Hond wegdoen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

jammer dat je zo ver weg woont, anders had ik hem gerust een aantal keer uit willen laten.

 

Maar ik vind dat je wel een beetje zeurt over het schoonmaken. Wij hebben een engelse stafford (zelfde vacht als een bull terrier) ik maak iedere dag schoon, en na 3 uur denk ik waarom heb ik schoongemaakt? maar dat hoort er nou eenmaal bij.

 

Als de hond gewend is om overdags alleen te zitten vind ik het niet zo'n ramp. Mijn ouders hebben een am stafford en zit van sochtends 8 tot 4/5 uur alleen. maandag t/m vrijdag.

 

tja slecht luisteren? wij hebben ook een terrier in huis, luisteren doet ie wanneer ie zin heeft. Hij is 11 maanden. Maar soms dan denk ik wel is pfff snapt ie der dan niks meer van wat ie geleerd heeft?

 

Zou iemand zoeken die em tussen de middag eventueel uit kan laten, familie of vrienden? uitlaatservice?

 

verder sluit ik me bij de rest aan

 

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Ik woon zelf in rotterdam en kan Balou's trimshop in kralingen aanraden voor een keer een behandel beurt en advies kwa vacht.. het is dat ik het op het moment druk heb anders zou ik wel willen helpen maar verzorg naast mijn eigen hond al 2 honden en doe 2 opleidingen. Ik zal eens rond kijken voor eventuele oppas!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Slecht luisteren kun je opvangen door een cursus te gaan doen.

En ja, dat kost ook tijd. Maar dat moet je zien als investering.

 

Ik snap ook niet zo goed hoe alle kwijl en haren op de meubels komen.

 

Verder kun je misschien een schema maken hoe je je tijd indeelt en waar je het aan besteedt.

Als je niet zo groot woont kan ik me niet voorstellen dat je zo lang bezig bent.

Ik woon in een ruime tussenwoning en heb aan een paar uur per week wel genoeg hoor.

Elke dag een klusje en dagelijks de stofzuiger erdoor, daar ben je niet mee bezig tot aan bedtijd.

 

Het beste voor de hond zou trouwens zijn dat ie niet hele dagen alleen is.

Daar kan ook de oorzaak van zijn vervelende gedrag liggen.

 

 

honden page profiel VavereVavere

honden foto van Vavere

Ik weet niet of ik het goed gelezen heb, maar je studie is 4 uur op een dag, daarnaast leer je heel veel. Misschien is het juist voor jou en de hond een extra wandeling juist prettig! En je bent dan toch gewoon thuis? Omdat je zegt dat hij veel alleen zit.

Misschien is het ook een idee om op marktplaats te kijken naar een hondenuitlaat service. Zo was er bij ons in de buurt een mevrouw die enorm van honden hield, hier graag een lange wandeling mee wou maken vor 2,00 in het uur. Je zou dit kunnen overwegen?

Zal het sneu vinden als de hond weg zou moeten omdat hij zo erg haart, waarschijnlijk heeft hij er ook erg last van, kan er ook niks aan doen.

Hoop dat je er wat aan hebt en een goede beslissing neemt. Voor beide partijen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zes jaar oud, en dan wegdoen ? ik wil niet oordelen hoor, je hebt er last van en alles is je te veel geworden, maar echt , een hond van 6 jaar , waar je vriend lief en leed mee heeft mee gemaakt, hoe kan je ?

 

is het nou zo erg om een uurtje eerder op te staan ? en dan wat schoonmaak werk te verrichten ? geef niet het hele huis dan ter beschikking als je er niet bent... jullie werken allebei, neem een uitlaat dienst in de hand, zodat de hond op de dag twee uurtjes er uit kan, of een dagopvang, meestal zijn dat de kosten niet eens, dagopvang heb je al voor 10 euro per dag.

 

denk er nog eens over na, een hond die 6 jaar lang bij je is geweest , bij je vriend, die doe je toch niet weg ?

