had ik dit anders moeten aanpakken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel danieldaniel

honden foto van daniel

Ik probeerde weer als mijn hond kan loslopen omdat de laatste keer ging het maar 1 keer fout en dat was alleen maar dat hij op 70 meter van huis niet luisterde op hier maar naar huis toe liep daardoor heeb ik hem al een heel erg tijdje niet meer loslaten lopen en begon oefenen met :hier, dat was gelukt dus ik was op een gras veldje waar honden los mogen lopen en dar heb ik hem los gedaan hij liep een meter voor me uit eerst toen zie ik hier en toen kwam ik belonde hem dus alles gimg goed en opeens holde hij ergens achter aan ik vond het best want ik dacht het is vast een muis of iets dergelijke toen begon hij ook nog te blaffen ik zei hier en toen luisterde hij niet en het was een hoekje dus ik liep het hoekje om om te zien waar hij was toen stond hij maar 2 en een half meter voor mij maar ondertussen dat ik het hoekje om liep piepte hij ook nog dus toen pas werd ik ongerust voor de rest op geen een moment maar hij keek om naar mij en kwispelde en ging verder met blaffen ik riep de hele tijd hier soms ook met best wel lang wachten maar hij kwam niet ik liep dus naar hem toe en zag een kat ik dacht al dat hij misschien is geslagen door een kat maar alsnig weet ik het niet en ik pakte hem bij zijn hals trok hem 1 meter kom toen deed in een keer weer normaal ik riep hier hij kwam ik deed hem weer aan de riem en liet hem als straf 250 meter naar huis naast me lopen (dat is ook een trukje van hem) met de riem heel kort wel dat hij normaal kan ademenen hoor maar nu denk ik volgensmij had ik alles anders aan kunnen pakken weten jullie hoe?

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Sorry, maar dit is onleesbaar voor mij 

honden page profiel --

Daniel,

 

Misschien heb je word op je computer? Type dan het stuk daar even in met automatische interpunctie. Zo is het echt niet te lezen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

puntje, puntje, puntje...........

 

 

 

 

honden page profiel CharissaCharissa

honden foto van Charissa

Ik probeerde weer als mijn hond kan loslopen, omdat de laatste keer fout ging 1x.

Dat was alleen maar dat hij op 70 meter van huis niet luisterde, op *Hier*! maar naar huis toe liep.

Daardoor heb ik hem al een heel erg tijdje niet meer loslaten lopen, en begon oefenen met *hier*.

Dat was gelukt dus, ik was op een gras veldje waar honden los mogen lopen en daar heb ik hem los gedaan.

Hij liep een meter voor me uit, eerst toen zei ik :Hier!

En toen kwam hij, ik beloonde hem dus alles ging goed.

Opeens holde hij ergens achter aan, ik vond het best want ik dacht het is vast een muis of iets dergelijke.

Toen begon hij ook nog te blaffen.

Ik zei: Hier!

Toen luisterde hij niet, en het was een hoekje dus ik liep het hoekje om om te zien waar hij was.

Toen stond hij maar 2 en een half meter voor mij, maar ondertussen dat ik het hoekje om liep piepte hij ook nog.

Dus toen pas werd ik ongerust, voor de rest op geen een moment maar hij keek om naar mij en kwispelde.

Hij ging verder met blaffen, ik riep de hele tijd :Hier!

Soms ook met best wel lang wachten, maar hij kwam niet.

Ik liep dus naar hem toe en zag een kat.

Ik dacht al dat hij misschien is geslagen door een kat, maar alsnog weet ik het niet.

Ik pakte hem bij zijn hals trok hem 1 meter kom.(wat kom is weet ik ook niet? )

Toen deed hij in 1 keer weer normaal.

Ik riep *Hier!*.

Hij kwam, ik deed hem weer aan de riem en liet hem als straf 250 meter naar huis naast me lopen.

(dat is ook een trukje van hem)

Met de riem heel kort wel dat hij normaal kan ademenen hoor maar nu denk ik volgensmij had ik alles anders aan kunnen pakken weten jullie hoe?

honden page profiel LinetteLinette

honden foto van Linette

Inderdaad een vrij onleesbare tekst.

