Gaat jullie hond goed samen met de kat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

 

Hoi iedereen!

Ik was even benieuwd, indien jullie ook een kat hebben; gaan jullie hond en kat goed samen? 

 

Bij ons gaat het prima! Soms gaat de kat zelfs achter de hond aan haha. 

Wanneer de kat geen zin heeft krijgt de hond een *boop* op haar hoofd, of de kat loopt gewoon weg. Maar af en toe... dan rollenbollen ze samen de kamer door. Erg leuk dat ze een maatje aan elkaar hebben. 

 

 

Misschien hebben jullie ook foto's ? :)

 

Groetjes!

 

Marijke, Aila en Maury (de kat).

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik heb hier thuis nog 5 katten rondlopen en allemaal doen ze anders met Luca :-) Met de jongste is hij ontzettend dikke maatjes! Amy gaat hem zelfs lastig vallen als ze aandacht wilt :D Dan gaat ze onder zijn kin liggen wrijven en dat is niet zo leuk als Luca net gaan drinken is. Dan hebben we zo een doordrenkte langharige kat rondlopen :D De andere gaan ermee akkoord maar gaan er niet zo makkelijk me spelen of erbij liggen.

 

honden page profiel --

honden foto van -

absoluut....niet... hahahah, ik weet niet waarom hoor. Wij hebben geen kat, maar Olly flipt als hij een kat ziet. Terwijl hij met 3 katten heeft samengeleefd. Hier in de buurt was een kat die niet onder de indruk was. Dan ging Olly zitten wachten tot ik uitgeknuffeld was en we verder gingen wandelen.

 

Vaag

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

@ Luca Ohhhh wat een schatjes!!! Dat zijn boskatten of niet?

Die van ons is een Maine Coon, ook af en toe net een hond haha. 

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik heb hier thuis nog 5 katten rondlopen en allemaal doen ze anders met Luca :-) Met de jongste is hij ontzettend dikke maatjes! Amy gaat hem zelfs lastig vallen als ze aandacht wilt :-D Dan gaat ze onder zijn kin liggen wrijven en dat is niet zo leuk als Luca net gaan drinken is. Dan hebben we zo een doordrenkte langharige kat rondlopen :-D De andere gaan ermee akkoord maar gaan er niet zo makkelijk me spelen of erbij liggen.
  "

 die 1e <3

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Hier komen ze overeen al is daar wel tijd over gegaan!

Het heeft toch een jaar geduurd voor onze kat terug wou binnen komen nadat Charlie bij ons is gekomen dat wil al wat zeggen. Nochtans hadden we voor Charlie een veel grotere hond maar met een ander karakter.

Nu hebben ze elkaar stiekem erg graag maar zo van dat innig samen liggen dat is er nu ook weer niet bij.

Ze zijn elkaar waard hier.

De kat kan kopjes geven aan Charlie maar er kan wel een stevige krab achteraan komen.  Zo is de kat met ons ook hoor.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik zou niet weten wat voor iets Amy precies is, al onze katjes zijn opvangertjes, straatkatjes of gedumpt voor de deur :-) Maar velen herkennen er een boskat in :-)

 

Amy heeft ook nooit schrik gehad van iets en dat is misschien het pluspuntje hier geweest met enthousiaste Luca in huis :p

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Sascha kan met onze eigen katten prima overweg, maar vreemde katten in haar tuin of op straat zijn de sjaak... 

 

En Odi kan alleen met onze kitten, de rest moet uit zijn buurt blijven. 

 

 

 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Zelfs na 4 jaar zijn het geen vriendjes. Het aardvijandschap is er af, wat betreft onze oude kater, hij gedoogd de hond, maar dat is meer omdat hij op zijn 17e een beetje aan het dementeren is, dan dat hij de hond accepteert. 

Bruce vind de kat interessant, wil graag snuffelen, maar durft niet lanfs de kat de trap op en af. Hij heeft ontzag voor die ouwe kater, die nog geen 3 kilo meer weegt, en Bruce 40 kilo 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Zelfs na 4 jaar zijn het geen vriendjes. Het aardvijandschap is er af, wat betreft onze oude kater, hij gedoogd de hond, maar dat is meer omdat hij op zijn 17e een beetje aan het dementeren is, dan dat hij de hond accepteert. 

