wie nemen hun hond mee naar het werk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HalloHallo

Hi iedereen!

Ik weet niet of er al eens een onderwerp over geweest is ( excuses als dat zo is)

Maar ik was toch wel erg benieuwd, of er hier mensen zijn die hun woef mee naar het werk kunnen nemen. 

En hoe is het om de hond mee te nemen?

 

Nou ik ben benieuwd hihi

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna

honden foto van Mariska & Luna

Ik werk in een honden pension en mijn hond gaat altijd mee lekker gezellig

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Hier gaan ze mee.
Werken beide in transport dus beide een hond mee.
En ze vinden het heerlijk.

honden page profiel Lisette Tosa BinkLisette Tosa Bink

honden foto van Lisette Tosa Bink

Ik heb ooit gewerkt bij een bedrijf waar mijn hond in de binnentuin mocht blijven en waarbij de concierge hem uitliet!
Geweldig, maar ik denk dat nu zo'n werkplek moeilijk te vinden is.

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Ik werk in de bakkerij dus doe maar niet haha

honden page profiel HalloHallo

Hoe besproken jullie dat met de werkgever? Ik bedoel hoe kwam het dat ze mee mochten. 

Ik ben mij langzaam aan het oriënteren op een nieuwe baan.

Ik heb een  angststoornis en het gaat nu stukken beter maar er zitten slechte dagen tussen. Ik weet zeker dat ik het werk beter vol zou houden als de hond mee kon maarja....gaat dat makkelijk?  Ik denk het inderdaad niet. Ik durf veel meer nu ik een hondje heb mocht ik nerveus worden kriebel ik lekker door zijn vacht,ik weet niet waarom maar de dingen die ik vroeger super moeilijk vond zijn een stuk makkelijker met de woef erbij. Alleen naar afspraken, vlug zelf een boodschap doen alleen wandelen in het bos dingen die ik nooit durfde ik doe ze nu wel! vandaar ook mijn vraag , ik hoop echt dat ik iets kan vinden waarbij hij mee zou mogen

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Mijn werkgever had míj nodig dus voor mij was het toendertijd heel makkelijk.
Geen hond mee , geen rit rijden O-)
Ik heb geen hond genomen om deze hele dagen thuis te laten.

honden page profiel HalloHallo

Haha dat is ook zo jaimie jansen

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ik werk nog niet, maar werk wel gedurende mijn hele studie toe naar de mogelijkheid van het opzetten van een eigen praktijk als ik straks klaar ben. Het liefste aan huis, maar zo niet, dan wil ik wel de mogelijkheid hebben ze mee te nemen naar de praktijk, dat ze daar hun eigen ruimte hebben en ik tussen de afspraken door even gezellig met ze bezig kan etc. 

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Ik werk op een klein kantoor. Mijn baas heeft de hond eigenlijk dagelijks mee en ik kan Bo ook meenemen als het nodig is. Aangezien Bo nogal druk kan zijn en het kantoor klein is probeer ik het zo min mogelijk te doen, vooral op dagen dat ik alleen zit neem ik hem graag mee.. Dan is dat wel erg prettig.

 

Toen ik ging solliciteren was de hond van de baas er ook al dus dat scheelt. Sterker nog ze vroegen of ik hem een keertje wilde meenemen.

 

Maar ik zou me dan ook richten op de wat kleinere bedrijven ik denk dat het daar makkelijker is i.v.m. allergie die steeds meer mensen lijken te hebben.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Die van mij gaan soms mee ja, alle drie, maar ja, ik werk bij een dierenpension. Drie honden meer of minder maakt daar ook niet uit. 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

In het ziekenhuis mag het helaas ook niet... 

honden page profiel Michelle & BentleyMichelle & Bentley

honden foto van Michelle & Bentley

Bij mij gaat Bentley alleen mee in uiterste nood. Ik werk dan wel in een dierenpension en hij zou altijd mee mogen, maar Bentley vind het vreselijk om mee te gaan. Dus als het niet nodig is om hem mee te nemen laat ik hem lekker thuis