 

Maar een tip om te zorgen dat je hond ook luistert als hij afgeleid is. Meer met je hond doen en hem laten werken voor heel veel lekkers! Jij hebt een worstje en je hond moet er wat voor doen. Jij wordt zo het allerbelangrijkste.

 

Is je hond gek op speeltjes? Ga dan met het spelen, doe dit zo'n 30 seconden ofzo. Stop dan met spelen en hou het speeltje voor je (tegen je lichaam aan) en geef het commando zit. De hond krijgt het speeltje pas weer als hij braaf gaat zitten. Zo leert je hond om ondanks de grote enthousiasme van het speeltje toch te luisteren.

Anoniem (Gast)

volgens mij als ik het goed begrijp is het probleem dus dat je je hond niet meer durft los te laten bij het wandelen omdat hij niet "terugkomt" als jij hem roept (vooral dan wanneer hij iets interessants gezien heeft). je bent er achter gelopen om te zien wat hij deed. normaal mag je er niet achternagaan lok hem desnoods met een snoepje ofzo zodat hij weet dat hij moet komen komt hij echt niet maar loopt hij ook niet verder kan je duidelijk maken dat je niet gediend bent met het gedrag door naar hem toe te gaan en hem eventueel bij het "nekvel" mee te nemen tot waar jij stond en dan nog eens duidelijk je bevel herhalen zo van : "dit is hier! " 

laat hem los en loop terug een eindje verder maar na 10 meter ofzo roep je hem weer komt hij wel meteen een beloning geven en heel uitbundig doen als : "dat was flink hier" je stem intonatie is heel belangrijk. maar ga ook nooit achter je hond aanhollen (tenzij in een gevaarlijke situatie ofzo) doe je dit wel maken zij er een spelletje van... train het desnoods eerst op een grote hondenweide als hij dan toch weg loopt is hij nog steeds niet op de straat :)

meteen terug aanlijnen nadat het 1 keer "fout" ging zou ik niet doen je moet eigenlijk proberen goed te eindigen zodat hij het goede onthoud en het aanlijnen niet als straf gaat bezien dat is wel het laatse wat je wil anders ge je hem binnenkort niet eens meer aangelijnd krijgen

succes! 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

" volgens mij als ik het goed begrijp is het probleem dus dat je je hond niet meer durft los te laten bij het wandelen omdat hij niet "terugkomt" als jij hem roept (vooral dan wanneer hij iets interessants gezien heeft). je bent er achter gelopen om te zien wat hij deed. normaal mag je er niet achternagaan lok hem desnoods met een snoepje ofzo zodat hij weet dat hij moet komen komt hij echt niet maar loopt hij ook niet verder kan je duidelijk maken dat je niet gediend bent met het gedrag door naar hem toe te gaan en hem eventueel bij het "nekvel" mee te nemen tot waar jij stond en dan nog eens duidelijk je bevel herhalen zo van : "dit is hier! " laat hem los en loop terug een eindje verder maar na 10 meter ofzo roep je hem weer komt hij wel meteen een beloning geven en heel uitbundig doen als : "dat was flink hier" je stem intonatie is heel belangrijk. maar ga ook nooit achter je hond aanhollen (tenzij in een gevaarlijke situatie ofzo) doe je dit wel maken zij er een spelletje van... train het desnoods eerst op een grote hondenweide als hij dan toch weg loopt is hij nog steeds niet op de straat :-)
meteen terug aanlijnen nadat het 1 keer "fout" ging zou ik niet doen je moet eigenlijk proberen goed te eindigen zodat hij het goede onthoud en het aanlijnen niet als straf gaat bezien dat is wel het laatse wat je wil anders ge je hem binnenkort niet eens meer aangelijnd krijgensucces!  "

 

 

 

Dat bij zijn nekvel pakken en zo zou ik dan niet doen, als je wilt dat hij in de toekomst ook komt.

