Ik ga werken, en nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarleenMarleen 3 doggies

honden foto van Marleen

Volgens mij kan een hond die vier uur geen probleem vind ook met gemak 5 uur alleen blijven. Zolang ze daarvoor goed haar energie kwijt kan, merkt ze als het goed is niet eens dat het een uur langer was. 

Wat ik zelf wel zou doen om haar er aan te laten wennen is alvast ongeveer het tijdsschema van je werk aanhouden. 

Dus als je bijvoorbeeld van 12.00-17.00 moet werken, dan ook die tijd in de dagen ervoor even niks met haar ondernemen. Dus voor 12en een lange wandeling, en dan weer na 17en. 

 

Hier werkt dat altijd heel goed, ik maak zelf altijd een lange wandeling met Cinta in de vroege ochtend en een lange wandeling om een uur of 7 in de avond. Hierdoor slaapt ze meestal overdag, en kan ik dus met een gerust hart weg wanneer ik iets moet doen, omdat ze toch slaapt. 

 

 

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

" Halverwege september begin ik met een 0-urencontract bij de super in de buurt. Je draait daar diensten van 5 uur (althans dat is voor mij zo met gezondheid), niet meer niet minder. Lexie is tot nu toe 4 uur alleen geweest als de max. Moet ik behalve extra lang uitlaten nog andere dingen in acht nemen? Ik zal 5 uur en 15 min weg zijn want ik woon er letterlijk achter. 4 uur en 5 uur lijkt mij niet echt een verschil en ze is heel relaxt als ze alleen is (gefilmt en audio opgenomen). Dus, wat zijn dingen die ik echt moet doen/niet moet doen en die ik snel over het hoofd zou kunnen zien?
Als het eens uitloopt dan laat mijn buurvrouw haar er uit om te plassen, dat is geregeld. Ze is dan 8 maanden en ergens lijkt 5 uur me zo lang? Of is dat mijn overbezorgde kant "

 

Allereerst gefeliciteerd met je contract... 

 

Ik zou 's morgens voor je werk een lekkere wandeling maken, zodat je hond de energie kwijt kan en voldaan thuis komt.

Wanneer je weggaat zorgen voor wat lekker, bijvoorbeeld een Kong.

Als je thuiskomt ga je weer samen naar buiten voor een heerlijke wandeling.

 

Op zich lijkt het mij dan geen probleem.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Marleen dank je! Helaas ga ik het niet aan kunnen houden omdat ik eerst op vakantie ga en de tijden wisselend zijn, maar we doen inderdaad al wel 5.5 uur tussen de wandelingen houden! Overdag gaat dat perfect alleen 's avonds laat doen we er wat minder tussen want dan hebben zij en poes gekkenuurtje hahaha

 

Liesbeth bedankt! Kong kijkt ze niet naar om, maar dat vervang ik door een bot! Bedankt!

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Ik vind het ook altijd vreselijk om Loes alleen achter te laten. Op woensdag ben ik 8u van huis, maar mijn mama is wel thuis. Dus echt alleen is ze niet. Maar nu weet ik toevallig wel dat ze mij toch boven alles verkiest (mama vertelt altijd hoe erg ze wel heeft zitten wachten en hoe vervelend ze begint te doen als ik lang weg ben). Ik zou dus het liefst tussendoor naar huis gaan, maar praktisch is dit niet. 

Het is dus iets waar we even doorheen moeten. Maar als ze vier uur alleen kan blijven, zal vijf uur inderdaad ook wel lukken. Geen zorgen dus. Jij hebt er meer last van als je hond 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^