Tweede hondje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel cairn3cairn3

honden foto van cairn3

Beste allemaal,

 

Onze hond wordt in Oktober 2 jaar. Wij denken er serieus over om er een tweede hondje bij te nemen. Wij hebben het idee dat onze cairn zich soms verveeld ondanks onze aandacht, hij geniet enorm van aandacht en spelen met andere honden. Hij is wel wat rustiger geworden dan een half jaartje geleden, maar is nog wel leuk speels waardoor dit ons een juist moment lijkt om een pupje erbij te nemen.

 

Allemaal leuk en aardig, maar nu de twijfels.... wel of geen tweede hond? Met mijn werk is het ideaal te combineren, ze zijn niet vaker alleen dan twee ochtendjes. Daarnaast is mijn vriend nu bij de deur, waardoor hij ook erg veel tijd heeft voor een pup. Dus aan de tijd zal het niet liggen.

Maar hoe doen jullie (2 honden eigenaars) het met de oppas bijvoorbeeld? Wij brengen geregeld onze hond naar mn moeder of iemand anders van de familie.. maar zij kunnen me op voorhand niet beloven of ze dat met twee honden ook willen (eerst even afwachten hoe het gaat met het hondje, en zij hebben zelf ook allemaal een hond). Daarnaast is er natuurlijk ook nog het risico dat onze hond nu het helemaal niet leuk gaat vinden, of dat het op den duur gaat botsen.. 

Jullie horen het al, nog genoeg twijfels..

 

Daarnaast twijfelen we nog wat voor een pup, zelfde ras via zelfde fokker? of pupje via stichting uit het buitenland halen en niet weten wat je in huis krijgt.

 

Wat is jullie mening?

 

 

honden page profiel --

Mijn mening.. Niet een hond nemen voor je andere hond maar omdat je het zelf wil. 

 

Ik heb ook sinds kort een hondje erbij. En jawel een spanjaardje :) tot nu toe gaat het perfect tussen de 2 en dat is heel mooi. Maar had ook anders kunnen zijn. De stichting heeft wel mee gedacht of de karakters kunnen matchen. Nav. Omschrijving van mijn hondje hebben ze dit hondje geobserveerd en gekeken of dat zou passen.

 

Maar, verkijk je niet op een buitenlands hondje. Zijn geen huishonden binnen een uurtje. Het is enorm veel werk. En je hebt 4 cruiseschepen met tijd en geduld nodig. (Natuurlijk zijn er makkelijker en moeilijker hondjes tussen) en dat moet je echt willen. Evenals een pup opvoeden natuurlijk.

 

Nog niet afgeschrikt? Ga dan 100% voor een herplaatser! Het mooiste wat je kunt doen en de band die je met ze opbouwt is geweldig!

honden page profiel cairn3cairn3

honden foto van cairn3

Wij zouden het absoluut niet alleen voor ons hondje doen, ik wil eigenlijk altijd al een hond erbij, maar bijkomend voordeel is ook dat onze huidige hond het heel erg leuk zou vinden :)

 

Bedankt! Het lijkt mij namelijk ook erg mooi om zo'n hondje te adopteren, er zitten er zoveel.. We zijn eigenlijk net begonnen met oriënteren, gelukkig is er ook veel over te vinden op internet!

honden page profiel --

De meeste (let op, de meeste) spaanse hondjes zijn enorm makkelijk met andere honden. Dus als jouw hondje dat ook is is dat alvast goed natuurlijk! 

Goed dat je je goed inleest! Als je meer wilt weten over de stichting waar ik bent geweest en hoe het is gegaan mag je altijd een PB sturen ik vertel t je graag uitgebreid!

honden page profiel AnnelinnAnnelinn

honden foto van Annelinn

Hoihoi,

Als ik jou was zou ik eens kijken op de site van de dierenbescherming, bij ikzoekbaas. Het geeft enorm veel voldoening om zo'n hond een 2e kans te geven. En ten tweede is kan je goed kijken of het klikt met jullie hond.

:-)

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik sluit me aan bij Robyn. Ik heb twee Spanjaarden in huis en regelmatig een derde Spaanse opvanger. Je moet zoiets echt willen en er 100% voor gaan.

De ervaring met mijn honden, maar volgens mij ook honden in het algemeen, is dat ze vaak het best klikken met hun eigen "soort". Honden die hetzelfde willen, op dezelfde manier spelen, etc. Ik zou dus neigen naar een hondje van hetzelfde ras of een vergelijkbaar ras (aangenomen dat dit ras je bevalt, hihi).

Oppassen hier is lastig. Ik heb gelukkig vrienden die meerdere honden wel "aankunnen" en ook willen. Zo gaat mijn drietal dit weekend een dagje naar Pauline.. die zelf ook twee honden heeft, haha. Ik doe dit echter zeer zelden. Tenzij het écht niet anders kan, zorg ik altijd dat mijn honden mee kunnen, of ik na max. 3 uur weer thuis ben. Twee honden is een stuk meer dan één..

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Een pup is natuurlijk geweldig... 

Maar zolang je twijfelt niet doen!

 

Misschien kan je de hond de hond van je moeder een paar weken lenen, om te kijken of het te combineren is met 2 honden.

 

Zelf hebben wij 2 honden, een jack russel en een kruising bouvier des Ardennes.

Toen we alleen de jack russel hadden, was deze gemakkelijk onder te brengen.

Nu wordt het wat lastiger met 2 honden... om deze redenen kiezen wij voor een hondenpension als we opvang nodig hebben... we hebben dit nog niet geprobeerd. Dit willen we volgend jaar proberen, maar dan zijn we wel zelf thuis.

honden page profiel SilkeSilke

honden foto van Silke

Je brengt geregeld je hond naar ouder en familie. Dus dat betekend dus nu 2 honden waar ze mogen op passen. Zou ik nooit doen. 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

2 hondjes zijn hartstikke leuk! Ik zou denk ik voor een pup gaan, omdat in mijn ogen het wat minder snel mis gaat tussen honden als ze elkaar al van pup af aan (van 1 van de twee natuurlijk haha) kennen, als dat iets is waar je bang voor bent. Wel kun je met een volwassen hond natuurlijk van tevoren kennis laten maken enzo, dus voor beide is wel wat te zeggen. Wel lastig dat je familie niet kan garanderen ook op 2 hondjes te willen passen. Ik maak zelf niet veel gebruik van oppas, alleen als we echt een lange dag weggaan maar dan kan mijn vriendin meestal op ze passen en die heeft zelf ook 2 honden van dezelfde rassen. Ook mijn schoonouders willen vaak wel oppassen, en daar maakt het aantal ook niet voor uit. Maar als je straks misschien je oppas kwijt bent is dat wel lastig. Buiten dat aspect kan ik je vertellen dat er een 2e hond bijnemen hier de beste keus ooit was. Ik vind het echt genieten, al dat leven in huis, 2 schatten om mee te knuffelen, te spelen en te sporten. Lizzie en Dan kijken in huis niet zoveel naar elkaar om, maar buiten kunnen ze zo heerlijk spelen samen! Dan loop ik echt hardop lachend door de polder haha

Volgende forumvraag: Pup voorstellen aan roedel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^