Allergie? - Dermatoloog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Wat vreselijk lastig, hopelijk komen jullie er snel achter wat er aan de hand is.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Is de schildklier al getest?

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Misschien had je het al gelezen hoor, maar kijk ook eens bij de topic" poten tot bloedens toe kapot gebeten" in ditzelfde onderwerp.

Daar ook een enorme zoektocht naar wat jeuk en plekjes zou kunnen veroorzaken.

Uiteindelijk bleek de hond toch allergisch te zijn op een kamerplant....

 

Het is maar een suggestie hoor, maar je moet inderdaad eerst alles uitsluiten wat het niet kan zijn. Heb je ook al de encyclopedie van HP gekeken bij " giftige tuin en natuurplanten"? Ik probeer maar mee te denken...

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Net terug thuis en even grondig door het huis alvast gegaan.

 

Een voedselallergie is helemaal uitgesloten. Ze heeft het even uitgelegd. Met een voedselallergie word je geboren. Dat is niet iets dat plots kan opkomen. Dus ik mag gewoon terug zijn oude eten geven. Maar een allergie aan stoffen, bvb bij kindjes hooikoorts, kan je wel oplopen door de jaren heen.

 

Onze vorige DA heeft eigenlijk prutswerk geleverd. Zijn bloedtest gaf op 5 waarden negatief. Zij liet me haar test zien en daar stond een lijst op met meer als 20 dingen! Ik schrok er toch van hoor.

 

Momenteel heeft ze nog niets kunnen testen. We moeten 15 december terugkomen. Luca zit onder de bacteriën (paarse bolletjes) en die moeten eerst weg/minderen. Ze kan er niets anders door zien. Ik mag hem ook niet meer wassen in de komende tijd. Verder krijgt hij dagelijks 1 pilletje antibiotica en elke dag 3 druppels vitaminen om zijn huid te herstellen. Binnen een 3 weekjes gaan we normaal verschil zien.

 

Al zijn fleecespeelgoed zit momenteel in de diepvriezer en al zijn kussens en mandjes gaan de kookwas in. Mijn laagpolig tapijt moesten we ook weg doen. Dus nu even naar de winkel voor een ander tapijt en een rieten mand voor mijn zielige bulldog :-)

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

" Misschien had je het al gelezen hoor, maar kijk ook eens bij de topic" poten tot bloedens toe kapot gebeten" in ditzelfde onderwerp.
Daar ook een enorme zoektocht naar wat jeuk en plekjes zou kunnen veroorzaken.
Uiteindelijk bleek de hond toch allergisch te zijn op een kamerplant....
 
Het is maar een suggestie hoor, maar je moet inderdaad eerst alles uitsluiten wat het niet kan zijn. Heb je ook al de encyclopedie van HP gekeken bij " giftige tuin en natuurplanten"? Ik probeer maar mee te denken... "

 

Planten hebben we in huis niet echt staan. En elke plant die nu in de tuin staat staat er al vanaf we Luca hebben. Maar ik weet nu ook dat het een helse zoektocht gaat worden. We wachten nu even een maand af en dan zal ze die uitgebreidere test kunnen doen.

 

Luca begon ook aan zijn poten te likken/bijten omdat hij niet aan de plekjes op zijn rug kon. Hij heeft echt jeuk en is niet zo beweeglijk om er te geraken.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Pfff, al net zo'n lijdensweg als wij met Nanu hebben.
Sterkte, hoop dat ook jullie snel een oplossing gaan vinden, zoiets is zo verd*mde zielig!

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Het is misschien gek en misschien zie ik wel niet goed maar het lijkt of Luca zijn huid na een dag al kalmer/beter is. Zijn huid is niet meer zo rood/nat op sommige plekken en hij heeft meer huidschilfers en losse korstjes/velletjes. Ik duim uiteraard dat er al verbetering is maar na één dag is dat toch snel hoor.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Moeite met ontlasting ophouden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^