Mag dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

Dus omdat jij het prima vind dat mensen je bloemstukken gebruiken, dat maak jou meteen een beter mens?

 

Ts wilde enkel dat deze mevrouw het had gevraagd alvorens iets te gebruiken. De principe kwestie dus. De mevrouw zegt het niet meer te gebruiken en ts geeft aan dat dat okay is. Als ze het weer gebruikt, wilt ts hier geld voor. Of het nu hobbymatig is of niet, het is nog steeds een feit dat er niet eerst toestemming is gevraagd. Ik snap dat ts hier over valt.

 

Maar ja, ik laat het hier maar even bij. Ts kan beter zelf even reageren, als ze dat wilt tenminste.

honden page profiel SuzanSuzan 1 doggies

honden foto van Suzan

Een beter mens?

Nee hoor! Ik hoop juist dat mensen zich gaan afvragen: ''waar komen die bloemstukken vandaan""

Dus zeker, mijn eigenbelang speelt mee!


Ik zie mijn eigenbelang echter niets steeds voor me in Euro tekens!

Een principe kwestie die te compenseren is met geldt…. bestaat dat?

Integer, welteverstaan???

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba 3 doggies

honden foto van Marjo en Kiba

Ik heb alle reacties gelezen en ook ik lees net als toki dat ts best ja gezegd zou hebben als mevrouw gevraagd had deze foto te mogen gebruiken. Deze mevrouw heeft dit niet gedaan en het dus gewoon gebruikt. Ts geeft aan geen actie meer te ondernemen zolang de foto niet meer gebruikt word. Komt ze t opnieuw tegen heeft ze alle recht om geld te vragen. Dat ts deze mevrouw heeft aangeboden de foto te mogen blijven gebruiken tegen betaling vind ik geheel logisch. Als mensen ongevraagd een foto van iemand gebruikt en daar een "standje" over krijgen en vervolgens de foto gratis te mogen blijven gebruiken gaat niemand straks meer om toestemming vragen en word alles gewoon gebruikt of je wil of niet. Bovendien is dat gewoon t risico wat je loopt bij t ongevraagd gebruik van andermans spullen. Als je het netjes vraagt en dan gewoon goedkeuring krijgt zonder te hoeven betalen (waar ts duidelijk open voor staat) hoef je niet niet bang te zijn dat er vervolgens moeilijk over gedaan word. En als je niet t fatsoen hebt om t netjes te vragen kan je deze reactie verwachten.

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

" Toki bij jou vind ik het wat anders dan foto's! Jij hebt echt iets uit de hand gemaakt wat gekopieerd is (=geen tijd- of geldinvestering) en toen verkocht werd. Dit meisje stopt er veel geld en tijd in en houdt waarschijnlijk niet eens geld over, en in nagenoeg alle reacties van ts gaat het over geld en betalen. Het komt mij over alsof ze niet om het principe van eerst vragen valt, maar om mislopen van geld "

 

Die indruk had ik eigelijk niet. Het kwam op mij over dat dat de consequentie zou zijn als de mevrouw het toch wilde verkopen.

 

Kijk, ik begrijp wel wat jij en Suzan bedoelen met het weinige geld en hobbymatige aspect. Maar waar trek je de grens? Stel dat ze een designding met die foto verkocht voor een hoop geld, wat zou je er dan van vinden? Gaat het hier alleen om het kleine bedrag?

 

Stel dat een goed doel die foto wilt gebruiken? En geen toestemming vraagt? Maakt dat het minder erg omdat het een goed doel heeft? Dan had ik alsnog wel een mailtje willen krijgen met de vraag of het mag.

 

Nou ja, kortom, misschien lees ik het met een andere kijk, ik zag die eurotekens niet zo zweven bij de reacties van ts. Dan had ze er wel meer werk achter gezet, maar ze laat het nu toch gaan.

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

" Nee hoor! Ik hoop juist dat mensen zich gaan afvragen: ''waar komen die bloemstukken vandaan""
Dus zeker, mijn eigenbelang speelt mee!

