Een tweede hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Haha Rebecca, je weet maar nooit hoor.
Santa was hier ook sneller dan het licht.
Maar het is nu gewoon eindelijk wat relaxter, gezondheid aardig in balans, gedrag zien we nog steeds groei in, wel lekker om daar even van te genieten.
En iemand die altijd 2 Labs had, nu nog maar eentje, zei het ook, het is echt als je bv weggaat veel lastiger, van alles 2, de ruimte, maar ook waar je komt, één hond, zeker bij de grotere rassen, neem je makkelijker mee.
  "

 

Ik snap het hoor! Maar had het me nou zo goed kunnen voorstellen bij jullie! Hihi.

 

Dat is wel zo, maar ik blijf 99% van de tijd al thuis als Max niet mee mag. Dus het zit mij niet in de weg haha... En maar goed dat we al een vast vakantie huisje hebben, de eigenaresse is dol op ons en honden dus met twee maak je haar alleen maar blij! Kennissen van ons, die het broertje van Max hebben + nog 3 honden mochten met alle vier daar heen.... Dus daar maak ik me alvast geen druk om..

Ik ga voorlopig toch niet verder als Texel :") Haha!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Onze collie Dan kwam erbij toen Lizzie 3 jaar oud was. Ze is daarvoor bijna 2 jaar alleen geweest, het eerste jaar van haar leven hadden we onze oude sheltie nog. Ik wist niet of ze het leuk zou vinden, onze oude sheltie was niet zo van het spelen, en echt knuffelig waren ze ook niet naar elkaar. Binnen in huis moet Lizzie niks van Dan hebben, ze gaat haar eigen gang en is erg op ons gericht. Maar buiten kunnen ze zo heerlijk spelen samen! Ze stoeien de hele polder door haha en daarom ben ik toch wel blij dat we de beslissing voor een 2e hond weer genomen hebben. We wonen aan een mooi losloopgebied, maar Lizzie was zo extreem braaf, die week gewoon niet van mijn zijde, wat ik ook probeerde. Ik vond dat zo zonde! Nu spelen en rennen ze lekker samen, en daar geniet ik enorm van

 

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"  
Ik snap het hoor! Maar had het me nou zo goed kunnen voorstellen bij jullie! Hihi.
 
Dat is wel zo, maar ik blijf 99% van de tijd al thuis als Max niet mee mag. Dus het zit mij niet in de weg haha... En maar goed dat we al een vast vakantie huisje hebben, de eigenaresse is dol op ons en honden dus met twee maak je haar alleen maar blij! Kennissen van ons, die het broertje van Max hebben + nog 3 honden mochten met alle vier daar heen.... Dus daar maak ik me alvast geen druk om..
Ik ga voorlopig toch niet verder als Texel :") Haha! "

 

Daarom...ik sta nergens van te kijken, mijn man is opgegroeid met allerhande aangelopen en aangevlogen beesten, dus ik sluit niks uit.

Maar op verstand, nee. De rest laat ik me niet over uit......

honden page profiel -- 3 doggies

Daar heb ik ook wel over nagedacht hoor. Of het pracktisch niet onhandig is. Maarja dat is het nu al. Die van ons kan sowieso al totaal niet alleen zijn, ik heb het geluk dat ik thuis kan werken dus ben ik thuis gaan werken.. Op vakantie ga/wil ik sowieso al niet zonder hem dus gaat hij mee. Volgende hond gaat ook gewoon mee. Ik hecht niet zoveel waarde aan luxe vakanties dus een hondenvakantie is net zo leuk. Ik zorg dat ik nooit langer dan 4 uur weg ben als ik wel weg ben en een heeeel enkele keer zal er eens een hele dag niemand zijn. Daar zoek ik geen oppas voor want een heel enkele keer overleeft hij dat wel. Dus qua aanpassingen maken kan het er nooit lastiger van worden 

honden page profiel IrmaIrma 3 doggies

honden foto van Irma

Ik had een hele leuke herplaatser gezien ( ben de vakantie alle sites aan het nalopen). Kwam een hele leuke tegen van 5 maanden en na een goed gesprek thuis heb ik mail gestuurd. Een lange mail om onze gezins situatie uit te leggen, zo eerlijk mogelijk. Ik en mijn partner werken allebei. Ik 3,5 dag en mijn partner 5 dagen waarvan 1 sowieso thuis en meer regel dan uitzondering ook nog een tweede thuiswerkdag. Dit ook ivm onze zoon van 14 die we niet teveel alleen willen laten. In het slechtste geval zit de hond ( en nu ook Borres ) 3x per week 7 uur alleen. De eerste week neemt mijn man vrij, week 2 ik en daarna opbouwen met halve dagen. Buiten het werk om zijn wij bijna altijd thuis en bij familie en vrienden zijn alle honden welkom. Op vakantie gaat ook alles mee. Verder in de mail ook gemeld wat we allemaal te bieden hebben. Wonen in een prachtige omgeving, veel losloopgebied, veel bos, verschillende hondenstrandjes etc. Extra verzorging geen probleem, extra kosten geen probleem, hoop liefde etc etc.

In spanning wachten op de mail terug.

Net gekregen, 1 zin, helaas past een pup van 5 maanden niet in uw situatie.

