Hond mee op wintersportvakantie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LuSiLuSi

honden foto van LuSi

In de voorjaarsvakantie (dat duurt nog even) gaan wij op wintersportvakantie met mijn schoonfamilie. We zitten dan in een groot vrijstaand huis. Mijn schoonmoeder en ik skieën of snowboarden allebei niet en meestal bestaat onze dag uit wandelen etc. Dit jaar gaat voor het eerst mijn nichtje ook mee (zij is dan net 1), dus we zijn dan al wat meer aan huis gebonden. De afgelopen jaren is er telkens weinig sneeuw gevallen in de regio waar wij elk jaar naar toe gaan.

 

Nu hebben wij inmiddels een Zwitserse Herder pup die tegen die tijd 11 maanden oud is. Nu moeten wij de keuze maken tussen onze hond in een pension stoppen (wat ik zelf helemaal geen prettig idee vind) of hem meenemen. Maar is zo'n vakantie eigenlijk wel leuk voor een hond? Hij zou weinig alleen hoeven zijn en kan erg goed tegen auto rijden. Ik vind het lastig om een keuze te maken op basis van wat het leukste is voor de hond i.p.v. wat het leukste is voor mij...

 

Heeft iemand tips?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wij hebben Freggle (het witte hondje) altijd meegenomen op wintersport vakantie.

We gingen naar Tsjechië met de auto en dat reizen was voor hem geen probleem.

Hij heeft het altijd juist erg leuk gehad tijdens deze vakanties.

Net als bij jullie waren er bij  ons mensen die niet gingen skiën dus kon hij heerlijk mee met de wandelingen.

Wij zaten wel in een appartement waar honden toegestaan waren.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Zoals je zelf al zegt, je zult erg veel in het huis zitten omdat je zelf niet skiet of snowboardt en je een kleine mee hebt.

Als je nou de hele tijd op de piste zou zijn, dan zou ik zeggen dat het echt niet kan. Maar je zult blijkbaar veel tijd voor de pup hebben. Ik zou zeggen, doen! Is voor die hond heerlijk, lekker ravotten in de sneeuw. 

Het enige waar je om moet denken, is dat het nog een pup is en je dus niet te veel moet wandelen en spelen. Zeker op vakantie heb je dan snel de neiging om te ver te gaan met zo'n jonge hond. Maar ze hebben ook echt hun rust nodig, anders kunnen ze er flinke blessures aan over houden.

 

En je wilt weten of het voor de hond net zo leuk is als voor jou? Ik kan natuurlijk ook niet in het hoofd van je hond kijken, maar ik denk dat die pup het veel leuker vindt om met zijn baasjes mee te mogen. Een pension zou voor zijn socialisatie op zich wel goed zijn, maar zo'n jonge hond zou het denk ik doodeng vinden.

Zelf zou ik hem mee nemen :)

 

(oh, denk er trouwens bij het autorijden aan dat je wat vaker stopt dan normaal. Zo'n pup moet iets vaker zijn poten strekken dan jullie ;) )

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Wij hebben Luan vorig jaar ook meegenomen, hij heeft het ontzettend naar zijn zin gehad :). Mijn schoonouders gingen niet skieen en hebben veel met hem gewandeld. Het enige nadeel was dat we hem de hele vakantie aan de lange lijn hebben gehouden. Was doodsbang dat hij in een sneeuwhoop zou springen waar stiekem een kloof onder lag. Maar met de lange lijn is er ook genoeg lol te beleven.

 

Kijk wel even naar de regels in het land waar je naartoe gaat. In Duitsland moet je altijd een muilkorf bij je hebben en in Oostenrijk moeten honden een muilkorf om in het openbaar vervoer (niet alle chauffeurs zijn daar even streng in trouwens). 

 

Hier nog een linkje naar mijn topic van toen

 

Klik!

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

de onze gaan altijd mee op wintervakantie  (mijn ouders skiën ook niet) in Oostenrijk,

en die vinden het geweldig!! spelen in de sneeuw de lange wandelingen....

 zeker als je in een huis zit zou ik hem meenemen.

 

wij doen uit veiligheid onze honden wel nooit los. het mag daar normaal ook niet doordat er ook veel herten en andere "wilde" dieren rondlopen op de plaats waar wij op vakantie gaan.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Onze honden gaan ook altijd mee naar zwitserland. Steeds hetzelfde appartement. We laten ze niet langer alleen dan voor een supermarktbezoek. Ze hebben het er naar de zin, alleen de laatste paar keer was er veel wild beneden en konden ze maar weinig los. 

Voor als we gaan skieën hebben we iemand in de flat die op ze past in overleg. (Bewoner van het flatgebouw. Het appartement is van mijn schoonouders dus we zijn soort van parttime bewoners.) 

honden page profiel nathannathan

honden foto van nathan

Ik zou de hond meenemen. Ik denk dat een zwitserse herder het zeker leuk gaat vinden om te spelen in de sneeuw en 11 maanden is meer dan genoeg voor een hond om in de sneeuw te spelen. Onze hond (juist 1 jaar geworden) was 4 maanden toen ze met ons op skivakantie ging en wij hem ons daar enorm geamuseerd met haar!

Volgende forumvraag: Hondenzwemmen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^