steriliseren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel miesjemuismiesjemuis

honden foto van miesjemuis

Onze hond is net loops geweest voor de 2e x. Had eerder niet de bedoeling om haar te steriliseren maar nu twijfel ik toch..
Tijdens de loopsheid is ze sloom, moe, vreselijk snauwerig naar elke hond die haar maar aankijkt.. tot de 2e week, dan loopt ze naar elke reu te piepen en janken ;-) en ze moet aan de lijn.. oke dat hoort er nou 1x bij.. maar nu 1 week na de loopsheid is ze nog steeds niet zichzelf... ze heeft echt last van haar hormonen denk ik... moe, zoekt telkens haar mand op en blijft daar lang liggen.. en buiten kan ze nog steeds niet los omdat ze echt van zich afsnauwt wat zorgt voor een conflict met elke hond die we tegenkomen...

Normaal is ze heel sociaal en nu ga ik alles uit de weg om een conflict te voorkomen... niet leuk wandelen dus...
Schijnzwangerschap komt naar mijn weten las na ongeveer 1 maand dus dat kan het niet zijm lijkt me toch?

Herkent iemand dit en zou steriliseren dit voorkomen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

lees je goed in zou ik zeggen, kijk hier boven bij de encyclopedie, bij medischi en dan steriliseren castratie. zo dat je beseft wat steriliserencastreren inhoudt.

de reden die je opnoemt vind ik zelf geen reden om te castreren, loops is geen ziekte, lekker wandelen, grauwt ze nog na de loopsheid, nou stevig de pas erin, met wandelen zodat ze voldoende beweging krijgt.

een x in de zes maanden loops ? als het echt erg is dat ze als ze loops is ziek is okee, of ernstig iedere keer weer schijndrachtig is, dan zeg ik doen, maar als het niet nodig is.

lees je daarom eerst goed in wat een caastratie inhoudt, en hoop dat je dan je keuze kan maken.

honden page profiel miesjemuismiesjemuis

honden foto van miesjemuis

Bedankt voor je reactie, ik had dat stuk inderdaad al gelezen.
Loopsheid is geen ziekte dat klopt, alhoewel ze er flink van slag van is.. maar als dat snauwen voor en na de loopsheid weken duurt kan ze dus weken zichzelf niet zijn.. ze is gewend om los te lopen en lekker te rennen.. tis lastig en ook niet zomaar iets... gaat wel om een flinke ingreep... daarom vind ik het een lastige keuze.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Als de hond door de loopsheid niet lekker in haar vel zit, ze is zichzelf niet en je hebt het idee dat haar eigen hormonen haar tegen werken... Dan snap ik best dat je het overweegt. Ze is nog maar voor de 2de keer loops. Lees je goed in wat eventuele nadelen zijn, je kunt altijd de dierenarts opbellen en navraag doen. Ik geloof wel dat het verstandig is dat je hond volledig is uitgegroeid, bij een groter ras duurt dit iets langer. Mij is altijd vertelt dat ze tot 2 jaar zeker de hormonen nog wel nodig hebben. Ik weet niet in hoeverre dit aquraat is.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Onze Nahla wordt nu vrijdag gesteriliseerd, ze is één jaar en is 1 keer loops geweest.  Ik ben voorstander van steriliseren omdat je ze behoedt voor mamatumoren, schijnzwangerschappen, baarmoederkanker en (hoewel dit volgens sommigen niet bewezen is) suikerziekte op latere leeftijd.  Ik maak me elke keer zenuwachtig en ben bang dat er iets misgaat, maar ik ben er van overtuigd dat het voor haar beter is, dus bijt ik maar door de zure appel heen.

Ik zie ook geen enkele reden waarom ik het niet zou doen, ik ben geen fokker, wil geen pups en de voordelen zijn niet alleen voor haar gezondheid, maar we hebben dus ook geen bloed en schijndrachten meer, wat toch ook mooi meegenomen is .

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Sluit me aan bij Martine, ik heb het nog voor de 1e loopsheid laten doen, en hondje heeft er helemaal geen last van! Na de 1e zielige dag was ze weer haar vrolijke zelf, en oh wat ben ik blij dat ik me nooit 3 weken zorgen moet maken om die loslopende reuen waar het niet mag! Onze oude hond is ook gedaan, na de 1e loopsheid, en die heeft er ook nooit last van gehad. Is nu 14 en geen enkel van de dingen waar voor gewaarschuwd wordt hier op het forum, heeft zij gehad. Ja vacht en karakter zijn niet je van het, maar ze was al onstabiel voor het gebeurde dus was bij haar geen slimme keus. Maar ja toen wisten we niet beter. Ook bij alle andere geholpen teven om mij heen, jong en oud, geen een van al die waarschuwingen is bewaarheid. Enkel teven die laat of niet geholpen werden die inderdaad tumoren kregen in de baarmoeder en of melkklieren en uiteindelijk overleden zijn.

