat het lichaam hard werkt en ze daarom zo moe is....

Foto's van rug buik longen zijn gemaakt en volgens de da is hier niks op te zien en ziet alles er in orde uit....

Hier nog een foto:

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Wat een dropje :-)

Ik hoop dat er snel langdurige verbetering zal zijn! Maar dat het al even goed gegaan is zou ook hoop moeten geven, hou je daaraan vast ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik leef zeker met jullie mee. Wat een klein schatje. En dan zo moeten afzien. Niet eerlijk. 

Afzien : bedoel ik mee. Hij zal zich zeker ook niet gelukkig voelen daar bij de DA. En al helemaal niet begrijpen waarom die achterpootjes niet mee willen. 

Vind het in triest maar wil toch zeggen, blijf hopen ......en met jou wij allemaal hier .

honden page profiel SarahSarah

Zo had ik het net over ups en downs..

Zo down waren we allemaal gister, zo blij nu weer. Vanochtend gehoord dat de assistente vond dat het weer beter ging. Er werd 3 keer gekwispeld (en dan niet zo'n klein beweginkje van de staart zoals eergister). En er werd geprobeerd te blaffen! Er kwam wat schurend geluid uit maar goed. Allemaal best positieve dingen. Ik kan niet wachten om haar vanmiddag te zien. Zodra ze uit de zuurstofkooi mag nemen we haar met infuus  mee naar huis. Maar goed, zover komt het misschien wel niet.

Nog een vraagje of iemand dat hier weet: af en toe opent ze haar bek. De assistente wist nog niet goed waarom, misschien om te blaffen, misschien vanwege de zuurstof kooi. Misschien heeft iemand het hier eerder gezien?

Met 

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

De pup zal vast vermoeid geweest zijn van de drukte van de vorige dag. Denk daar aan indien ie naar huis zou mogen. Ie zal best nog veel rust nodig hebben om terug volledig te herstellen en op krachten te komen.

 

Kan je niet meteen antwoorden op je vraag, maar wat een za-lig nieuws breng je vandaag. Mijn hartje zingt.

 

Lieve groet.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb ook CDvet gebruikt, maar Dobby is blijkbaar zo smakelijk dat hij alsnog iedere dag met 2-3 teken thuis kwam. Ik ben overgestapt op een tekenband. Er is ook een teken- én vlooienband. Het duurt een week voor hij op volle sterkte werkt, maar ik merkte meteen al verschil met aantallen teken. Ik heb zelf het idee dat als het nodig zou zijn, ik de band af kan doen, de hond wassen en dan zit het in ieder geval niet in het lijf zoals bij een pipet.


Maar goed, dit was een huidspray. Maar die zou ik dus ook niet meer gebruiken als ik jou was. Doe je ook vast niet na deze ervaring. Brrr.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wat een positief nieuws.
Hopelijk zet dit door.
Wat een mooierd zeg!
Boft maar met zulke baasjes! :-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

Ik heb ook CDvet gebruikt, maar Dobby is blijkbaar zo smakelijk dat hij alsnog iedere dag met 2-3 teken thuis kwam. Ik ben overgestapt op een tekenband. Er is ook een teken- én vlooienband. Het duurt een week voor hij op volle sterkte werkt, maar ik merkte meteen al verschil met aantallen teken. Ik heb zelf het idee dat als het nodig zou zijn, ik de band af kan doen, de hond wassen en dan zit het in ieder geval niet in het lijf zoals bij een pipet.



Maar goed, dit was een huidspray. Maar die zou ik dus ook niet meer gebruiken als ik jou was. Doe je ook vast niet na deze ervaring. Brrr.

"


Hier deed cdvet zijn werk helaas ook niet. Vanwege alle extreme reacties op chemische producten heb ik Ecostyle pipetjes en spray genomen. Hielp ook niet. Enkele druppels teatree olie door de vacht wrijven werkt hier gelukkig wel . Maar ik heb begrepen dat je daar ook voorzichtig mee moet zijn, en sowieso niet gebruiken als je katten hebt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat is ze een dropje!

Mond open doet mijn hond als ze iets heel goed wilt ruiken. Een hond heeft tussen zn gehemelte en neus een exta reuk orgaan het orgaan van Jacobsen. Als hij iets heel goed wilt ruiken, ruikt hij met zn bek open, zo komt het bij dat orgaan.

