Op de rug leggen??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sas (Gast)

Mijn pup bijt overal in, beetje vervelend maar ik wil dit graag af leren. Iemand zei tegen mij dat als je pup iets doet wat niet mag je hem op zijn rug moet neerleggen en moet wachten tot je pup rustig is. Helpt dit?

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

nee je kunt de pup beter iets geven waar die wel in mag knagen.. bv een speeltje. Soms raken pups een beetje overprikkeld door de vele indrukken die ze op doen. Pups kunnen nog niet zo goed zelf rustig worden en net zoals kinderen kunnen ze dan opeens erg druk worden. Wanneer dit gebeurt kun je de pup even in de bench zetten als die dat gewend is. Niet als straf, maar gewoon om lekker even te slapen. Als je geen bench hebt kun je de pup ook even aan de lijn bij je laten. Als ze minder ruimte hebben en je hem lekker op z'n kussentje laat liggen, zal die vanzelf wel rustiger worden. Vooral zo min mogelijk aandacht aan geven.

 

Op de rug leggen is voor pups erg beangstigend, dus zou ik zeker niet doen bij een pup.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Nee, dat helpt niet.

Enige wat je daarmee bereikt is dat je hond bang van je wordt.

En nog later dat hij er boos om wordt en gaat 'terug vechten'.

Dat wil je allemaal niet.

 

Alle pups bijten overal in, dat hoort er bij.

Je kan elke keer als hij ergens in bijt wat niet mag, hem iets geven waar hij wel in mag bijten (botje, speeltje etc).

 

Hoe kan een puppy weten wat hondenspullen zijn en wat mensenspullen zijn?

Dat moet je hem leren.

En niet door hem maar op z'n rug te leggen, zo'n puppy begrijpt daar niks van.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nee, dat helpt niet. Advies uit het jaar kruik.

Zulke mensen adviseren waarschijnlijk ook om de pup zijn snuit door zijn eigen plasje of poepje te halen.

honden page profiel AnneAnne

honden foto van Anne

Hoi! Onze hond is nu net 1 jaar. Wij hadden te maken met hetzelfde 'probleem'. Beet overal in (hij beet nooit door, meer op een speelse manier, maar kan me voorstellen dat je dit op een bepaald moment vervelend kan vinden). Hoor vaak genoeg dat pups in veel dingen bijten, denk dat dit ook te maken heeft met het gebit, net zoals ze graag kauwen op bijvoorbeeld een bot. Het gaat uiteindelijk vanzelf over, naar mijn idee was dit ook een soort fase. Natuurlijk hebben we hem wel duidelijk moeten maken dat dit niet kan en mag. Ons is aangeraden om, als hij echt in je hand bijt (ookal is het speels), je met je vinger op z'n tong moet drukken. Niet te hard natuurlijk! Dit vinden ze namelijk geen prettig gevoel. Vaak weten ze dan al snel dat ze dit niet meer moeten doen, omdat ze dan weten wat ze staat te wachten, haha! Verder is ons ook vaak en door veel verschillende mensen, waaronder begeleiders van cursussen etc, aangeraden om dit gedrag ook gewoon te negeren. Hem op z'n rug leggen helpt ook zeker! Hebben wij ook vaak gedaan, maar dit deden we vooral als hij een soort 'drukke bui' had. Hem dan even laten kalmeren en vaak is het dan over.

Groetjes!

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

uhh, nee... Het beste als de pup ergens in bijt (wat overigens alle pups doen) is afleiden met wat speelgoed. Je kunt eventueel eerst nee zeggen en dan het vele leukere speelgoed aanbieden.. Je maakt overigens zelf dat speelgoed heel speciaal.

