drupje hondenmelk over eten. slecht op lange termijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

Hoi,

 

Ik heb even een vraagje. Mijn chi eet enorm slecht. We hebben eindelijk een brok gevonden met zo min mogenlijk graan die hij eet, hapje per keer. Vers vlees eet hij ook niet. En ik heb ook al vaak genoeg zijn bakje geprobeerd weg te zetten. Maar hij eet dan gewoon echt rustig 3 weken niet. Om te voorkomen dat hij gaat leven op kluifjes doe ik een drupje (een dopje) honden melk over zn voer. Dan eet hij echt meteen zn bakje leeg. Nood breekt wetten dan maar.

Maar mijn vraag is kan dit kwaad op lange termijn? Is het heel ongezond?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Welke brok geef je nu dan? En welke heb je al geprobeerd? Kan het zijn dat je misschien veel te vaak wisselt?

 

Hondenmelk heb ik nooit van gehoord (kattenmelk wel), zou voor een keer kunnen, maar om nou de komende 12 jaar (geen idee hoe oud hij is) melk over zijn eten te gieten...

honden page profiel --

Hij kreeg eerst royal canin en nu farmfood. De royal canin at hij helemaal niet.

 

Het probleem is dat hij dan wil eten als hij zin heeft. En dat kan niet meer omdat we een hond erbij krijgen. Dan moet er gewoon op vaste tijden worden gegeten en geen voer op de grond staan. 

Ik ben nu echt al lang bezig met aanbieden-weghalen en pech. Maar het maakt m echt niet uit. Hij eet rustig een paar weken niet dan, en dat is ook niet gezond..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voer zonder graan, is goed wat je geeft.

en doe er wat karnemelk overheen, kijk of tie dat ook lekker vind.

moet je me wel vertellen wat ..hondenmelk is. :-D

karnemelk even aanlengen met wat water, en dat over het voer doen, gezonder dan gewone volle melk. probeer het maar eens. vind je hond dit ook lekker, dan langzaam aan puur gaan geven, karnemelk kan je gerust iedere dag geven.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Ik moest op internet opzoeken wat hondenmelk is  ik durf je echt niet te zeggen hoe vaak je dit mag geven, staat er niets op de verpakking?

 

Ik lees dat het vooral aan pups gegeven wordt als de moeder een te groot nest heeft of te weinig melk zou geven. En alleen als weerstandoppepper voor de wat oudere honden wordt gebruikt.

 

Wij doen onze hond 1x per week zalmolie over de brokken. Dan eet hij het goed op. Ik heb altijd gehoord dat een hond 2 weken zonder eten kan. Daarna wordt het problematisch. Is het niet zo dat je hem te veel tussendoor geeft om te compenseren met zijn niet eten? Dat het ook niet 'nodig' is voor hem om wel tijdig zijn brokken op te eten? Onze beagle had de neiging om niks te eten om te kijken wat hij overdag nog scoorde en 's avonds de rest van zijn 'honger' aan te vullen.

 

Als ik zie dat onze hond slecht eet ga ik hem ook extra lekkers geven om het gevoel te hebben van, dan heb je in ieder geval wat... Is echt hartstikke verkeerd  weet ik ook, maar heel menselijk

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als het inderdaad is zoals Linda zegt, dat het een vervanging is voor moedermelk of als oppepper voor oude honden, dan zou ik het zeker niet langdurig geven. 

Voor je het weet heb je een gewichtige hond.

 

Mellow heeft ooit 2 dagen haar vlees niet gegeten, ze vond die variant gewoon écht vies. En ja, toen kreeg ze van mij brokken 

Ik vond het sneu haar niks te geven, ze heeft al geen reserves namelijk.

Nu eet ze haar eten altijd op, meestal brokken, soms vlees, maar de bak gaat schoon leeg.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Heb je Renske Vers al geprobeerd? Dit is gestoomd vlees/vis. Meeste honden; ook de kleintjes; zijn hier dol op.

 

Te koop in dierenwinkel. Pakjes 395 gram  kan je in porties verdelen; geopend pakje 2 dagen in koelkast houdbaar; resterende porties kan je bijv. in plastic zakjes invriezen.

 

http://www.renske.com/renske-vers-vlees-395-gr

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier ook Renske, kijk goed waar je het koopt, heel veel prijsverschil, voor een grote hond als hier geen volledig kvv natuurlijk, maar o wat vind ze het heerlijk, iedere ochtend krijgt ze haar Renske.

savonds gewoon haar kvv. Renske, heeft al een heerlijke geur voor de hond. :-D

honden page profiel --

Excuses voor de late reactie, en bedankt voor jullie antwoorden. Ik begrijp dat karnemelk dus beter zal zijn?

 

Renske heb ik nog niet geprobeerd. Dat kan ik nog wel eens proberen want vlees is altijd het beste. Smaakt dat dan anders of aantrekkelijker? 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Excuses voor de late reactie, en bedankt voor jullie antwoorden. Ik begrijp dat karnemelk dus beter zal zijn?
 
Renske heb ik nog niet geprobeerd. Dat kan ik nog wel eens proberen want vlees is altijd het beste. Smaakt dat dan anders of aantrekkelijker? 
  "

 

Ik weet niet hoe Renske smaakt; ga het echt niet zelf proeven.

Ik zie en hoor alleen dat hondjes hier heerlijk van smullen; dus weet ik dat de smaak voor de meeste hondjes aantrekkelijk is.

 

honden page profiel BlaiseBlaise

Als je hondje weinig eet is de melk een goede aanvulling. 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^