Ik ben dus, zolang de hond stabiel is tot nu toe, een groot voorstander! Maar bij een teef als Bifi zou ik het niet weer doen omdat ik nu beter weet

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Bij ons was het tegenovergestelde waar : Niké is gesteriliseerd en was voor haar sterilisatie een mega-draak, nu is ze nog steeds een draak maar wel stabieler.  Bij haar is het dus een groot verschil, zij is veel verdraagzamer geworden, al is ze nog steeds geen katje om zonder handschoenen aan te pakken

honden page profiel miesjemuismiesjemuis

honden foto van miesjemuis

Bedankt voor jullie reacties,
Herkent ook iemand het snauwerige met gevolg tot conflict met andere honden tijdens maar vooral na de loopsheid? En is dit evt ook veranderd na sterilisatie/castratie?

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Bij ons was het tegenovergestelde waar : Niké is gesteriliseerd en was voor haar sterilisatie een mega-draak, nu is ze nog steeds een draak maar wel stabieler.  Bij haar is het dus een groot verschil, zij is veel verdraagzamer geworden, al is ze nog steeds geen katje om zonder handschoenen aan te pakken "

 Ideaal zeg! Ja ik ben eerlijk dat zij ook niet veel begeleiding heeft gehad. Ik was te jong en mijn ouders vinden het onzin.

 

miesjemuis geen ervaring maar zou zeggen van wel, ik ben nu zelf ook snauwerig omdat ik die week heb en daarna is het weer over, piek aan hormonen?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bij een intacte teef met dergelijke klachten staat baarmoederontsteking in de lijst met mogelijke oorzaken. Dus dat moet je in je achterhoofd houden. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Bij Niké was haar hormonenhuishouding in de war, ondanks dat ze geen uitwendige tekenen van loopsheid had, zei de DA dat haar eierstokken en baarmoeder eruit zagen alsof ze wél loops was, dat resulteerde dat een van nature al opvliegende hond, nóg opvliegender werd.  Na de sterilisatie is ze langzaamaan verdraagzamer geworden en vocht ze een stuk minder.  DA heeft bij ons niks gezegd van baarmoederontsteking, dus ik neem aan dat dit niet het geval was.  Wij hebben haar ook gewoon laten helpen omdat we dit met al onze dames doen, niet omdat we dachten dat er iets mis was met haar dat kon verholpen worden met een sterilisatie.

Anoniem (Gast)

Miesjemuis.mijn poppy was het zelfde ook geen land mee te bezeilen tijdens haar loospheid en ook andere honden afsnauwen en piepen en zuchten en niet haar zelf.en ze is geholpen en ze is veel liever geworden.alleen met haar loopsheid was ze een draak met andere honden,was haar loopsheid over,was ze weer haar lieve zelf.ze vind iedereen en alles aardig,kan echt met elke hond.maar ik vond het beter om haar te laten helpen.ik ben blij dat ik dat gedaan heb.veel sterkte

honden page profiel miesjemuismiesjemuis

honden foto van miesjemuis

"

Bij een intacte teef met dergelijke klachten staat baarmoederontsteking in de lijst met mogelijke oorzaken. Dus dat moet je in je achterhoofd houden. 

"

Goeie tip! Heb even gegoogeld maar het enige wat hetzelfde is is de lusteloosheid. Hoe ze nu is is ze al een week (of eigenlijk 4 inclusief loopsheid) dus heb niet het idee dat het baarmoederontsteking is... maar zal het zeker in de gaten houden

honden page profiel miesjemuismiesjemuis

honden foto van miesjemuis

Bedankt voor jullie reacties, zie veel gelijkenissen alleen niemand die hetzelfde heeft juist direct na de loopsheid. Ik neem denk ik toch even contact op met da om te informeren of het normaal is..

honden page profiel miesjemuismiesjemuis

honden foto van miesjemuis

DA denkt schijnzwanger... ff in de gaten op baarmoederontsteking en als ze er teveel last van houdt kan ze er iets voor krijgen?! Ff afwachten dus hoe het gaat.. als het zo lastig blijft is de kans groot dat we dec/jan haar laten castreren... al vind ik het niet een leuke oplossing.. maar als ze dit telkens krijgt is boor haar helemaal niet leuk

Volgende forumvraag: Jack onzeker...te veel prikkels?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^