 

Tegen een kat kan ik ook nog steeds niet op, ik draai me in zo'n geval om en ga weg. Die van mij komt er dan meestal gauw aan. Dan zeg ik goed zo en beloon ik m, aangezien hij toch maar weer gekomen is. 

 

Bestraffen heeft geen zin, beloon het goede  gedrag. Dus meer oefenen op neutraal terrein.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Bedankt Berlinda, voor het verduidelijken, ik kon het na 1 zin al niet meer volgen namelijk 

(Vind het nog steeds wat onsamenhangend, maar oké, dat kan aan mij liggen )

 

Ik pakte hem bij zijn hals trok hem 1 meter, "kom". "

 

Volgens mij moet het zo zijn  

 

En om nu antwoord te geven op TS: ja, ik denk dat je het anders had moeten aanpakken.

Als het gequote stukje hierboven klopt: waarom trek je hem mee aan zijn hals? Ooit zelf op zo'n manier meegetrokken? Lijkt me niet echt fijn.

 

En voor straf 250 meter naast je lopen; je hond heeft geen idee waarom hij straf heeft, die weet de betekenis van 'straf' niet eens waarschijnlijk.

 

Persoonlijk zou ik véél meer oefenen. En dan niet "HIER!" en hoppa, gelijk aanlijnen, maar ook "hierrrr!", aai over bol of even spelen en weer lekker laten lopen.

 

Mellow loopt niet los, maar ik roep haar wel regelmatig even bij me. Dan beloon ik haar met mijn stem ("knappe hond!"), klopje op d'r zij of aai over d'r bol en dan mag je weer verder lopen.

Soms moet ze wel even bij me blijven, bij onoverzichtelijke stukjes ofzo. Gewoon omdat je nooit weet wat er om het bochtje komt.

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

Hoe oud is je hond?

 

Als ik jou was zou ik eerst proberen met loslaten in omheind gebied. Luistert je hond niet dan kan hij in ieder geval niet weg lopen. 

Neem desnoods hondenkoekjes mee als beloning. Je roept "hier" en als je hond komt geef je hem een koekje. Dan koppelt hij het "hier komen" aan het krijgen van iets lekkers, iets positiefs dus. 

 

Anders met een heel lange lijn gaan wandelen dan heeft hij tot bepaalde hoogte toch de vrijheid en jij behoud de controle en ontstaan er geen gevaarlijke situaties.

 

Anoniem (Gast)

"  
 
 
Dat bij zijn nekvel pakken en zo zou ik dan niet doen, als je wilt dat hij in de toekomst ook komt.  "

 

Hangt er volgens mij ook wat vanaf wat voor hond je hebt... ik zit met een engelse cocker en ben er lang mee naar school geweest deze aanpak was bij mij op aanraden van mijn instructeur...

bij mij heeft deze aanpak super gewerkt mijn hond was ook "te enthousiast" en negeren helpt niet bij hem aangezien hij dan gewoon nog verder loopt of bij die kat blijft ookal ga ik gewoon echt weg :s

Nu dat mijn cocker 2 jaar is kan ik alles met hem doen al ziet hij een andere hond of kat als ik hem terugroep ookal is hij nog maar op 2m van de dat "interesante iets" komt hij nog steeds terug :)


en iedereen die een cocker kent en die van mij ziet daar krijg ik als commentaar van dat ze ook zo een hond willen.. wel ja dat kost veel tijd en energie en ik denk dat je aanpak ook wel afhangt van je hond elk ras is toch anders zoals elke mens niet? 

