hond valt meeuw aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Net was ik gaan wandelen met mijn hond. Toen ik mijn hond losgooide, was er een meeuw met waarschijnlijk gebroken vleugel (wist ik niet). Lizzy rende er gelijk op af en de meeuw probeerde weg te rennen maar lukte niet, omdat lizzy rondjes om de vogel rende. De vogel begon te gillen (of hoe je het ook noemt) en ik zag wel dat lizzy hapneigingen had maar volgens mij beet ze niet. Ondertusen was ik naar lizzy aan het schreeuwen dat ze moest komen. Dit deed ze niet en ik liep op haar af en riep dat ik snoep had. Toen kwam ze hard op mij afgerend en ging ze liggen. De vogel rende toen snel weg. Ik stond helemaal te trillen en heb ik lizzy aangelijnt.

Nu is mijn vraag denken jullie dat lizzy de vogel echt wou doden? Zo een idee had ik niet. Maar ik vraag mij wel af wat ze ermee wilde bereiken. Weten jullie dat?

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Misschien zag Lizzy de vogel als een leuk speeltje? Aangezien Lizzy de vogel niet gebeten heeft... 

 

 

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 1 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Wat is hier LEUK aan ?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als ze de vogel had willen doden, had hij wel dood geweest. Dobby maakt er namelijk korte metten mee (helaas). Maar het kan wel zo zijn dat als de situatie langer door had gegaan ze wel zo hyper was geworden dat er wel echt een aanval was geweest.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

Spelen, jagen, doden, onderzoeken... De beweegredenen van je hond zullen we nooit weten. Dit soort situaties wel proberen te voorkomen, natuurlijk  Maar je hebt prima ingegrepen

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Goed ingegrepen hoor denk ik. Je voorkomt het niet... honden zijn geen mensen en je weet inderdaad niet wat de beweegredenen zijn. Obi gooit met alles.... hij had laatst dus een duif "gevangen" die niet snel genoeg weg kwam toen het aan het stortregenen was. 

 

Daarmee was hij dus aan het rondgooien alsof het speelgoed was. Duifje hebben we een nacht laten bijkomen in een ongebruikte voliere en wat bijgevoerd en drinken gegeven. Afgezien van wat beschadigde veren en enorme schrik had het beestje verder niets.

 

Zelfde verhaal met een egeltje die  ca. 2  weken geleden in onze tuin zat. Daarmee had hij ook zitten rondgooien.. Terwijl hij egels die we 's avonds buiten de tuin tegenkomen absoluut met rust laat. Ja hij ruikt één keer aan ze en loopt dan meteen door. Ook het egeltje leeft nog al zal ook die wel flinke koppijn hebben gehad denk ik... 

 

Onze Jack russell beet zulke beestjes zonder aarzelen dood. Verschilt een beetje per hond denk ik... Gewoon goed opletten als je een echte jager hebt denk ik. Obi is vaak veel te langzaam.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Habbelbabbel

`misschien was hij opgewonden en zo om het vogeltje aan het rennen. 

We hebben een dwergpapagaai en de pup, inmiddels een half jaar, kon ook zo opgewonden om de papagaai heen rennen en happende bewegingen maken. We hielden hem uiteraard vast. 

Ik denk daarom dat het dat is geweest.

Onze keeshond pakt buiten bijvoorbeeld zonder nadenken een muis, hop, bijt en dood! Vreselijk maar het zit in sommige honden. 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Ik heb ondervonden dat honden, als ze meer van dergelijke voorvallen tegen komen, ze zichzelf meer en meer aanleren. Ze worden dapperder bij elke volgende confrontatie met een ander dier. Maw, ze leren zichzelf op als je ze laat doen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Wat kun je dan leren van rond een gewond dier te rennen ? Zie dat niet goed in hoor .

integendeel , zijn uittesten , en dichter komen, en nóg dichter komen, zou vgs mij ook eindigen in happen en verscheuren. Dat noem ik niet leren of het moest met een vechthond zijn ? 

 

Zo is er toch een forumlid dat een hondje heeft opgenomen (gelukkig nog in leven ) dat gebruikt werd als oefenspeeltje voor vechthonden.  

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Dus een hond die, voor de lol, diertje doodbijt vergelijk jij met een vechthond? 

Dan heb ik hier 3 "vechthonden" in huis.

Zijn er veel vechtmensen op de wereld: er worden veel diertjes gedood voor de mens.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik denk dat Luz bedoeld dat de hond nu nog rondjes draaide om de vogel maar de kans op sneller toehappen de volgende keren steeds groter wordt en dat is dan zelfbeloning

honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki 3 doggies

honden foto van Angie, Jolie en Sooki

Volgens mijn ervaring: puur jachtinstinct. Ik heb van Jolie ook niet het idee dat ze per sé iets wil doden (ze is ooit toen ze pup was op een kuiken gesprongen en schrok toen dat dat kuiken niet meer bewoog :s vond ik zelf wel heel erg natuurlijk --> niet op tijd ingegrepen). Ik denk dat dat gewoon het instinct is dat graag achter iets aan zit, Jolie heeft het ook vooral als het dier weg loopt van haar... maar mss was dat hier niet het geval aangezien de vogel mank was?

In elk geval: ik denk dat als je hond de vogel wou doden, dat de vogel er dan nu ook niet meer geweest zou zijn... ik denk dat snoepjes dan niets meer kunnen doen. Dus conclusie: ik sluit mij aan bij de rest: Lizzy zag de vogel als speeltje.

honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki 3 doggies

honden foto van Angie, Jolie en Sooki

" Ik denk dat Luz bedoeld dat de hond nu nog rondjes draaide om de vogel maar de kans op sneller toehappen de volgende keren steeds groter wordt en dat is dan zelfbeloning "

 



Denk ik ook, best altijd tussen beide komen zoals je gedaan hebt of ze maken er een spelletje van.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Eigenlijk zeggen Luz en Anny naar mijn mening hetzelfde: als het doorgaat en vaker kan gebeuren dan gaat het steeds verder tot het wel hap > dood is.

Volgende forumvraag: Schrikkerig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^