Een hulphond in opleiding in Utopia?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Mja, en toch...

Geleidehond lijkt me onzinnig.

Inderdaad , de omgeving lijkt me alles behalve ideaal.

 

Maar wel een geweldig platform om te laten zien hoe je met een hond omgaat.

Alles en iedereen kijkt mee..(ik lees veel dat ''er een bepaald type mensen'' kijkt)

Zijn dat dus de mensen die hier op HP leren hoe je met een hond om gaat,.?

Ik lees dat hier echt bijna niemand kijkt, dus dat type kijkers kan misschien wel eens een lesje hondengedrag gebruiken..

Primetime.

 

Ik kan me niet voorstellen dat iemand die zijn ''imperium'' zo beschermt als een Gaus..

Dat zo iemand, met zo'n bedrijf, met zoveel cursisten... ...voor de ogen van heel Nederland een hond laat ''mishandelen''..

Of hij dan wel of niet  iets om de hond geeft..

Laat dan het economische de doorslag geven..

Het moet een succes worden..klaar..punt..(in de gedachte van de zakenman Gaus)

 

Ik denk dat het nog wel eens positief uit kan vallen.

 

Het van te voren afbranden.?, nee daar wacht ik nog even mee tot ik echt weet wat ze gaan doen..

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Ik heb een mail gestuurd naar de geleide en hulphondenschool Martin Gaus.

Daar komen de pups immers vandaan.


Dreigen, schelden en intimidatie, daar doe ik niet aan, maar ik heb wel mijn verontwaardiging en bezorgdheid kenbaar gemaakt.

Ook het KNGF heeft haar teleurstelling en bezorgdheid uitgesproken naar de Martin Gaus school over deze actie.

Ze geven nog eens duidelijk aan welk een serieuze zaak dit is, hoe verkeerd de setting is en dit alles behalve een probeersel mag zijn.

De familie Gaus is inmiddels al overspoeld met telefoontjes en mails… maar ze houden hun spreekwoordelijke poot stijf.

De zus van Serge Gaus heeft een verweer op internet geplaatst tegen alle mails en telefoontjes die haar broer de afgelopen dagen ontving.

Kort samengevat: ''we weten wat we doen, dus het gaat gewoon door''

Maar goed, ik ben in elk geval blij dat ik een mail gestuurd heb,, heb ik tenminste nog 'iets' gedaan. Want doen alsof dit maar normaal is onder het mom van real life experimenteren? Nee! "

 Dat is wel heel kort (door de bocht) samengevat.
Het volledige stuk dat geplaatst is door Sascha:

"

Ik ben vandaag overspoeld met (boze en nog bozere) mails en telefoontjes over het feit dat mijn broer Serge van de Martin Gaus Geleide- en Hulphondenschool meewerkt aan het plaatsen van een pup in Utopia.
Serge heeft dus van Utopia het verzoek gekregen om een pup te plaatsen en hij heeft met zijn team besloten om mee te werken onder hele strikte voorwaarden. Vandaag is hij voor de eerste keer in ...de uitzending geweest en ‘brak de hel los’. Vandaar dat ik de behoefte voel om hier een en ander te verduidelijken.

Niet alles bij Utopia gaat goed, daar zijn we ons van bewust, maar er staat 24/7 een camera op wat er gebeurt en fouten kunnen dus worden bijgestuurd. Wij kunnen u verzekeren dat het welzijn van de pup altijd voorop zal staan. Het wel en wee van het puppy wordt 24/7 gevolgd en er kan heel direct worden ingegrepen als het nodig is. Naast de bewoners staat ook het hele productieteam achter de opvoeding en socialisatie van dit hondje. Er is gewaarborgd dat het hondje het normale socialisatieschema zal volgen zoals iedere andere pup. Het puppy zal meegenomen worden naar de buitenwereld en zal kennismaken met alles dat belangrijk is, zoals treinen, bussen, station, school, markt etc.
Naast geregeld contact gedurende de week per mail en/of telefoon zal Serge het hondje minimaal 1x per week bezoeken om de training en opvoeding te begeleiden en te controleren of het goed gaat. Mocht meer begeleiding noodzakelijk zijn, dan zal daarvoor worden gezorgd. Daarnaast krijgt de pup een geregelde controle van de dierenarts. Deze dierenarts waarborgt de lichamelijke gezondheid van de pup en zal op de juiste momenten de juiste vaccinaties geven. Dit wordt tegelijkertijd gecombineerd met een training bij de dierenarts, omdat het hondje daar immers ook aan moet wennen.
Wij zijn ervan overtuigd dat met alle afspraken die er zijn gemaakt het welzijn van de pup net zo goed gewaarborgd is in Utopia als wanneer het puppy bij een “gewone” puppycoach (gezin) zou zijn. Sterker nog: deze pup zal nog beter gemonitord worden. Er is geen puppycoach die 24/7 door duizenden mensen wordt gevolgd om zijn welzijn te waarborgen.

Het mag duidelijk zijn dat als Serge ziet dat het niet goed is wat er met het hondje gebeurt, hij de juiste acties zal ondernemen.

Met vriendelijke groet, Sacha Gaus
"
 
Verder, wat Landseer zegt, hij zou wel gek zijn alles op het spel te zetten als hij het niet 100% vertrouwd, ook met een gewone hond ipv hulphond. Want gaat dit niet goed, is het dag dag goede naam. En ik vertrouw er echt wel op dat ze weten hoe ze iets in moeten schatten...