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

"
"       Dat bij zijn nekvel pakken en zo zou ik dan niet doen, als je wilt dat hij in de toekomst ook komt.  "
Helge

 
Hangt er volgens mij ook wat vanaf wat voor hond je hebt... ik zit met een engelse cocker en ben er lang mee naar school geweest deze aanpak was bij mij op aanraden van mijn instructeur... bij mij heeft deze aanpak super gewerkt mijn hond was ook "te enthousiast" en negeren helpt niet bij hem aangezien hij dan gewoon nog verder loopt of bij die kat blijft ookal ga ik gewoon echt weg :sNu dat mijn cocker 2 jaar is kan ik alles met hem doen al ziet hij een andere hond of kat als ik hem terugroep ookal is hij nog maar op 2m van de dat "interesante iets" komt hij nog steeds terug :-)
en iedereen die een cocker kent en die van mij ziet daar krijg ik als commentaar van dat ze ook zo een hond willen.. wel ja dat kost veel tijd en energie en ik denk dat je aanpak ook wel afhangt van je hond elk ras is toch anders zoals elke mens niet?  "

 

 

Misschien moet je de forumregels even lezen, onder punt 2.

Anoniem (Gast)

"  
 
Misschien moet je de forumregels even lezen, onder punt 2. "

 
nou ja sorry verwijder mijn post dan maar her was zeker niet mijn bedoeling hier foute handelingen te stimuleren... ik zal mij vanaf nu dan ook volledig weerhouden van jullie forum aanzien ik hier nogal als "slechte opvoeder" bestempeld word 

alvast mijn excuses voor mijn mening 

en wat de vraag nog betref is dan de enige mogelijkheid heeeeel veel lokken met eten 

succes er mee

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

Je reageert hier anoniem, dus niemand kan je als wat dan ook bestempelen. Ik had ook zo'n instructeur als jij, daar zie je mij niet meer. T resultaat kan best goed uitvallen, maar ik wil niet op die manier met mijn hond omgaan. Net zoals Daniel aangaf, je hond meesleuren, t kan je een keer overkomen, maar t is niet een aardige manier van omgaan met een beest dat afhankelijk van je is, vind ik.

 

Belonen kan met eten, maar ook met aandacht, met goed zo, met klopjes etc. 

 

 

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

"

"       Dat bij zijn nekvel pakken en zo zou ik dan niet doen, als je wilt dat hij in de toekomst ook komt.  "

Helge


 

Hangt er volgens mij ook wat vanaf wat voor hond je hebt... ik zit met een engelse cocker en ben er lang mee naar school geweest deze aanpak was bij mij op aanraden van mijn instructeur... bij mij heeft deze aanpak super gewerkt mijn hond was ook "te enthousiast" en negeren helpt niet bij hem aangezien hij dan gewoon nog verder loopt of bij die kat blijft ookal ga ik gewoon echt weg :sNu dat mijn cocker 2 jaar is kan ik alles met hem doen al ziet hij een andere hond of kat als ik hem terugroep ookal is hij nog maar op 2m van de dat "interesante iets" komt hij nog steeds terug <img class=" />

en iedereen die een cocker kent en die van mij ziet daar krijg ik als commentaar van dat ze ook zo een hond willen.. wel ja dat kost veel tijd en energie en ik denk dat je aanpak ook wel afhangt van je hond elk ras is toch anders zoals elke mens niet?  "

 


Als het de bedoeling was dat je je hond bij zijn nekvel zou moeten pakken dan had er wel een handvat aan zijn nek gezeten. Ik begrijp best dat je hond minder enthousiast is geworden met die aanpak. Ik zou er alleen zelf voor hebben gekozen om de hond op te voeden. Gewoon op een positieve manier je hond zich leren beheersen. Erzit nog een hele wereld tussen corrigeren en heeeeeel veel lokken met voertjes.

Anoniem (Gast)

"  
Als het de bedoeling was dat je je hond bij zijn nekvel zou moeten pakken dan had er wel een handvat aan zijn nek gezeten. Ik begrijp best dat je hond minder enthousiast is geworden met die aanpak. Ik zou er alleen zelf voor hebben gekozen om de hond op te voeden. Gewoon op een positieve manier je hond zich leren beheersen. Erzit nog een hele wereld tussen corrigeren en heeeeeel veel lokken met voertjes. "

 
Nou zeg ik wou er geen discussie van maken. ik zeg zelfs dat ik me zal weerhouden van jullie forum 
je kent mijn hond niet eens hij is nog altijd even enthousiast als vroeger hoor ja mag hem gerust eens komen bekijken als je daar aan twijfelt mijn hond is absoluut niet negatief ingesteld tegenover mij in tegendeel.