 

je vraagt onze , mijn mening, ik zou het niet kunnen, maar als het echt niet kan, zorg dan voor een goed adres, niet zomaar mee geven aan de eerste de beste, en neem in de toekomst nimmer meer een hond, want iedere hond neemt vuil mee, en kwijl en zorgen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een opvang, vijftig euro in de week, behalve dan het weekend, je vriend zou een schop onder zijn kont moeten hebben, geen zin om de hond zijn welverdiende loopje te bezorgen, nee hij zit liever onderuit gezakt op de bank, en hij vind het wel best zo....

 

zijn hond !! en jij moet het huis doen, nou snap ik eerlijk gezegd niet wat het huis is, want ik heb een newfoundlander, als er een veel haar heeft, en ook kwijl, in rui tijd niet het hele huis geven, houdt het bij de woonkamer gang , meer niet, dan heb je twee ruimtes waar je wat extra werk aan hebt.

 

en een hond buiten, allemaal mooi, maar als de hond geen aandacht krijgt, is dat geen enkele optie, dan vereenzaamt tie.

 

wanneer je vriend niet met de hond wil wandelen, en het wel best vind zo allemaal, zou ik zeggen ga zoeken naar een goed adres waar ze wel de tijd willen nemen voor deze hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hoe m'n vriend er tegenaankijkt; we hebben het samen al over buitenkennel en evt herplaatsen gedacht als het echt moet dan moet het maar hij wil hem natuurlijk niet wegdoen. Maar hij zit erniet echt mee dat die hond niet meer doet dan alleen hier en daar een dutje doen overdag. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

dit is wat je vriend vind van een hond verzorgen....

honden page profiel sarah, etienne en novasarah, etienne en nova

honden foto van sarah, etienne en nova

praktische oplossing...laken over de bank waar haren niet goed in kunnen gaan zitten...werkt bij ons prima..

en dan maar niet iedere dag schoonmaken...zolang het maar niet smerig wordt zijn wat honden haren ook geen probleem...

als niemand hem kan uitlaten wellicht dat er iemand in de buurt woont die hem tussen de middag even de tuin in kan laten...misschien hersenwerkje (b.v. snuffelmat) met hem doen om mentaal uit te dagen.. weet niet of dit al is gezegd heb niet alles helemaal doorgelezen

honden page profiel brittbritt

honden foto van britt

Rotterdam noord aan de gordeldier zit een hondenspeeltuin. Voor 2,50 kan je hond naar binnen en spelen met andere honden indien hij sociaal is. En jullie kunnen daar gewoon gaan zotten. Scheelt in ieder geval wat betreft de aandacht en energie kwijtraken.

wat betreft het schoonmaken..tja..dat hoort erbij. Mijn hond verhaard ook maar ik heb heel decadent een robotstofzuiger die elke dag z'n rondje doet.. ;)

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Heb ik inderdaad ook, een doek over de zetel.

En alleen in die zetel mag ze liggen, de andere niet.

 

Ik heb een zetelhoes in zeilstof in de kleur die ik wilde hebben, gekocht.

Supersterk, perfect wasbaar.

Beetje zoeken online je vindt de kleur en de afmeting die je wil.

Bv. ongeveer dezelfde kleur als je zetel, dan is het niet eens zo lelijk.

Als je bezoek krijgt, doek eraf en de zetel is haarvrij.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hihi, heerlijk zijn jullie allemaal, laken over de bank, een zetelhoes van zeilstof, super meiden. hahahaha

 

hier mag de hond niet op de bank.

 

maar van jullie vind ik dat toch echt heel super...

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

het niet luisteren daar moet je zelf aan werken (hondenschool?) of vrede mee nemen en je aan aanpassen (heb zelf ook zo 1tje die enkel komt als ze zin heeft).

 

je kan het in de tuin alleen zijn opbouwen, misschien is een hondenluik in de achterdeur wel een idee.

 

het teveel aan energie kan je oplossen door de wandelingen intensiever te maken (bv een rugzak voor de hond of een bal meenemen) of door ipv te wandelen te gaan sporten met de hond (fietsen, hond laten zwemmen).

 

wat het schoonmaken betreft... tja... buiten borstelen (niet kammen maar gewoon afborstelen) kan je denk ik niet zoveel doen. 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Ik zou wat minder tijd aan schoonmaken besteden en meer tijd aan de hond. (werkte bij mij altijd zeer goed. De haren van Vito liggen hier nog steeds onder de bank.)

