loge hond super waaks! tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal, 

 

Ik heb vandaag al precies een week een loge hond. Dese is vrij waaks, heb vorig jaar in de vakantie ook opgepast,  town ging ze ook af op de deurbel en de deur die open ging opzich normaal,  dit jaar ook zo maar het is hier vrij gehorig,  ze gaat nu ook af op autodeuren die dicht gedaan worden. En is vannacht ook( voor het eerst dat ik haar hier heb) 4!!! Keer afgegaan,  de eerste keer rond 02.00 weet ik eigenlijk niet waarom,  de 2de x rond 05.30 omdat een of andere gek gilde.. derde keer 06.00 wet ook niet precies waarom. . En de vierde was 07.00 was me zus gewoon beneden maar waarom ze afging geen idee,  kwam net van een wandeling. .. het kan ook niet zijn dat ze super nodig uit moest aangezien ik haar om 23:30 voor het laatst had uitgelaten. Afgelopen dagen qas dat eerder 22:30 en dan ook tot 08.00 dat ze weer uitging. Ook is ze dat gewoongewend. HHebben jullie misschien tips, om er aan te werken dat ze mminder waaks word. Als wij nu een auto deur horen dicht gaan en ze gat brommen zeggen we nee, dit helpt redelijk aangezien ze niet gaat blaffen (zr heeft nogal een schelle blaf..) maar s nachts is dit geen optie. . en als er iemand binnen nkomt zegik ga maar kkijken,  helpt ook redelijk. 

 

De hond slaapt ook gewoon op begane vloer en wij op de eerste en tweede etage,  ook dit is voor de hond gewoon. 

 Ik heb geen idee waarom dit hierboven groter is of hoe ik het kan veranderen,  sorryook voor de evt. Typefouten

 

Groetjes, Lavina

honden page profiel -- 3 doggies

Het lijkt me logisch dat ze af en toe aanslaat. Ze zit in een vreemd huis. Met allemaal vreemde geuren en geluiden. Daardoor is ze waarschijnlijk wat gespannen en slaat ze bij harde geluiden aan. Is helemaal niet zo raar.

 

Wat je kan doen is het zo donker mogenlijk maken. Alle gordijnen dicht. Misschien een klein muziekje aanzetten snachts voor haar? 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Robyn, ben ik met je eens, heb haar vorig jaar 3 weken gehad en dit jaar ook, ze herkende alles en iedereen en was gewoon blij hier te zijn. Ik vind het ook niet zo raar dat ze af en toe aanslaat, wat ik het vreemst vind is dat ze nu pas, nafat ik haar al 1 week innhuis heb s nachts op sommige dingen aan slaat,  waarvan ik meestal ook niet weet wat... maar s nachts een muziekje aan laten zal ik zeker proberen,  bedankt voor de tip! 

honden page profiel -- 3 doggies

Misschien is het dan juist andersom. Dat ze zich thuis voelt en daarom "voor jullie" begint te waken? Is ze thuis ook erg waaks? 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Als onze hond aanslaat als de bel gaat, stuur ik hem naar zijn mand en doe dan zelf de deur open. Hij staat ook graag met zijn neus voor aan. Het blaffen laat ik even doorgaan en daarna zeg ik 'klaar' ofzo.. Dat wil bij ons wel helpen. Ik praat wel veel met de hond... Ja, ja ik heb je gehoord er is iemand langs gelopen etc. Ik ga zelf niet als een gek bij het raam staan, want dan trigger ik nog meer reacties... Blijf zelf relax en spreek je hond rustig toe.. Denk dat dit ook het beste helpt. Hij heeft iets opgemerkt en hij vindt het schijnbaar ook prettig dat je zegt dat hij even mag gaan kijken. Hij wil denk ik alleen maar zorgen dat er geen gespuis binnen komt

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Bedankt voor de tips!  Gaan ze zeker allemaal gebruiken, zal eind van de week wel laten weten hoe het gegaan is.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Robyn het zou inderdaad kunnen dat ze voor ons gaat waken,  thuis blaft ze alleen bij de voordeur en anders word ze ook met de stem gecorrigeerd,  maar zij gebruiken ook een bench, die ii niet heb.

Volgende forumvraag: Hondenparagnost
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^