Meer stond er niet in. Niet van bedankt voor de belangstelling, of dat we interesse hadden in wat oudere honden, niets. 1 zin. Na mijn lange mail.

Ben zo teleurgesteld.

Het is zo frustrerend als je zelf zeker weet dat je een hond heel gelukkig kan maken en andere zien dat niet.
Twee jaar geleden ook zo gegaan met mijn moeder, die was voor alle honden in de asiels te oud en woonde in een flat dus niet geschikt.

Maar er zijn tig mensen die werken of in een flat wonen of oud zijn en een hond hebben. Zijn die allemaal geen geschikte baasjes?

Ben :-( .

honden page profiel -- 3 doggies

Ja Irma.. je hebt asielen en je hebt asielen... en sommige zijn echt bot en niet leuk. Ik zou een ander asiel mailen of een stichting. Wel eens aan een buitenlands hondje gedacht?

 

(Maar misschien kan je beter een topic voor jezelf openen)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Hier zijn we er wel zeker van dat mocht er ooit een tweede komen, het een pup gaat worden. Die ook weer bij een erkende fokker vandaan komt..... 

 

Ik denk dat wanneer er een pup bij komt, er een wat sterkere band zal ontstaan met Max en ook met ook op onze kat.....

 

Nikki, had je al een bepaald ras op het oog? :-) (Sorry als ik eroverheen gelezen heb)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Bah Irma dat is echt balen! 

 

Mijn zus die 3 dagen id week 4 uur per dag werkt en 'opvang/oppas' in de vorm van een andere zus omde hoek heeft wonen was voor een bep. stichting ook nergens goed genoeg voor, ja voor de hele oudjes die op sterven na dood waren.....

 

....soms.....

honden page profiel PetraPetra 3 doggies

honden foto van Petra

Zelf had ik ook het idee dat Rasta wel leuk zou vinden een tweede hond er bij maar nu Quint er is (logeren tot a.s. zondag) merk ik dat het toch heel wat meer werk is dan me lief is.

Niet alleen dat Rasta blafferiger is maar het is best lastig voor me om 2 honden tegelijk uit te laten.

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat Quint nou net qua temperament het andere uiterste is van Rasta, dat is een echte LEO lab dus als ie om de twee meter een piesplekje ziet dan móet ie er naar toe en trekt zowat mijn arm uit de kom, het beest is echt loei sterk.

Als ie binnen een beetje opdringerig naar Rasta toe is dan begint Ras gelijk te blaffen en te snauwen.

Buiten als ze los lopen gaat het eigenlijk heel goed want dan kunnen ze rennen en spelen wat ze willen.

Het ligt natuurlijk altijd aan het karakter tussen beide honden of het een match is maar voorlopig zal Ras toch wel enigst "kind" blijven.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Als alles volgens planning verloopt krijgt Evy met een jaar of drie ook een nieuwe huisgenoot erbij. Nu gaat dat natuurlijk wel anders zijn, aangezien het waarschijnlijk een dochter van haar betreft. ;) Mits er natuurlijk een pupje in het nest zit met een karakter (en showkwaliteit) die ons aanspreekt en bij ons past. Kans lijkt mij vrij sterk dat die er niet is, maar je weet maar nooit. Of Evy krijgt alleen maar reutjes, haha.

Ik maak mij er eigenlijk niet zo druk om wat Evy er van vindt. Ik doe het niet voor haar, maar voor mezelf. Ongetwijfeld gaat Evy het niet altijd leuk vinden, aangezien ze bijzonder gehecht is aan haar eigen spullen en dat ook duidelijk maakt naar alles en iedereen. Zo'n pup heeft daar aan het begin natuurlijk nog maling aan. Evy is ook geen hond die tegen andere honden aan gaat liggen en dergelijke. Spelen is leuk, maar daarna wil ze haar eigen ding weer doen. Als er een hond tegen haar aan komt liggen die ze kent dan tolereert ze het, maar het is zeker niet zo dat ze het gaat opzoeken. Tot nu toe zijn er twee honden die tegen haar aan mogen liggen, bij de rest staat ze op en loopt weg.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Hier zijn we er wel zeker van dat mocht er ooit een tweede komen, het een pup gaat worden. Die ook weer bij een erkende fokker vandaan komt..... 
 
Ik denk dat wanneer er een pup bij komt, er een wat sterkere band zal ontstaan met Max en ook met ook op onze kat.....
 
Nikki, had je al een bepaald ras op het oog? :-) (Sorry als ik eroverheen gelezen heb) "

 

Had het ras er nog niet neergezet hoor  

 

Het liefst wil ik een zelfde hondje als Jet. Zoals veel wordt genoemd; een black en tan Jack Russell, ik noem Jet altijd een Jack Hussell.  Maar met deze hondjes is het erg goed letten op de fokker.....

 

Ik zag een prachtig pupje. Heb eventjes afgewacht. Opeens een nieuwe advertentie, andere woonplaats, ander telefoonnummer en opeens nog Rottweiler pups erbij, die aan de foto's te zien in een schuur liggen. Daar blijven we dus maar bij uit de buurt. 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Dat is balen Irma! Vage reactie ook... 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Up. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: nieuwe hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^