ik respecteer jullie mening dat mijn aanpak volgens jullie verkeerd was ookal was het op aanraden van mijn instructeur
maar daar hoef je mij nog niet zo voor aan te pakkan of af te breken en al helemaal m'n hond niet. 

maar goed ik ga hier dus NIET verder op in gaan dit is gewoon te gek voor woorden ik ben absoluut geen beul en mijn hond is niet ongelukkig in tegendeel en al wie daar aan twijfelt mag gerust eens langskomen om aan te tonen dat dat wel zo is.

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

Lieve anonieme gast, niemand haalt jou naar beneden, we wijzen je er alleen op dat je advies niet strookt met het beleid van hondenpage. Kan je wel lekker anoniem boos zitten doen, maar daar zet jij alleen jezelf maar mee te kijk. Nou ik ga ff eten, en Daniel, ik vind t wel heel knap van je dat je hiermee naar buiten komt. Terwijl je zelf al wel aanvoelt dat t niet helemaal goed is gegaan. Lekker gaan oefenen met je hond, komt t allemaal best goed!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Als je een vraag stelt op een hondenforum, is het normaal dat er vanuit verschillende visies wordt gereageerd.

 

De wijze van trainen van jouw instructeur is niet de enige manier en zeker niet de enige juiste. Ik vraag me af of jouw instructeur ontwikkelingen van en inzichten in hondentraining de afgelopen decennia gevolgd heeft, of is blijven hangen met als gevolg dat je hond niet positief getraind wordt en daardoor zelfs schade kan oplopen.

 

citaat

 

Honden gebruiken dit communicatiesysteem ook naar mensen, eenvoudigweg omdat het de taal is die ze kennen. Bovendien denken ze dat iedereen hun taal begrijpt. Wanneer je niet merkt dat je hond kalmerende signalen gebruikt en je misschien zelfs je hond hiervoor straft, kun je je hond ernstig beschadigen. Sommige honden zullen de kalmerende signalen helemaal niet meer gebruiken, zelfs niet bij andere honden. Honden kunnen zo wanhopig en gefrustreerd raken, dat ze agressief, zenuwachtig of gestresst gedrag gaan vertonen. Puppies en jonge honden kunnen zelfs in een toestand van shock geraken.

 

Einde citaat

 

Bron: http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

Zie ook: gebaseerd op het boek van Turid Rugaas Kalmerende Signalen

 

http://www.hond-en-co.nl/kalmerende-signalen.html

 

Boeken van Turid Rugaas http://www.yggdrasil.nl/

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

"  
 Ik zou er alleen zelf voor hebben gekozen om de hond op te voeden. Gewoon op een positieve manier je hond zich leren beheersen. Erzit nog een hele wereld tussen corrigeren en heeeeeel veel lokken met voertjes. "

 

 

@Bassie, misschien handig om aan Daniel uit te leggen hóe jij op een positieve manier je hond traint zodat hij zich  leert te beheersen. Gewoon met concrete voorbeelden, stap voor stap zodat hij ermee aan de slag kan.

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

"  

 

@Bassie, misschien handig om aan Daniel uit te leggen hóe jij op een positieve manier je hond traint zodat hij zich  leert te beheersen. Gewoon met concrete voorbeelden, stap voor stap zodat hij ermee aan de slag kan. "

 


Ik zou het wel willen noortje, maar ik heb werkelijk geen idee wat de vraag van daniel is. Mijn reactie was dan ook op het bericht van anoniem die denkt dat er alleen maar nekvel sleuren en voertjes strooien bestaat. Een andere weg is er niet. Verder heeft anoniem er geen moeite mee om zijn hond in zijn nekvel te pakken, maar kan er zelf niet tegen als iemand iets tegen hem zegt......tja......