 

Maar dan was een bronvermelding toch op zijn minst op z'n plaats? Of stond die er wel bij? Dat stoort mij toch wel hoor, dat er dingen zomaar gebruikt worden, zonder iets van een naam ofzo. Dat was voor jou kant wel fijn geweest.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

" Ik heb alle reacties gelezen en ook ik lees net als toki dat ts best ja gezegd zou hebben als mevrouw gevraagd had deze foto te mogen gebruiken. Deze mevrouw heeft dit niet gedaan en het dus gewoon gebruikt. Ts geeft aan geen actie meer te ondernemen zolang de foto niet meer gebruikt word. Komt ze t opnieuw tegen heeft ze alle recht om geld te vragen. Dat ts deze mevrouw heeft aangeboden de foto te mogen blijven gebruiken tegen betaling vind ik geheel logisch. Als mensen ongevraagd een foto van iemand gebruikt en daar een "standje" over krijgen en vervolgens de foto gratis te mogen blijven gebruiken gaat niemand straks meer om toestemming vragen en word alles gewoon gebruikt of je wil of niet. Bovendien is dat gewoon t risico wat je loopt bij t ongevraagd gebruik van andermans spullen. Als je het netjes vraagt en dan gewoon goedkeuring krijgt zonder te hoeven betalen (waar ts duidelijk open voor staat) hoef je niet niet bang te zijn dat er vervolgens moeilijk over gedaan word. En als je niet t fatsoen hebt om t netjes te vragen kan je deze reactie verwachten. "

 



Tegen betaling… gaat dat af van de enorme winst marge van Mevrouw?

Echt, ts wordt neergezet als de redelijkheid zelve… maar ik vind dit regelrechte azijn zijkerij. Echt mensen ''Waar gaat dit over!'' een sleutelhanger ''My God!''

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

"  

Tegen betaling… gaat dat af van de enorme winst marge van Mevrouw?

Echt, ts wordt neergezet als de redelijkheid zelve… maar ik vind dit regelrechte azijn zijkerij "

 

Maar suzan, waar trek je grens dan? 7,95 (als ik het me goed herinner) vind jij azijn zijkerij. Wat is dan een terecht bedrag om voor te protesteren? 15 euro? 20 euro? 50 euro? Of misschien 100 euro? Of gaan we pas protesteren bij 1000 euro?

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba 3 doggies

honden foto van Marjo en Kiba

Nee het gaat erover dat mensen niet t fatsoen hebben toestemming te vragen voor t gebruik van andermans spullen. In dit geval een foto met copyright. Zoals ik en toki al aangaf, als deze mevrouw van te voren gewoon gevraagd had of ze de foto kon gebruiken was er niet eens om geld gevraagd.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

" De vrouw in kwestie maakt hangers van de foto's… dit kun je zien als louter hobby en aardigheid, valt echt geen droog brood mee te verdienen hoor!, ik kan het weten!

Gaat het je er echt om dat je niet wilt dat een afdruk van jouw dier gebruikt wordt?

Of gaat het jou erom dat dit niet kosteloos mag??

Je spreekt over deze vrouw alsof ze jou bestolen heeft en tonnen verdient over jouw rug!

Geloof me… als ze haar onkosten kan dekken is ze al een spekkoper!

Doe niet zo moeilijk! Wat wil je dan? 1 Euro per verkochte sleutelhanger claimen? waar uren handwerk in zit?

Get a life, ik vind dit haast zielig!

Ja, jouw man heeft een dure camera! Oh' dus dan zijn jouw foto's meer waard?

Haal gewoon adem… schilders deze vrouw niet af als een dief!
Ze zit gewoon wat te knutselen joh! Rijk zal ze er echt niet van worden!

Come on zeg!!!! "

 

Kan het wel met je eens zijn. 

 

Wil je niet dat er foto's gebruikt worden moet je ze gewoonweg niet op internet zetten. Beveiligen kan, copyright kan maar als men echt wil kan men de foto altijd et of zonder trucje van internet halen, vaak heel simpel. Je hebt verder geen poot om op te staan.....

 

Je hebt professionele copyrights die je in de foto kan zetten waar je natuurlijk ook voor moet betalen. Die zijn relatief veilig deze zijn moeilijk weg te halen met photshop. Dat raad ik dan de TS starter aan.

honden page profiel SuzanSuzan 1 doggies

honden foto van Suzan

Toki, echt,, ik vind dit zulke muggenzifterij!

Oh' my God, nog 1x en foto en ze gaat betalen!…

Weet je,,, ik wil met zulke bezigheden mijn dagen niet doorbrengen!

Fuck off, sorry, maar dat denk ik dan echt

Ik vind dat je je terecht om heel veel zaken druk mag maken… maar of dit er dan 1 van is???

Come on… is dit Principe? ''You pay… i'll shut up!''

Kom nou… ik vind dit goedkoop, zo fucking goedkoop!

Principes???

Maar dan wel een afkoopbare?

Een grote lacher dit...

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

Pfoe, Suzan. Doe eens rustig....