 

Wij zijn zelf geen honden en we kunnen ook niet communiceren als honden. Bij echte 'meningsverschillen' van honden kan het zijn dat de ene hond zich overgeeft naar de ander. Dit is de dierenwereld. Maar je hond leeft in de mensenwereld. Voor een pup, maar ook voor een volwassen hond, kies ik er voor het slechte gedrag te negeren en het goede te belonen. Aandacht is immers een mooi goed, wanneer ik het niet krijg ga ik testen wanneer ik het wel krijg. Bovendien wordt je hond niet angstig en onzeker van jou als baas. Wat ik persoonlijk zeer prettig vindt. Heb respect en toon liefde naar je hond en je hond toont liefde en respect naar jou.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Mijn pup bijt overal in, beetje vervelend maar ik wil dit graag af leren. Iemand zei tegen mij dat als je pup iets doet wat niet mag je hem op zijn rug moet neerleggen en moet wachten tot je pup rustig is. Helpt dit? "

 Joepie, daar zijn de "rangorderegeltjes" weer.

Vooral niet luisteren als iemand je die raad geeft.

honden page profiel SamiraSamira

honden foto van Samira

Op zijn rug leggen is echt een straf, een pup heeft daar nies aan... Hij zal alleen maar bang worden.

Bij mijn honden hielp het heel erg als je gewoon rustig zei "Zachtjes", dan begreep hij dat, vervolgens geef je hem een botje oid.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het belangrijkste wat een pup moet leren is dat jij iemand bent die hij vertrouwen kan. Als de pup druk is en bijt, hoort dat wel een beetje bij het pupzijn. Geef hem genoeg waar hij wel op mag bijten.

Als hij  steeds feller wordt, kijk dan eens of de pup misschien niet te weinig rust neemt. Een pup heeft nog veel rust nodig om alle indrukken te verwerken.

 

Op de rug leggen snapt een hond niet, het kan ook heel bedreigend overkomen, hij zal je dan een raar vreemd onbetrouwbaar wezen gaan vinden, en dat is niet goed voor de band die je wil gaan opbouwen.

 

Hier een leuke intressante link over pups en jonge honden

 

https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_366-De-puppy-en-de-jonge-hond.php

 

 

 

 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Nou ja, wat anderen zeggen dus.

 

Wat ik vooral belangrijk vind is dat iemand die een pup heft zich er goed van doordrongen is dat zij een levend wezen in huis hebben genomen, wat volledig afhankelijk is van jou.

En alles, maar dan ook alles nog moet leren.

Op dit moment heeft ie niet anders dan zijn bek om de wereld te ontdekken.

Aan jou om een rustig en geduldig baasje te zijn om hem te leren dat dit niet gewenst is.

Niet opvolgen  dus

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Alles is al gezegd, ik vind het ook geen goede oplossing om op de rug te leggen.
Ik sta achter wat de andere zeggen

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Op de rug leggen heeft te maken met dominantie. 

Een bijtende pup is niet dominant, maar is gewoon een pup. Puppy's zijn baby's en baby's hebben een orale fase waarin ze alles zullen vastgrijpen. Gewoon iets anders geven om in te bijten zoals een speeltje (geen lekkers, want dan denkt ie dat ie beloont wordt).

Zelf vind ik op de rug leggen geen verkeerde techniek, maar dan bij honden die zo dominant zijn dat het een probleem wordt. Voor een hond die gewoon wat klierig is, of een pup die nog niet weet wat wel en niet om op te kauwen is, nope. Niet op de rug leggen. Hij zal toch alleen maar tegenstribbelen en zo'n hyperactieve pup houdt het langer vol dan jij, geloof me ;)

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Je mag het van mij eens proberen bij een hond die een dominantieprobleem heeft.

Kan je dadelijk voelen of het effect heeft.....

honden page profiel AnneAnne

honden foto van Anne

Ohja, dat was ik helemaal vergeten te zeggen, maar wat anderen hier al hebben gezegd inderdaad: een speeltje of iets anders geven om in te bijten op het moment dat hij/zij bijt, helpt inderdaad ook! Bij mijn hond was het alleen dan wel vaak zo dat hij dit alleen maar meer als spel ging zien.. en dan was je vaak weer terug bij af. Denk ook wel dat dit per hond verschilt, per karakter eigenlijk. 