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ik sluit me aan bij RVS, laat dat schone huis een beetje los. Het hoeft toch niet elke dag spik en span zijn? Toen ik net op mijzelf woonde poetste ik ook elke dag, nu echt niet meer hoor :). Wel een robotstofzuiger aangeschaft voornamelijk voor de ruiperiode van de honden, maar na een zware dag is het mooie neerploffen op de bank met een pizza ^^.

 

Vorig jaar heb ik ook 6 dagen gewerkt, inclusief stage gelopen en daarnaast nog school (en dan was zondag grote poetsdag) en ja dat is zwaar, maar dat hoort er nu eenmaal bij en is niet voor eeuwig.

 

Om eerlijk te zijn vind ik de hond wegdoen wel het kiezen voor een makkelijke oplossing.

honden page profiel Lian & IndyLian & Indy

honden foto van Lian & Indy

Als je een hond hebt heb je zelden een huis dat echt spik en span is...
Ik denk dat je je daar het beste bij neer kunt leggen.
Hier thuis liggen ook altijd hondenharen overal, tja dat krijg je er gratis bij denk ik dan. Ik voel me ook echt niet schuldig tegen over visite over het feit dat hier wel eens wat hondenhaar op de grond ligt, daar moeten ze maar lekker langs kijken want ik heb een hond :-D

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Het huis zou nooit heel schoon worden als er een hond in huis rond loopt.

Laat dat los en besteedt meer tijd aan de hond.

 

honden page profiel sabrinasabrina

honden foto van sabrina

Ik wil heel even wat zeggen over trainen met een oudere hond. Ik ben sinds dit jaar ook met mijn vriend zijn hond naar de hondenschool aan t gaan. Dat is een beagle van 4 jaar wie ook niets kon. Het gaatbmet momenten echt verrassend goed. Bij ons op de hondenschool is er een groep wat de instapklas heet, daar komen alle mensen met een hond op oudere leeftijd die willen beginnen. Ofwel oudere puppy's die nog niet klaar zijn voor een hogere groep,. Als je echt wilt dan lukt dat trainen wel, bouw je meteen ook een band met hem op. Waarschijnlijk kunnen ze ook tip geven over wandelen, dat hij zo sterk is, maar ook andere dingen.

Verder zou je iemand in de buurt proberen te zoeken die het ziet zitten j hond af en toe uit te laten of mee te spelen. Eventueel folders ophangen id supermarkt, advertentie op Facebook, etc..

Veel succes in ieder geval :-)

gast (Gast)

inderdaad probeer iemand te zoeken die jullie hond uit wil laten of bij die persoon (af en toe mag zijn op e dag).

ik weet niet zeker of jullie een stoffen bank jebben?

misschien een optie om op marktplaats te kijken voor een mooie(goedkope) leren bank.

Staan regelmatig de mooiste bankstellen op.(bv van mensen die samen gaan wonen)

makelijk te onderhouden,doekje eroverheen weg kwijl.

bv leren kussentjes ipv stof.......

als je zo je huis na loopt kun je misschien nog meer dingen aanpassen.

evt kleden weg....vaak een bron van ergenis.......

heb je ergens buiten het parket nog vloer bedekking......koop dan iets van zeil, of linolieum.....ligt hier al 18 jaar(moderne zwarte kleur met zilvervlokjes erin)

Als je gaat googlen kun je ook regelmatig mooie coupons kopen en het verdient zich echt terug.

Zelf met onze honden hebben wij linoleum en dit is werkelijk onverslijtbaar met 3 of4 grote honden. 

ons huis is aangepast aan onze honden.

dus vooral erg praktisch.

jullie zijn heel weing thuis dus een dagelijkse borstel beurt is voor de hond quality time.

minder haren en hij de aandacht die hij zo nodig heeft buiten het uitlaten natuurlijk..

