Maltezer als speurhond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Een week geleden of iets langer zag ik op het nieuws een stukje over de aardverschuiving in Japan. Heel erg nieuws, want veel mensen zijn vermist. Dus vertelde de nieuwslezer: "Er wordt ook gezocht met honden." En vervolgens kwam een hulpverlener in beeld met een maltezer achtig hondje.

Ik heb zulke hondjes nog nooit gezien om te helpen zoeken naar mensen of iets... Wel knap! Overigens zag ik ook nog labradors, maar dit kleine witte hondje viel natuurlijk wel op!

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Lukie (maltezer kruising) kan ook speuren hoor! Als ik het commando 'zoek' geef gaat hij snuffelen en zoeken (ook al weet hij niet waar hij naar zoekt :P)

 

Maar wel heel erg knap als een maltezer met een reddingsactie mee zoekt! 

Je kunt alle honden volgens mij leren speuren.. ook kleine hondjes 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

ja leuk is dat!! Masha kan ook een zakdoekje waar mijn geur aan zit vinden tussen allerlei andere zakdoekjes. Ze vind het nog harstikke leuk om te doen ook! Maar echt als reddingshond, heel erg knap en goed dat zo'n klein hondje dat kan. Die kleine hondjes kunnen vaak ook makkelijker overal tussendoor, dus bij die rampen gebruiken ze graag ook wat kleine honden

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Ja, leuk he? Stiekem wel heel mooi om te zien dat ze daar dan ook een ander ras voor hebben. Blijlbaar blinkte dit hondje er in uit! Ze hebben allemaal een goede neus natuurlijk, en inderdaad, ze kunnen zich overal tussenwurmen.

honden page profiel BlaiseBlaise

Echt leuk. Wist je dat er in China of Japan (weet niet meer welke van 2) een chihuahua als politiehond in dienst hebben? Zal ook voor het speuren zijn. 

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Heb jaren geleden een stukje in een Engelse krant gelezen dat een Maltezer werd gebruikt als drugs hond om de bagage van aankomend passagiers te controleren, dit hondje was wel blind geboren maar de vrouw vertelde dat ze een goed inkomen had door haar hondje.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Heb een Havanezer (familie vd Maltezer) maar als ik die haar "neuswerken" vergelijk met de jager zijn werk, dan is echt zielig.

Die vinden nog geen bal op een meter afstand, alleen omdat ze nut van het zoeken niet snapt.

Volgende forumvraag: nog 4 weken wachten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^