Bruce vind de kat interessant, wil graag snuffelen, maar durft niet lanfs de kat de trap op en af. Hij heeft ontzag voor die ouwe kater, die nog geen 3 kilo meer weegt, en Bruce 40 kilo 

honden page profiel angelaangela

honden foto van angela

momenteel heb ik "alleen" moro, hij is niet zo gek op de katten, eigenlijk vind hij ze gewoon eng.

wij hebben er 8 rondlopen, sommigen vinden het wel prima, zolang ze met rust gelaten worden kan het ze niet boeien.

 

Ik heb er een die was dikke maatjes met onze overleden witte herder, poes heeft hem menige wasbeurt gegeven, maar zowel tessa als moro moesten daar niets van hebben.

heb ook 2 katten die ronduit een hekel aan honden hebben, terwijl de oudste van die 2 al jaren met honden samenwoont, hij mept ze gewoon als ze in de buurt komen, en had ook regelmatig ruzie met onze witte.

 

die andere is meer bang en gaat daarom meppen.

en dan hebben we nog een gek lapje, die is stapel op moro, maar helaas niet wederzijds als we uit zijn geweest komt ze hem begroeten alsof hij jaren is weg geweest.

 

ik ben zeer benieuwd hoe de kattenbende reageert op onze nieuwe meiden, ze zijn een stuk kleiner, en daardoor ook beweeglijker.

zou het wel leuk vinden als 1 van de katten echte vriendjes zouden worden.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

de reuen wel (de mechel reu heeft wel mijn eerste dood gebeten, toen eens duidelijk gezegd dat dat niet de bedoeling is, sindsdien is hij dikke vriendjes met de katten).

 

De teef niet, als ik er bij ben lukt het wel, maar dan nog zou ze er durven achterna zitten.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Hier in huis is mijn oude kat de baas(17)jaar is hij . als hij vind dat Lobke een poetsbeurt nodig heeft dan houud Vlaai Lobke gewoon vast .met Lodewijk en Vlaai is het wat minder close.Lodewijk gromt wel eens maar daar trekt Vlaai zich niets van aan ,Lodewijk ontloopt katten ,maar Lobke wil ze buiten nog wel opjagen behalve Vlaai die kan alles doen bij Lobke, wel kan ik Lobke makkelijk terug roepen als ze achter een kat aan wil. en dat voor zo,n eigenzinnige teckel .Hein.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Helaas.. zijn katten hier een behoorlijk probleem.

Cosmic vindt ze spannend, vooral als ze gaan rennen, maar op zich kan ze met een kat in een huis, ze zal ze niks doen. Buiten gaat ze er achteraan.

Maar Wispa.. Wispa is miss kattenhater herself. Hoewel we nog strijden voor de titel, want ik moet er zelf ook niks van hebben, haha. Wispa wordt gek. Laatst bij een vriendin thuis geoefend, haar kat is niet bang voor honden. Dus haar kat op schoot, ik een paar meter verderop met Wispa die ik vast had, en we hadden zoiets van - ooit accepteert ze de aanwezigheid van de kat wel, toch? Nee, niet dus. Het is net of Wispa een paniekaanval heeft. Gillen, krijsen, blaffen, stribbelen, los proberen te komen. Uiteindelijk schoot haar tuig los dus hebben we de kat naar buiten gedaan. Ook heeft Wispa al eens een aanvaring gehad met katten van andere vrienden van me, waarbij de katten gelukkig ongedeerd bleven (maar Wispa niet).

Lastig wel, want mijn vriend heeft drie katten.. ;-) Dit betekent dus dat ik hem nooit op kan zoeken, en mijn vriend altijd hier heen komt, maar dan maar 2 dagen kan blijven, dan moet ie terug voor zijn katten..

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Hier wel hoor, beste vriendjes!

 

Ze zijn wel samen opgegroeid, dat scheelt.

Bijna gelijk in huis gehaald als pup en kitten, zat anderhalve maand tussen.

 

Kat geeft hier altijd kopjes aan Mila, erg lief om te zien.

En ze slapen ook wel eens samen.

Mila geeft er zelfs niks om als de kat uit haar eetbak komt eten, maar dat laat ik meestal niet toe. Blijft toch belangrijk dat ze elk hun eigen eten hebben.

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Hier ook 2 dikke maatjes. Als ik thuis kom zonder Lexie is de poes helemaal van de leg en miauwt net zo lang tot Lexie thuis is, en Lexie zet de boel op stelten als ze alleen is zonder Bella. Wordt nog wat als die eerder aan haar einde komt als Lexie...