Misschien daarom mond open??

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik heb ook CDvet gebruikt, maar Dobby is blijkbaar zo smakelijk dat hij alsnog iedere dag met 2-3 teken thuis kwam. Ik ben overgestapt op een tekenband. Er is ook een teken- én vlooienband. Het duurt een week voor hij op volle sterkte werkt, maar ik merkte meteen al verschil met aantallen teken. Ik heb zelf het idee dat als het nodig zou zijn, ik de band af kan doen, de hond wassen en dan zit het in ieder geval niet in het lijf zoals bij een pipet.

Maar goed, dit was een huidspray. Maar die zou ik dus ook niet meer gebruiken als ik jou was. Doe je ook vast niet na deze ervaring. Brrr. "

 



Ook die banden bevatten gif die in het lichaam opgenomen word.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Hier deed cdvet zijn werk helaas ook niet. Vanwege alle extreme reacties op chemische producten heb ik Ecostyle pipetjes en spray genomen. Hielp ook niet. Enkele druppels teatree olie door de vacht wrijven werkt hier gelukkig wel . Maar ik heb begrepen dat je daar ook voorzichtig mee moet zijn, en sowieso niet gebruiken als je katten hebt. "

 



Teatree zit ook in de normale versie van cdvet. In de milde versie niet. Mild is voor katten bedoelt.
Ik gebruik al jaren mild voor de katten en de normale voor de hond(en). Nooit ergens last van.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"  

Ook die banden bevatten gif die in het lichaam opgenomen word. "

 

 

Weet ik, maar als niets anders werkt, dan moet het maar zo. Maar wel meer gecontroleerd dan in één keer een pipetje voor 4 weken.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"  

Teatree zit ook in de normale versie van cdvet. In de milde versie niet. Mild is voor katten bedoelt.
Ik gebruik al jaren mild voor de katten en de normale voor de hond(en). Nooit ergens last van. "

 

Iedere hond is anders, zullen we maar zeggen.

Dat teatree een bestanddeel is van Cdvet was me al bekend.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

We duimen voor goed nieuws vandaag!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Sarah, Eindelijk een beetje beter nieuws. Hoe gaat het vandaag met je pup? Misschien heb ik er over heen gelezen: hoe heet ze? Heb je haar gisteren mee naar huis kunnen nemen? Ik hoop dat je deze ellende gauw achter je kunt laten en er geen vervolgschade is. Het wordt tijd dat je kunt gaan genieten van je pup.

Janny van Os (Gast)

Hopelijk gaat het snel goed met jullie hondje en het is ook weer iets om in de gaten te houden voor je zoiets gaat gebruiken

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Iedere hond is zeker anders, maar wie niet waagt, wie niet wint (voor ts uiteraard). Ik heb echt alleen goede ervaringen. De hond van een vriendin van mij had onvoorstelbaar veel teken op de chemische pipetten (denk aan 30 per dag). Toen de inwerkingsperiode nog niet eens voorbij was, had de hond al geen teken meer..

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik hoop dat het allemaal goed komt. Veel succes en sterkte ermee!

honden page profiel SarahSarah

Helaas slecht nieuws.. Gisteren waren we bij haar en waren we nog heel blij. Ze was er helemaal bij, energiek, koppie bewoog goed en veel. Staartje kwispelde. Vanochtend kregen we te horen dat het weer slecht ging. Ze kon alleen maar op haar zij liggen. Moeilijk ademen. Pootjes en onderstel doen nog steeds niks. Ze denken toch dat het niet de spray was, omdat er dan toch inmiddels beweging in haar lijfje moet komen. Misschien door combinatie met de inenting, of gewoon iets totaal anders. Maar goed, ze willen ermee stoppen. Vanmiddag gaan we het gesprek aan. Daarna moeten we er mee stoppen of haar meenemen, aan ons de keus. Op dit moment denken we eraan haar mee te nemen en naar een vriend brengen, oude bekende wie dierenarts was. Maar eerst maar kijken wat ons gevoel zegt vanmiddag als we haar zien..

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: hond monitoren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^