Als je weinig tijd hebt probeer dan een elke dag even  rustig te fietsen met de hond.

je schrijft dat je vriend  de hond van zijn ouders heeft gekregen terwijl hij thuis woonde.......kan hij niet daar terecht op de dag.......

ik weet niet of je dit nog leest maar wens je veel succes en wijsheid in het belang van de hond!!

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Hoe m'n vriend er tegenaankijkt; we hebben het samen al over buitenkennel en evt herplaatsen gedacht als het echt moet dan moet het maar hij wil hem natuurlijk niet wegdoen. Maar hij zit erniet echt mee dat die hond niet meer doet dan alleen hier en daar een dutje doen overdag. 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
dit is wat je vriend vind van een hond verzorgen.... "

 

Mijn mening ? Ik vrees dat dit het grootste probleem is. Nog niet eens de hond zelf.

Het is ZIJN hond waar HIJ niets voor doet en waar HIJ niets voor over heeft. Het maakt HEM niet uit dat de hond de hele dag alleen is en niet uitgelaten wordt. Als HIJ thuis komt is alles schoon en de hond uitgelaten. Daar heeft HIJ de fut niet voor. Handig, zo'n vriendin. Of kan ik beter zeggen huishoudster, hondenuitlaatservice enz.

 

Je studeert. Ik neem aan dat je daar straks iets mee gaat doen ? Stel dat er tegen die tijd thuis verplichtingen zijn zoals kinderen. Als jouw werk meer oplevert dan zijn werk lijkt het mij logisch dat hij minder gaat werken om het huishouden te runnen, de kinderen/huisdieren te verzorgen. Zou dat mogelijk zijn of moet jij je werk dan voor bepaalde tijd (gedeeltelijk) in de koelkast zetten ? 

 

Uit je verhaal maak ik vooral op dat hij moe is en jij overal voor op draait. Dat jij het ook druk hebt en moe bent schijnt er niet toe te doen. Wij hebben vrijwel allemaal ZELF voor een hond gekozen. Jij niet. Voordat je samen ging wonen had je de impact op jouw leven denk ik ook niet kunnen voorzien.   

   

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Heb niet alle comments gelezen.

 

Aan elk verhaal zitten 2 kanten. 

 

Het cadeau doen van een hond ... Hoe is dat gegaan? Wellicht is daar goed over nagedacht wetende hoe hij met honden is. Ikweet het niet.

Hij heeft 4 jaar met hem thuis gewoond en dan nu op zichzelf. Ideale situatie nu? Wellicht niet maar ... Hebben zij er last van of alleen jij?

 

jij staat niet positief tegenover de hond. Luistert hij slecht naar jou of in algemeen.

Ik zou graag de kant van jouw vriend ook wel willen horen zodat plaatje compleet is, want iemand die op deze manier over honden denkt ( wat geheel normaal is, niet iedereen is er gek op ) ziet en ervaart dingen anders.

 

wat niet juist of verkeerd is ... Maar anders.

 

maar de hond wegdoen om deze redenen .... Nee, de hond naar buiten doen in een kennel? Echt niet. 

En sorry als ik nu iets verkeerds ga zeggen maar ... De hond is al 6 jaar in zijn leven, jij bent erbij gekomen. En dan zou de hond nu moeten wijken?  

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" maar de hond wegdoen om deze redenen .... Nee, de hond naar buiten doen in een kennel? Echt niet. 
En sorry als ik nu iets verkeerds ga zeggen maar ... De hond is al 6 jaar in zijn leven, jij bent erbij gekomen. En dan zou de hond nu moeten wijken?   "

 

Dit zijn de oplossingen van haar vriend.

ZIJ is degene die hier om raad komt vragen.

Ik vrees dat vriendlief de verzorging van zijn hond graag aan een ander overlaat. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

TS Karin (Gast) heeft waarschijnlijk allang een beslissing genomen.

 

Laatste reactie in dit topic  is van 14 augustus jl. en is door een reactie van een andere gast naar boven gehaald.

 

TS is geen forumlid geworden; het zou me verbazen als ze hier nog leest.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Leuk, die gasten.

Hopelijk heeft ze een goede oplossing gevonden.

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Is een iets ouder topic..
Zou wel willen weten hoe het verder is afgelopen ;-)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: akita of samojeed?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^