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

honden foto van Tamara,Kallista & Marcel, Hercule †, Yordi †

 

Ja hoor gaat allemaal prima samen

 

 

Onze weimaraner kon ook prima omgaan met katten

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hier is er maar ééntje die vriend wil zijn en spelen, Lance natuurlijk. Hij geeft soms een likje aan mijn kater, de Rosse, en duwt hem in zijn zijde om te spelen, loopt in pas achter hem met zijn neusje in zijn. ......

En de Rosse gedoogt het met een half oog, en mept er soms op los. Vind Lance maar een vervelend iets denk ik. 

Neen echte vriendjes zullen ze spijtig niet meer worden, maar als ik kijk naar twee  jaar geleden , toen was de Rosse echt boos op Lance. Dat is dus wel veel verbeterd. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Puk en Mellow tolereerden elkaar, maar ze waren nooit samen in de huiskamer.

Puk lag graag op Mellow d'r kussen. Als Mellow in de bench zat...

En dan kwam ik uit mijn werk en trof ik dit aan 

 

Als we buiten een kat zagen én zien, dan gaat Mellow helemaal uit haar plaat. Een kat moet het ook niet in zijn hoofdje halen om in onze tuin te lopen, want dan is ze in staat om met deur en al naar buiten te denderen. Sterker nog, de overkant van de straat is ook verboden gebied voor katten 

 

Puk is er inmiddels niet meer en hoe graag ik ook zou willen, er komt geen nieuwe kat meer.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Hier gaat het eigenlijk van begin af aan al supergoed en het soms heerlijk om naar die twee te kijken. Nu inmiddels zijn er nog twee katten erbij gekomen en ook dat gaat goed.





honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

nog een foto

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ohhh wat een ontzettende schattige foto's komen er langs! 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

honden page profiel --

honden foto van -

Tja... Ze accepteren elkaar in huis (en buiten ook).
En langzaam beginnen ze een beetje naar elkaar toe te groeien... Nog wel spannend, maar heeeel voorzichtjes geeft de kat wel eens een kopje aan Max. Maar, over het algemeen blijven ze op gepaste afstand van elkaar

 

 

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hier dus nog zulke afstandhouders......daardoor is poes wel van de zetel gevallen iets later 

honden page profiel HondenboelHondenboel

honden foto van Hondenboel

Hier gaan ze eigenlijk wel heel goed met elkaar. Lucky kwam hier als klein frummel erbij en benji vond dat wel iets hebben zo'n frummel. Dat kleine frummel besloot alleen toen ze een maand of 6was om terwijl ze gezellig tegen elkaar aan lagen te slapen om te draaien en aan zijn haren te trekken. Dus tegenwoordig of eigenlijk sindsdien mag ze alleen nog met minmaal 30cm er tussen in de buurt liggen. De andere kwamen er pas na lucky en groeide met haar op of hadden geen probleem met haar. Libby andere kat is nu 5mnd. Ze kwam hier als klein frummel binnen en heeft ze om haar pootje gewonden.

honden page profiel silsil

Hier 6 katten en 5 honden van opvangers tot als kitten gekregen of gevonden.Tot nu toe nog geen problemen gehad.Mijn kater slaapt wel het liefst tussen de herders in,hij snapt volgens mij niet dat hij een kat is en geen herder.Hij gaat ook altijd mee wandelen en de kippen voeren.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ach, wat een heerlijk tevreden kopje heeft het rood/witte poezenbeest van Anny.

Tot ie eraf viel natuurlijk 

 

Ik mis het best wel hoor, zo'n zacht kattenlijfje op schoot.

Had in het begin nog de stille hoop dat het ook zo zou gaan als ik hier zie langskomen, lekker samen op de bank ofzo. Maar helaas...

 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Onze buren hebben een kat en de bovenbuurvrouw 5.. schoonouders 1 schoonzusje 1 maar daar kunnen we dus njet meer op bezoek! Dips vreet ze het liefste op! En lola doet vrolijk mee! Dips ging 1x mee naar mijn schoonouders en de kat zat in de tuin. Coen had dat niet gezien en dips in de tuin gelaten... uhm tjaa de kat was door de heg nar de buren verdwenen!

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Mag dit?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^