Welke combinatie past is geschikt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ineke (Gast)

Hallo,Ik vroeg me af of er hier mensen waren die een idee hadden wat voor een ras hier goed zou passen. Wat ik vooral zoek is een hond die erg baas gericht is en waaks/beschermend is naar eigen gezin. Maar thuis (en dus naar eigen gezin) wel erg lief is. Ik heb hier thuis een labrador teefje die erg onderdanig is, in eerste instantie zat ik heel erg te kijken bij de Herdershonden maar ik merk buitenshuis dat mijn labrador altijd erg overheerst wordt door de herders en dat is iets wat ik dan natuurlijk niet zou willen in eigen huis.Ook heb ik hier twee katten, maar ik neem aan dat dat een kwestie van socialisatie is, de katten kunnen prima met honden namelijk. De hond kan ik veel beweging bieden en natuurlijk ook training zoals dat ook nodig zal zijn. Voor deze labrador heb ik eerder een hond gehad. De rassen waar ik tot nu toe naar keek (en nog een beetje naar kijk) waren: Kuvasz, Duitse herder en Berner sennenMaar ik ben ook erg benieuwd naar wat andere mensen denken/vinden die er het een en ander over weten. En anders ook over ideeën over een reu of teefje? 

honden page profiel veroniqueveronique

honden foto van veronique

Als je een erg onderdanig teefje hebt zal die steeds overheerst worden binnen de roedel. Welk ras het ook wordt; heeft dus niks met de herdershond te maken. Als je een waakse hond zoekt denk ik dat een Berner Sennen niet gaat voldoen. Ik zou dan eerder gaan voor Duitse Herder of Rottweiler(mits goede opvoeding de ideale waakhond en speelvriend binnenshuis) EN ZEKER NIET UIT BROODFOK. Het verhaal over teefje/reutje of teefje/teefje daar kan ik niet echt raad geven, enkel mijn ervaring. Ik denk dat je hier geluk moet hebben. Ik heb zelf maandenlang met dezelfde vraag gezeten en zelfs een topic over gestart. Daaruit geconcludeerd dat beide combinaties ok zijn; hangt een beetje af van het karakter wat erbij komt. Ik had een teef en wou liefst een 2de teef omdat ik bang was dat ze niet overeen zouden komen. Heb uiteindelijk toch voor een reutje gekozen aangezien ik slechts 4de was op de wachtlijst en er maar 3 teefjes waren. Twee reutjes op overschot en aangezien ik al bijna een jaar aan het wachten was, toch voor reutje gekozen. We hebben hem nu wel nog maar 3 weken(is ondertussen 10weken) en het gaat best, zolang er geen eten in de buurt is. Wij 'hadden' een onderdanige golden die de kleine voorlopig toch serieus domineert. Zo zie je maar. Succes met je keuze

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Als jij een baasgerichte en waakse hond wil, dan zal ik uit jouw rijtje kiezen voor de Duitse Herder. De Berner Sennen die ik ken zijn namelijk eersteklas knuffelberen en ondanks dat hun uiterlijk misschien mensen wat afschrikt, zit er geen kwaad in. 

 

De Kuvasz lijkt mij zeker geen makkelijke hond om op te voeden, ze zijn volgens mij erg pittig...

 

En om nog even een ras toe te voegen:

Een vriendin van mij heeft sinds kort een Wetterhoun. Wat een heerlijk beest! Het uiterlijk moet je natuurlijk aanspreken, maar het karakter past wel bij wat je zoekt! 

 

Het karakter van de Wetterhoun:

 

Als je een goede band opbouwt met je Wetter heb je een hond die door dik en dun gaat voor je, een hond die dwars voor je gaat staan als er gevaar is, een hond die zichzelf in mootjes laat hakken om jou te beschermen. Want jij bent de baas en een Wetter past op zijn baas.

 

Een Wetter leert erg makkelijk, maar is ook zelfstandig. Ze maken graag overal een feestje van. Maar als jij duidelijk aangeeft dat je het meent, luistert ie uitstekend. Want een Wetter wil boven alles dat jij blij bent met 'm, en daar doen ze alles voor. 

 

Wetters zijn lomp, dat is helemaal waar. Wetters zijn vaak wild en onbehouwen in hun spel. Dat bedoelen ze niet kwaad, ze zijn nu eenmaal groot en fors gebouwd en ze kennen hun eigen kracht niet. Met jonge dieren en kleine kinderen zijn ze over het algemeen wel erg voorzichtig, maar oudere kinderen en ook volwassenen kunnen wel eens een blauwe plek oplopen.

 

Foto:

Volgende forumvraag: Koop hier nooit een puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^