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Eigenlijk mag het niet. Ik kom op veel locaties en daar mag geen hond naar binnen. Maar als ik langs veel plekken moet, kan ze wel mee en in de auto blijven. Als de zon niet schijnt ;) op kantoor mag het officieel niet, maar als er (bijna) niemand is, kan het wel een keertje. Heb het nog niet gedaan trouwens, maar gaat vast wel gebeuren. Zou het heerlijk vinden als ze altijd mee mocht naar kantoor, maar ja, dan zou iedereen zijn hond mee moeten kunnen nemen en dan wordt het heel druk :p

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Lijkt me leuk je hond mee te kunnen nemen :)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik werk in de gehandicaptenzorg. Heel af en toe gaat Puck met me mee. Maar echt alleen als ik geen oppas voor haar heb en ik een lange dienst moet draaien. Puck zit dan met haar 2m. lijn vast aan de tafel en mag alleen los als ik in de woonkamer ben, anders racet ze me overal achterna en ik wil niet dat ze in slaapkamers of badkamers komt.

Volgens mij heb ik het nooit echt gevraagd of ze mee mocht. Ik deed het gewoon, er is niemand allergisch en degene die bang zijn daar blijft Puck uit de buurt. Net alsof ze dat aanvoelt.

Team Podenco (Gast)

Mijn honden gaan ook mee naar mijn werk. Mijn werkgever heeft een enorm omheind gebied achter het huis, gras en bos. Daar mogen ze de hele dag overtroeven, samen met haar honden, terwijl wij in de garage aan het werk zijn (orders pikken, vlees snijden en verpakken, etc.)

Ik heb mijn hulp (vrijwillig) aangeboden met als "maar" dat ik mijn hondjes mee wil nemen. Was helemaal geen probleem.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Af en toe neem ik hem mee naar stage. 

Mijn vorige stage was in een pension, kon hij lekker buiten wandelen. Deze stage is in een dierenartsenpraktijk, dan gaat hij alleen mee als oefenmateriaal of als hij een controle nodig heeft. 

 

Ik werk in een korenmolen, dus daar kan Odi niets... 

Anoniem (Gast)

ik neem haar ook mee

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow mag niet mee, ik werk op een school (allergieën, bange kinderen).

 

Ik heb haar wel een keer meegenomen toen we haar net hadden, toen was het nog vakantie en waren er nog geen kinderen (laatste week maakt iedereen de klas weer op orde).

En aan het eind van datzelfde schooljaar (2011-2012) heb ik haar ook eens meegenomen. Was een studiedag met aansluitend een barbecue. Er waren dus geen kinderen of collega's (die zaten in het andere gebouw), dus heb ik haar 's middags meegenomen.

Ze heeft anderhalf uur gestaan, met haar staart tussen haar benen, ze vond het écht niet leuk. Dus ik ben voortijdig vertrokken, lekker een uurtje door het bos gelopen en toen even door naar de bbq (waar ze heel woest tegen de directeur heeft staan blaffen toen hij haar gedag zei )

 

Maar ik doe haar er geen plezier mee om haar mee te nemen. Ze ligt liever languit op de bank of op haar kussen dan dat ze mee gaat naar zoiets waar ze niks kan.

 

Bij de extra locatie van onze dierenarts liggen wel 3 honden achter de balie. Twee van de assistente en de jonge hond van de dierenarts, een prachtig mooie Weimaraner.

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Lijkt me wel eens gezellig, Elmo mee aan boord.

Of de baas dat zo'n goed idee vindt waag ik te betwijfelen.

Alleen de reis erheen al: drie vliegtuigen, een hotel, een helikopter en een crewboot.