Sas (Gast)

Oke dan weet ik dat... Ja in de bench is een goeie maar dan blijft ze maar door piepen

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Een pup hoort te bijten.

Wat het baasje enkel moet doen...zorgen dat jij bepaalt waar hij in mag bijten.

 

Alles is een spel, elke reactie die de pup terug krijgt werkt op veel van die monstertjes als een magneet.

Ik doe dit...dan doet het baasje dat..Leuk,leuk,leuk,leuk.....

 

Dat rug lig gedoe, direct mee ophouden.

Geen excuses of een teef dit ook doet, of nestgenotjes het ook doen, of er dominantie of weet ik veel wat in het spel is.

 

Ik blijf erbij.en dat is geheel mijn eigen mening,

Het op de rug dwingen van een hond, geeft je als aap een gevoel van macht.

Controle..

Die losgeslagen pup, die je al 10 minuten loopt te waarschuwen, die op geen enkele manier op jou let, misschien voor je gevoel over je heen loopt..

Die hou je vast op de grond, en dat geeft een gevoel van controle.macht over de situatie

Niks meer...en niks minder.

 

''De pup geeft het dan wel op, en wordt rustig."

Tja, je kan hem ook met ducktape aan het plafond hangen.... geeft hij zich op een gegeven moment ook over..

Met spanbandjes aan het hek vastknoppen...wordt hij ook rustig van..

Allemaal makkelijke middelen die voor mijn gevoel nergens op slaan.

 

Zorg voor rust...voor je pup te druk wordt (en elke pup heeft trouwens gewoon recht om af en toe heerlijk druk te doen als een wervelwind..)

Wordt het echt te gek, zonder je hem af, bench, aparte ruimte, ergens waar hij de energie van jou niet meer voelt, en geen interactie meer heeft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Op de rug leggen heeft te maken met dominantie. 
Een bijtende pup is niet dominant, maar is gewoon een pup. Puppy's zijn baby's en baby's hebben een orale fase waarin ze alles zullen vastgrijpen. Gewoon iets anders geven om in te bijten zoals een speeltje (geen lekkers, want dan denkt ie dat ie beloont wordt).
Zelf vind ik op de rug leggen geen verkeerde techniek, maar dan bij honden die zo dominant zijn dat het een probleem wordt. Voor een hond die gewoon wat klierig is, of een pup die nog niet weet wat wel en niet om op te kauwen is, nope. Niet op de rug leggen. Hij zal toch alleen maar tegenstribbelen en zo'n hyperactieve pup houdt het langer vol dan jij, geloof me ;-) "

 

 

Oef, een heel gevaarlijk advies. Een hond die jouw gezag niet accepteert op zijn rug leggen.... Bovendien grote kans dat het je niet eens lukt. Maar NOOIT proberen...

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Voorzichtig op de rug draaien en zachtjes vasthouden wordt trouwens wel eens gebruikt bij temperament testen. Er zijn pups die even tegen stribbelen en opgeven, pups doe meteen je hand gaan likken en ... Pups die bloody pissed worden en in je vingers hangen. Serieus bijten. Dat zijn er gelukkig maar heel weinig. Maar goed, dat heeft geen opvoedkundige waarde.

 

wat ik deed /doe (laatst op puppy visite geweest, echt heerlijke pup) 

- iets anders aanbieden.

- bijten in mij: verstijven, met een piep of als ze wat ouder worden direct contact verbreken en weglopen

- als pup helemaal hyper de pieper is vanwege overmoe zijn ; of in de bench of.. 'Bakeren' vasthouden op schoot tot ze rustig worden en heerlijk in slaap vallen. Dat heeft niks te maken met 'machtsgevoel' wel met het genot van een slapende pup op schoot ipv alleen in de bench nog goed voor de onderlinge verstandhoudingen ook....

Volgende forumvraag: Lig plekken op de ellebogen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^