Onze pup vnd ineens de bench niet meer leuk. Wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel alettaaletta

honden foto van aletta

Hallo, ik ben nieuw hier en brand maar meteen los. Wij hebben sinds 6 weken een herder pup nu 14 weken. In het begin vond ze de bench geen probleem maar sinds een paar weken moeten we haar voor we naar bed gaan er met de riem heen brengen anders kruipt ze onder de tafel en sinds een paar dagen als we dan de kamer uit zijn word ze helemaal gek in de bench door te springen, piepen en te blaffen. We hebben al geprobeerd er een poosje bij te blijven dan gaat ze ook mooi liggen maar zodra je de kamer uit gaat begint de ellende. Heeft iemand tips voor me.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Kan het zijn dat ze een keer vreselijk geschrokken is toen ze in de bench zat?

 

Het hondje van mijn ouders sliep altijd in de bench totdat er een keer iets opgevallen is 's nachts en zij der eigen helemaal rot geschrokken is.

Sindsdien wilt ze er niet meer in dus laten ze haar nu kiezen waar ze wilt liggen.

Een paar dagen later ging ze er toch vanzelf weer in liggen maar hebben mijn ouders besloten het deurtje niet meer dicht te doen.

 

Je kan dat ook proberen.

 

Of je verplaatst de bench naar de slaapkamer en zet hem naast je bed.

Of je gaat zelf in de kamer liggen waar de bench ook staat.

 

Maak overdag de bench weer leuk door er snoepjes in te verstoppen, haar eten erin te geven en haar zo nu en dan erin sturen en lekkers geven.

Dit alles zonder het deurtje dicht te doen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Kan de bench niet naast je bed gezet worden ? Dan ziet en hoort hij jullie. 

honden page profiel alettaaletta

honden foto van aletta

Ze ligt alleen s,nachts in de bench en overdag gaat ze ook in de bench liggen met het deurtje open. Lijkt me niet dat ze ergens van geschrokken is dat ze daarom niet meer in de bench wil. Ze heeft al die weken zonder problemen in de bench gezeten anny en lance. Wij hebben meer het idee dat ze begint te puberen en aandacht probeerd te trekken. Het duurt ook vaak maar een half uur en dan is ze wel stil

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Probeer haar  er niet in te krijgen met de riem, maar met wat lekkers, dat ze dat even kan zoeken etc. Ik heb het hier ook weleens gehad toen Ziva nog een pup was. Maar door de pup er met de riem in de bench te krijgen, word het iets negatiefs. Zelf gaf ik dan een gevulde kong en dan ging ze er met veel plezier in. Succes 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ze begint jullie beter te kennen, en wilt dicht bij jullie blijven. Dat is het , kan haar geen ongelijk geven. Dus bench slpk is geen optie ? 

 

De bench op zich is niet het probleem denk ik......het is het alleen gelaten worden. 

 

honden page profiel alettaaletta

honden foto van aletta

Wat stop je dan in die kong Ziva. Dan zal ik vnv even bij de winkel kijken en dat eens proberen.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" Wat stop je dan in die kong Ziva. Dan zal ik vnv even bij de winkel kijken en dat eens proberen. "

 

Ik deed dan simpel brokken erin en dan een plakje kaas om het dicht te maken als het ware of soms alleen een plakje kaas of een plakje vlees zoals ham. Gewoon iets dat heel lekker is voor de hond :) Je hebt ook hele kong recepten staan op internet, maar ik zou gewoon beginnen met wat makkelijks.

honden page profiel alettaaletta

honden foto van aletta

Dankjewel. Ik ga vnv een kong halen en laat je weten of het geholpen heeft.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" Dankjewel. Ik ga vnv een kong halen en laat je weten of het geholpen heeft. "

  

Ik ben benieuwd en anders kan je het al met een plakje ham of een plakje kaas doen. Hier zijn ze ook dol op gewoon hondensnacks. Gewoon het snoepje in de bench. Soms deed ik het ook zo dat ze het een klein beetje moest zoeken in de bench :D

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Zo te zien heb je een mecheltje.
Ik heb er twee en die van mij laten zich echt niet opsluiten.
Heb dus ook nog nooit gebruik gemaakt van een bench!
's Nachts ligt de hele roedel van vier honden op twee eenpersoonsmatrassen bij ons op de slaapkamer en zouden dood ongelukkig zijn als ik ze ergens anders zou leggen.

honden page profiel Falco BowieFalco Bowie

honden foto van Falco Bowie

Ik kan het helemaal voorstellen dat hij gaat piepen en blaffen. Ik zou ook niet opgesloten willen worden. Zo als bijna iedereen al weet dat ik niets heb met een bench.Ik heb mijn hond vanaf pup in een mand geleerd.En hij heeft nog nooit gepiept of geblaft. Misschien een een idee een mand aan te schaffen of een hondenkleed.

honden page profiel alettaaletta

honden foto van aletta

Het is vannacht goed gegaan hoor Ziva  k heb de Kong vol gedaan met ham en kaas en heb haar niet weer gehoord. Om half 5 is mijn man er uit gegaan voor zijn werk heeft hem uitgelaten en heeft weer een paar stukjes ham in de kong gedaan en toen moest ze natuurlijk weer in de bench maar ze had al snel in de gaten hoe ze die ham eruit moest krijgen dus me man was de deur nog niet uit toen begon ze weer te piepen hihi maar heeft gelukkig niet lang geduurd en is weer in slaap gevallen. Maar bedankt voor de tip.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

super om te horen! Ik was alleen wel vergeten dat je niet te veel ham en kaas moet geven. De kaas vanwege de zout erin en de ham weet ik even niet meer. Hier krijgen ze dan ook niet meer als 2 plakjes van  Maar voor een keer kan het geen kwaad ;)

Volgende forumvraag: Kapot..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^