 

Oke, laatste poging:

Je kan het blijkbaar niet van de andere kant zien. Jij ziet het vanuit de geld kwestie, maar zo was het niet en dat is al meerdere malen gezegd. Het ging alleen maar om de toestemming. Gewoon een simpel mailtje met de vraag, mag die foto gebruikt worden ja of nee. Daar zou geen geld aan te pas komen, ik weet ook niet waar je dat vandaan haalt. Als ts geld wilt voor haar foto's, dan had ze dat toch wel op haar website gezet?

Betalen zou simpelweg een tweede stap zijn als de mevrouw door zou gaan met verkopen, dit doet ze niet en daarmee is het klaar. Als ts zo'n geldwolf was dan had ze alsnog geld geëist voor het gebruik, en dit doet ze niet, ze laat het gaan.

 

Als jij je om zulke dingen al druk maakt....  en dan ook nog eens met "fuck" gaan schelden....

En nu houd ik ermee op, want hier heb ik ook geen zin in.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 1 doggies

honden foto van Anny en Lance

Gaat het nu tussen Suzan en Toki ? Waar blijft TS ? 

 

Wat ik nog wil zeggen, het is alleen maar een silhouet van haar hond dacht ik ? vind heel de topic (4 paginas) fel overdreven.  Voor sleutelhangertjes..... Waarbij die hondenfoto maar bijzaak is.

  Beleefd is anders , maar ach kom ...vier paginas ??????

 

honden page profiel SuzanSuzan 1 doggies

honden foto van Suzan

Jeetje… zet me nu niet neer als een stomende, briesende stier met een rode lap voor de ogen!.

Ik ben gewoon kalm hoor!
Druk maken? dat is jouw interpretatie!

En aan tunnel visie lijd ik volgens mij ook niet zo zeer!.

Kom op!

Ik tracht gewoon beide kanten te belichten en vind dit alles nogal een ophef!

Schilder me nu niet af als een puber die enkel goed met vieze woorden kan schermen… dan heb je blijkbaar de inhoud van mijn teksten niet volledig begrepen, als fuck het enige is dat je noemenswaardig vind..

je hebt je neus….

en dan heb je: ''verder kijken dan je neus lang is!''

Niet zo kortzichtig doen nu… ik ben geen verstandelijk beperkte en ben ook geen kleuter!

Houd het even volwassen a.u.b!


honden page profiel michellemichelle 3 doggies

honden foto van michelle

Het stukje betalen tsja mensen moeten eens leren ergens om te vragen... ik zou ook niey happy worden als ze me foto zouden jatten.

en dan gaat het dus gewoon om het pricipe en dan ja snap ik het wel. Je plaats een foto van je hond op jouw site die over die hond gaat als dek reu en dan gebruiken ze die zomaar.
nee dat is niet netjes en ik persoonlijk zou de mevrouw er inderdaad op aanspreken. Niet vanwege het geld maar simpel weg omdat ik het best asociaal vind.

honden page profiel SuzanSuzan 1 doggies

honden foto van Suzan

Fatsoenlijk vind ik het ook zeker niet van deze Mevrouw. Een berichtje als: ''hey, ik vind jouw hond zo mooi, mag ik hem/haar als afdruk gebruiken?'' zal in de meeste gevallen al volstaan!

Mee eens…echt waar!

Alleen.. ik vind dat deze hobbyist haast als grote oplichter/fraudeur wordt neergezet. En dat steekt me dan, omdat het als onterecht aanvoelt. Ik ken dit wereldje, je verdient er 2 eieren en een pepernoot mee!

Deze Mevrouw zal heus geen uitbuiter zijn. Storm in een glas water dit.. niks aan de hand!

honden page profiel SaartjeSaartje 1 doggies

honden foto van Saartje

Niet zo kortzichtig doen nu… ik ben geen verstandelijk beperkte en ben ook geen kleuter!

Houd het even volwassen a.u.b!

 

 

Dit vind ik nu erg minderwaardig gezegd van je !!

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Ik vraag me gewoon stellig af of de ts zichzelf en haar productie wil beschermen,, of dat ze gewoon klinkende munten wil zien voor het gebruik van haar foto's.

