Doe ik het zo goed?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StefanieStefanie

Sinds een maand of 2 krijgt Nila vlees ipv brokken. We zaten te tobben met een langdurige anaalklierontsteking en ik was het zat! Mijn vriendin geeft vlees via best4dogs en ik heb een paar rollen overgenomen om het bij Nila te proberen. Inmiddels zijn we 2 maanden en een volle vriezer verder en het bevalt ons goed, de ontsteking is niet meer teruggekomen.
Ze krijgt in de ochtend en avond een portie vlees. Dit was eerst 500 gram per dag, maar ze kwam snel aan dus de porties verkleind naar 400 gram per dag. We flyballen 2x in de week een half uur en ze speelt graag in het park met een frisbee, het is een actieve hond dus vandaar dat ze eerst wat meer kreeg, maar bleek niet nodig.

 

Omdat ik vrij plotseling ben overgestapt en me nog niet (vind ik) voldoende heb ingelezen, wil ik graag weten of ik het wel goed doe zo en Nila niets te kort komt?

Op de site van best 4 dogs http://www.best4dogs.nl/ werd ik niet veel wijzer voor wat betreft groente etc bijvoeren.

Ik hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen met jullie ervaring? Is het nodig om "bij tevoeren"? En zo ja wat dan, hoeveel en hoe vaak? Ik hoor graag jullie ervaringen en meningen hier over.

 

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Je antwoorden worden beantwoord op deze website: http://www.voerwijzer.com/best4dogs

Ik vind dit merk niet compleet, of weet je welke organen er in zitten? Voor even is dit niet erg, maar ik zou het niet jarenlang als enige voer durven geven zonder meer duidelijkheid over de ingrediënten.

Of je groenten niet bijvoeren is een persoonlijke keuze. Sommigen vinden dat het nodig is, anderen niet. Je kunt het een tijd werk doen en dan kijken of Nila hier beter op reageert.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dit merk ken ik niet, daar kan ik dus ook niks over zeggen.

Dat de ontsteking niet meer is terug gekomen is natuurlijk wel hartstikke fijn, dus wel een teken dat ze het er (voor nu) goed op doet. Wat voor brokken kreeg ze hiervoor dan eigenlijk?

 

Ik heb zelf 2 jaar verschillende merken vlees gegeven (Tinlo, Naturis, Alaska, Degomeat, Haaksbarf, Smuldier). 

Soms gaf ik een schepje groenten van ons eigen eten (daarom kook ik zoutloos), soms kreeg ze een speciaal voor haar gemaakt groentenprutje.

 

Inmiddels eet ze weer brok (af en toe, toevallig vandaag, eens een dagje vlees). Groente krijgt ze nog steeds wel eens, gewoon omdat ze het wel lekker vindt 

honden page profiel StefanieStefanie

Een beetje laat, maar bedankt voor jullie reactie.

 

Ik heb een kennis gehoord over Lotgering, maar lees ook wisselende ervaringen. Het kan dus ook een optie zijn om verschillende merken te voeren? Ik/wij wilde eerst niet over stappen naar vers vlees ivm de wat hogere kosten. Toen bleek dat we voor niet teveel geld toch vers vlees konden voeren via best4dogs. Maar als dit niet compleet blijkt te zijn vind ik dit niet prettig.

 

Ze heeft diverse brokken gekregen de afgelopen 3 jaar, maar de laatste en ook betere brok, was DogLoversGold original.

 

Ik ben even aan het rondkijken of ik dus merken kan mixen om toch de prijs leuk te houden maar het voer wel kwalitatief beter is.

Team Podenco (Gast)

In principe is het niet erg als KVV "niet compleet" is. Wanneer het compleet is betekent dat namelijk dat er een premix in zit van vitamines en mineralen, waardoor je slechts één diersoort hoeft te voeren en je hond komt niets te kort. Ik voer zelf liever enkelvoudige KVV zonder toevoegingen. Puur natuur. Wel moet je zorgen dat je hond dan minstens vier diersoorten + vis (+ pens) binnen krijgt.

Ik weet niet of je in de bezorgregio woont maar kijk anders eens op www.naturalpaws.nl, zij verkopen NRV en dat is erg betaalbaar. Je zou dat af kunnen wisselen met een wat beter merk zoals Tammenga of zo.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Met de enkelvoudige KVV van best4dogs os het heel moeilijk te bepalen of je compleet voert. Waarom? Omdat iedere smaak een andere samenstelling heeft. De een mist nier, de ander bevat te veel bot, de ander te weinig spiervlees. Andere merken zijn verl opener over wat ze in hun KVV verwerken. Lotgering zijn de verhalen heel wisselend over. Ik heb een de laatste tijd de lam versie en wild versie gevoerd naar tevredenheid. 2 dagen lotgering en 5 dagen barf.

 

heb je al eens gedacht over barf? Het zelf samenstellen van een menu? Dat is vaak voordeliger als veel soorten KVV.

 

persoonlijk zou ik wel groente toevoegen. Flink wat verschillende soorten kopen ( aanbiedingen) in de blender, knoflook erbij en dan tot een glad goedje blenden. In ijsblokzakjes in de vriezer en iedere dag een blokje door de KVV mengen.

 

oh en ik vindt tammenga persoonlijk geen goed merk. Daarvan moet ik bijna het dubbele voeren als van alle andere merken. Het lijkt wel of daar veel water oid iaan toegevoegd is. Bevat duidelijk verl minder voedingsstoffen dan andere merken.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Mijn hond kreeg bij de fokker al vers vlees van Lotgering. Ik ben het blijven gebruiken toen ze bij mij kwam en ze doet het er erg goed op! Haar moeder heeft huidproblemen en is met dat vlees direct over gegaan. Ik ben heel erg tevreden over lotgering en 7 mensen bij ons uit de buurt zijn door onze verhalen ook op lotgering overgestapt en ook allemaal positief erover. het hondje van onze buren was altijd kaal en had veel jeuk, sinds het vlees is het helemaal over en is een stuk actiever :) 

Volgende forumvraag: Hoeveelheid ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^