Lachuh.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

de mijne gaan soms mee, ze mogen wel altijd mee maar de hond van de baas vind andere honden niet zo leuk en we hebben het geprobeerd maar t gaat niet samen. dan kunnen ze om en om in de bench of los maar lisa schreeuwt de hele toko bij elkaar in de bench, niemand die zich daaraan stoort behalve ik dus gaat het m niet worden.
als haar hond er niet is kunnen ze gewoon mee maar eigenlijk vind ik het best lastig, ze slapen amper houden me constant scherp in de gaten, gelukkig maakt lisa de deuren niet meer open zodat ze op snoepstrooptocht gaan maar we letten teveel op elkaar. toch neem ik ze dan wel mee wanneer de baas er niet is maak ik te lange dagen om ze thuis te laten alleen en om nou steeds iemand te vragen om ze uit te laten, daarvoor heb ik geen honden genomen en ze zijn nogal kieskeurig met wie ze mee willen wandelen.

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Ik heb een eigen bedrijf en werk thuis, dus das lekker makkelijk. Ik denk dat t er heel erg vanaf hangt waar je werkt en hoe je hond is.

 

Zit er een mogelijkheid in dat je hond je hulphond kan zijn? Je kunt tegenwoordig ook trainen met je eigen hond. (misschien is dat helemaal aan de, maar als je de optie niet kent is t misschien nog iets om even over na te denken). 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Senna gaat altijd met mij mee naar het werk. Heb dan ook gemakkelijk werk; werk bij een hondenuitlaatservice. Ik vind het echt heeerlijk dat hij alle dagen met mij mee gaat. Zou het nooit anders willen! :-D

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Ik heb een eigen bedrijf en werk thuis, dus das lekker makkelijk. Ik denk dat t er heel erg vanaf hangt waar je werkt en hoe je hond is.

 

Zit er een mogelijkheid in dat je hond je hulphond kan zijn? Je kunt tegenwoordig ook trainen met je eigen hond. (misschien is dat helemaal aan de, maar als je de optie niet kent is t misschien nog iets om even over na te denken).  "

 



dat gaat helaas (nog) niet alleen voor ex militaire die angststoornis hebben, voor de gewone burger is het nog niet erkend, jammer hoor het zou een hoop mensen helpen.
ik heb er al naar gekeken, op het werk komt regelmatig iemand die haar eigen (hulp)hondenschool heeft ik zal het eens navragen hoe je honden als hulphond kan laten inzetten voor deze 'handicap'.

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor !

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Hier gaan Abby & Cantor ook mee!

Mijn moeder werkt bij een dierenasiel dus kunnen ze lekker mee.

Vinden het daar wel prima, is beter dan alleen thuis zitten

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Mijn vorige hond ging minimaal 1 dag per week mee.

Hij lag heerlijk op mijn kantoor te tukken, en vond het totaal geen probleem als daar bezoek was, of dat ik zelf een poosje weg was.

 

Maar ik vond het niet ideaal, het was echt uit een soort van nood geboren.

 

Wat ik wel heel bijzonder vond is dat hij daar niet scherp waakzaam was, iets wat hij door en door van nature in zich had als Schnauzer, maar op mijn werk....... voorbeeldig.

 

Hij is na zijn inslapen ook door mijn collega's erg gemist.

 

Mijn huidige hond gaat mee in heel bijzondere situaties, die laat ik gewoon los rond lopen, hij is heel gezellig en vindt prachtig om een kantoor uit te zoeken met goed uitzicht naar buiten.

honden page profiel LinetteLinette

honden foto van Linette

Helaas kan Lori naar school niet mee. Nu heb ik zelden een lange dag dus dat valt best mee.

 

Verder werk ik in een auto garage waar ze gewoon mee kan, er ligt dat standaard een mandje voor der op kantoor :D

 

Ik moet nog even kijken hoe ik dat ga doen als ik straks op stage ga. Gelukkig kan ik haar altijd naar de garage brengen dan wordt er daar op der gepast :D

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Ik heb een eigen bedrijf, een uitlaatservice, mijn hond kan dus altijd mee :)

 

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Mijne gaat ook altijd mee aangezien ik als hondengeleider werk in de bewaking. Mijne oudste blijft dan thuis en mijn moeder past er dan op. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^