Op mij komt het over als het laatste… "

 

 

Lekker blijven denken wat je wil. Ik wil dat mijn spullen niet ongevraagd gebruikt worden.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Nee het gaat erover dat mensen niet t fatsoen hebben toestemming te vragen voor t gebruik van andermans spullen. In dit geval een foto met copyright. Zoals ik en toki al aangaf, als deze mevrouw van te voren gewoon gevraagd had of ze de foto kon gebruiken was er niet eens om geld gevraagd. "

 

 

Precies. Vragen kan, gewoon doen vind ik een ander verhaal.

honden page profiel HannaHanna 1 doggies

honden foto van Hanna

Gelegenheid maakt ook de dief...zorg gewoon voor beveiliging..Waar je je al druk om kan maken..ik denk dat ik juist trots zou zijn...een mooie hond en foto mag gezien worden.

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ts is best zuinig nu met haar doggies.....beschermd of wat 

honden page profiel SuzanSuzan 1 doggies

honden foto van Suzan

" Niet zo kortzichtig doen nu… ik ben geen verstandelijk beperkte en ben ook geen kleuter! Houd het even volwassen a.u.b!

 

 

Dit vind ik nu erg minderwaardig gezegd van je !! "

 



Oh' je doet het er echt om… succes ermee.


Hiertegen ga ik me niet verdedigen.
Te kinderachtig! Je weet heus wel beter… Gedag!

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

"  

Oh' je doet het er echt om… succes ermee.


Hiertegen ga ik me niet verdedigen.
Te kinderachtig!
Je weet heus wel beter…

Gedag! "

 

 

Volgens mij gaat het nu om jullie eigen mening en niet op de topic vraag.

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Ik heb geen idee of je wel ee poot hebt om op te staan.

 

Je moet dan de google regels na gaan lezen. heb ik even geen zin in.

 

Je weet dat alles wat je openbaar zet door de zoekmachines wordt opgepikt en geplaatst.

En er is ook beveiliging. Dus de priveregels van google doornemen en dan weet je het.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik begrijp TS wel om eerlijk te zijn. De foto's staan op haar site en zijn door haar gemaakt. Het is maar een kleine moeite om even na te vragen of je de foto mag gebruiken. En dan maakt het niet uit of het voor een hobby of echt professioneel is... Ik zou het zelfs niet kunnen appreciëren als iemand mijn niet-professionele foto's zomaar gaat gebruiken. Ik hoop voor TS dat de dame in kwestie de foto's nu niet verder ongevraagd gaat gebruiken en dat de dame zelf ook beseft dat dit gewoon niet kan...

 

 

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Gaat het nu tussen Suzan en Toki ? Waar blijft TS ? 
 
Wat ik nog wil zeggen, het is alleen maar een silhouet van haar hond dacht ik ? vind heel de topic (4 paginas) fel overdreven.  Voor sleutelhangertjes..... Waarbij die hondenfoto maar bijzaak is.
  Beleefd is anders , maar ach kom ...vier paginas ??????
  "

 

Het ging niet om een silhouet, ze heeft de foto verkleind en zo geheel in kleur gebruikt.

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

" Ik heb geen idee of je wel ee poot hebt om op te staan.
 
Je moet dan de google regels na gaan lezen. heb ik even geen zin in.
 
Je weet dat alles wat je openbaar zet door de zoekmachines wordt opgepikt en geplaatst.
En er is ook beveiliging. Dus de priveregels van google doornemen en dan weet je het. "

Ik weet niet of je één ofg meerdere zoekmachines hebt , zoals ASK, enz..moet je dan ook even nakijken. Weet niet of ze de zelfde regels hebben. Ook al heb je Google als standaard, pikt de andere het ook op. Tja..internet..je hoeft maar even te kijken op een webshop, en je vindt de reclame direct terug, die volgt je gewoon.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Ik weet niet of je één ofg meerdere zoekmachines hebt , zoals ASK, enz..moet je dan ook even nakijken. Weet niet of ze de zelfde regels hebben. Ook al heb je Google als standaard, pikt de andere het ook op. Tja..internet..je hoeft maar even te kijken op een webshop, en je vindt de reclame direct terug, die volgt je gewoon. "

 

 

Dat kan je gewoon blokkeren, dat hebben wij ook gedaan.

Wij hebben nooit reklame

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

OP je website, of prive?

 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Nee het ging mij erom dat je verstandelijk beperkte zo makkelijk gebruikt als voorbeeld.

Dat vind ik respectloos.

 

Verder heb ik me met dit topic niet bemoeid, alleen in het begin geschreven ik zou trots zijn als ze mijn hond zo mooi vinden en hem gebruiken voor sleutelhangers te maken.

 

Maar dat gaat over mijn hond en jij denkt daar duidelijk anders over.

Dus niet schieten aub ......

 

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

@hanna, nee in je zoekmachine.

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Zondagmorgen geluk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^