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

"  
Ik zou het wel willen noortje, maar ik heb werkelijk geen idee wat de vraag van daniel is. Mijn reactie was dan ook op het bericht van anoniem die denkt dat er alleen maar nekvel sleuren en voertjes strooien bestaat. Een andere weg is er niet. Verder heeft anoniem er geen moeite mee om zijn hond in zijn nekvel te pakken, maar kan er zelf niet tegen als iemand iets tegen hem zegt......tja...... "

 

Ik begreep wel dat je reactie op het bericht van anoniem sloeg maar ik miste tips voor Daniel zodat hij het een volgende keer anders oplost. Verder geen kritiek van mijn kant, hoor 

Volgens mij is dit de vraag (laatste paar regels uit de openingspost gekopieerd):

 

" ik pakte hem bij zijn hals trok hem 1 meter kom toen deed in een keer weer normaal ik riep hier hij kwam ik deed hem weer aan de riem en liet hem als straf 250 meter naar huis naast me lopen (dat is ook een trukje van hem) met de riem heel kort wel dat hij normaal kan ademenen hoor maar nu denk ik volgensmij had ik alles anders aan kunnen pakken weten jullie hoe?"

honden page profiel danieldaniel

honden foto van daniel

Ik begrijp wel waarom jullie dit onleesbaar vinden ik typte dit namelijk op mijn tablet en niet op de computer

 

honden page profiel danieldaniel

honden foto van daniel

En ik ben dat niet die anoniem reageert 

honden page profiel danieldaniel

honden foto van daniel

" volgens mij als ik het goed begrijp is het probleem dus dat je je hond niet meer durft los te laten bij het wandelen omdat hij niet "terugkomt" als jij hem roept (vooral dan wanneer hij iets interessants gezien heeft). je bent er achter gelopen om te zien wat hij deed. normaal mag je er niet achternagaan lok hem desnoods met een snoepje ofzo zodat hij weet dat hij moet komen komt hij echt niet maar loopt hij ook niet verder kan je duidelijk maken dat je niet gediend bent met het gedrag door naar hem toe te gaan en hem eventueel bij het "nekvel" mee te nemen tot waar jij stond en dan nog eens duidelijk je bevel herhalen zo van : "dit is hier! " laat hem los en loop terug een eindje verder maar na 10 meter ofzo roep je hem weer komt hij wel meteen een beloning geven en heel uitbundig doen als : "dat was flink hier" je stem intonatie is heel belangrijk. maar ga ook nooit achter je hond aanhollen (tenzij in een gevaarlijke situatie ofzo) doe je dit wel maken zij er een spelletje van... train het desnoods eerst op een grote hondenweide als hij dan toch weg loopt is hij nog steeds niet op de straat :-)
meteen terug aanlijnen nadat het 1 keer "fout" ging zou ik niet doen je moet eigenlijk proberen goed te eindigen zodat hij het goede onthoud en het aanlijnen niet als straf gaat bezien dat is wel het laatse wat je wil anders ge je hem binnenkort niet eens meer aangelijnd krijgensucces!  "

 dankjewel ik weet ik wel dat ik 10 meter weg had moeten lopen maar omdat hij piepte wou ik toch kijken wat het was en wij hebben hier in de beurt geen hondenweide

honden page profiel danieldaniel

honden foto van daniel

" Hoe oud is je hond?
 
Als ik jou was zou ik eerst proberen met loslaten in omheind gebied. Luistert je hond niet dan kan hij in ieder geval niet weg lopen. 
Neem desnoods hondenkoekjes mee als beloning. Je roept "hier" en als je hond komt geef je hem een koekje. Dan koppelt hij het "hier komen" aan het krijgen van iets lekkers, iets positiefs dus. 
 
Anders met een heel lange lijn gaan wandelen dan heeft hij tot bepaalde hoogte toch de vrijheid en jij behoud de controle en ontstaan er geen gevaarlijke situaties.
  "

 hij is 8 maar wel heel leergierig en dat wil en wou ik ook wel doen wij hebben inde beurt geen hondenweide of een afgelegen gebied

Volgende forumvraag: Is het echt zo zielig ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^