hond stout tegen andere hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel felfel

Niet mijn buur, maar de buur daarnaast heeft ook een hond. Een super lief beest. Hij zit altijd buiten, mag nooit naar binnen. Ik ken hem vrij goed. 

Vanachter in de wei komen onze tuinen samen en dan kan mijn hond kennis maken met de andere hond. Ze kennen elkaar al heel hun leven (op het zelfde moment gekocht). Maar mijn hond Duc, heeft de buurhond alleen van achter de draad gezien & meestal met nog een tuin tussen. Want ik ga niet elke dag naar de buurhond. 

Ze blaffen naar elkaar en als de één loopt, loopt de ander.. Dus ik denk dat ze spelen? Weliswaar op afstand..

 

Mijn hond heeft al contact gehad met andere hond (onder andere met de twee kleine hondjes waarmee mijn hond super goed overeen kwam..). Dus het is niet dat Duc nog nooit een hond heeft gezien .. 

 

Nu vandaag ben ik met Duc naar vanachteren gegaan zodat hij bij de buurhond kon zijn. Ik keek van ver toe, en Duc snuffelde aan de buurhond, verder niets. 

Ik kwam tot bij de buurhond, omdat ik hem super graag heb! Het is z'n grote schat. 

Ik nam Duc aan zijn halsketting vast omdat we gingen vertrekken, en ik wreef de buurhond nog eens waarbij hij enthousiast ging kwispelen en lekjes geven, en dan beet Duc naar de buurhond.. 

Als ik er niet bij is, interesseert hem de buurhond eigenlijk vrij weinig.. En toen ik de buurhond aaide & aandacht gaf, beet Duc naar de buurhond. 

Volgens mij was het niet echt spelen in de ogen van Duc, de buurhond deed niks en ging enthousiast springen en kwispelen. 

Is het omdat Duc jaloers is? Of is het toch om te spelen? 

Met bijten bedoel ik niet echt bijten, hij heeft de buurhond niet vast gehad, maar wel de beweging.. 

 

Moet ik nog met Duc naar de buurhond gaan? Anders ga ik in het vervolg alleen. Of wrijf ik de buurhond niet meer als Duc erbij is. 

Ik wil dolgraag eens aan de buurman vragen of zijn hond mag komen spelen met onze hond, maar nu twijfel ik wel.. Ik ben bang dat Duc hem niet graag gaat hebben, de buurhond is echt héél groot, z'n Turkse hond. En je weet nooit als Duc stout tegen hem doet dat de buurhond Duc kan bijten.. En dat wil ik niet ! 

 

Graag jullie advies.. 

Groetjes Fel

 

 

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Jij pakt Duc vast (begrenst zijn beweging) en gaat een andere hond aaien wat blijkbaar niet gewaardeerd word door Duc. Vind ik persoonlijk niet vreemd.
Het kan jaloezie zijn, maar hij kan zich ook in het nauw gedreven voelen, waardoor hij hapte dat hij duidelijk het niet leuk vind en de buurhond dus waarschuwde.

Je zegt dat de hond van de buren alleen in de tuin zit. Hij wordt niet uitgelaten?
Ik wil niet bevooroordeeld zijn, maar ben het nu nog. Die grote witte honden, vermoedelijk de Turkse Kangal of Anatolische herder, zijn kuddebewakers (en wordt waarschijnlijk door de buurman als waakhond gebruikt). Ze zijn niet vriendelijk tegen onbekende (op hun terrein) en staat ook niet bekend als sociaal naar andere honden.
Ik weet niet hoe oud Duc of de buurhond is, maar als ze al wat ouder zijn en de buurhond niet echt gesocialiseerd is met andere honden, zou ik het risico niet nemen. Als de buurhond kwaad wil, dan ben je machteloos. Een slecht gesocialiseerde hond, zeker van zo'n kaliber is een groot risico.
Ik denk dat het wel anders was geweest als ze van pup af aan met regelmaat hadden gespeeld, al blijft intolerantie voor honden (van het zelfde geslacht) bij het ouder worden altijd een risico (bij het ene ras meer aanwezig dan het andere, maar heeft ook te maken met de socialisatie en het karakter van de desbetreffende hond).

honden page profiel BlaiseBlaise

Ja, dat was jaloezie. Als je je hond bij je neemt (vastmaakt) zeg dan alleen gedag zonder te aaien dan is er niets aan de hand. Op het moment dat je hond bij je staat zijn jullie 1 (dan de ander niet aaien). Verder is het dan geen probleem.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Maakt het uit waarom ie het deed? het was eigenlijk gewoon heel onbeleefd...

Heb jij Duke ervoor terecht gewezen?

honden page profiel felfel

Nee ik heb niks tegen Duc gezegd, omdat ik eerst dacht hij doet dat om te spelen.. 

Want Duc is z'n dikke schat.. 

 

Vorige keer deed hij dat ook dat happen terwijl ik gewoon er naast stond zonder Duc vast te houden. Hij doet dat wanneer ik dichter bij de buurhond kom.. 

 

De buurhond is echt een schat, ik knuffel hem (de draad is niet hoog, als hij wil kan hij erover stappen, maar dat doet hij niet, eigenlijk spijtig, wil zo graag met hem ravotten!). 

Ik zo er een kind bij vertrouwen. Want zijn eigenaars hebben ook kleine kinderen en zelf een baby. 

Ze gaan er af & toe mee wandelen, maar de grootste tijd doet hij zijn behoeftes in de tuin.

 

Eigenlijk kom ik op zijn eigendom van de buurhond, maar hij doet niks. Enkele likjes, knuffelen, kwispelen en op de draad springen. Ik heb al eens zijn poot op mijn gezicht gekregen, dat deed pijn hha. Maar was onschuldig. Hij is gewoon kei blij dat hij eens aandacht krijgt en dan Duc erbij.. Hij zou echt graag spelen met Duc, maar Fuc heeft er weinig interesse in. 

Duc is gecastreerd, de buurhond. Ze zijn beide bijna 4 jaar. 

 

Volgende forumvraag: Hond rustig krijgen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^