Luca wordt genegeerd.. waarom?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Luca is nu 3,5 week bij ons en begint steeds meer los te komen. Het is een heerlijke knuffel die ook graag aan het spelen is! Maar het valt mij op dat Cosmic en Wispa hem, vooral bij het spelen, vaak compleet negeren. Zo ook vanmiddag op het losloopveld. Cosmic en Wispa lopen te dollen, maar wanneer Luca hen uitdaagt voor een spelletje, laten ze hem links liggen.

 

Ik heb zelf wel een idee wáárom mijn meiden dat doen, maar ik ben heel benieuwd naar jullie kijk hierop! Zien jullie het negeren wat ze doen ook terug in dit filmpje? En waarom denken jullie dat ze hem negeren?

 

https://www.youtube.com/watch?v=bXOZNsOkhKQ

honden page profiel PipaPipa 3 doggies

honden foto van Pipa

Ik zie Luca niet echt uitdagen maar meer kalmerende signalen afgeven (snuffelen in nabijheid van je andere honden), geen oogcontact, wegkijken. Cosmic en Wispa kunnen de kalmerende signalen goed lezen!

Team Podenco (Gast)

En zo rond de één minuut? Als ie aan Wispa snuffelt, kwispelt, en daarna hetzelfde doet bij Cosmic, voordat ie weg spurt? :-D

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Ik zie nog wat onzekerheid bij Luca, ik denk dat jou honden dat perfect oppikken en Luca daarom met rust laten.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Misschien is dat het wel inderdaad :)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

idd onzekerheid misschien zelfs nog een beetje bang lijkt het voor mij, maar wel in de gunst bij de dames willen komen misschien?

Hij komt heel taktvol en voorzichtig met staartje tussen zijn benen aangelopen, af en toe even snuffelend als kalmerend signaal, dan wil hij voorzichtig Wispa gaan begroeten, maar is wat op zijn hoede want Cosmic komt eraan. Dan loopt hij voor alle zekerheid maar weg en gaat weer kalmerend snuffelen. En Cosmic doet alsof ze heel nodig moet gaan graven , draait zich dan weg en gaat de andere kant opkijken waarop Luca weer heel voorzichtig naderbij komt. Dan maakt hij heel dapper een sprongetje en gaat er vervolgens snel vandoor. Of dat een uitnodiging tot spel was? Cosmic gaat weer graven, kijkt eens naar Luca, dan denk ik naar jou? Net als Wispa trouwens. Dan is er als ik het goed heb even een afleiding waar ze alledrie even op reageren. Dan zie je weer kalmerende signalen van alle drie. Luca plast nog even. Daarna lijkt iedereen even naar jou te kijken, wat nu?

 

Het aanblaffen van de hond die voorbij loopt lijkt een aanwijzing dat hij zich daar (nog) niet helemaal op zijn gemak voelt?

 

En dan is iedereen geconcentreerd op de nieuwe hond.

 

Dat is wat ik zie, een heel "gesprek" dus wel tussen de honden waar ze jou ook bij betrekken. Ik zal vast nog veel over het hoofd gezien hebben. Geluid heb ik niet op het moment wie weet viel daar ook nog iets uit op te maken.

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Ik zie ook een onzekere luca. Hij is heel tactvol en ik zie het snuffelen ook als een kalmerend signaal. Met de vreemden hond, zie ik ook een onzekere luca die nog niet helemaal weet wat hij hiermee aanmoet. In cosmic en wispa zie ik 2honden die duidelijk aan elkaar gewaagd zijn op het vlak van spel. Ik heb bij luca nog niet het idee dat wat hij doet echt spel is. Ik heb eerder het gevoel dat hij nog wat aftasten en zoekende is, misschien inderdaad wel probeert in een goed blaadje bij je meiden te komen. Ik zie dat je meiden ook veel communiceren met jou. Misschien ben ik nog wat vergeten. Dit is natuurlijk allemaal gerelateerd aan het filmpje. Wat een prachtig losloop veld trouwens!

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Bedankt voor jullie uitgebreide "analyses", super leuk om eens te lezen hoe anderen mijn roedeltje ervaren. Zelf zit je er vaak zo dicht bovenop dat je bepaalde dingen niet ziet, zoals het mij betrekken in hun "gesprek", dat ging totaal aan mij voorbij.

 

Ik denk ook dat Luca nog erg onzeker is en vooral heel veel bevestiging zoekt, zowel bij mij als bij mijn dames :)

Volgende forumvraag: Jagen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^