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

en toch.. ik blijf het niks vinden, zie ook het andere topic dat hier blijkbaar over is (of ik kijk over mijn reacties heen). 

 

Al helemaal niet als "goed voorbeeld"  ik geloof daar zo niet in. even een stukje van mijn eigen blog tekst waarom 

 

Er is zo ongelofelijk veel mogelijk in de band tussen mens en hond. Elke keer weer doet dat me verbaasd staan. Verbaasd was ik ook toen ik las over het plaatsen van een hond in de TV serie Utopia. Nu moet ik bekennen dat ik die serie nog nooit gezien heb. Ik zal dus ook niet oordelen over het programma zelf. Waar ik niet bij kan is dat ervaren hondentrainers, zoals de familie Gaus, ook maar overweegt om een hond te plaatsen in een setting waarbij het welzijn van het dier niet voorop staat.

 

Utopia kan geen stabiele situatie zijn, de mensen daar kiezen voor een TV optreden. Prima, moeten zij weten. Maar ze kiezen geen van alle bewust voor een hond. Een hond is meer dan een programmeerbare robot die geclickertrained kan worden door om het even iedereen. Het is een individu, met een persoonlijkheid, met behoeftes. Een levend wezen dat met een beetje mazzel 12-15 jaar mee gaat. Dat een goede start verdient, met een baas die alles in zijn macht zal doen om tegemoet te komen aan de werkelijke behoeftes van een hond. Stabiliteit, veiligheid, rust.

 

Voor een geleidehond: een degelijke opvoeding waarin heel veel aangeleerd moet worden dat tegen de natuur van een hond in gaat. Daar moet goed mee om gegaan worden, juist om te zorgen dat de hond zich kan ontwikkelen en zijn volledige potentie kan laten zien. Het succes percentage bij de opleiding tot hulphond is niet hoog (ca 50%). Ondanks de inzet van ervaren mensen die hun huis openstellen voor een pup, die met liefde en aandacht en ervaring opvoeden. Dat is een probleem dat serieuze aandacht verdient. Er is een tekort aan plekken om de pups op te vangen. Ik snap dat daar aandacht voor gevraagd wordt. Maar proberen mensen voor deze uitdagende taak te werven door een pup in een zootje ongeregeld te gooien, lijkt me nu echt een prachtig voorbeeld van in je eigen voet schieten. Nu ben ik pas Boos.

 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

 



Wie begeleid de hond buiten de poort? Niet zijn baasje.. en wat als zijn baasje eruit gestemd word?

honden page profiel Jessica rakker - luna r.i.p. leikaJessica rakker - luna r.i.p. leika 3 doggies

honden foto van Jessica rakker - luna r.i.p. leika

Ik keek het al niet maar nu ik dit heb gehoord ga ik er zeker niet meer naar kijken!

Je kan mij niet wijs maken (wat ze ook mogen beweren) dat Utopia een goede plek is voor een pup.

Met zoveel verschillende mensen in 1 huis waar telkens in gewisseld wordt... zo'n beestje weet dan toch niet waar het aan toe is?

Nee ben hier echt op tegen

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

"  


Wie begeleid de hond buiten de poort? Niet zijn baasje.. en wat als zijn baasje eruit gestemd word? "

 



Slimme zet van de initiatief neemster.

Jezelf aan een hulphond koppelen… lastig om weggestemd te worden, want hoe moet het dan met de pup???

Sluw… heel sluw.

Maar dan wel met een Engelengezichtje prevelen dat je het voor een goed doel wilt doen. O ja, zeker voor een goed doel, namelijk zichzelf!

En Serge Gaus? Die dacht vast: 'voila.. ik kan net als papa op tv komen!'

Top! iedereen wint.. Oh wacht, dan is er die pup nog…

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

"  

Slimme zet van de initiatief neemster.

Jezelf aan een hulphond koppelen… lastig om weggestemd te worden, want hoe moet het dan met de pup???

Sluw… heel sluw.

Maar dan wel met een Engelengezichtje prevelen dat je het voor een goed doel wilt doen. O ja, zeker voor een goed doel, namelijk zichzelf!

En Serge Gaus? Die dacht vast: 'voila.. ik kan net als papa op tv komen!'

Top! iedereen wint.. Oh wacht, dan is er die pup nog… "

 Dat is ook waarom Laura het doet, zodat ze erin blijft. Maar ondertussen is al besloten dat de pup niet in de (open!) keuken mag komen, of de slaapkamers, en natuurlijk ook niet bij de koeien, dus dat word nog wat. En er is iemand allergisch.

Anoniem (Gast)

Even voor de duidelijkheid: er zijn een aantal plaatsen en stichtingen die zich met het opleiden van hulphond en bezighouden.

De stichting Hulphond is de grootste, is een officiële, heeft geen winstoogmerk en wordt meestal vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

Daar naast heb je nog wat kleinere ideële stichtingen. En dan heb je de meer commerciële.

Daar is de Martin Gaus club er een van. Die hoeven aan niemand verantwoording af te leggen, volgen hun eigen trainingsmethoden en kunnen dus gewoon menen dat de opleiding van zo'n pup in een dergelijke afgesloten setting kan. ( wat natuurlijk mijns inziens niét kan)

Het lijkt hier inderdaad vrij ordinair om reclame te gaan, maar zeker niet, echt echt echt niet voor hulphonden. Wel voor de Martin gaus club.

 

Laten wij dit verschil goed in het oog houden!

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

Er kwam toch soweiso geen hulphond

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^